Egyre elterjedtebbé válnak a zárt égésterű kazánok körében a kondenzációs elven működő berendezések, ami számos kérdést vet fel egyrészről a 100% feletti hatásfokról, másrészről a hozzá tartozó legoptimálisabb rendszer tervezéséről, kiépítéséről, beállításáról…
Ezúton megkérek minden látogatót, hogy kerüljék a direkt vagy indirekt reklámozást – különös tekintettel gondolok itt forgalmazókra, kivitelezőkre.
Összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat egy kondis oldalon. http://statisztikus.hu/kondis/
Sziasztok! Segítséget kérek, elromlott a lakásunkban egy BOSCH Condens 3000 W ZWB 28-3 CE kazán, és helyettesíthetőséget keresek, hogy nem kelljenek engedélyek, meg sok műszaki átszerelés. Melegvíz és kétkörös fűtés (padló és fűtőtest), 55 nm, időjárás vezérlés.
A javítás is opció, csak kedvező áron jutottam hozzá az újhoz, és ami jelenleg benne van az megy javításra.
Meg ahogy írtad is, valószínűleg majd az új is, így a kettő fog "forogni".
Ha valóban úgy lesz, hogy az új is javításra szorul, nem feltétlenül őszinte a mosolyom.
Az érintett kazán jó pár éve forgalomban van, lehet akár már 10 éve is. Egy 10 éves probléma nehezíti meg az emberek életét, mikor is jönnek a jól megszokott hibaüzenetek. A jelek szerint javítható, akkor felteszem a kérdést: a gyártó ezzel miért nem foglalkozik? Ha csak a panel eladási adatokra vet egy pillantást, már látnia kell, hogy valami nem stimmel az érintett alkatrésszal. De biztos vagyok benne, hogy sokszor már garanciális időn belül is előjön a hiba, ahol ugye a jegyzőkönyvben szerepel is a hiba leírása. Ezek ellenére nem történik semmi, ugyan úgy hibás darabokat adnak el. Ez szerintem végtelenül kicsinyes és nonszensz.
Egy biztos. Ha most állnék kazán vásárlás előtt, ezt a márkát messziről kerülném. Jó eséllyel ez sem lesz fent örökké, ha maradunk is a gáznál az Ariston levizsgázott, valami sokkal megbízhatóbb márkát fogok választani.
Jelen esetben a szerelő ajánlotta ezt a típust az ár/érték arány miatt, de az érték része meg is bukott.
Talán máris árulkodó a cím, miről fog szólni a hozzászólásom.
Sajnos az elmúlt évben elkezdődött "nincs lángérzékelés" hibakód (és hasonlók), a kezdeti ritka előfordulás után egyre inkább kezd kellemetlenné válni, mivel már napjában többször jelentkezik a hiba. Kész szerencse, hogy az időjárás kezd jóra fordulni, de a meleg vizet is a kazánhoz csatlakoztatott tároló biztosítja, így azért mégiscsak bosszant.
Lényeg, hogy elérkezett a panel cseréjének ideje. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy az új panel beszerelése után melyek azok a beállítások melyek szükéségesek és elengedhetetlenek a kazán rendeltetészerű üzemeltetéséhez?!
Nem áll Tőlem messze a műszaki terület, a ki és beszerlés részével nem lesz gond, viszont nagyon hálás lennék, ha valaki a jártas a kazán paramétereinek helyes beállításában vagy cserélt már panelt az megosztaná velem.
Kedves Tibor! Nekem is ilyen kazanom van es en is gondolkodtam automata uzemmodon. Amit viszont nem ertek: miert van szukseg kulso homerseklet erzekelore, mikor a kazan eleve kintrol szivja a levegot es talan merni is tudja a beszivott levego homersekletet? Vagy ez egy olyan "extra" es vedd meg kiegeszitot hozza?
Olyan fűtésszerelőt keresek, aki tudna nekem küldeni egy kondenzációs gáz fűtő kazán-nal müködö egy csőkígyós HMV tárolóval, padló fűtéssel radiátorok nélkül terv rajzot Fontos lenne, hogy a terv a szerelvényeket is tartalmazza. Megmondom öszintén nincs 200 ezer forintom egy tervezőt megbízni!
A kèrdèst amit feltettem leg először abban bent volt minden.. Ha megrakom a vegyest tiltsa le a gázt ha visszahül induljon a gáz. De köszönöm mindenkinek a választ marad úgy ahogy van Kapcsolós villásdugon van a vevő is meg a szivattyú is. Mielött begyujtok lekapcsolom őket. Ez csak ilyen kènyelmi funkció lett volna
Ha akkor rakom meg a vegyestüzelèsű kazánt amikor dübörőg a gázkazán ès megy a gázkazán oldalán mind a kèt szivattyú. Ès a vegyestüzelèsü kazán szivattyúja is indul tiltja a gázkazánt ami megáll eddig rendbe is van.De a hőcserèlőnèl a gáznál tovább megy a szivattyú majd akkor kapcsol ki ha visszahül.
A gázkazánban van egy szivattyú, ami ugye akkor indul mint a gázkazán.
Van még egy szivattyú a hőcserélő másik oldalán, ami akkor indul, mikor a gázkazán megy, és meleg lesz a hőcserélő.
Ezt a szivattyút és csőtermosztátot NEM KELL bántani. Ezek teszik a dolgukat ezután is ugyanúgy mint eddig.
A 2 szivattyú, /vegyeskazán keringtető-gázkazán hőcserélő szivattyú/ nem fog egymásra dolgozni mert mikor a gázkazán le van tiltva nem lesz ami beindítsa, ugyanis a gázkazán felől nem lesz melegvíz!!!!!!
A relé tekercsét oda kötöd , ahova a vegyestüzelésű kazán keringetőszivattyúja van kötve . A relé két nyugvóérintkezőjének egyik csavarára a szobatermosztát vevőjét és a gázkazánt összekötő két szál vezetékből az egyiket kikötöd a kazánból és azt oda bekötöd . Majd fogsz egy szál vezetéket amit bekötsz a relé másik csavarjára és a másik végét pedig oda , ahonnan kikötötted a vezetéket a gázkazánból .