Keresés

Részletes keresés

janman Creative Commons License 2025.03.13 -1 0 48706

Esetleg: Bosch Condens 1200 W GC1200W 24 C 23 

Előzmény: SSY-alma (48705)
SSY-alma Creative Commons License 2025.03.13 -1 0 48705

Sziasztok! Segítséget kérek, elromlott a lakásunkban egy BOSCH Condens 3000 W ZWB 28-3 CE kazán, és helyettesíthetőséget keresek, hogy nem kelljenek engedélyek, meg sok műszaki átszerelés. Melegvíz és kétkörös fűtés (padló és fűtőtest), 55 nm, időjárás vezérlés.

Centi the real Creative Commons License 2025.03.12 0 0 48704
Előzmény: drvdrv (48699)
Zsal Creative Commons License 2025.03.10 -1 0 48703

Bocsánat, tárgytalan. Figyelmetlen voltam, működik frankón. 

Előzmény: Zsal (48702)
Zsal Creative Commons License 2025.03.10 0 0 48702

Na bent van az új panel de sajnos jött egy új hibakód:

116. Nyitott termosztát. Minden a helyére lett kötve.

Tudna valaki segíteni? 

Előzmény: Zsal (48701)
Zsal Creative Commons License 2025.03.09 0 0 48701

A javítás is opció, csak kedvező áron jutottam hozzá az újhoz, és ami jelenleg benne van az megy javításra. 

Meg ahogy írtad is, valószínűleg majd az új is, így a kettő fog "forogni".

Ha valóban úgy lesz, hogy az új is javításra szorul, nem feltétlenül őszinte a mosolyom.

Az érintett kazán jó pár éve forgalomban van, lehet akár már 10 éve is. Egy 10 éves probléma nehezíti meg az emberek életét, mikor is jönnek a jól megszokott hibaüzenetek. A jelek szerint javítható, akkor felteszem a kérdést: a gyártó ezzel miért nem foglalkozik? Ha csak a panel eladási adatokra vet egy pillantást, már látnia kell, hogy valami nem stimmel az érintett alkatrésszal. De biztos vagyok benne, hogy sokszor már garanciális időn belül is előjön a hiba, ahol ugye a jegyzőkönyvben szerepel is a hiba leírása. Ezek ellenére nem történik semmi, ugyan úgy hibás darabokat adnak el. Ez szerintem végtelenül kicsinyes és nonszensz.

Egy biztos. Ha most állnék kazán vásárlás előtt, ezt a márkát messziről kerülném. Jó eséllyel ez sem lesz fent örökké, ha maradunk is a gáznál az Ariston levizsgázott, valami sokkal megbízhatóbb márkát fogok választani.

Jelen esetben a szerelő ajánlotta ezt a típust az ár/érték arány miatt, de az érték része meg is bukott.

Előzmény: D.Tibor. (48698)
D.Tibor. Creative Commons License 2025.03.08 -1 0 48700

Ha jól van méretezve a hőleadó nem kavar be, de nálam kicsi a ház és határon van a hőleadó, sokat kapcsolgatott. 

Igazából csak a sensys is elég lenne, de ha már lekábeleztem, használom.

Egy egyszerű on-off termosztát és külső is tud majdnem olyan komfortot adni mint a sensys, csak jól kell beállítani.

Előzmény: drvdrv (48699)
drvdrv Creative Commons License 2025.03.08 0 0 48699

igy van, szigeteles nelkuli a haz.

Nekem nincs szigetelve, de az átmeneti időben kikapcsolom, csak a sensys vezényel.
De nem epp atmeneti idoben segitene sokat egy ilyen megoldas?

Egy egyszerű 10kohmos NTC, meg egy szellős doboz;  párszáz forintból megvan.
ohh, koszi az infot! Ez hasznos volt

Előzmény: D.Tibor. (48697)
D.Tibor. Creative Commons License 2025.03.08 -2 0 48698

A javíttatás nem opció?

Néhány sékellel olcsóbb, mint egy új, ami rövid idő múlva megint elromlik.

Mindenképp írd fel a beállításaid, egyszerűbb lesz beállítani.

Előzmény: Zsal (48693)
D.Tibor. Creative Commons License 2025.03.08 -1 0 48697

Amit viszont nem ertek: miert van szukseg kulso homerseklet erzekelore

Senki nem mondta, hogy szükség van rá. Egy opció arra az esetre, ha mondjuk sokszor kell az előremenőt állítgatni.

Szigetelés nélküli "szellős" házban lehet/van/ értelme.

mikor a kazan eleve kintrol szivja a levegot 

Az égéshez szükséges levegőt !   :-)

Nekem nincs szigetelve, de az átmeneti időben kikapcsolom, csak a sensys vezényel.

Egy egyszerű 10kohmos NTC, meg egy szellős doboz;  párszáz forintból megvan.

Előzmény: drvdrv (48692)
D.Tibor. Creative Commons License 2025.03.08 -1 0 48696
Előzmény: kis-pista (48691)
Zsal Creative Commons License 2025.03.08 0 0 48695

Köszönöm szépen arra mindenképpen figyelni fogok. 

Az megoldás lehet, ha a jelenlegi beállításokat kimásolom és azokat írom be a panel csere után? 

Előzmény: kormos* (48694)
kormos* Creative Commons License 2025.03.08 0 0 48694

Arra figyelj, hogy a kazán típusát válaszd ki majd a menűben, mert előfordúl, hogy ugyan azt a panelt adják több féle kazánhoz.

Előzmény: Zsal (48693)
Zsal Creative Commons License 2025.03.08 0 1 48693

Sziasztok!

Ariston Genus One 24

Talán máris árulkodó a cím, miről fog szólni a hozzászólásom.

Sajnos az elmúlt évben elkezdődött "nincs lángérzékelés" hibakód (és hasonlók), a kezdeti ritka előfordulás után egyre inkább kezd kellemetlenné válni, mivel már napjában többször jelentkezik a hiba. Kész szerencse, hogy az időjárás kezd jóra fordulni, de a meleg vizet is a kazánhoz csatlakoztatott tároló biztosítja, így azért mégiscsak bosszant.

Lényeg, hogy elérkezett a panel cseréjének ideje. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy az új panel beszerelése után melyek azok a beállítások melyek szükéségesek és elengedhetetlenek a kazán rendeltetészerű üzemeltetéséhez?!

Nem áll Tőlem messze a műszaki terület, a ki és beszerlés részével nem lesz gond, viszont nagyon hálás lennék, ha valaki a jártas a kazán paramétereinek helyes beállításában vagy cserélt már panelt az megosztaná velem.

Nagyon szépen köszönöm!

Kellemes hétvégét!

drvdrv Creative Commons License 2025.03.07 0 0 48692

Kedves Tibor!
Nekem is ilyen kazanom van es en is gondolkodtam automata uzemmodon.
Amit viszont nem ertek: miert van szukseg kulso homerseklet erzekelore, mikor a kazan eleve kintrol szivja a levegot es talan merni is tudja a beszivott levego homersekletet?
Vagy ez egy olyan "extra" es vedd meg kiegeszitot hozza?

koszonom a valaszt

Előzmény: D.Tibor. (48592)
kis-pista Creative Commons License 2025.03.07 0 0 48691

r-misi

Kösz a segítséget, használati útmutatót kaptam hozzá és már megoldódott a probléma.

Bár sok minden még nem tiszta ,de majd rájövők. Ha nem akkor majd megint Help 

Előzmény: r-misi (48690)
r-misi Creative Commons License 2025.03.04 0 0 48690

Szia!

Magyar használati utasításban minden le van írva.

Innen tudod letölteni:

https://www.ariston.com/cms/s3Downloader/?sku=sensys&locale=hu-hu&file=633_sensys.pdf

Teljes menü->Kijelző beállítás-> Készenlét vagy Háttérvilágítas menüpont.

Előzmény: kis-pista (48689)
kis-pista Creative Commons License 2025.03.04 0 0 48689

Üdv.

Kérdésem a sensys-vel kapcsolatba lenne: 

amióta bekötöttem a  kijelzője kékes-lilás színbe folyamatosan világit.

Ennek így kell működnie mármint a kijelzőnek vagy egy idő után elkéne sötétednie ?

Ha úgy lenne, hogy kikéne kacsolnia a kijelző világításának egy idő múlva ,akkor azt hogy lehet beállítani!

Mert a kézi-könyvébe nem ír erről semmit.

Várom az építő jellegű számomra hasznos infókat a kérdésemmel kapcsolatba....

HWK12 Creative Commons License 2025.02.28 -1 1 48688

Azért ez nem ilyen egyszerű mint ahogy elgondolod.

Erről kb ez a vicc jut eszembe: Mennyi? 30. Mi 30? Hát mi mennyi?

Rengeteg és sok összetevős infóra van szükség.Ez nem egy kiló krumpli amit csak úgy kérsz a piacon

Előzmény: Sly1972 (48687)
Sly1972 Creative Commons License 2025.02.28 -1 0 48687

"Sziasztok!

Olyan fűtésszerelőt keresek, aki tudna nekem küldeni egy kondenzációs gáz fűtő kazán-nal müködö egy csőkígyós HMV tárolóval, padló fűtéssel radiátorok nélkül terv rajzot Fontos lenne, hogy a terv a szerelvényeket is tartalmazza. Megmondom öszintén nincs 200 ezer forintom egy tervezőt megbízni!

Előre is köszönöm a segítséget!"

kis-pista Creative Commons License 2025.02.25 -1 0 48686

Viszont most van egy újabb kérdésem.

Meg jött a  SENSYS-em és azt szeretném bekötni.

Ahhoz , hogy ne veszítsem el a garit ennek a beszereléséhez-beüzemeléséhez kell Aristonos-szaki?

Illetve  aki már kötött be magának az milyent méretű és tip. árnyékolt BUS-vezetéket használt hozzá?

Nem tudom melyik lenne a jobb: mm2-re és átmérőre gondolok első sorba!

Ja meg hogy sodrott vagy tömör-merev legyen a vezeték hozzá?

kis-pista Creative Commons License 2025.02.25 -1 0 48685

Megy- mükszik..eddig legalább is ;)

Előzmény: D.Tibor. (48684)
D.Tibor. Creative Commons License 2025.02.24 -2 0 48684

Ha működik, szívesen! :-)

Előzmény: kis-pista (48683)
kis-pista Creative Commons License 2025.02.24 -1 0 48683

D.Tibor... köszi a segítségedet 

Előzmény: D.Tibor. (48637)
nagykunsági Creative Commons License 2025.02.23 -1 0 48682

Ezt nem írtad, de ha a kapcsoló helyére bekötöd a relét máris ott vagy ahol szeretnél lenni. 

Mondjuk a szobatermosztát vevőnek nemigazán használ az állandó kapcsolgatás. 

Előzmény: plepi (48681)
plepi Creative Commons License 2025.02.23 -2 0 48681

A kèrdèst amit feltettem leg először abban bent volt minden.. Ha megrakom  a vegyest tiltsa le a gázt ha visszahül induljon a gáz. De köszönöm mindenkinek a választ marad úgy ahogy van Kapcsolós villásdugon van a vevő is meg a szivattyú is. Mielött begyujtok lekapcsolom őket. Ez csak ilyen kènyelmi funkció lett volna 

Köszönöm a segítsèget mindenkinek.

Előzmény: nagykunsági (48680)
nagykunsági Creative Commons License 2025.02.23 -1 0 48680

Ha " dübörőg a gázkazán" akkor ne rakd meg a vegyeskazánt. 

Vagy előtte állítsd le a gázkazánt. 

Én azt hittem Magyarországon élsz nem amerikában. :)

Előzmény: plepi (48679)
plepi Creative Commons License 2025.02.23 -1 0 48679

Ha akkor rakom meg a vegyestüzelèsű kazánt amikor dübörőg a gázkazán ès megy a gázkazán oldalán  mind a kèt szivattyú.  Ès a vegyestüzelèsü kazán szivattyúja is indul tiltja a gázkazánt ami megáll eddig rendbe is van.De a hőcserèlőnèl a gáznál tovább megy a szivattyú majd akkor kapcsol ki ha visszahül.

De megy a másik szivattyú is ami ütik egymást.

Előzmény: nagykunsági (48678)
nagykunsági Creative Commons License 2025.02.22 -1 0 48678

NEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A gázkazánban van egy szivattyú, ami ugye akkor indul mint a gázkazán. 

Van még egy szivattyú a hőcserélő másik oldalán, ami akkor indul, mikor a gázkazán megy, és meleg lesz a hőcserélő. 

Ezt a szivattyút és csőtermosztátot NEM KELL bántani. Ezek teszik a dolgukat ezután is ugyanúgy mint eddig. 

A 2 szivattyú, /vegyeskazán keringtető-gázkazán hőcserélő szivattyú/ nem fog egymásra dolgozni mert mikor a gázkazán le van tiltva nem lesz ami beindítsa, ugyanis a gázkazán felől nem lesz melegvíz!!!!!!

Előzmény: plepi (48675)
peterch Creative Commons License 2025.02.22 -1 0 48677

Most komolyan nem érted , vagy csak szívatsz ?!

A relé tekercsét oda kötöd , ahova a vegyestüzelésű kazán keringetőszivattyúja van kötve . A relé két nyugvóérintkezőjének egyik csavarára a szobatermosztát vevőjét és a gázkazánt összekötő két szál vezetékből az egyiket kikötöd a kazánból és azt oda bekötöd . Majd fogsz egy szál vezetéket amit bekötsz a relé másik csavarjára és a másik végét pedig oda , ahonnan kikötötted a vezetéket a gázkazánból .

Előzmény: plepi (48676)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!