A tehetségkutató műsorban énekesek, táncosok, humoristák, zsonglőrök, artisták és bűvészek mutatják meg, hogy mire képesek. A közel 4000 jelentkezőből 42 produkció jutott be a műsorba, melyben a 4 tagú zsűri (Falusi Mariann, Keleti Andrea, Fábry Sándor, Náray Tamás) és a nézők együtt döntik el, hogy ki a legtehetségesebb. A Csillag születik produkcióba az ország minden pontjáról és a határon túlról is érkeztek tálentumok. A legfiatalabb versenyző 10, a legidősebb 54 éves. A két műsorvezető Ördög Nóra és Stohl András, akik összeszokott párosként dolgoznak ismét együtt. A tehetségkutató show legjobbja egy éven át havi egymillió forint ösztöndíjat kap.
Szerinted Puzsér hányast adott volna a dal(választás)ra? :P
A dal kicsit furán volt összerakva, hogy többféle hangfekvésben is kellett énekelnie, ehhez kicsit szoknom kellett. De nagyon szépen csinálta. Jó lett volna az élő verziót is hallani, nemcsak a próbát, mert az biztosan különleges élmény lehetett. (Igy viszont legalább látszott az arca :)).
Hát legalább aranytorkú. Ezzel máris felülmúlja a sok ezüst és bronztorkú kitudjamileszbelőlüket, akiket az elmúlt években a tehetségkutatóknak köszönhetünk.
Nem vitatkozni akarok veled, mert előfordulhat, hogy tényleg manipulálták a versenyt, (bár szerintem akkor Jennifer nyert volna, ha tényleg ...) de lehet, hogy nem.
A közjegyzőről jutott eszembe, hogy az én közjegyző ismerősöm nem vállalt ilyen műsorokat, már az elejétől kezdve, mert ő csak azt tudná hitelesíteni, amit a monitoron lát, de a gépet magát, hogy nincs-e esetleg valami sokszorozó algoritmus feltöltve egyes neveknél, azt nem igazolhatja le, mert erre nem lehet garancia.
Úgyhogy én azóta sem tudom, hogy ilyenkor tulajdonképpen mit is igazolnak, meg hitelesítenek ...
Amúgy a Svédeknél is eljátszódott az, ami a Norvégoknél nem tudom Molly Sandén-t ismered-e?
remélem nem offolom szét ezzel a topicot na mindegy :-)
Molly is indúlt idén a Melodiefestivalen, akinek nem csak hogy szebb hangja van, hanem hangi kvalitásaiban Európa legszebb hangú énekesnője szerintem, mégis sokkal jobb produkciót kreáltak Loreen-nak, aki méltán képviselte a Swédeket idén...és nyert is. a show-al nyert :-)
Hallgasd meg majd a Halleluját is svéd nyelven tőle :-)
De nekem ez a kedvencem nagyon szeretik a Svédek, nem múlhat el tehetség kutató náluk, hogy ezt elő ne adná valaki :-)
A biztos pont valóban a Jazz zenekar lenne, amit én is szeretnék, de azt is, hogy így kalandozik, arra szeretnék célozni, hogy független előadó művészként is tudjunk rátekinteni, ha érted mire célzok, jelenleg 1-2 évig biztosan a legbiztosabb pont egy zenekar, ahol közösen zenéket szereznek, emellett persze, ahogy lehetősége engedi én azt tanácsolnám neki, ragadjon meg ilyen nívós zenei meghívásokat.
Emlékszel Robi azt mondta, most még egy szép Anime rajzfilmkislány vagy, akinek van egy adottsága a kivételesen szép hangja, de társakat kell magad mellé találni, hogy kitaláld mi is a feladatod, küldetésed. És ma éreztem, hogy eltudnám képzelni hogy ilyen nagyzenekarok előtt énekeljen, biztos vagyok benne, pici göröngyős út után nyíl egyenesen rá talál erre az útra, és kapkodni fognak utána.
Én nem gondolnám, hogy ez lenne az ő igazi útja, de örülnék neki, ha lenne sok ilyen a pályája során. Amire Puzsér gondolt, és amit én el is tudnék képzelni neki, az egy kis jazz-zenekar, olyasmi, ami Váczi Eszter, Kozma Orsi, Fábián Juli mögött is áll. És tényleg nagyon jó lenne, ha a zenekar tagjai együtt írnák a dalokat, bevonva Jennit is az alkotásba, nem pedig Rakonczai vagy Szabó Z. féle igénytelen vackokat lenne kénytelen énekelni.
Ami az izgulást illeti, nem hinném, hogy a mikrofon miatt aggódott. Egyszerűen a tömeg, a nézőközönség mérete (én voltam ugyanennek a zenekarnak az első ilyesfajta koncertjén, és sokan voltunk, pedig fizetős volt), a hangzás, minden nagyobbszabású volt, mint amit ő már megszokott, és ez a legnagyobb valószínűséggel előhozta a lámpalázát. A CSISZ-ben már rengeteget lazult, majd ahogy egyre többször lép fel nagy tömeg előtt, megjön a színpadi rutin is.
És íme Nóra napjainkban, a Norvégiában megrendezett Euroviziós válogatón második lett, így nem Ő képviselte Norvégiát az ESC-en, de brilliáns énekesnő :-) (és gyönyörű)
Miért van az, hogy a Skandináv népek fő műsoridőben "képesek" rendezni ilyen zenei műsorokat, nézd ezt a kislány, Nora autentikusan énekel, oda voltam érte, és mostanában is figyelemmel követem, az ottani tehetségkutatóban tünt fel jópár éve. Szerintem a Mi Jenninknek a hangi kvalitásai túlszárnyalták már az akkori Nórát. És amit még észrevettem a lelkület a zene iránti szeretet, nem kell missziót vívni érte a kereskedelmi csatornán, hogy értékeljétek már a "minőségi" zenét mert azt érzed ha jó pár Norvég zenei videót végig szemezgetsz, hogy náluk mintha ez a minimum lenne :-) Puzsért meg hülyének néznék, és nem kit a jóízlésre téríteni :-) komolyan. Ég és föld az ottani zenei kultúra.
c-c Mondtam ÉN :-) (is) még annó, hogy egy orchestra-t el tudnék képzelni Jenni mögé, Ma mikor megnéztem a hatás mint nálad kb :-) Bár a Reality-t még nem tette fel senki, bízok benne azt is felvette valaki.
Emlékszel Robi azt mondta, most még egy szép Anime rajzfilmkislány vagy, akinek van egy adottsága a kivételesen szép hangja, de társakat kell magad mellé találni, hogy kitaláld mi is a feladatod, küldetésed. És ma éreztem, hogy eltudnám képzelni hogy ilyen nagyzenekarok előtt énekeljen, biztos vagyok benne, pici göröngyős út után nyíl egyenesen rá talál erre az útra, és kapkodni fognak utána.
Amit éreztél az elején azt írtad "izgúlt" én annak tudtam be, hogy Tibinek a belépőjénél nem szólalt meg a mikrofon, lehet ezért volt, a felvétel minősége olyan amilyen, Kb én is ilyet tudnék felvenni a Canon tükörreflexes gépemmel, sajnos a beépített mikrofonja elég silány. Miért nem adnak egy ilyen modern nagyszabású műsort élő adásban, akár az M1-en? Vagy felvételről az RTL-en? Szerintem hatalmas ötlet, hogy filmzenéket adnak elő - időközben megnéztem egy riportot a zenekar vezetőjével, és dijjazom hogy bevállalták ezt a "nyitást" hogy bevonzák a fiatalokat a komolyzenébe. :-)
Mondom én, hogy Jenninek jól áll, ha zenekar áll a háta mögött! :D
Az elején úgy látom, izgult szegény, nagyon. Amikor még nem lép be, ott van az arcán a riadt tekintet. De amikor énekelni kezd, az nagy élmény! Libabőr, meg gombóc a torokban. (Sokadszori meghallgatásra is). Tibor sem volt rossz, de Jenni messze felülmúlta.
Csak azt sajnálom, hogy a kamera mindig elfordult róla. Szeretem nézni, ahogy énekel.
Hihetetlen, hogy így kívülről is (nem a keverőn keresztűl) Jennifernek milyen erős és csodaszép hangja van, erősebb a hangja mint Kocsis Tibinek, fantasztikus letaglózott rendesen :-) (jó értelemben)
igen, tudom én is,hogy ez kellemetlen lehet. de még csak százalékokat sem szokta mutatni, és az , hogy kevés sms van, ne változtat a tényeken és a titkolózáson. nem csoda, hogy összeesküvéselméleteket gyártanak az emberek.
Ha kiderülne, hogy kevés néző küldött SMS-t, az kellemetlen volna a retekklub számára. Jobb azt éreztetni, hogy óriási versenyfutás van a versenyzők rajongótáborai közt.
"Rajongói süteménnyel hízlalnák VCSt" . emögött az volt, hogy közönségtalálkozóra lehetett vinni sütiket ottani fogyasztásra, amikből a maradékot a végén elszállították szegény gyerekeknek :)))
"Vastag Tomi megvakult" ezt volt, aki komolyan bevette, és ott sopánkodott az FB oldalon, hogy ilyen fiatalon, ez szörnyű.... (valami olyan volt mögötte, hogy a vakok helyzetére hívták fel a figyelmet, és bekötött szemmel sétált vakvezető kutyával)
A téma elején megfogalmazódott bennem egy kérdés: Miért érdeke a csatornának a szavazatok manipulálása? Nekik aztán édes mindegy ki nyeri, a díjat úgy is át kell adni.
Bizonyos esetekben próbálhatja a saját jó hírét, a műsor hitelességét úgy megőrizni, hogy nem visz tovább egy-egy versenyzőt. Pl. amikor énekversenyben olyasvalaki szerez indokolatlan nagy rajongói tábort, akit nem tart a csatorna vállalható győztesnek, mert nincs hangja vagy menthetetlenül hamis, esetleg valami miatt nem bír vele a csatorna. Lásd: Király L. Norbi, Baricz Gergő, Plazma. (A másik csatornánál Szíj Melinda.)
Időnként manipulálhatnak azért, mert vegyes döntőt szeretnének (bár ebben az esetben az indirekt manipulálást szokták választani, kevésbé a szavazatokba belenyúlást).
A téma elején megfogalmazódott bennem egy kérdés: Miért érdeke a csatornának a szavazatok manipulálása? Nekik aztán édes mindegy ki nyeri, a díjat úgy is át kell adni.
Egyébként az újságírás leges legalja még csak nem is ez, pedig mondjuk ez is súrolja a feneket.
Magdival kapcsolatban szoktam figyelni a híreket, és 1-2 évente íródik egy olyan cikk, amelyben Magdit idézik, és az idézet így kezdődik: "Nekem a zene annak idején menekülés volt." Segítek, ez a Megasztár 3 elődöntőjéhez készült kisfilm szövege, gyakorlatilag szó szerint beidézve, hozzáadott információ nélkül, de azt a látszatot keltve, hogy az alábbi gondolatokat Magdi a közelmúltban osztotta meg a "tisztelt" újságíróval. Mondom, 1-2 évente egyszer.
Tényleg nem szabad ilyen szennylapokat nem csak megvenni még a neten sem olvasgatni :-) Fogadd meg ezt a jótanácsot! :-)
Kösz, de akkor lemaradnék az ilyen gyöngyszemekről: "Gyereket vár a híres énekesnő?" (A cikkből megtudjuk, hogy az énekesnő Zséda, és NEM vár gyereket.) "Összejött X Y-nal?" (A cikkből kiderül, hogy X NEM jött össze X Y-nal. "Mit csinált X és Y együtt a ...-ban?" (A cikk általánosan vázolja, ki X, ki Y, de az nem derül ki, hogy mit is csináltak). :D
Mondjuk volt, amikor bosszankodtam az ilyen miatt, pl. amikor Magdit meginterjúvolták, hogy mi a véleménye a házasság szentségéről, és Magdi, aki elég jól kezeli a bulvárt, belesétált a csapdába. Elmondta, hogy hisz a házasság szentségében, és szeretné, ha majd egyszer valamikor megkérnék a kezét, és összeházasodnának, és csak utána jöhet majd a baba. No, fel is került a címlapra ezzel a címmel: "Magdi szeretné, ha megkérnék a kezét, és jönne a baba!" A cikk alatti hozzászólások persze Magdit savazták, amiért ennyire fut egy pasi után, hogy gyakorlatilag újságon keresztül kéri meg a kezét. :)
Vonzalom bontakozott ki szombat este a Csillag születik színpadán Szirota Jennifer és a Belmondo énekese, Czutor Zoltán között. A tizennyolc esztendős lány nem tudta eltitkolni, hogy mennyire tetszik neki a dögös énekes.
ez az amiről beszélte, egy mosoly és 1-2 szempilla rebegtetésből és abból, hogy nagyon jó volt vele dolgozni, tényleg elismerte Jenni hogy régóta nagy rajongója....a fennti bulvár cikk kerekedett, ezen én csak nevetni tudok!