Keresés

Részletes keresés

ElődVezér Creative Commons License 2013.11.11 0 0 20555

Jól értem, hogy a gyújtásod alsó holtponton is ad szikrát? Van egy Ducati Energia gyújtásom, külső jeladós, ha veszek hozzá még egy jeladót, az úgy elég olcsón kijönne...

Előzmény: serfy (20549)
ElődVezér Creative Commons License 2013.11.11 0 0 20554

Az én motorom egyelőre egy elég leharcolt állapotú, gányolt blokk, egy váz, meg pár rávaló cucc, meg a hozzá való forgalmi, ezen nincs mit elkorcsosítani. A karbikban a súberek lógnak, mire megcsináltatom vagy szerzek újat, az rengeteg pénz. Egyszer majd szeretnék egy gyári kinézetű P20-ast is, de most is dolgozok egy Szentesi oldalkocsis TLF-en, szóval majd költök gyári P20 cuccokra, ha úgy lesz kedvem. 

Ami egyelőre tuti nem lesz gyári a motoron: MZ első villa + kerék + tárcsafék, Jawa vagy MZ hátsó kerék és fék, Yamaha RD gyújtás, MZ karbik. Gyári lámpafejet szeretnék, de a piaci ára horror, úgyhogy egyelőre megy rá csőlámpás MZ lámpa egy kicsit átszabva P21/P12 órával és alubajszokkal. Elég gányolásnak tűnhet így leírva, de ezzel minél hamarabb motorozni akarok, gyárias veteránnak ott lesz a TLF+Szentesi meg a P10+Kuli, mellesleg ha gyárias P20-hoz ragaszkodnék, akkor vettem volna egy komplettet 250ezerért, nem pedig egy hiányosat 40-ért :)

Ennél a motornál nekem az üzembiztosság meg a biztonság a lényeg, a többi csak másodlagos.

Előzmény: kampóna (20545)
mazsolmaany Creative Commons License 2013.11.11 0 0 20553

Ezért van ez kitalálva!Ez még mindig Pannónia!Egy gond kipipálva!

Előzmény: nelacibá (20552)
nelacibá Creative Commons License 2013.11.11 0 0 20552

Szia! Csak annyit tennék hozzá,hogy a P20 porlasztóval is jól megy a motor.Egy nagya baja van,hogy a felfogatásnál ha a gyári bakelit van és kéroldalról gumigyűrű akkor a fülek kifli alakban meghajlanak.A bakelit közdarab belső pereme is le szokott válni és a motor beszívja.Nem sűrűn da a füleknél hajlamos a repedésre,letörésre.Én ezt a széria motoromnál úgy korrigáltam,hogy a közdarabot textilbakeliből csináltam és a henger felőli oldalon papír tömítést tettem.Bármiben mernék fogadni,hogy akinek a gyári bakelittel van feltéve a karburátora,mindeggyik meg van hordósodva a felfogató síknál.Egy bármilyen egyenes tárgyal ellenőrihető.Ilyenkor ha szemból megnézzük a torkot,láthatjuk,hogy O alakúra van deformálódva.Enyhén görbült füleket vissza lehet nyomni,de a nagyobb görbületnél fentáll a törés veszélye.Majd csinálok pár szemléltető képet.Azért kiványcsi lennék hányan ellenőrzik az általam elmondottakat és,hogy mit tapasztaltak.Üdv.Lacibá

muszbali Creative Commons License 2013.11.11 0 0 20551

Hello,

GYujtas es eges egy optikai hengerfejben Pannoniara szerelve:

csoszy76 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 20550
Igen ezt ismerem! Nekem mindenképp kell töltés sajnos
Előzmény: serfy (20549)
serfy Creative Commons License 2013.11.11 0 0 20549

Szia.

Én csak egy mükedvelő népitáncos vagyok. Az enyémen is négy cikra van , tehát lent is -fent is 2-2. Az elektronika elboldogul vele. Igaz méréseim szerint olyan 7 Ampert követel magának Nem Vape , hanem Ignitech a neve, és töltés nincs, tehát a puskaport mindig szárazon kell tartani. Akarom mondani, szal egy futam egy töltés, vagy akku csere.

Üdv serfy.

Előzmény: csoszy76 (20546)
Füves Sanyi Creative Commons License 2013.11.11 0 0 20548

Bocs..lemaradt a válaszom. Én nem tudok segíteni pancsival kapcsolatban. Amikor hívtál a yamaha gyújtás miatt, ezért nem tudtam válaszolni konkrétan. De beszéltem utánna Ölbei Lacival, hogy mit kellene csinálni, hogy jó legyen rá, mivel neki van tapasztalata vele. De közben találtál másik gyújtást. Verseny pancsival kapcsolatban pedig Ölbei Laci és Neumann Lacibácsi keni vágja a témát. Persze azért mások is, de ezeket a gépeket láttam is menni.

Előzmény: ElődVezér (20540)
pancsipancser Creative Commons License 2013.11.11 0 0 20547

Szerintem is érdemes törekedni az eredeti Pannónia alkatrészekhez, de azokat az "elbaszott" porlasztókat nem nagyon védeném, arra még egy "sztárügyvéd" is kevés lenne!:-((( Üdv!

csoszy76 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 20546

hello szakik!

van köztünk műszerész?...vagy tud valaki megoldást a következőre?:

adva van mondjuk egy vape gyujtás (kéthengeresre) ami adja szépen a jeleket, az egy jeladóval szeretnék két(nem vape) elektronikát vezérelni!

mivel a vape az also holtponton is ad egy szikrát az nekem nem jo mert az elektronika kétszer olyan nagy fordulatot érzékelne....tehát nekem egy olyan kütyü kellene ami az elsö jelet az A"elektronikának a második jelet a B"elektronikának a harmadik jelet megint az A"-nak adná és igy tovább.....létezik e valami ilyen teknika vagy tud készitteni ilyet valaki?

köszönöm!

kampóna Creative Commons License 2013.11.10 0 0 20545

Most azt várod, hogy két egymást lejárató vita között valaki jól megmondja neked melyik a tuti porlasztó?  Már maga a kérdés is érdekes, mert nem tudom miért ne működne másik motoron az a porlasztó amit hasonló paraméterű motorra terveztek?

A kérdés inkább az, hogy megéri-e ezzel kínlódni?  Miért pont egy Pannóniát kell elkorcsosítani, mikor nincs is rá szükség?

Kérdezz csak rá, hogy a Béla bácsi által összeválogatott és beállított P20 porlasztók milyen remekül működtek. 

Én inkább annak járnék utána, hogy ki az aki rendesen össze tudja válogatni és beállítani a P20 porlasztóját. Ha van még ilyen ember, akkor ez a probléma megoldottnak tekinthető.

Füves Sanyi Creative Commons License 2013.11.10 0 0 20544

Tévedni emberi dolog! Nagy tisztelet annak, aki el is ismeri!!! Eszembe sem jutott viccet csinálni, vagy gúnyolni magát a tévedéséért ( pedig vissza vágóként megtehettem volna )ahogy pedig velem egyesek csinálták..Őszintén, minden jót Dimma Mester!!!

Előzmény: Dimma (20542)
Füves Sanyi Creative Commons License 2013.11.10 0 0 20543

Már ez a béke veled már elhangzott talán közöttünk… én be is tartottam!!!Gondoltam leszállsz már a témáról. Én arról nem tehetek, hogy a bajnokság második helyezett motorjában talált yz és ktm szimeringet mosógép szimeringként emlegeted.Ez rólad állít ki bizonyítványt. Remélem Laci megmutatja, hogy ő is ilyen eredményeket tud hozni vele mint én. Ellenségeim nincsenek, te pedig ne legyél az. Nagy a pálya környéke, elférünk ott sokan, eddig sem kerestük egymás társaságát, ezután se tegyük. A szádra ne vegyél, én sem teszem. Utoljára! Béke veled. Bocsánat a fórumosoktól a privátért.

Előzmény: Törölt nick (20538)
Dimma Creative Commons License 2013.11.10 0 0 20542

hozzászolva a füves megjegyzéséhez, a ricsinek nem volt köze hozzá,

a rövid idö miatt bennehagytam az elöfeszitett acélalátétet,na az hiba volt.

Persze már valamivel erösebb lett a motor azt a nyomaték lecsavarta az anyát de

nem tehette volna. Ha kimegyünk próbálni elöjött volna,de nem tettük hiba.

Bár a 160 düzni helyetti 105-s is besegitett legalább forgott a motor. Egyébként jó lenne ha nem kevernél bele a vitátban kurvára rosszul türöm a hülyeséget.

Dimma

nelacibá Creative Commons License 2013.11.10 0 0 20541

Vezérem! Én kb.három éve versenyzek MZ karburátorral és még nem volt gond vele,nem kellett ide-oda állitgatni.Az életkorom miatt berugóval indítom a motort ami úgy is rendesen indul.A gyertyák rendesen kiégnek.Nem ragad meg és szerintem jól megy vele a motor.Én bontottan vettem darabját 4.500.-Ft-ért.Üdv.Lacibá

ElődVezér Creative Commons License 2013.11.10 0 0 20540

Tőlem úgy oltjátok egymást, ahogy akarjátok, de most akkor érdemes BVF-et tenni P20-ra, vagy baromság? Még mielőtt elcserélgetném a gyári karbijaimat primerhajtásra meg főtengelyre...

Előzmény: Füves Sanyi (20537)
ElődVezér Creative Commons License 2013.11.10 0 0 20539

Szerintem igen jó volt a tegnapi börze, adtam is el, vettem is, jótanácsokat is kaptam, szóval összességében elégedett vagyok vele.

Ha valakihez került egy enyhén megégett fehér kulcsú, de hibátlan, gyári, alig használt P20 gyújtáskapcsoló, akkor remélem, örömmel fogja használni és nem haszonnal továbbadva nepperkedik vele, mert egy velem együtt áruló haverom adta el ötszáz forintért (nem tudta, mi az), aki tőle megvette, az meg továbbadta 3000-ért... :(

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.10 0 0 20538

Jaj... Ne haragudj, de ez már szánalmas (lapítás, kisérgetés, stb). Sajnálom hogy így látod, de hidd el, NAGYOT TÉVEDSZ. Ha jól tudom, bőven van gondod enélkül is. Ne keress magadnak ellenséget, én nem leszek az - bármennyire is ezt szeretnéd. Béke neked.

Előzmény: Füves Sanyi (20537)
Füves Sanyi Creative Commons License 2013.11.09 0 0 20537

Igen hallottam....olcsó poénjaiddal megint a szádra vettél a hátam mögött, haverok előtt....gondoltam a yamahás bemutatkozó után .... Dimmával szerelt ex motoromat olyan jól sikerült összeszerelni bontás után, hogy ...1 futam első körében kiesett vele a Laci....gondoltam ingább lapítasz...de te nem.....igaz nem voltam ott a bőrzén...így bátor lettél....euroringen viszont ott voltam....ott nem voltál vagi vicces gyerek amikor találkoztunk. Még egy  lépést sem mentél el a haverod mellől aki kisérgetett.

Előzmény: Törölt nick (20536)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.09 0 0 20536

Vigyázz, nehogy feltegye a nappalijában álló vitrin fotóját, tele kupákkal :)

2x 24 órás győzelem, stb-stb. Bár olyan rég volt, lehet hogy nem is volt igaz, csak álmodtuk :)))

Hiányoltunk a börzén, jó volt a társaság.

Előzmény: Füves Sanyi (20535)
Füves Sanyi Creative Commons License 2013.11.09 0 0 20535

:) :) :) :) Jótól kapsz tanácsokat :) :) Kérdezd meg Molnár Lacit, hogy hányszor ért célba a segítségével...

Előzmény: ElődVezér (20521)
serfy Creative Commons License 2013.11.09 0 0 20534

,,,egy újszülöttnek minden vicc uj...

Előzmény: a_motor (20533)
a_motor Creative Commons License 2013.11.07 0 0 20533

tényleg hülye vagyok, hogy néha benézek ide...

elsandro Creative Commons License 2013.11.07 0 0 20532

A "munkamenetet" a saját NSU ro 80 blogjában elejétől leírja.én azt olvasom Ludas Matyi helyett!A "Tanárúr" szerelési és elméleti hibáktól hemzsegő írásait mindig fülig érő szájjal olvasom!Én is a Frecska Jani féle kompozíciót használom,és ajánlom!Mellékesen az NSU ro 80 annyira sikerült gép volt,hogy miatta zárták be az NSU gyárat:))))

Előzmény: ElődVezér (20530)
GyusziP20 Creative Commons License 2013.11.05 0 0 20531

Lamella ügyben keress rá lecso hozzászólásaira. Ő készít lamella szettet P20-hoz, és a beépítés menetét is pontosan leírta itt egy pár éve. Az új, köszörült fém lamella azért kell, mert a kemény bevonatos kopó lamella nem tolerálja a vetemedett fém lamellákat, ellenben a parafával. A lényeg, hogy csúszni fog a kuplungod, ha nem köszörült lamellát használsz. 

Előzmény: ElődVezér (20530)
ElődVezér Creative Commons License 2013.11.05 0 0 20530

Nem ismerem a fazont személyesen, viszont mailben már kaptam tőle tanácsokat meg infókat, én egy segítőkész arcnak ismertem meg, azt meg nem tudom, hogy a Ro 80-assal mit csinált (egy wankeles gép szerintem semmiképp nem nevezhető förmedvénynek, nagy álmom egy wankeles Lada). Hát ha igaz ez a fimollal dörzsölős sztori, ha nem, mindenesetre elég vicces :)

Végül is lehet, hogy tényleg jól járnék a Deli Laci-féle lamellakészlettel, max. nem rendelek hozzá lézervágott fémlamellákat, abból van itthon vagy 5 kiló használt, csak kitelik belőlük pár jó :)

Előzmény: elsandro (20529)
elsandro Creative Commons License 2013.11.05 0 0 20529

Szevasz Gergő!Ha működőképes motort akarsz magadnak,akkor bervás"SZAKI"etetős megnyilvánulásait,és kamu árajánlatait ne kajáld meg!Ő az az "elnemismertzseni"aki a legújabb förmedvényén/NSU ro 80/ a Wankel motort gépmunka helyett ÁTKENTE MOs2 porral!!és kész a motorfelújítás-szerinte!A P-20 ast biztos krumplihélyból csinálja,hogy ócco legyen:))))

Előzmény: ElődVezér (20526)
serfy Creative Commons License 2013.11.05 0 0 20528

Az az ár nem rossz.

Én azért tettem fel egy komplettet, mert nem volt jó kosaram, se külső, se belső. Komplett meg már sok lett volna.

mazsolmaany Creative Commons License 2013.11.05 0 0 20527

Én 20-at adtam értük.Nem sajnálom,le van a gond a kuplunggal!

ElődVezér Creative Commons License 2013.11.05 0 0 20526

Én is valami bereszelős megoldásra gondoltam.

Egyhengereshez is van olyan, ami japán és jó sokkal jobb, mint a gyári, az is érdekelne, de a hatvani fazon, aki átalakítgatja őket, 12ezret kér 5 db műanyag meg a hozzájuk való fém lamellákért. Bervás szerint az egész megúszható 6000-ből és 1-2 óra reszelgetésből, de konkrét típust sehol nem írtak, a motoros boltokban meg elhajtottak mindig, hogy ők nem fogják végignézegetni az összes katalógust... Ha valaki tud tippet, szívesen venném.

Előzmény: serfy (20523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!