Keresés

Részletes keresés

emem Creative Commons License 2011.07.15 0 0 1066

1. miért kellene bármit is akarnom? ehhez a topikhoz bármi kapcsolható, ezt te tudod a legjobban. ráadásul ebben az esetben nem is bármit kapcsoltam, hiszen egy vitathatatlan kapcsolódási pont van a holografikus univerzum elméletének agyműködésre vonatkozó része és a cikk témája között (igaz, hogy a cikk nem az a holografikus agyműködés elméletét erősíti, de ezen a nyitott elmével gondolkodók könnyen felülemelkedhetnek).

2. így viszont egyértelművé vált, hogy a szarkazmust magyarul sem érted.

Előzmény: Törölt nick (1064)
e.n.c.i.t.i.m.e Creative Commons License 2011.07.15 0 0 1065

"a Tudomány fondorlatos módon a holografikus agyműködés modellezésében mesterkedik...!"

 

Szerény véleményem szerint,csak szeretnének mesterkedni benne,hiszen még csak most ismerkednek meg az agy működésével,és biztos vagyok benne,hogy egy igeny " vékony szeletkéjén rágódnak" még csak;).

 

Ebben az esetben pedig,nagyon halvány az esély arra,hogy az egészet "modellezni is képesek legyenek!

 

De azért,csak hajrá! Én drukkolok Nekik a megvalósításban!

 

( Megjegyzés: Ha majd egy nyelvi fordítói program kezd úgy működni,hogy nem kell majd azon törni a fejünket,mit is akar jelenteni az a mondat,akkor azt mondom,hogy kezdhetik a próbálkozást! :)))

 

Előzmény: emem (1060)
emem Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1063

Lord, több hozzászólásban is leírtam, hogy az agy holografikus adattárolásának elmélete egy orbitális fasság. ez a saját véleményem, nem egy tudományos cikkből vettem. ezek után nem értem, hogy mit akarsz...

Előzmény: Törölt nick (1062)
emem Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1061

kövessük ezt a gondolatmenetet, itt egy hasonló cikk, forrás megjelölése nélkül:

 

OUT OF THEIR MINDS? 

http://www.express.co.uk/features/view/258653/Out-of-their-minds-%20?%3E

 

Despite the sceptics, many people believe they’ve had an out-of-body experience

 

Thursday July 14,2011

By Anna Pukas


"SHARON STONE claims she has had one. So did the late Elizabeth Taylor and Peter Sellers.

Plato wrote about them in Ancient Greece. In fact all sorts of people have been having out-of-body experiences since time immemorial.
And it seems they have all been deceived. According to researchers at Birmingham University, out-ofbody experiences (or OBEs) are, er, all in the mind. Far from being a spiritual bridge between the land of the living and “the other side” they are in fact merely vivid hallucinations caused by physiological changes or “events” in the body and the nervous system. Nothing to do with the spiritual."

 

folytatás a halálközeliben. 

Előzmény: Törölt nick (1059)
emem Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1060

hát ez egy is egy álláspont, Blikk meg youtube...

na de lássuk, mivel bíbelődik mindeközben a Tudomány:

 

A DVD-k anyaga segíthet az agy lemásolásában

http://www.sg.hu/cikkek/83315/a_dvd_k_anyaga_segithet_az_agy_lemasolasaban

 

"A DVD-k adatrögzítő képességét biztosító anyagnak van egy egészen érdekes tulajdonsága is, képes utánozni az idegsejteket és a köztük elhelyezkedő csomópontokat. A felfedezés újabb esélyessel bővíti az agyszerű számítógépek megvalósítását célzó megoldásokat, ami azzal a nem elhanyagolható előnnyel száll ringbe, hogy egészen minimális energiaszinteken is működne.
Egy agyszerű számítógép külső programozás nélkül tanulna és alkalmazkodna. Megszabadulva az előre programozott funkciók korlátaitól, a számítógépek összegyűjthetnék az összeegyeztethetetlen információkat, amit tapasztalaton alapulva mérlegelnének, emlékeket képeznek, és úgy kezdik el a probléma megoldását, hogy azt már bátran lehetne "gondolkodásnak" nevezni. Ennek a képességnek a birtokában a gépek sokkal jobban teljesíthetnek az olyan feladatokban, mint például az arc- és beszédfelismerés, emellett pedig képesek lennének ugyanazon a helyen feldolgozni és eltárolni az adatokat, ahogy azt az idegsejtek teszik. A hagyományos számítástechnika egyik hátulütője ezeknek a funkcióknak az elkülönülése, ami rontja a hatékonyságot.
Most két kutatócsoport a DVD-technológiai alapjául szolgáló germánium-antimon-tellúr (GST) ötvözet alkalmazásával elkészítette a mesterséges idegsejteket, vagyis a neuronokat, és a köztük található csomópontokat, a szinapszisokat. A GST neuront a brit Exeter Egyetem csapata alkotta meg David Wright vezetésével, míg a nanoméretű elektronikus szinapszissal amerikai kollégáik rukkoltak elő a kaliforniai Stanford Egyetemen. A Philip Wong csoportja által elkészített csomópont még azt a folyamatot is visszaadja, ahogy a szinapszisok megváltoztatják kapcsolódásaik erősségét."

 

olvassunk a sorok között: azt még a hülye is tudja, hogy a forgalomba hozott DVD-ken hologramos matrica található. tehát a Tudomány fondorlatos módon a holografikus agyműködés modellezésében mesterkedik...!

 

 

Előzmény: Törölt nick (1059)
emem Creative Commons License 2011.07.13 0 0 1058

látod, itt a probléma. az még csak nem is rejtélyes, ha emberek beszámolóit vagy youtube videókat készpénznek veszel.

 

Előzmény: emem (1055)
emem Creative Commons License 2011.07.13 0 0 1057

Lord, természetesen a topik általános jellemzőit próbáltam definiálni, megtörtént események alapján.

a felsoroltak mind forrás nélküliek, ellenben Blikk-szintűek.

ami nagy baj, mert a téma érdekes, tárgyalható lenne normálisan is. ehhez azonban legalább elemi szinten ismerni kellene az ötletet adó jelenségek kvantumfizikai háétterét, valamint betartani a beszélgetés elemi szabályait.

így azonban sajnos kérvényezni kellene a topik átmozgatását a "Bulvár" témakörbe. ha lenne olyan...

 

Lord Amexos válasz | megnéz | könyvjelző 2011.06.22 03:03:10 © (934)

Kedves Banya, ebben van valami, viszont én olvastam olyan esetekről amikor valaki 1 féltekével úgy működött mint a rendes ember... 


(forrás kérésre sem jött) 

 

Lord Amexos válasz | megnéz | könyvjelző 2009.01.17 00:06:36 © (20)

Olvastam egy könyvet amelyben orvosi példákat említettek a holografikus-kvantum világ meglétére... például a "fantomláb". Ismert jelenség, hogy ha valaki elveszti a kezét vagy a lábát, akkor az később valós fájdalmat illetve érzéseket tud kelteni, érzékeltetni az agyban annak ellenére, hogy már régóta nincsnek kapcsolatban a testtel. De gondoljunk csak a szemre... a "valós" világot fejreállíítva, megfordítva juttatja el a jeleket az agyunkba és azt az agyunk visszafordítja a helyére.

 

Lord Amexos válasz | megnéz | könyvjelző 2007.09.19 14:50:35 © (1)

ige, én is hallottam (olvastam) ilyen esetről - azt hiszem egy brazil asszonnyal törént, hogy műtét után elkezdett valami idegen nyelven beszélni ami nem is is használatos a környékükön...

 

 

Lord Amexos válasz | megnéz | könyvjelző 2007.09.19 23:08:12 © (6)

a lényeg az, hogy egy cseh fiatalember autóbalesetet szenvedett és miután eszméletéhez tért tökéletes, akcentus nélküli angollal beszélt a hozzá kiszálló mentősökhöz, holott előtte épp hogy csak beszélt valamit, úgy-ahogy angolul... Ő a tudatalattijára gyanakszik, hogy onnan jött elő ez a hirtelen képesség - a kérdés az, hogy a tudatalatti hogyan definiálódik nála... szerintem az ilyenkor történni szokó esetekben, egy rádióadókészülékhez hasonlítva, egy frekvenciával arrébb tolódik nála az "éter"-ből (tudatalattinak is nevezhetjük) jövő jel...

 

ahol meg van forrás, ott a nevében is benne van a bulvár:

 

Lord Amexos válasz | megnéz | könyvjelző 2007.09.19 14:05:04 © (topiknyitó)

Tudásunk, ötleteink és képességeink eredete...

 

 Az iskolában és az életben megszerzett tudásunkon kivül honnan szerezzük ötleteinket?

 

Érdekes jelenségek folyamán az emberi agy olyan képességekkel tud ellátni minket amelyek eredetileg nem léteztek.

 

Például: Agyműtétje után úgy beszél, mint II. Erzsébet királynő -- http://index.hu/politika/bulvar/brain9130/


Előzmény: Törölt nick (1056)
emem Creative Commons License 2011.07.13 0 0 1055

"(van róla a youtube-on is videó magyarul)"

 

ja, az más, akkor már elhiszem, muhahahaha 

 

Lord, mondom, hogy visszaolvastam, a topik nem szól másról, mint arról, hogy mit olvastál a Blikkben (fél aggyal él, kóma után perfekt sumér nyelvtudással ébredt, stb).

Előzmény: Törölt nick (1054)
emem Creative Commons License 2011.07.13 0 0 1053

1. nincs olyan, hogy HKÉ alatti teljes információ kitágulási állapot. egy csak egy érzet.

 

2. ide bármi kapcsolható, de kapcsolás =/= párosítás.

 

3. erről beszélek egy ideje, ez a topik sajnálatosan nem tisztázza, hogy mi a holografikus univerzum elméletének lényege. vannak különböző interpretációk, némelyik érdekes és izgalmas, a többség azonban fasság. még sajnálatosabb azonban, hogy a topikgazdának halvány fogalma sincs egyikről sem.

Előzmény: Törölt nick (1052)
emem Creative Commons License 2011.07.12 0 0 1051

te tényleg nem én vagy, pláne, hogy nem is értjük egymást: én ugyanis sosem állítottam, hogy

 

<nem én vagyok én, mert olyat írok, ami neki nem tetszik>


aki ezt állította, az a topikgazda: 

 

Lord Amexos válasz | megnéz | könyvjelző 2011.07.12 00:00:57 © (1041)

OFF

amióta beleelndültél és ehhez már új nickket is nyitottál tényleg mindent a topik témájához tudsz kapcsolni...

ON

 

az írásaidat sem kritizáltam, azzal ráadásul fenntartások nélkül egyetértek, miszerint ehhez a topikhoz bármi kapcsolható; ezt jómagam rendszeresen meg is teszem.

Előzmény: Törölt nick (1050)
emem Creative Commons License 2011.07.12 0 0 1049

"<...kvantumfizikai részleteket amelyre alapozódik a topik témája...>

 

megpróbáltam visszaolvasni,"

 

na, most nem csak megpróbáltam, de vissza is olvastam. hát pont az elmélet egyfajta értelmezésének bázisát jelentő jelenséggel kapcsolatos kvantumfizikai részletekről nincs szó a topikban, pedig (24)-ben még a topiknyitó is betette az általam is idézett index cikket, sőt, többször is kérte egy kvantumfizikus segítségét. ami persze nem ártana, de néha elég rákeresni a témára, és elolvasni, ha már topikot nyit róla valaki. persze kell még hozzá nyitott elme is...

az alapozás tehát sajnos elmaradt, de majd pótoljuk.

Előzmény: emem (442)
emem Creative Commons License 2011.07.12 0 0 1046

segítek: Lord azt hiszi, hogy te én vagyok. vagy te én. érted, mint az ikerfotonok, csak ellenkező polarizációval: emem és M M

egyre gyanúsabb nekem a dolog, lehet, hogy mégis holografikus az univerzum: van egy ikernickem és moderátor is vagyok...

Előzmény: Törölt nick (1042)
repcsepista Creative Commons License 2011.07.12 0 0 1045

Szija bijja, meddig birja a frakjajajajajjjj...

 Feltétlen sokminden beleférne hogy kinek vagy minek Holografikázzuk...kamikázzuk magunkat?

Ha nagyon odügyelünk, akkor ki minek hiszi magát, meg amit lát, már az is holografikázás, hisz ha szamár vagyok, iá iá iá...s vidá, mert ha befékezzzz...

 Talán hogy mindenkinek érthetőbb lenne, mert csak kjérdem szépen ( nem neked irok csak, de neked is, hanem na na na...) ha a HIT = ERŐ, amit sokszor tapasztaltam, hogy van erő megette, de ha nincs, nincs semmi baj,(pénze) mert csináld meg... ami erősen erőterikus? -értjük hogy mi az hogy...Holografikus Unicverzummm... zime zummm... 

Vedük, az energia csak energia, azaz a lámpám a dudám a csüllöngőm,  de mit tudok kezdeni vele?

Nosza, akik hite világos, az tudja hogy kiben miben hisz, azzzz... na megláccik, mert az a holografikája, mint rögtön, jól érzem magam, mert tudomásul vettem, hogy vagyok? - na ki akarja a fénképem? - vagy1  fénképet?

 A lénege (ennek) az lenne, ogy mindenkinek lenne 1 fénképe, (holografika) legalább magárul?

  

Előzmény: Törölt nick (1038)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.12 0 0 1044

Tudod mit, lehet hogy tényleg segítened kéne benne. Most úgy elgondolkodtam, hogy minek is vagyok én itt. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez nekem jó.

 

Szerinted?

Előzmény: Research Fellow of Advanced Trollistics (1035)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.12 0 0 1043

Egyébként ez tipikusan az a topic, amihez TÉNYLEG bármit lehet kapcsolni.

Mondjuk ezt neked illene tudni. namindegy.

Előzmény: Törölt nick (1041)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.12 0 0 1042

Új nicket? Mikor, hol, ki?

Előzmény: Törölt nick (1041)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1039

Bocs tőled is.

Előzmény: repcsepista (1033)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1038

Upssz.. bocsánat... PISTA.

(tényleg félreolvastam.)

Előzmény: Törölt nick (1037)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1037

(Btw, azért ahol repcepicsa nem jelent problémát, ott túl sok mindenen nem érdemes fennakadni.)

Előzmény: Research Fellow of Advanced Trollistics (1035)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1036

Mert egy csomó tartalmast lánc és kimoderáltak. :D

 

Szerintem egyébként a maga helyén és időpontjában mindegyik megállja a helyét. :) (gondolom nem olvastad végig egyenként az összes előzményt is. Ha mégis, akkor le vagyok nyűgözve. :D :)

 

Előzmény: Research Fellow of Advanced Trollistics (1035)
Research Fellow of Advanced Trollistics Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1035

Mentholos Manó

Elég rossz az arány a tartalmas hozzászólásaid és az oktalan beszólásaid között. Ezen javítanod kéne.

 

akár úgy hogy előbbiekben javítasz

akár úgy hogy az utóbbiakat beszünteted

vagy mindkettőt beszünteted.

 

Ez utóbbiban tudok komolybban segíteni.

Előzmény: Törölt nick (1032)
repcsepista Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1033

Sziha bihahahahaaaa...

 Törelem törelem... skitartás kis kartás, mellesleg, én a női (nöies?) lelket, mindenki s midenek előtt szeretem, igy a kis Mária vagy Martánk védelmébennn...

 MInden nagyon egyzerü, ha kinitottuk a szemgödröt, vagy le van cukkva vala...ugganés: Nap előttünk, vagy Nap utánnunk, Arcval a Vasut visit felé hu huuuuuuuu...

 Na, ha kihült az illető, akkor.. igen igen érdekes ma is (TexasÁllamba kezdtem, sok igyó volt) hogy a kigyó, ha megölted, még mindig a farka csapdos, ha közelitel a kigyó fejéhez?

 De, sok sok sok... kiccoba meg naccoba van, meg dimen(d)czionok... amit el sem tudunk képzelni se, meg hinni...

 Hinni vágyom én mindig, vagy létem??? - végéig, mint a kigyó farkincza?

Előzmény: menroting (1031)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1032

Te most el akarsz innen engem ijeszteni? :)

Ha igen, egyszerűbb szólni, hogy ne írjak. :D

Előzmény: menroting (1031)
menroting Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1031

"Mellesleg nem író volt, csak egy kellemetlenül rikácsoló papagáj, akit történetesen megtanítottak írni."

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (1016)
menroting Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1030

jav:Vajon miért offol itt valaki ennyire ?

Előzmény: menroting (1029)
menroting Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1029

Vajon miért offol  itt   valaki ű(B.L)ennyire ???

menroting Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1028

Inkább diktatura.

Előzmény: Törölt nick (1020)
menroting Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1027

 "valahol olvastam róla olyat is, hogy nem ő írta, csak a neve alatt jelent meg."

 

S kinek a stílusára hasonlított ?

Előzmény: Törölt nick (1018)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1026

Az elszállt bolondokra válaszul általában létrejön az ellenpárt is... nincs ezzel semmi baj. :)

Előzmény: emem (1024)
emem Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1025

elnézést, Szepest.

Előzmény: emem (1024)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!