Nem kell, pihenj ma már. Én a Bonci bontóból hoztam pár éve egy szettet és még megolvadva sincs. De nem tudom hova tenni, a faros Skodámban van már korhű hangszóró, igaz, ahhoz ki kellett vágni a kalaptartót.
Két hónapja vettem gyári Videoton hangfalpárt,gyári újat. Valaki hirdetett a facén aranyáron,és írták hogy nana az árakkal,itt még kapható. Ott akkor még volt egy pár darab. Egy hangfalpár már nálam. :)
Bocsi de ez még zalában van pont a zala folyó keleti partján ha nem tévedek az új ut építési területén én is láttam már t több ször úgy látszik mintha nem mozdulna tőbb hete ugyanott áll.
teniszlabda a (kisipari, konkrétan az utcában heggelték) vonóhorgon
volt még egy fekete műanyag légterelő elöl, de azt jó tíz éve levettem, és el is keveredhetett valahova.
Illetve ami a kocsi újrafényezésekor veszett el: DACIA felirat fekete alapon, a betűkben viszont valami színjátszós-fluoreszkálós mintázat volt. Ezt különösen sajnálom, mert anno a Skodánkon is volt ilyen, de igen régóta nem láttam, valószínűleg az idő megette mindet.
Nekem is csak a kukucskáló szörnyecske kapaszkodó újakkal matrica van meg az emlékezetemben. Az utastéri matricákból pedig a "kuka utas..." és "az ajtót és a sofőrt..." kezdetűekre emlékszem.
Rács a hátsó ajtó kisablakra. Birkabőr üléshuzat, fagyöngyös rátéttel . Háttámlára ráhúzható fejtámla. Öntapadós kisventillátor. Motortester. Fordszámmérő. Alul műanyag spoiler a Ladára. Kisautós műgyanta, vagy agancs váltógomb. Jegyzetfüzettartó. Kazettatartós váltókonzol. Prizmás ajtó élvédők. Öntapadós oldalsó gumicsík az ajtóra. Gumispoiler, meg csomagtérfedélre csomagtartó, meg a tetőre a fregoliszerű. Hosszú antenna nyúlfarokkal, meg a kulcscsomón is. Videoton rádió Videoton hangszóróval a kalaptartón. A kibillenthető befexelt napfénytető. Hatalmas buborék szélterelő az első ajtón. A lemelegíthető elefántfülzár biztosítása miatt kis beakads zár. A támlára ráakasztható etetőszék szerű gyerekülés.
Meg a légterelők a szellőzés rácsain. Hiányoznak a légterelők az ablaktörlőkről. De ott a ködlámpapár.
Lenne még pár cucc, ami hozná a vonalat, de már ezek is ritkák.
Sajna még nem voltak fényképezős telők, amikor 20 éve Egerben egy piros Ladán nemcsak az összes ilyen retro cuccot, de már a kor modern gagyijait is megcsodálhattuk. Azon minden elem cserélt, vagy csicsázott volt. Indulás előtt percekig nézegettük, hogy ez is , az is ott van. Azután tulajék megjelentek, és elmentek vele. De záróakkordként még tolatáskor elcsipogta az autó a Lambadát, akkor feküdtünk, hogy még lehetett mindazt tetézni.