Keresés

Részletes keresés

Tailor23 Creative Commons License 2018.09.27 0 0 37370

Igazi russzise minőségű oldal.... a színválasztónál az ezüstre jön elő a fekete, és fordítva :D

Előzmény: Noxin (37369)
Noxin Creative Commons License 2018.09.27 0 0 37369

Te nem hiszel nekem...
https://zenit.camera/

Előzmény: m61petyus (37367)
Tailor23 Creative Commons License 2018.09.27 0 0 37368

A Panasonic vázmérete elég tisztességes lett, erre már senki nem mondhatja, hogy piszlicsáré játékgép :) Én azért még az Olympustól várnék egy FF vázat, hogy ők se maradjanak ki a játékból...

@Noxin: A Zenit... hát ez jó vicc tőlük :) 500 darabos széria, 4-5000 eurós áron, vitrinbe szép lesz. Egy külföldi fórumon írták, hogy oligarchák igénye által létrehozott termék, az oligarcha barátoknak :D

Előzmény: m61petyus (37365)
m61petyus Creative Commons License 2018.09.27 0 0 37367

Előbb a Praktika jön :-)

Előzmény: Noxin (37366)
Noxin Creative Commons License 2018.09.27 0 0 37366

És a Zenit?

Előzmény: m61petyus (37365)
m61petyus Creative Commons License 2018.09.27 0 1 37365

Csak úgy potyognak az FF MILC gépek :-)   Nikon Z, Canon R, Panasonic G1 és most jelentette be a Sigma szintén Leica L bajonettel jön az FF Foveon szenzoros MILC-ük. Szerintem a Fuji sem marad kis sokáig a sorból!

Közben a Sony bejelentette 1 év alatt 12db új fejlesztésű E bajonettes objektívvel  jön a piacra a már meglévő 34db mellé. 2020-ra 60db-os lesz az E objektív front tervük szerint.

Most már egyértelmű viszlát A bajonett, DSLR, lassanként Canon FE bajonett és Nikon F bajonett!

A fotópiac újra osztódik, az alpha rendszernek vagy 30db objektív előnye és szenzor tech. fölénye van. Ha ügyesek és emellé a Panasonic FF-ben is tartja a 4/3-os GH sorozat szintjét FF-ben is és vagy a Fuji XT line is beszáll, egyáltalán nem biztos a jövőben a Canikon hegemónia, sőt izgalmasabb választási lehetősége lesz lesz minden felhasználónak. Egyértelművé vált, minden MILC rendszer új bajonettre épül az üveg lojalitás ami eddig visszahúzó erő volt egyik rendszernél sem lesz markáns, pláne a DSLR optikákat bármely rendszerhez lehet adapterezni technikailag!

Izgalmas. Én még ki várok egy A7rIV vagy A4-re. Hátha a Sony most meghátrál látva a sok új FF MILC-et és végre tisztességes  markolatot kreál a 7-es és 9-es sorozatnak a jövőben. Nem kell sokkal nagyobb gép talán 1cm-el szélesebb váz egy Fuji-hoz Canon R-hez hasonlatos normális markolattal. Nem hiszem nagy deal.

Amúgy A900-am most lesz októberben 10 éves. Jelentem jól érzi magát és ISO600-ig 24mpx-en semmivel nem készít rosszabb képállományt mint vadi új társai :-) Ok a dinamika átfogás kb. 24mpx FF-en 1,5 Fe-et fejlődött, de ez nem akkora boom a normál fotótémák esetében. Ez is elgondolkodtató!

Tehát ha a kép a fontos ésszel is lehet beruházni. Már 250-ért is hirdetnek A99-et. Aki okos a költséghatékonyságban, most tucat A mount vázat nagyon barátságos áron megvehet. Persze ez igaz lesz a Nikon / Canon DSLR vázakra is idővel.

Tehát a technológiai váltás fel gyorsulásával, mindenki jól járhat ! 

gravir007 Creative Commons License 2018.09.19 0 0 37364

A7  II-őn használom, amikor vettem, akkor a netes külföldi árak nem voltak jobbak mint az itthoniak, így én itt rendeltem egy kaposvári boltban így legalább van rá 5 év jótállás.

Előzmény: tojas007 (37357)
gravir007 Creative Commons License 2018.09.19 0 1 37363

Szerintem megéri. Nagyon jó objektív. 

Nem csináltam élességi tesztet különböző rekeszeken, de 2.8-on sem láttam rajta hibát. De majd játszok vele és megnézem.

Nagyon gyors az Af rendszere, semmivel sem rosszabb mint a natív sony lencséké, persze 24-70 G-s obit nem használtam még sosem, de amik vannak azokhoz képest sem lassabb, sőt talán hangyányit gyorsabb is.

A torzítása az egyetlen problémája, azért nagyobbat görbít mint a 24-70 G2 tamron, nyilván kisebbek is a lencséi.

Videó módban is nagyon jó az Af, míg a 24-70-es testvére videónál egyáltalán nem működik.

A stabilizátor is tökéletesen működik a vázzal 1/20 75mm-en simán megy kézből. A sony obival nem tudom összehasonlítani elképzelhető, hogy az élesebb, bár a netes tesztek szerint nem, de nem hiszem, hogy háromszoros árat indokolná bármi is.

Van a bajoneten tömítés is, vagyis valószínűleg időjárásálló is, de ezt nem szeretném tesztelni... :)

Előzmény: tojas007 (37357)
tánczika Creative Commons License 2018.09.03 0 0 37362

Sziasztok,

van itt olyan, aki használ esetleg RX10 MIII-at?

Ha igen, rámírna a publikus email címemre?

Köszönöm előre is!

ÜdvaZé

hhf Creative Commons License 2018.09.02 0 0 37361

Nagyon köszi  a választ.  Igen, Neked  van tapasztalod, mert  a munkádnál fogva    kezedbe kerülhetnek  az  újabb masinák... üvegek....  így látod gyakorlatban , hogy  van e akkora  különbség  a régi .. új   gépek .. üvegek   között  ...  akár  adapterrel  keverve  a kettőt.

Nekem, mint  amatőrnek  erre  nincs  lehetőségem.

Pár  éve  szántam rá  pénzt  .. és  beruháztam  A-s  SSM  obikba  , meg fix-be , nagylátóba.

Igazából semmi  bajom velük... az A77 II-n     ....  meg  az öregA 700 -on is  remekül  muzsikálnak.

....   és igen   a marketing ... meg az új iránti vágy   (  mint egy gyerek  :)    )    meginog tatja az embert....   de  a  józan ész azért  közbeszól... és  húz egy határt

még egyszer  köszi....

Előzmény: m61petyus (37360)
m61petyus Creative Commons License 2018.09.02 0 1 37360

Két út van, de ez régen is így volt mikor elkezdtek korosodni objektíveink.

A mai új generációs üvegek labor mérés szinten komoly fejlődést mutathatnak és mutatnak, de általános felhasználásban ( hivatásos felhasználókat is értve, a profi szó magyar honban nekem hamiskás) nem nagyon érzékelteti hatását a megszülető képállományban. Nüanszokról beszélünk. Józan ésszel nüanszokért nem adunk ki több 100e-es költséget. Azonban van az új iránti vágy a fotó tech. innováció iránti érdeklődés, megtolva jó nagy adag marketing mesével. Tehát a felhasználók sokszor mennek a spirálba. Én próbáltam a már saját 3-as adapteremmel A9-en is A-s SSM obijaimat. A fentiek tükrében én nem érzékeltem hatalmas különbséget pár ott a helyszínen használható új FE objektívhez képest. De pl. az FE 16-35 azért érezhetően jobb torzításban és a széleken az A-s verzióhoz képest, de nem annyira, hogy 900e-ért rohanjak venni egyet, mikor a jelenlegi obim jó ha nagy lassan 300 körül eladható, idővel alatta. Súlyban méretben az FE változat még nagyobb is :-) 

Viszont A7rIII-an nem próbáltam, de ott ha tényleg a szenzor felbontóképességét szeretnéd kihasználni, ajánlott a natív FE lencsék lassú beszerzése, mivel az A-s vonal még a CZ-ék sem szolgálják ki. Az más a hivatásosok között is csak azoknak van rá szüksége akik promóciós vagy nagy igényű kiadvány anyagokkal dolgoznak. Esküvői, rendezvény, riporter, hobby, öröm egyéb munkákhoz a 24mpx A7III, A9 vonal bőven helyén van és ez esetben az A-s prémium obik nem nagy hátrányban. Ok aki a szupergyors AF-re gerjed annak muszáj. De relatív kinek mi a szuper gyors? 

A. Most felszámolod A-s készleted bízva abban még egyáltalán találsz rá vevőkört és még-még relatív ellentételezés is jár érte. Persze ehhez a bevételhez még hozzá  kell tenni min. 2x akkora részt és elkezded az új rendszered felépíteni, nyilván objektívek terén prioritás sorrendben a beruházásokkal. Most sokan teszik és ez fog történni a Canikon felhasználóknál is az új FF MILC-ik bejelentéseket (Canon a jövő héten)  követve, remélve sokuk brandet is vált pl. alphára.

B. Veszel 3-as remélem a jövőben 5-ös, 6-os adaptert és A-s lencséid mivel nagyon jól szolgálnak, jó állapotúak, anno nagy költségen vetted őket (most töredékéért tudod értékesíteni), ez okból használod őket örömödre örökre vagy széthullásukig. Ha valamely már elkezd kikopni és javítása már nem releváns, akkor már egy hasonszőrű új FE objektívvel váltod ki nem feltétlen gyári Sony-val. Samyang, Tamron, Sigma napjainkra egy rakat alternatívát ad.  Én ezt úgy hívom shoft handover magyarul :-) Számítástechnikában is így szoktam cselekedni, nem rohanok minden generációs lépés után azonnal, ki-ki hagyok kettőt-hármat. Szerintem pénz-felhasználás optimalitásában én járok jól, felhasználásban nem hiszem hátrányban, hiába a marketing károgás stb.

Ebből rájöttél én a B vonalat képviselem. Pl. Most hétvégén is egy ürge elképedve nézte 10 éves A900 másodgépem vállamon az esküvőn, mert ismerte generációját. A széles közönség ott csak azt látta fú egy nagyon komoly fényképező gép lóg a vállamon mellyel kattintgatok, mert abszolút nem ért hozzá (fekete-nagy-húú profi), számomra meg 10 év után is hozza a kitűnő nagy dinamikájú 24mpx-es képeket egyházi ceremónián bőven jó AF képességgel SSM lencséimmel- Tehát ha egy A7III-al dolgoztam volna sem lenne képanyagom más! Azt hiszem válaszoltam.

Tehát megvárom míg lesz egy A7rIV vagy A9r a piacon és akkor esetleg beújítom első FE vázam (nagy beruházás újabb tíz évre) és azokhoz majd beújítom a nem drága FE1,8/85-öt, meg a CZ 1,8/55-öt, mert számomra egy évben párszor promóciós fotózásokhoz, kiadványokhoz kell a 24mpx-et meghaladó felbontás. Azonban ekkor az A99, A900-am és minden A-s üvegem ugyanúgy megmarad, hisz rendezvényekhez fentebb az elején írtam teljesen optimális nincs értelme eladni CZ16-35, 24-70, 70-200G stb. Az öreg Minolta halszem meg zseniális és az MF funkcióban is bővan jó lesz a jövőben. Széthullásig jó társak lesznek és mennek a fényképező gép vitrinembe emlék dísznek ha eljön idejük, szeretem őket, pár 10-e Ft-ot nem ér meg nekem majd kb. 2020-2025 között kapnom értük. 

Talán adtam egyfajta gondolatot, de neked kell az optimális utad meglelned.

Előzmény: hhf (37358)
rumos14 Creative Commons License 2018.09.01 0 0 37359

kevéssé izgőmozgó témára, pl .portrézásra teljesen megfele az A7r2 - LA-EA3 - Sigma 70-200 HSM kombó. előtte A7II-n volt és ott sem volt gyengébb igazából, csak a fókuszmező túl kicsi (persze nem DSLR szinten nézve...). kevés fényben persze hajlamos huntolni, de ha kontrasztos témán van az AF pont akkor az tud segíteni. nagyon erős ellenfény (=naplemente) tudja még kifektetni.

egy SSM obi legalább ilyen teljesítményre képes.

Előzmény: hhf (37358)
hhf Creative Commons License 2018.09.01 0 0 37358

Youtube  videokon azért elég jól tekeri az A-s SSM obikat  LE-A 3-s  + A 7 III  kombo.  Nézegetem őket egy ideje. 

Kérdés, amatőr szinten megéri e veszteséggel eladni régi A-s  obit ( ha  ssm-es ) és új E-s obikat venni.  Hol lesz meg a képminőségben az a különbség, ami látható is. 

Mekkora nagyságú  képnek kell lennie ?

Nyilván egy profi tudja a választ, 

Ha  munka eszközként használja az ember , mert ebből él meg, az más. Érthető a váltás. 

Előzmény: gravir007 (37353)
tojas007 Creative Commons License 2018.09.01 0 0 37357

Szia!

A Tamron 28-75mm RXD megéri az árát? Olvastam teszteket, de tényleg olyan jó, amilyennek mondják? 

Milyen vázon használod? Nyitottan is éles, vagy rekeszelni kell? Honnan érdemes beszerezni?

Köszi előre is!

m61petyus Creative Commons License 2018.09.01 0 0 37356

ez a racionalitás :-) 

m61petyus Creative Commons License 2018.09.01 0 0 37355

egyenlőre a Nikon adapter nem kezeli a csavarhúzós régi Nikkor obikat csak a VR obikat. Miért pont Minoltához készítenének? Nagyon kis piac lenne. Ráadásul a most butatott két Z váz elég drágán eléggé elmarad aFuji, Sony szintjétől. Mi a túrónak akarna bárki öreg Minolta obit egy 700.000Ft-os vázon csavargatni. Egy használt A7 és kb. 200e Ft-ért lehet játszani a régi üvegekkel és van 4-es adapter is hozzá. 

Előzmény: FZsolt964 (37354)
FZsolt964 Creative Commons License 2018.08.30 0 0 37354

Vajon lesz-e Minolta A-Nikon Z adapter?

A Nikon F csavarhúzós objektívek hasonlóak a MinoA objektívekhez.

gravir007 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 37353

Én se tartok valószínűnek semmilyen A-s fejlesztést, lehet, hogy a 99-en reszelgetnek egy kicsit, de esélyesebb egy újabb adapter.

A sigma, tamron se nagyon hiszem, hogy hozna ki új obikat már.

Ők is ráálltak a E vonalra és azt fejlesztik.

Most vettem egy tamron 28-75-öt és talán még gyorsaabb mint a sony obik egyrésze...

Most már a stabilizátor is rendesen működik a vázzal 1/10-et 75mm-en kitartok kézből.

Én is most fogom meghirdetni az összes A-s cuccomat, a 70-200-on kívül semmit nem használok már.

m61petyus Creative Commons License 2018.08.29 0 0 37352

:-)

Előzmény: Tailor23 (37351)
Tailor23 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 37351

Aztán az "örvény-bokkés" Helios-44-est rá lehet-é adapterezni? :-))

Előzmény: m61petyus (37350)
m61petyus Creative Commons License 2018.08.28 0 0 37350

Na ilyet fogok venni, végül is Sony szenzor van benne és nagy a markolata :-)

https://www.sonyalpharumors.com/phase-one-announces-the-new-iq4-with-sony-new-150-megapixel-sensor/

m61petyus Creative Commons License 2018.08.26 0 1 37349

Bárcsak igazad lenne. De úgy néz ki a készleten, polcokon lévő A mount eszközök kiárusításán kívül, már semmi nem történik ezzel a rendszerrel. Itt válaszolok a másik topik társnak. Igen az A58 fejlettebb belépő hép csak éppen már tömeg árujázakban mint MM már nem kapni.

A másik a helyzetet az is fixálja, míg A bajonett lojális felhasználó egy törpe kisebbség, addig C/N DSLR gépet napjainkig 100 ezrek vásárolnak és milliós felhasználói bázisról beszélünk.

Erre ébredtem rá mint A-s felhasználó az A99II után ezt a pár embert, köztük engem, majd egy 5 vagy 6-os adapterrel elég lesz kezelniük, mely, tükör nélkül is kezelni fogja a csavarhúzós obikat.  A másik érdekesség  Nikon D850 már nem rendelhető! Nem hiszem lesz D900 már, inkább lesz Z9. Tehát már ők is elkezdik kivéreztetni SLR bajonettjüket, pedig nekik a Sony-val ellentétben van mit veszíteni vagy 10x nagyobb hanem több nagyságrendel. 5 éve a Sony az SLT-el ha jól emlékszem 5-6% tortaszelettel állt. Azóta ez 1% alatt.

Ez a helyzet ami miatt C/N sokkal kínosabb szituban van. Két rendszert párhuzamosan fejleszteni, marketigelni iszonyat pénzügyi veszteség, pláne úgy a két rendszer egymás ellen küzd és a jövő mindenképpen az egyik kihalását mutatja.

Ezért lepődöm majd meg, ha bármi A-s váz vagy obi, mint friss fejlesztés bejelntésre kerül! Nem vagyok szerencse játékos, de 80%-ot tennék állításomra :-)

A porosodás nem ennyire markáns, de valóban minden éremnek két fele van. A MILC nyitottabb rendszer ami a szenzort illeti, illetve az előtte lévő szűrőket is.

Pont igaz egy Fuji felhasználó profi egykori tanárom kérdeztem erről aki lovas sportokat, középkori imitált csata jeleneteket fotóz borzasztó poros környezetben. Mónos Gábornak hívják. Legyintett kérdésemre. - Péter, ok gyakrabban nyúlok a körtepumpához, de ott a helyszínen egy mozdulattal a kikapcsolt gépen megoldom a tisztítást, míg régen a C5D vázaimmal külön helységbe kellett volnulnom, tele batteryvel tükröt cspatnom és mélyen turkálnom a tüköraknában min. negyedórát. Ráadásul ha a rendezvényen feltűnt már poros a szenzorom, ezzel a tudattal kellett végig tolnom a fotólat. Míg ma félre állok egy saroknan egy perc, két háro. fúkás és mehetek folytani a munkát-.Számomra mivel egykoron tanárom is volt ezt a sokak által aggódot kérdést megválaszolta. Magyarán mint mindenben a MILC-ekkel a munkastílus változik, inkább előnyünkre, de a fotovráfia ha van kép igény működik tovább :-) 

Előzmény: FZsolt964 (37346)
AZso.hu Creative Commons License 2018.08.25 0 0 37348

Sziasztok,

kezd eszeveszett koszos lenni az A58-asom szenzora/tükre. Ki csinál tisztítást - mondjuk Budapesten?

rumos14 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 37347

most látom csak a summás véleményem visszhangját.

az A7 "egy" a mai viszonylatban igenis fapados, de attól még jó váz és persze, hogy lehet vele jó képeket készíteni.

egy autós hasonlattal élve, valaki hobbistaként kelet-európai veterán autókban találja az örömét, valaki pedig aszfaltszaggató benzinfaló monstrumokban. ahogy írtam, mindegyiknek megvan a maga külön helye.

Előzmény: Tie (37340)
FZsolt964 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 37346

Szervusztok!

Visszatérve az új Nikon Z gépekre.

Mivel csak egykártyás bemenetük van, igényes felhasználó nem veszi meg. Gondoljik el, ha bármi történik azzal a kártyával amire az esküvői fotókat csinálta. Minimum megveri a fotóst a násznép, de hogy több esküvői felkérést nem kap az biztos. Elveszti állását.....

Sony A-E.

A Sony A9gép  Lejla 3 adapterrel és A bajonettes SSM obikkal 10kép/sec re képes , ill a fókusz sebessége ugyan az mintha  99II gépen futna az obi . Így majdnem egy 99II kapunk. (Az áráról most ne beszéljünk).

Tehát szerintem megoldott az A bajonettes kollégéknak a gép továbblépés ha beszüntetné az A gépek gyártását. Ezt én azonban nem tartom ezt valószínűnek,  ha másért nem csak marketing okokból sem . Sem a Sony sem a Nikon nem engedheti meg magának, hogy veszni hagyja a rá bizalmat szavazó vásárlóknak. A 99II-t legalább 4-5 évig hagyja utána várható csak az új váz.

Hadd tegyem hozzá, hogy a külföldi fórumokat olvasgatva a tükör nélküli gépekkel probléma a sensor porosodás. Afrikába a safarin például nem is ajánlják az obi cserét mert a finom por mindenhová beszáll, tönkretéve az aznapi képeket. Két gépet javasolnak széles ill tele obikkal szerelve.

Nekem egyenesen tetszik a "védő"tükör a 99II-n.

Üdv:

Zsolt

Előzmény: m61petyus (37344)
kis59vasutas Creative Commons License 2018.08.24 0 1 37345

Köszönjük élvezetes írásod, annyit azért hozzátennék, hogy lehet, hogy az A-mount fejlesztés nélkül is még húzza az igát jó darabig, sok A-mountos obi van közkézen, vagy akár elfekvőben Nekem is van rakásnyi Minoltám (zoomok), amit rendszeresen használok, mechanikailag a legtöbb nagyon pöpec és időtálló, szemben a Sony kitobi optikailag nem rossz, de mechanikailag hullagagyi). Azért ott van az olcsó belépő kategóriában az A58 SLT, mely kenterbe veri a C/N belépőszintet (Tavaly vettem egy második vázat is)

Előzmény: m61petyus (37344)
m61petyus Creative Commons License 2018.08.24 0 1 37344

A Nikon csak piac védő próbál lenni. Most hozták le az idei USA eladásokat FF formátumú cserélhető obis eszköz eladásban.: Sony 40%, Canon 33%, Nikon 26%. Kínában 90% felett a Sony FF rendszer és nem három felhasználóról beszélünk. Európa kicsit konzervatív még, de már itt is csökkent a C/N hegemónia.

https://www.sonyalpharumors.com/sony-now-has-40-of-the-us-full-frame-market-share/

A Nikon kényszer lépésben van. Mert az új két Z mount kamera csak követi a Sony trendet és nem üti. Fele akkora battery élettartam, no szem fókusz, csak egy slot-os és a Z7 400USD-el drágább mint az A7rIII. Továbbá most mi mondhatjuk nincs natív lencse hozzá :-) A road map 2020-ra mutat 15db Z objektívet. Az FE rendszernek már most 26db natív lencséje a van a tucat Zeiss, Sigma, Samyang obik kíséretében.

Mi lesz?  Az amúgy is szűkülő DSLR piacuk pár felhasználóját aki temeti a tükrös történelmet marad a Nikon brandnél, de nem vesz már DSLR FX cuccot. Jópár viszont pont a fentiek okán (mint eddig is) inkább beruház a most MILC-ben mindenképpen a Nikon előtt járó Alpha rendszerbe. 

Tehát bármit tesznek a felhasználó bázisuk csökken, max. ha jól jön be a Z rendszer X% felhasználót megmentenek maguknak. Kényelmetlen állapot. Canonos nem fog Nikon MILC-re váltani, pláne a SOny rendszerén használhatóak a Canon objektívek teljes funkcióval. A Nikon Z adaptere a csavarhúzós Nikkor obikta nem kezeli ami a mai napig a katalógusukban a Nikkor FX objektívek fele (Minotta A story).A sok még egy ideig DSLR lojális felhasználóik miatt pár évig még az öreg FX bajonettre is kell fejlesszenek. Ezt sajtó közleményükben is írták még évekig a DSLR vonalat is supportálják.Pl. most is bejelentettek egy FX telét.

Viszont ha a Canon is belép szintén hasonló helyzettel, igaz jóval nagyobb piacvezető poziból a felgyorsult versenyben nagyon nagy hátrány lesz ha két rendszert kell fejlesztgetni, fenntartani. Ez mind időben, fejlesztés beruházásban, mind innovációban hátrány!

A C/N (mert max. hónap Canon FF MILC is lesz) ott tart mint a Sony 5 éve. ugye még 1,5 éve kaptunk egy A99II-őt mutatóba. De szerintem az volt az utolsó A bajonettes eszköz bejelentés.

2018-ban tisztára látszik nem lesz már egy csavarnyi fejlesztés sem A vonalon.

Igen egy Sony/Minolta csavarhúzós obikat támogató 5 vagy 6-os adapter SLT tükör nélkül lesz az utolsó 1985 Minolta A mount momentum. De a Sony-nak könnyebb a helyzete az ő nyakán töredék számú A júzer (köztük én) nyifogtunk. De a Canonnak nagy felelősség lesz felhasználói millióit valahogy megoldással kecsegtetni, miközben sokuk ha akarják ha nem lemorzsolódik irány Fuji-Pana-Sony irányban. Pl. APS-C-ben a Fuji verhetetlen előnyben van minden más termék vonallal szemben MILC-ben.  

2017-ben a DSLR/SLR piacon a Sony 1%-ot birtokolt ennyi az ultra lojális A mount felhasználó világszerte. Napjainkra ez tovább csökkent. FE-ben viszont egyenlőre 100%-os a piaci részük. Ha C/N nagyon rákapcsol akkor is évek míg 20-20%-ot  elkaparnak az addig hízó Sony fotó piactól. 4-5 év fejlesztési előny az nagy különbség. Most látszik a két új Nikon vázon, nem rosszak, a markolatukat írigylem (következő A7 upgrade szerintem lép ezen), de csak tech. innováció követő termékek nem lépik meg a Sonyt. És lám-lám az új Z mount Nikkor obik bezony szintén nem olcsók.

A másik ami átformálja a fotóipart! A MILC eszközöknél szinte 80% a szenzor csinál mindent, arra van integrálva minden. Az elektronikai cégeké a jövő és szenzorgyártóké. A C/N amiben remek volt az elektromechanika, robosztus váz építés már nem szükségeltetik. A Nikonnak nincs saját szenzora ezért kiszolgáltatott a Canon meg vagy 5 éve lépcsőnyivel elmarad a DXO oldal tesztjei szerint is Sony/Pana/Thosiba és egyéb szenzor termékek mögött.

Tehát Canyikon DSLR termék egy kettő még pár évig be lesz jelentve, de Sony A mount eszköz már soha, nincs is értelme.

Nekem még mindenem A bajonettes eszköz és vagy még 5-6 évig használom őket teljes megelégedésmere, de már vettem egy 3-as adaptert, pedig FE vázam még nincs :-)  Egy év múlva már lesz szerintem :-) De FE vázon még újab 10-15 évig vígan elvagyok sok A-s objektívemmel. 

A CZ1,8/55 és SEL1,8/85 lesz viszont az első két natív Fe lencsém az biztos. Árértékben, optikai képességben és méretben király innováció!

Kíváncsian várom az A7rIV újragombolást is kb.2019 őszén.

Amit a Sony rosszul csinál amit most láttam itthon az MM fotó részlegén a magyar népek mint a cukrot még mindig a 100e Ft-os C/N belépő műanyag pentatükrös játékszereket veszik. Hiába 10x fejlettebb egy A6000-es széria, de 350e Ft-ot nem fognak adni érte.

Sürgős lenne egy 150e Ft-nál nem drágább ütős belépő APS-C MILC a Sonytól! 

Ezt szerintem rosszul csinálják, csak a pénzes komoly fotósokra koncentrálnak. Persze az is benne lehet már látszik a trend pár év és a felhasználók 95% almás telefonokkal meg Galaxikkal fotózik videózik csak, mert bizony még engem is meghökkent mit fejlődött a smart telefon technológia. Az emberek tömegének akiket a rekesz zár stb nem érdekel teljes mértékben minőségi és már utólag is szerkeszthető kép állományokat produkálnak. Igazából a belépő cserélhető obis fotó piac is nagyon be fog szükülni!

Akkor meg igaza van a Sony-nak, csak a hosszú távon is komoly fényképező szerszámra vágyó egyre szűkebb réteget kell minél inkább meggyőzni termékeivel. 

Amúgy a Nikon és a hamarosan Canon MILC bejelentés a végső DSLR koporsó szeg beverésének kezdete. 4-5 évig próbáltak ennek ellenállni, de  2018-ra ez már üzletileg is veszélybe sodorta őket. Most iparkodnak, de ezzel a saját DSLR júzer bázisukat is gyilkolják és elismerik a 80 évnél idősebb SLR tech. múzeumra érett!

A verseny meg csak nekünk jó igazán, bár miként néztem a Nikon még picit a Sony fölé is áraz NILC FF-ben. Ha van esze a Sony-nak akkor most az A7III-at 1700 USD-ért kezdi kínálni és az A7RIII-at 2900-ért.

Előzmény: FZsolt964 (37343)
FZsolt964 Creative Commons License 2018.08.24 0 0 37343

A Nikon is hasonló helyzetbe került mint a Sony.

Megjelent a Z bayonettel.

Már nekik is két rendszerük lett.

Fenntartja mindkettőt?

Mit lép a Sony?

Lesz e A fejlesztés?

Lesz e LEAE 6?

Tailor23 Creative Commons License 2018.08.17 0 0 37342

Mai (magas!) mércével mérve sajnos az. Se szenzorstabi, se szemkövető AF, se 4K videó, se 60MP, se navigáció, se vibrátor :D
Hála az égnek, fantasztikusan jól elvagyok ezzel a fapados vázzal, mert az én igényeimnek megfelel: hobbi- és örömfotózás. De aki pl. dolgozik a géppel (rumos kolléga, pl.), annál megértem, hogy bizony igényli a modern technikai vívmányokat.

Előzmény: Tie (37340)
m61petyus Creative Commons License 2018.08.17 0 0 37341

Köszönöm z igen jó példákat :-) Erről beszélek.

Előzmény: Noxin (37339)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!