gyakorlatban ha kell vmi, megirod egy emailben (a tanacsadodnak), o visszakuldi a dolgokat relative gyorsan, foglal idopontot, elokesziti a papirokat, szoval nem kell orakat szarakodni a bankban.
Egy ideje már havi nettó 400 fölött keresek, gondoltam, hogy kipróbálom a Rafi prémium banki szolgáltatásokat. Persze megnéztem a honlapot, elolvastam a hirdetményt, de engem az érdekelne, hogy a gyakorlatban milyen prémium ügyfélnek lenni? Miben más, mint egy átlagos ügyfél esetében?
Van a Raiffeisen banknál olyan, hogy online vagy virtuális bankszámla, amit mondjuk az online utalások esetén használnék csak? Mindig annyit utalnék rá, amennyit használni, elutalni akarok...
K&H hitelkártya havi max. 3000 visszatérítéssel, éves ktg 5000, nem több. Igaz, csak két százalékot ad mindenre, viszont csekkes befizetés után is, míg a OneCard nem ad sem csekkesre, sem közüzemi online befizetésre. Ennél még olcsóbb a BB upc, szintén 2%-kalényegesen magasabb havi visszatérítési lehetőséggel, de ez már csak UPC-s ügyfeleknek mehet.
En egy komplett termekrol beszeltem, amiben benne van egy debit es egy credit kartya, (hiszen a ket kartya funkcioja teljesen eltero) plusz minden mas koltseg, ami manapsag egy banki szamlavezeteses termekkel kapcsolatosan felmerulhet. Ebben szerintem most a Raiffesien elegge jo felteteleket rakott ossze a most elerheto lakossagi bankszamlak kozt.
Szerintem igy erdemes osszehasonlitani barmelyik bank hasonlo termeket, hiszen egymagaban a hitelkartya koltsegeket nem tul okos dolog kiemelni, mivel az mindig egy valamilyen tipusu bankszamlahoz kotodik, aminek vannak mar egyeb koltsegei is.
Amugy az elmult 10 evben az MKB-nal voltam, de elegem lett az egyre novekvo, mar-mar szumma havi 1500-2000 Ft-ot elero szlavezetesi dijbol, - igaz, ott nem volt hitelkartyam - na meg a tipikusan magyaros "nem becsuljuk meg a regi ugyfelet" mentalitassal.
Szoval, eddig pozitivak a tapasztalataim a Raiffeisen-nel, a tobbi szobajoheto banknal csak az elso evben eri meg uj ugyfelnek lenni, utana minden koltseg elkezd szepen noni, ez is olyan igazi "magyarosch". :)
dijmentes havi 4 kp. felvet tranzakcios dij nelkul (150e + 3x300e Ft/ho)
Elegge sokat bujtam a bankmonitor.hu-t es napi rendszeresseggel olvastam/olvasom a kiszamolo blog-ot mielott dontottem, szoval elhiheted, hogy alaposan korbejartam a temat.
Tudod, az a perverziom, hogy minden ASZF-et elovasok az utolso betuig.
De ha van ennel jobb ajanlatod, akkor nosza rajta, ird meg es utananezek annak is.
Eddig se tettem be a labam a csoves CBA-ba, benzint meg kizarolag az OMV-nel tankolok, igy az Agip tema sem kulonosebben izgat. Masreszrol meg az 5%-os kiemelt kedvezmenyek nelkul is kenyelmesen meg van a negyedeves 10 rugos visszateritesem.
Kíváncsi leszek a véleményedre, ha tovább folytatják a szívatást. Nekem több mint 1 éve van. A CBA kedvezmény kiesett, most az Agip. Eddig annyit töltöttem amennyit akartam, nem kellett hitelkeretet emelni, jó volt így, most meg vagy az, vagy nem tudom elérni a visszatérítést. Szóval ne kelljen már örülni ha valami romlik.
Esetleg elgondolkozni azon, hogy feltétlenül szükséged van -e dombornyomott kártyára ( a díjjak alapján tuti azod van)
Használod -e rendszeresen más kontinenseken, autóbérlésre/hotelfoglalásra depozittal? Ha nem a válasz, váltsál egy sima nem dombornyomott MC-re, aminek kb 3 ezer az éves díjja, és a letiltás + pótkártya díjja is max ugyanannyi ha szükség lenne rá.
a kp felvételi limitet és a napi vásárlási limitet le kell vinni 1 forintra és utána kibekkelni ezek nélkül amíg lejár a kártya, ez a legolcsóbb megoldás
Ügyes vagy, jól visszamondtad a bemagoltakat, csontot neki, de ha nem érted az itt szóban forgó problémát, amiről beszélünk, akkor az valószínű túlmutat az agyi kapacitásodon. Inkább tájékozódj előbb, (#442, #443 hozzászólások), mielőtt itt osztanád az észt.
Nem ertem ezt a vinnyogast, ami itt a OneCard-dal megy. Tenyleg olyan nehez negyedevente nyomni egy gombot a regisztralasra es minden honap 10-ig visszatolni azt a penzt, amit elkoltottel a hitelkeretbol ?
A DirektNet meg ki is szamolja neked pontosan. Akinek ez nem megy, az tenyleg adja vissza a kartyat es ismerje be, hogy ez tulmutat az agyi kapacitasain. :)
Lassan fel eve van OneCardom es minden negyedevben jovairtak a 10 rugot minden gond nelkul.
Valóban olcsóbban meg lehet úszni a számla megszüntetését, ha nem kérik el a kártyát. Az Ersténél viszont, amikor a nejem kártyáját visszamondtam, akkor elkérte az ügyintéző a kártyát. Igaz, ez nem számla megszüntetés volt, és társkártyáról volt szó.
lehet hogy olcsóbb megoldás is van mint beperkálni a 12500ft ot . Pl megszüntetni a bankszámlát átmenni másik bankhoz átutaltatni vagy bankon belül nyitni egy másik számlaszámot ű
Az még hagyján hogy ki kell fizetni a 12500 ft tiltási díjat ( a pótlás "csak" 1300 ft talán) de rögtön le is vették az új éve skártyadíjat 4000 ft+ volt rajta utasbiztosítás az is 4000 ft azt is levették a számlámról : összesen kb 20.000ft volt így a játék.
Sok. De az Ersténél a Visa Classic és Mastercard még több, ott majdnem 14 ezer Ft. Nekem szerencsére Visa Electron kártyám van, annál 2 ezerből megúszom a letiltást.
Viszont a Raiffeisen hitelkártyámnál még mindig parázok, hogy mi van, ha egyszer elhagyom. A cvv kódot már lekapartam róla. Az antenna helyét pedig egyelőre csak megjelöltem. Lehet, hogy jobb lesz, ha kifúrom 1-2 helyen, aztán onnantól kezdve már nem tudnak vele mit csinálni.