Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 335
Garázskapu.

Ez az email jött ma:

"Tisztelt Lakóink!

A meghibásodott kapu megjavítása sajnos nem volt lehetséges garancia keretében, csak a Társasház költségére, mivel annak hibáját nem kivitelezési hiányosság, hanem a nyomok alapján egyértelmûen rongálódás okozta.

A kapunak vagy nem teljesen felemelkedett állapotában ütközött neki egy autótetõ/tetõcsomagtartója, vagy teljesen felemelkedett állapotban tette ezt egy önmagában/tetõcsomagtartóval a maximális magasságot meghaladó autó.

Kérjük Önöket, hogy a saját és lakótársaik érdekében, az ilyen rongálódásokat megelõzendõ vegyék figyelembe a Ház közös helységeinek és a Lakások használati útmutatójában leírtakat, illetve a kiírt figyelmeztetéseket, jelzéseket.


Üdvözlettel:


Tétényi Project Development Kft.

Üzemeltetõ"

Én egyetlen egy nagy kocsit látok rendszeresen a házba behajtani: az építtető kisteherautóját ami a tárolókhoz viszi az Ytong elemeket. Lehet, hogy nekik kellene kiszámlázni a kárt!
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 334
Kaputelefon ügyben:

Az enyém is rossz volt, de felhívtam a műszaki ügyekért felelős urat (kint van a lépcsőházban egy A4-es lap, milyen ügyben kit kell hívni) és megcsinálták. Nálam a lakásban lévő telefon belseje volt szar - állítólag nem én vagyok az első.

Azt is megkérdeztem miért van elszámozva a telefon, hiszen mindenkinek 1-el kisebb számot kell ütnie mint ami az ajtószáma. Állítólag azért, mert 10 lakás van egy emeleten és csak 2 jegyű lehet a szám - az első szám az emeletet jelöli, így a 2. emelt 10 az 210 lenne, ezért inkább 0-val indultak és gí a 2. emelet 1 a "20". Ne kérdezzétek miért nem a 2. emelet 10 kapta a "20"-at, hiszen akkor az összes többi lakásé jó lett volna...
Iza104 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 333
Ez nem a gondnok dolga? Gondolom még garanciális. Esetleg a Motánál kéne bejelenteni azon a bizonyos hibabejelentő lapon amit el kell faxolni?
Előzmény: Fiona06 (332)
Fiona06 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 332

Szerintetek foglalkozik vele valaki? Én még nem láttam ott senkit, és hétfőtől változatlan formában van nyitva... Nagyon gáz!!!! Az viszont nincs kiírva, hogy melyik hétfőig óhajtják megcsinálni...

 

A kaputelefon nálunk működik, csak néha valaki hozzánk is csönget ok nélkül. Nem tudja, hogy kell használni. Hát, ez elég furi. Viszont tényleg sok helyre rosszul kötötték be...

Előzmény: 901 (331)
901 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 331
Sajnos ez nálam is így van. Már többször szóltam, de eddig semmi. Más: bízom benne, hogy mai napon sikerül megcsinálni a garázskaput.
Előzmény: Iza104 (330)
Iza104 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 330
Javaslom azoknak, akiknek még nem volt műszaki átadás, hogy a kaputelefont feltétlen ellenőrizzék. Lentről fel kell csöngetni. Én ezt elmulasztottam, így nekem a mai napig nem működik. Vagyis ha hozzám csöngetnek, akkor azért valahol, valamelyik lakásban szól a kaputelefon, csak épp nem nálam, így fentről beengedni sem tudom a hozzám érkezőket... Apróság, de bosszantó.
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 329
Az én szerződésemben pedig kerek perec (értsd szó szerint) az van benne, hogy a birtokbaadásig fizetnek, de mégis a pofánkba röhögnek. Tesznek rá magasról mi van a szerződésben.
Előzmény: AH12 (328)
AH12 Creative Commons License 2008.09.02 0 0 328
Nem vettem át a műszaki átadáson a lakást, mert szinte semmi /kiválasztott/ opció nem stimmelt, tehát hivatalosan nálam /is/ a műszaki átadással csúsznak már május óta... A szerződésben pedig kerek-perec benne van, hogy a műszaki csúszásáért fizetnek napi 3000 Ft-ot. Talán így nekünk könnyebb lesz bevasalni rajtuk, mint akiknél a birtokbaadás csúszott. De ha maholnap átadják, biztosan nem fogom kérni a 6000 forintomat :) csak sajnos nem hiszem, hogy ez mostanában bekövetkezik. :(
Előzmény: Törölt nick (327)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.01 0 0 327
Olyan nagyon ne reménykedjetek abban, hogy "innentől kezdve ők fizetnek nekünk". A Zsomborban sem akarják elismerni, hogy az ő hibájukból csúsztak - azt nem mondják, hogy kinek a hibájából, egyszerűen csak ki akarják szúrni az ember szemét a kötbér felénél is kisebb összeggel.

Én valószínűleg kénytelen leszek perre vinni őket, és sovány vigasz, hogy majd úgyis megnyerem és még a perköltséget is rájuk húzom...

Előzmény: AH12 (326)
AH12 Creative Commons License 2008.09.01 0 0 326
Szia Aniq,
Sziasztok mindenki,

én is ilyen szövegű levelet kaptam a MOTA-tól, sőt, még egy olyat is, hogy senkit ne zavargassak a céges e-mailcímén, hanem írjak a központi címre... Kedves.
Amúgy ez egy sablon levél, mert nekem már volt műszaki átadásom az Andor 'A' Épületben, csak nem vettem át, így aztán ki tudja, mikorra lesz megint... de így ma már elmondhatom, hogy innentől kezdve ők fizetnek nekünk, szóval ez vigasztaljon. :)
Ha a műszaki átadáson nem nagyon találsz hibát, akkor elvileg másnap is átadhatják neked a kulcsokat - csak az engedélyeken múlik... kérdés, hogy mikorra lesz az meg.

Ja, és pénteken kaptam levelet, hogy fizessem be a közös költséget, ha már megvolt a műszaki átadásom :) ezzel persze nem késnek ...
"A Társasház 3 havi induló, 50.000 Ft-os közös költségét sikeres műszaki átadást követően, Társaságunk Budapest Banknál vezetett 10102244-56759600-01001008 számú számlaszámára kell befizetni, a közlemény rovatban feltüntetve, hogy „közös költség”, az Ön nevét, lakásának kódját (lépcsőház, emelet, ajtó). Az összeg megjelenése a számlán feltétele a lakás birtokba adásának, ezért kérjük, hogy az utolsó vételárrészlet megfizetése mellett erről is gondoskodjanak."

Jó ötlet a gyülekezés, beszélgetés!... szerintem a lépcsőházban, vagy a postaládákban érdemes kommunikálni azokkal, akik nincsenek itt a fórumon.
A Zsombor utcában sokan bent laktok már? Vagy ott is vannak még elmaradt lakások?
Üdv.
Audrey
Előzmény: anig (323)
kiszmatka Creative Commons License 2008.08.30 0 0 325
Hi!

Reggel 7-kor le volt már engedve a kapu, de sem a távirányítóval, sem a lánccal nem lehetett felhúzni így nem tudtam kiállni a kocsival. A felhúzó bowden ki volt akadva, a görgő pedig ki volt esve a sínből. Szóltam a gondnoknőnek, mondta, hogy felhívja a szerelőket. Remélem hétfőig megcsinálják, mert nem tudunk dolgozni menni.
Előzmény: springmill (324)
springmill Creative Commons License 2008.08.29 0 0 324
Üdv,

Úgy láttam megint elromlott a Zsombor mélygarázsának kapuja. Csak most nem lent van, hanem fent. Tud valaki róla valamit? Belejelentette valaki? Mivel elég későn értem haza, én már nem telefonálgattam sehova emiatt.
anig Creative Commons License 2008.08.28 0 0 323

Sziasztok!

 

Egyik szemem sír, de azt hiszem, hogy a másik is. Mai e-mail a Motától:

 

Tisztelt Ügyfelünk!
 
Sajnálattal értesítjük, hogy a Kivitelező közlése szerint az Ön lakása még nincs olyan készültségben (illetőleg - amennyiben már sor került rá - a műszaki átadáson felvett hiányosságok még nem kerültek teljes mértékben kijavításra), hogy a kulcsok átadására vagy - amennyiben még nem történt meg -, műszaki átadásra sor kerülhessen.
 
Reményeink szerint erre - a használatba vételi engedély megszerzésével együtt - előre láthatólag 2008. szeptember hónap végéig sor kerül.
 
A késedelemért ismételten elnézését kérjük. Az átadhatóság érdekében mindent megteszünk, amint erre sor kerülhet, azonnal értesítjük Önt!
 
Üdvözlettel:
 
Tétényi Project Development Kft.

 

Csak a 2. bekezdés hoz némi vigaszt, ha igaz, bár elég kétkedve fogadom el, hogy a műszaki és a használatbavételi engedély is meglesz szeptemberben.

Lélekben már én is gyúrok a lakógyűlésra, majd hagyjatok nekem egy üres helyet és gondoljatok rám!

 

Anig

springmill Creative Commons License 2008.08.28 0 0 322
Jó hír, bizony! Köszönjük! Akkor javaslom mindenki kezdje összeírogatni a problémákat, ill. továbbra is vessük fel őket itt, hogy legyen minél több lehetőségünk előre átgondolni azokat.
Előzmény: Fiona06 (321)
Fiona06 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 321
Ez jó hír! Köszi
Előzmény: kiszmatka (320)
kiszmatka Creative Commons License 2008.08.27 0 0 320
A közös képviselő tájékoztatása szerint szeptember közepére tervezik a közgyűlést, többek között a közös költség megvitatása és elfogadása lesz a téma, valamint mindenki elmondhatja a problémáját más dolgokban is.
Fiona06 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 319
Nem lenne rossz a lakógyűlés. Szerintem is el kellene kezdeni, mert még nem találkoztam olyan emberrel, akinek ne lenne kérdezni valója. Ha a közös képviselőre várunk, nem tudom, összeülünk e az idén...
Előzmény: springmill (317)
Fiona06 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 318
Én úgy tudom, hogy a kerítést a Mota (V.Cs) csináltatja. Az ott lakóknak nincs beleszólása, választási lehetősége.
Előzmény: Törölt nick (316)
springmill Creative Commons License 2008.08.27 0 0 317
Hát, "kicsit" túlméretezett lett a kerítés, bár szerintem nem ronda. A baj ott lesz, ha az Andorosok is majd teljesen vegyes kerítésekkel rukkolnak elô, főleg ha ekkora batárokkal. Kár lenne elrontani a belső tér látványát.

Sajna (de cseppet sem meglepően) a Mota kispórolta a projektből a belső kerítéseket. Ez egyébként a Zsombor kertjeinek elválasztásánál is problémás lesz.

Szervezni kellene gyakori "előzetes lakógyűlés féléket", megpróbálni koordinálni magunkat. Aki meg nem tud eljönni, annak bedobni egy "összefogaló" félét. Mi a véleményetek erről?

Amire eljutunk az első hivatalos lakógyűlésig, addig már a többség "ki kreatívkodja majd magát" és késő lesz. Senki nem akar majd duplán fizetni semmiért (teljesen érthetően...).

Amúgy nem elvárható, hogy a "több év alatt majd csak megnövő" cserjékkel válasszák el saját kertjüket, nem? Különösen ilyen kis területek esetében az semmi magánszférát, vagy védelmet nem jelent.

Az óriási erődfalak és a cserjék között kellene egy optimális, egységes megoldást szorgalmazni.
Előzmény: Törölt nick (316)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 316
Azt láttátok, hogy a Zsombor B kert felőli 2 lakásnál lekerítették a kertet majdnem embernyi magasságú faléces kerítéssel?

Ok, az a kertrész az övék, olyan mint az én erkélyem, vágom, de ha mindenki lekeríti az Andornál is akkor nagyon gáz látvány lesz. Én azt hittem növényzettel, kis cserjékkel jelölik majd a kert határokat, de ez így nagyon gáz... :(
springmill Creative Commons License 2008.08.26 0 0 315
Hát, ja.... (Max. fecipelik a lépcsőn...)

Amúgy estére "megjavult", valamint megnéztem közelebbről a szerkezetet (életemben most létok ilyet először) és van rajta szép nagy kinyitó és becsukó gomb, szóval belülről nyitható távirányító nélkül is, ha csak a távirányítás nem megy.
Előzmény: 901 (314)
901 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 314
Legalább addig sem visznek el több robogót a garázsból.......
Előzmény: springmill (312)
Iza104 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 313
Köszi a választ. Azért izgultam, mert én megvettem egyet azokból a tárolókból, és megijedtem, hogy ha nem építik meg őket, futhatok a pénzem után. De akkor ezek szerint csak elkészülnek egyszer.
Előzmény: springmill (312)
springmill Creative Commons License 2008.08.26 0 0 312
Sziasztok!

Iza104: minden nap dolgoznak az új tárolókon, de hogy eladták-e mindet, azt az értékesítést végző Borsi Szilviától kérdezd (www.ujbudatarsashaz.hu).

És egy friss hír: ma 12:30-kor nekem már nem nyílt a Zsombor mélygarázsának kapuja. Szerencsére kívül voltam, így nem volt nagyon kellemetlen. Lementem, persze belülről sem nyitotta a távirányító, gondolom a rádióhullámoknak mindegy, hogy milyen irányból nyomkodom...

Mindenesetre az elektronikát tartalmazó dobozból relé kattogás válaszolt a nyitási kísérleteimre, szóval feltehetőleg a kapu rossz, nem a nyitóm, amin a led világít nyomáskor, tehát az elem rendben van.

Jeleztem a gondnoknak, aki nem túl bíztatóan annyit mondott, hogy utána néz...

El kellett jönnöm, úgyhogy majd este megnézem mi lett, ha lett egyáltalán valami.
Előzmény: Iza104 (307)
hul Creative Commons License 2008.08.25 0 0 311
Keresem azt a tündéri jófej csajszit, akinek Zsombor fia, Léna leánykája van, szörfözik és a nyárom Orebicen találkoztunk. Ha jól emlékszem Budán lakik, társasházban.

Kérem írjon!
hul270@citromail.hu
anig Creative Commons License 2008.08.25 0 0 310

Köszi az infót!

 

Már hívtam a múlt héten, Ágnessel együtt szabin voltak. (Mindketten, egyszerre, ilyenkor ki felügyeli a munkát???)

Na mindegy!Hétvégén megnéztük (kívülről) és nyitva volt az ablak, amiből nekem az jött le, hogy burkolnak, és szárad. Aztán lehet h. véletlenül maradt nyitva :-)

Elvileg aug. 31 után a műszakilg nem átadott lakásoknál jár talán 3000 Ft/nap/lakás.

Ha jól emlékszem!

 

Anig

Előzmény: Rituka81 (309)
Rituka81 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 309

Hello Aniq!

Andor C lepcsohaz :)

Egyebkent az A lepcsohaz az utolso az atadasnal ha jol tudom, vagyis C, B es utana A. Az epitkezes is ilyen utemben haladt, szoval valoszinu. Bar most azt hallottam, hogy rahasaltak az A epuletre, es valoban sokan dolgoztak rajta amikor legutobb arra jartam, de erzesem szerint kisse keson kapcsoltak ra... aug 31 veszesen kozeledik. Addig nekem sem lesz meg az atadas, szoval innentol egy cipoben jarunk :) Megertem hogy morci vagy, jogos. En legalabb megprobaltam atvenni, es sok hibat feljegyeztem, amit javitganak folyamatosan (kisebb-ngayobb sikerrel). Nekunk az atadasnal Dancs Akos volt MOTA reszerol a kontakt, Ujbudanal fel tudod hivni, hatha tud vmi biztatot mondani.

 

Kotber teruleten tudsz/tudtok vmit? Mit, hogyan, merre?

 

koszi.

R.

Előzmény: anig (308)
anig Creative Commons License 2008.08.25 0 0 308

Köszi Rituka81 az infót!

A probléma nálunk csak abban mutatkozik, hogy még az 1. műszaki átadás sem volt meg. Tehát eddig 1x voltunk a lakásban, amikor először bemehettünk megnézni. Azóta csak kívülről láttuk. :-(

Remélem hogy a héten kapunk már valami értesítőt, mert kezdek türelmetlen lenni.

 

Köszi a tippet a bútorral és a bejutással kapcsolatban, megnézem őket.

Ha tudtok valami konkrétat, írjatok. Rituka81 te is A lph? Hányadik em?

 

Anig

Előzmény: Rituka81 (306)
Iza104 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 307
Még mindig a Zsombor utcai tárolókról szeretnék tudakozódni. Látta már valaki őket? Vannak vagy nincsenek?
Rituka81 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 306

Szia Aniq!

en is varom a 2. muszaki atadast :)) Azt javaslom, hogy menj be es nezd meg hogy allnak a hibak javitasaval. Kell idopontot kerni az Ujbuda-ertekesitoktol, es kapsz egy orad, hogy nezelodj (van persze masik lehetoseg is :) de inkabb a "legalis" utat javaslom.) En majdnem minden heten bemegyek - igy vagy ugy. Fel is tudsz merni dolgokat stb, nalam az asztalos is jart .. addig is halad a munka, es mire atadjak nem kell akkor kezdeni a felmerest, butor megrendelest.

Konyhat, beepitett szekrenyt es TV-s szekrenysort nalunk ok csinaljak: Lemex Kft. XI.ker. Hadak utja 17-19 tel.: 203-0004.

3-4 hetre vallaljak (legalabbis en nem reg rendeltem meg, es szept. kozepere meglesz) Arajanlatot adnak -- szerintem korrekt az ar, es nagyon szepen dolgoznak: konyhankat tavaly ok csinaltak :)) Ajanlom oket.

 

Tovabbi szep napot mindenkinek! Mar csak 4 es fel nap es hetvege ;)

R.

Előzmény: anig (302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!