Keresés

Részletes keresés

barkasarja Creative Commons License 2007.07.23 0 0 464

"Miféle zászlóégető, kokárdaszaggató mozgalmakról tudsz?"

Most megint mit hadoválsz össze-vissza? Nem a te eszmetársad rongyozta a kokárdát, nem te állítottad az előző hsz-edben, hogy az az ország igazán szabad, ahol elégethetik a saját zászlójukat?

Erre írtam - kissé gunyoros éllel - nosza rajta, égessük mi is a zászlainkat, hogy jobban érezzük a szabadságot...

Egyébként az a véleményem, hogy a zászlóégetés elsősorban nem az igazi szabadság jele, mint állítod, hanem a megvetésé. Az az ember, aki bármely nemzet zászlaját elégeti, megvetését fejezi ki az illető nemzet iránt.

"Mindenki tiszteli."

Igen? Hát nem egészen azt lehetett kiolvasni abból a hsz-edből, amiben  védelmedbe vetted a "rokonod"...

"Épp ez a bajotok nektek. Mert ti szeretnétek megmutatni, hogy még jobban tisztelitek, és ezáltal többek vagytok, szerencsétlenek."

Nyugodj meg, nincs semmi bajunk. Nem akarjuk se jobban, se kevésbé tisztelni a zászlót. Egyszerűen csak tisztejük. Ez nekünk teljesen természetes. Ennyi.

Előzmény: Stoppermutter (413)
Stoppermutter Creative Commons License 2007.07.23 0 0 463

Az égvilágon semmi baj nincs velük.  Tényleg.

Alkalmanként kicsit nevetségesek, de nem baj.

A baj inkább azzal van, ha egyes politikai érdekek rátelepednek ezekre az egyébként békés érzelmekre, felvadítják őket, mások ellen uszítják, stb.

Na, az már baj.

Előzmény: Quietly Confident (447)
weress Creative Commons License 2007.07.23 0 0 462

Szerintem azért kérdezel vissza, mert képtelenség érvakkal válszolni arra, amit kérdezett.

A kérdésedre viszont lehet válaszolni, nem tudhatjuk. De, ha téged zavarnak a magyar állami és nemzeti jelképek......, ugynakkor a sábeszdkli, meg a buzifelvonuláson a lila tanga a fiúkon nem.......

Most rekontra lehetne kérdezni, hogy buzibb e az, aki kifesti magát és riszálja nagy nilvánosság előtt a fenekét egy kis bugyiban férfi létére, mint az átlag buzi? Mert, ha nem, akkor miért nem szólalsz fel ellene is, hogy minek csinálja ezt? Vagy zsidóbb e attól valaki, hogy hosszú pajeszt hord, mint az átlagzsidó, mert, ha nem, akkor miért nem zavar az annyira, hogy az ellen is felszólalj, hamár a magyarság jelképeinél ennyire zavar?

Előzmény: Törölt nick (454)
Kosovo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 461
Semmi gond, szurkolj nyugodtan a braziloknak a magyarok ellen, jogodban áll, meg ugye ők felkészültebb sportemberek.

Fő a racionalitás.

Ui.: öregecskedő feleséged ne feledd 3 évente lecserélni!
Előzmény: Stoppermutter (452)
Quietly Confident Creative Commons License 2007.07.23 0 0 460
Szerintem nem magyarabb, viszont kétségkívül identitástudatában nagyobb szerepet játszik a magyarsághoz való tartozás. Aki viszont azt állítja, nincs 'magyaraságtudata' az a magyar nyelv logikája szerint nem tartja magát magyarnak. Hiányzik identitástudatából az, hogy ő magyar. Nem tudom, milyen alapon várja el, hogy mások elismerjék ehhez a közösséghez tartozását, amikor ő maga tagadja ezt.
Előzmény: Törölt nick (454)
Kosovo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 459
Bizony, lehetnék, ha akarnék, és ha az engem befogadó közeg is akarná. Persze ehhez szerintem arrafelé is több kell, mint egy nyilatkozat vagy egy indonéz név felvétele.

Ha a nagyanyámnak töke lett volna, most akkor is minden más volna.

De tudod, én már éltem 3 országban, és mindenhol magyar voltam, maradtam. Mi is ezzel a baj?

A genetikázásod nem érdekel különösebben, meg nem is értek hozzá, így azt megtartom a te érvednek. Én végig kultúráról, kultúrnemzetről beszéltem, és tartom is magam ehhez.
Előzmény: reformnacionalista (450)
jozanesz60 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 458
"Mi bajod van?"

Azon kívül, hogy azt szeretném, ha még sokáig fenn maradna - semmi. Mert az az út amelyen elKúrmányunk jár nem ezt szolgálja...
Előzmény: reformnacionalista (436)
reformnacionalista Creative Commons License 2007.07.23 0 0 457
Visszaél a nemzeti jelképekkel, lejáratja azokat, az a gond. Besározza.
cobba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 456

Quietly Confident

Miért, talán "mi"???
Előzmény: Quietly Confident (449)
reformnacionalista Creative Commons License 2007.07.23 0 0 455

"Szerintem a magyar és a roma kizárja egymást."

Nem. Lehet roma származású magyar, mint pl. Petőfi és Kossuth szlovák származású magyarok, Erkel meg Liszt német származású magyarok.

De akár többes kötődés is elképzelhető.

Előzmény: Kosovo (446)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 454
Visszakérdeznék! Aki ünnepnapokon kívül is magasra tartja a magyar zászlót, árpádsávos lobog a verdáján, hátul a kocsijára nagymagyarországos H bötűt ragaszt, március 15-én kívül is kokárdát hord, nagymagyarországos pólóban jár, esetleg magára is tetováltatja, az mennyivel MAGYARABB mint mondjuk én, aki nem tesz ilyet?
jozanesz60 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 453
Cobba ( Bar Cobba ?)

"Révai Nagylexikont idéztem, ami valszeg valamelyest elavult,.." Bezony. De megvetted, mert 1,20 m és ennyi hely volt a polcon.

Nem szégyen ez, legalább néha olvasod. De akkor ne írj MA sületlenséget.

Én nem nézlek le. Tulajdoképpen semmibe nézlek, de ez remélem nem burkolt zsidózás, mert rögtön náci leszek, vagy antiszemita, vagy vérmagyar, vagy ....

Na pá nyuszifül...
Előzmény: cobba (428)
Stoppermutter Creative Commons License 2007.07.23 0 0 452
JHa, csak most látom, hogy egy szimpla kis mezei rasszista vagy, nem érdekes.
Előzmény: Kosovo (423)
weress Creative Commons License 2007.07.23 0 0 451
Alapkérdés. Nem hiszem, hogy értelmesen (elfogadható érvekkel) tudnának rá válaszolni.
reformnacionalista Creative Commons License 2007.07.23 0 0 450

"Jó, én meg ha akarom, akkor indonéz vagyok."

Élj pár évet ott, tanuld meg a helyi nyelvet, akkor az lehetsz. Ha normálisan viselkedsz.

Ha indonéz nőt veszel ott el, a gyermekeitek tuti indonézek lesznek, ha ottani iskolába járnak, sőt ha magyar feleséget viszel ki, de a gyermekeiteket a helyi nyelven nevelitek, helyi iskolába adjátok, akkor magyar genetika dacára indonézekké válnak.

Előzmény: Kosovo (442)
Quietly Confident Creative Commons License 2007.07.23 0 0 449
Már megint "ti"? Elegem van ebből az előítéletes nácitempóból, amit nyomsz.
Előzmény: cobba (441)
cobba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 448

orbi viki is egyik napról a másikra lett keresztény, neki is megy ez a gyors átváltozás.
Quietly Confident Creative Commons License 2007.07.23 0 0 447
Valaki mondja már meg nekem, hogy liberális szemszögből mi a baj az autókra ragasztott matricákkal, a kézben hordott zászlókkal, kokárdákkal, vagy mittudomén, a rovásírásos pólókkal. Nekem eszembe nem jutna ilyesmikkel dekorálni, de mi baj velük? Egy meleg demonstrálhatja identitásának központi részét nőnek sminkelve, rózsaszín cicanadrágban, egy kamion tetején tekeregve, egy zsidó hordhat pajeszt és kaftánt, de egy magát nemzeti érzelműnek definiáló egyén nem tűzheti ki a nemzeti színeket? Félreértés ne essék, szerintem előbbieket is megilleti a jog a felsoroltakra, de miért lesznek kivételek az utóbbiak? Ott már nem múködik a liberális tolerancia?
Kosovo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 446
Aki a romát magyarnak tartja, az gondolkozzon már el azon, hogy a homoszexuális az vajon heteroszexuális-e. Netán a fradista az lehet-e egyben Újpest-drukker is. Én ilyen nyakatekert elméleti faszságokon nem kívánom túráztatni az agyam ilyen melegben.
ejropalepke Creative Commons License 2007.07.23 0 0 445

kik vogymuk, kik vogymuk?

Tudod te azt, naná.

Vogymuk mi  a nemzetközi karvalytőke+szabadkőműves összeesküvés érdekében destruálók a Sülysáp-Tel Aviv tengelyen.

Előzmény: jozanesz60 (426)
jozanesz60 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 444
BOcs. Kihagytalak. Rád is rádfér...
Előzmény: Stoppermutter (421)
reformnacionalista Creative Commons License 2007.07.23 0 0 443
ja, ezért kellene tényleg szembenézni a múlttal. Baromság szépíteni, meg lehazudni a hibákat. Minket nem kötnek elődeink tévedései. Nem az az ősők tisztelete, hogy falazunk nekik. Persze sározni sem kell őket, csak meghaladni.
Előzmény: gozzano (438)
Kosovo Creative Commons License 2007.07.23 0 0 442
Jó, én meg ha akarom, akkor indonéz vagyok.

Azért ez nem ilyen egyszerű.

Ha roma, akkor hogy lenne magyar? Ezt áruld már el nekem. Magyarázd már el valami ismert emberrel: ha Tony Blair azt mondja, hogy ő magyar, akkor ő mindjárt magyarrá válik? Ha Gyurcsány azt mondja, hogy ő cigány, akkor ő máris cigány?

Szerintem a magyar és a roma kizárja egymást. Vagy-vagy. Esetleg és, de ott már felmerül a gyanú, hogy valami gond van az identitásával, esetleg etnobizniszben utazik. De ne tégy már egyenlőségjelet két, egymás szinte teljesen ütő dolog közé! Én is magyar voltam Külföldiában, eszembe sem jutott, hogy más is lehetnék, ez nem attól függ, hogy hol laksz, az esetleg csak egy jó eszköz arra, hogy megismerd az adott kultúrát.
Előzmény: reformnacionalista (430)
cobba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 441

Quietly Confident

Ti folyamatosan azt a taktikát próbáljátok követni, hogy visszadobáljátok azt, amit rátok dobtak. vekkerúr és díszes kompániája is ezt a taktikát követi. Látom, jól megtalálta zsák a foltját.
Előzmény: Quietly Confident (437)
weress Creative Commons License 2007.07.23 0 0 439
Igen, sokszor akarja, ha meg segélyért kell meni, vagy nem veszik fel a munkahelyre, mert alkalmatlan, akkor cigány. Minden nap váltogathatja, érdekei szerint. Ismerjük az ilyet és nem csak a cigányok csinálják ezt. Vannak itt mások is, akik pillanatnyi érdekeik szerint magyarok, vagy épp nem magyarok. Csoda, hogy ezeket a többiek nem veszik komolyan?
Előzmény: reformnacionalista (430)
gozzano Creative Commons License 2007.07.23 0 0 438
1844-től, a Kiegyezés után elhibázott nemzetiség politika. Nem egy siker történet.

hát nem bizony. azt a korszakot csak azzal lehet mentegetni, hogy a nacionalizmus meg a nacionalista nosztalgia akkoriban máshol is trendi volt.

sokan mentegetik a korabeli nemzetiségpolitikát, pedig nincs rajta, mit mentegetni.

Előzmény: reformnacionalista (402)
Quietly Confident Creative Commons License 2007.07.23 0 0 437
Genetikailag? Te rasszista vagy!
Előzmény: cobba (411)
reformnacionalista Creative Commons License 2007.07.23 0 0 436
Mi bajod van? Szerinted nem maradt fenn Magyarország, nem maradt fenn a magyar nemzet, nem maradtak fenn az erdélyi és a szlovákiai stb. magyar közösségek?
Előzmény: jozanesz60 (426)
weress Creative Commons License 2007.07.23 0 0 435

cicuka...

Ezt kb. negyven év mondták nekem utoljára, komolyan. Azóta csak buzik próbálkoztak ilyennel, de szólok, nem vagyok rá vevő.

Mégiscsak az a helyzet, hogy meg akarod mondani ki hogyan élje meg a magyarságát, mert támadod azokat akik máshogy teszik ezt mint te. Semmivel nem vagy különb, csak azt hiszed neked (nektek), jogotok van a más magyarságán viccelődni, pedig ki mondja meg mi a szánalmasabb, a te viselkedésed, vagy az övék?

Más: Jó lenne, ha vesztes vitákat, nem feljelentéssel fejeznél be! Az olyan lábszagú, olyan bugris.

Előzmény: Törölt nick (425)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 434

" A magyargyűlölettel, - ők csak az országot, a területet szeretnék, magyarok nélkül.
Nyíltan hírdetik a magyarságtudat-nélküliséget!"

Te jó ég! Ezt el is hiszed magadnak? Hát így elég szarul telhetnek mindennapjaid.....

Előzmény: Törölt nick (424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!