Keresés

Részletes keresés

csokelaci Creative Commons License 2013.01.17 0 0 116

kicsit féltem hogy a felezett törelsztő miatt ránk még ez se vonatkozik de szerencsére egyértelműen benne van a szerződésben. a forgalmiban szereplő dátum amikor a nevemre kiálitották onnantól 5 év után megszünik a finanszirozó vételi joga és köteles a törzskönyvet kiadni. ez május9

Hát valahogy addig ki kéne huzni a dolgot de az a baj már itt van a 130 ezerre a felszólitás, 8 nap, és még márciusban is jön egy, nemtudom sikerül e rendezni. a törlesztő az 2 nap késéssel be lett fizetve, de a negyedéves, az már problénmás.

Vandramas Creative Commons License 2013.01.16 0 0 115

Még egy dolog eszembe jutott.

Ha 2008 Májusában vettétek fel a hitelt, akkor idén jár le az öt év.

Nézd meg a szerződésed. A vételi jognál általában 5 évet szoktak kikötni. Ha nincs külön jelzálog az autón akkor 5 év után már nehezebben tudják rátenni a kezüket.

Esetleg még egy kicsit kitartotok, s talán könnyebben megy utána a dolog.

Meg aztán manapság azt sem lehet tudni mi lesz a jövő héten, vagy holnap.

Májusig még sok minden történhet...

Nálam már régen lejárt az öt év, s amikor már nem tudtam fizetni, akkor akartak aláíratni egy jelzálogot az autóra, s mellé egy nyilatkozatot, amivel az összes ingó és ingatlan vagyonom erejéig köteleztek volna a fizetésre.
Naná, hogy nem írtam alá!

Ha nekik lenne igazuk, és biztonságban éreznék magukat, akkor nem próbálnák még most is (újra) csőbe húzni az embereket...

Előzmény: csokelaci (113)
Vandramas Creative Commons License 2013.01.16 0 0 114

Azért azt is vegyétek számításba, amit korábban írtam, hogy sajnos az igazságszolgáltatás nem egészen a mi oldalunkon áll. Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy ezekkel az ügyekkel kapcsolatban hogyan kellene eljárniuk.
Nem akartalak rábeszélni semmire. Csak a lehetőségek listáját egészítettem ki.

Kutassatok, keressetek a neten. Rengeteg információ van, de mindenkinek magának kell döntenie, s azután vállalni a felelősséget a döntéséért.

Előzmény: csokelaci (113)
csokelaci Creative Commons License 2013.01.16 0 0 113

Kedves Vandramas erre valóban nem gondoltunk, pedig tényleg igazad van, három hónap levelezgetéssel 210 ezer forint marad ithon

abból lehet ügyvédet fogadni, köszönöm a tippet átbeszéljük a családdal.

Vandramas Creative Commons License 2013.01.16 0 0 112

Azért ne felejtsük el, hogy van még egy lehetőség:

C: Peresítés

Sokan azért nem tudják bevállalni a pereskedést, mert az évek óta emelkedő törlesztőrészletek miatt már a végletekig eladósodtak, felélték minden tartalékukat, s lassan már a napi betevőre sem telik, nem hogy ügyvédre.

csokelaci-nál szerintem más a helyzet. Ha a 100-150-ezres törlesztéseket akármilyen nehezen is, de tudja fizetni, akkor (mivel látható már az elkerülhetetlen bukás) a legjobb amit tehet, hogy bedönti a hitelét, nem fizet semmit a banknak, a havi törlesztőrészletek összegét pedig félrerakja tartaléknak.

Abból aztán bőven ki lehet fizetni az ügyvédet/ügyvédeket, meg még akár ki is lehet pótolni a családi költségvetés egyéb hiányosságait.
Természetesen a bank felmondja a szerződést, kéri vissza az autót és a több millió forintos jogtalan követelését.

Na ekkor kell a jó ügyvéd!
Kifogásolni kell a tartozás összegét, tértivevényes levélben értesíteni a bankot, hogy nem fogadod el a tartozás általuk kalkulált összegét, s kérsz egy tételes elszámolást az eddigi befizetésekről.
Ezt természetesen eszük ágában sem lesz megadni, viszont így nem is vihetik el az autódat, sem egyéb vagyonod, amíg bírósági ítélet nem születik.

Félelmetes út, tele veszéllyel, de aki már belátta, hogy milyen ravasz terv alapján húzták csőbe az embereket, annak nincs más lehetősége.
Nem arról van szó, hogy nem akarunk fizetni, csak nem kívánunk többet adni nekik, mint amennyi jogosan járna...

Előzmény: dream-air (111)
dream-air Creative Commons License 2013.01.15 0 0 111

Lehetőségek:

A.: Pdw kolléga leírta. Add el az autót és mindent ami ahhoz kell hogy kifizesd.

B.: Eldöntöd hogy sosem fogod kifizetni, ezért már egy fillért sem dobsz a feneketlen gödörbe többet. Mindent leiratsz a nevedről, fizetésed készpénzben kéred, autót szétbontod, alvázat leadod a banknak, alkatrészeket eladod külön-külön vagy egyben. Soha semmit nem veszel a jövőben a saját nevedre, soha nem veszel át ajánlott levelet, nem a bejelentett lakcímeden laksz.

Előzmény: csokelaci (106)
Vandramas Creative Commons License 2013.01.15 0 0 110

A legtöbb esetben a bank nem is járul hozzá az autó általad való értékesítéséhez.
Meg vannak erre a jól bejáratott kereskedőik, akik minden "okosságot" bevetnek, hogy látszólag jogszerűen eljárva, de mégis te járj a legrosszabbul.

Olvasva az eseted, téged is jól behúztak a csőbe.  A gond az, hogy a magyar igazságszolgáltatás nem egységes ebben a témakörben, pedig csak a per segíthetne. Ahhoz viszont ki kell fogni egy jó ügyvédet és egy még jobb bíróságot.

Kicsi az esély, de előbb-utóbb mindenkinek meg kell vívnia ezt a csatát.

Nem tudom, követed-e Kásler Árpád perének alakulását?! Ha jól tudom, ma volt a Kúriai felülvizsgálati meghallgatás.
Megyek is, utánnanézek a dolognak.

Előzmény: csokelaci (108)
Vandramas Creative Commons License 2013.01.15 0 0 109

Sajnos, úgy néz ki a helyzet, hogy csak nagyon kevesek és azok is csak nagy áldozatok árán tudják elmondani magukról, hogy ki tudtak/nak szállni ebből a mókuskerékből.

Az egész devizaelszámolású hitel úgy lett kitalálva, hogy a szerződés időpontjában 90% eséllyel visszafizethetetlen kölcsönt vettünk fel... :(

A banknak nem a kamat kell. Az összes jövedelmünk, a házunk, az autónk, az életünk...

csokelaci Creative Commons License 2013.01.15 0 0 108

Igen ez az első évben még működött volna, de akkor még nem volt semmi gond, most viszont az autó tax értéke max 1,2 milió a bank által küldött papíron meg a teljes tartozás 4.5 milió, esélyünk sincs most kifizetni.

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.15 0 0 107

Add el az autot es utana minden mozdithato penzt felhasznalva fizesd vissza a vetelar - fennmarado hitel kulonbozetet.

Előzmény: csokelaci (106)
csokelaci Creative Commons License 2013.01.15 0 0 106

Üdv mindenkinek.

Sajnos nekünk is van egy Merkantil-os autó hitelünk rengeteg problémával. Ha valaki tudja hogyan lehetne ezt megoldani kérem segítsen.

2008 májusában vásároltunk egy 2880000 ft értékű használt autót merkantilos CHF deviza hitellel.
Az üzletben egy olyan lehetőséget kínáltak miszerint az első két évben csak a törlesztő felét kell fizetni.

a papíron igy áll:
futamidő (törlesztőrészletek száma): 108 hónap
kölcsön összege: 2880000
havi törlesztőrészletek összege: 1-27 alkalommal 36701 ft
28-108 alkalommal 73401 ft.

ezzel nem is volna semmi baj hiszen ezeket az összegeket tudtuk teljesíteni viszont az üzletben ahol vettük az autót nem tájékoztattak hogy külömbözeteket kell majd. mi fix törlesztőt kértünk hogy ne legyen kockézat erre ők adtak sunyi módon de negyedévente ugyanugy ott a gond.
Mikor néhány hónap mulva megkaptuk az első külömbözetet akkor jöttünk rá hogy nagy a baj de az üzletben már semmit nem tettek hiszen hónapok óta fizettük a hitelt meg használtuk az autót. (azóta már az üzletnek hült helye).
Tudomásul vettük és fizettük az akkor még 15 vagy 20 ezres negyedévi külömbözeteket. de a vásárláskor 146 forint volt a frank és mikor elindult ez a borzalom az országban egyre nagyobbak lettek a külömbözetek, jelenleg már 130-140 ezernél tartunk rendszeresen küldik, kértünk segítséget a banktól eleinte azt monták amig a felezett részletet fizetjük addig nem tudnak segiteni mert csak kamatot fizetünk tőkét nem ha elkezdjük a rendes részletet fizetni akkor majd visszatérhetünk rá. Eljött ez az idő, ujra kértük a segitséget akkor már arra hivatkoztak hogy mivel ez felezett konstrukvió ezzel igénybe vettünk minden könnyitést nem tudnak segíteni, aztán később egy levelünkre kaptunk egy olyan lehetőséget hogy megváltoztathatjuk a szerződésünket és volt két lehetőség az egyik hogy havonta küldik a külömbözetet a másik pedig hogy változó futamidejüre teszik vagyis a külömbözeteket a végén tovább fizetjük. Ez nagyon jó lett volna nekünk csak a papiron ezt a lehetőséget nem tudtuk bejelölni csak a másikra volt lehetőség, felhivtuk őket hogy hát mi ezt kérnénk hogy jelöljük be, akkor annyit montak ránk az a lehetőség nem vonatkozik mert ez ilyen konstrukció hogy nem tudnak ilyen könnyitést adni. azóta levelezünk telefonálunk de nem jutunk előre. ha a 130 ezres csekkeket nem fizetjük be néhány nap után rátesznek 10 ezer kamatot aztán hetek mulva ha összekaparjuk a pénzt mire kifizetjük már jön nekem is és a kezesnek (édesapámnak) a levél hogy megszüntetik egyoldalúan a szerződést aztán van lehetőség még kifizetni de már 30 ezer reaktiválási díjat rátesznek. így rendszeresen a 120-130 ezrekből 160-170 ezreket csinálnak. Ha valaki tudja hogy lehetne ebből kimászni kérem segitsen.

Vandramas Creative Commons License 2013.01.06 0 0 105

Igen. Feltétlenül!

Amennyiben boldog és szabad ember alatt azt érted, hogy mindenéből kiforgatva,
hajléktalanként az utca mocskában fetrengve, hetek óta szemétből kikotort élelemmel táplálkozva éri a vég,
de mégis mosollyal az arcán leheli ki a lelkét a szerencsétlen.

Csak az a bökkenő, hogy a mosoly nem a határtalan szabadságnak szól, hanem a szenvedések végének.

Egy ház sem ér annyit, de egy autó meg végképp nem, hogy az ember az életét adja érte. Főleg miután már nagyrészt kifizette.

Aki ezt nem fogja fel, azt csak sajnálni lehet.
Vagy esetleg irigyelni, mert biztosan soha semmilyen problémája nem adódott az életben, amit a legnagyobb jószándék mellett sem tudott elkerülni, vagy megszüntetni.

Szerintem!

Előzmény: dorka12345 (102)
PBabyka Creative Commons License 2012.12.15 0 0 104

Sziasztok!
Most olvastam, hogy ismét pert nyert egy devizás a bank ellen, mivel e felvételkor vételi áron számolták a felvett összeget, visszafizetéskor pedig az eladásin kérik. És ez nem volt benne a szerződésben. Utolsó mentsvárként leikusként,  álnyálaztam a mi szeződésünket, és én sem találtam benne erre vonatkozó pontot. Már "csak" 2 év van hátra, de azt hiszem belerokkanunk, mert a kamatelszámolások még mindig 20.000 Ft körül vannak a 26.000 havi törlesztés mellett. Mondjuk ezt sem értem. A kamat nagy részét már kifizettük, akkor arra a kb. 3.000 Ft -ennyi a tőke mellett már csak a kamatrész - hogy lehet még ennyi különbözet.
tudtok erről az ügyről valamit? Érdemes lenne jobban utánajárni? 
Köszi 

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.12 0 0 103

O hogyne. Meg egy hitelkeptelen, becsodolt, evtizedekre ados "szerencsetlen" (persze a szerencsenek ehhez semmi koze).

Neked mikor er majd bilibe a kezed?

Előzmény: dorka12345 (102)
dorka12345 Creative Commons License 2012.12.12 0 0 102

"mi van akkor, ha már semmit nem tudok fizetni?"

Boldog és szabad EMBER  leszel!

Előzmény: Vandramas (99)
ledekura Creative Commons License 2012.09.09 0 0 101

FIGYELEM!!!
A Devizaadósok Szövetsége és a magam nevében keresem azokat a sorstársaimat, akik belépnének a pertársaságunkba! Jelenleg (szeptemberben) indul a Merkantil bankos csoportunk is. Keressetek, ha érdekel a lehetőség! ledekura kukac gmail pont com

zssz2 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 100

A panasz részletes leírása és kifejtése:

2012 07. 24-én felkerestem a Merkantil bankot azzal a céllal, hogy kiegyenlítsem az összes fennálló tartozásomat, melyet a bank 2012 07. 19-én keltezett levelükben közölt velem. 

Idézem: „Hivatkozva a tárgyban jelzett szerződésre felhívjuk figyelmét, hogy a Társaságunkkal szemben fennálló 97889 Ft tartozását jelen felszólítás kézhezvételét követő 8 napon belül egyenlítse ki a korábban kipostázott csekken vagy a 12807055-51789558 számlaszámra történő utalással.

Mivel a fenti tőkerészlet fizetési kötelezettségének Ön esedékességkor nem tett eleget, így Társaságunk a szerződésben meghatározott mértékű (jelen levél keltének napján: 10,08%, 9246 HUF) késedelmi kamatot érvényesít Önnel szemben.”

Az írásbeli fizetési felszólításban fel kell hívni az ügyfél figyelmét

− a teljes fennálló tartozás összegére,

− a fizetendő kamatra, a késedelmi kamat mértékére és arra, hogy a nemfizetés során a kamatteher folyamatosan nő,

− a tartozás kiegyenlítésének elmaradása esetén történő jogi eljárásokra (végrehajtási eljárás, követelésértékesítés, stb.), valamint a személygépkocsi lehetséges elvesztésére. Az ügyfél számára be kell mutatni a magatartása várható jogkövetkezményeit. 

Ezen levélen szereplő, teljes fennálló tartozást, 107 135 Ft összeget kívántam befizetni tudatában azzal, hogy az összeg a napi kamatozás mellett néhány forinttal változhat. A pénztárhoz érve ez az összeg igencsak megváltozott. Egyéb költségek is felmerültek, összesen 10800 Ft. A pénztáros hölgy kérésemre tájékoztatott arról, hogy ez az összeg mit tartalmaz, de arra nem tudott segítségemre lenni, hogy mindez a levélben miért nem szerepel. Én abban a tudatban - hiszen a bank erről tájékoztatott - mentem a bankba, hogy tartozásomat lerójam. Amennyiben a kiküldött, de nem megkapott csekken fizettem volna be a bank által követelt adósságomat, az sem lett volna más, mint a levélben szerepet összeg. Én a „meglepetés összeggel” nem értettem egyet, ezért egy másik munkatárshoz irányított, mondván majd Ő segít megfejteni a reklamációm okát. 

L.M-nél passzív ellenállásba futottam. Teljesen elzárkózott a segítségnyújtástól. Mindenre az volt a válasza, hogy foglaljam írásba a panaszomat és terjesszem elő a számomra legszimpatikusabb fórum elé. Pedig a bank által kiadott hivatalos papírokkal próbáltam volna alátámasztani a szerintem fennálló tévedést. Arra hivatkozott, hogy ezek az iratok nem általa lettek kiadva, így nem hajlandó még ránézni sem. Ennek hatására kértem, hogy hívja az ügyfélszolgálati pulthoz a felettesét. Nem hívta arra hivatkozva, hogy házon kívül van, és különben sem teszi, mert az ügyintézés nem a felettese feladata. Kértem, hogy adja mindezt írásba, nem tette. Vajon miért?

Mindezek után jeleztem Neki, hogy mostantól hangfelvétel fog készülni a beszélgetésünkről, azt megtagadta és felhívta a figyelmemet rá, ha ezt megteszem, és azonnal nem fejezem be ezt a magatartást (nem hangoskodtam), akkor a biztonsági emberekkel kivezettetett. Vajon miért nem vállalta, hogy hangfelvétel készüljön? Szerettem volna a panaszkönyvet kérni, de ekkor is elutasító választ kaptam. Kiadott ugyan egy közleményt, melyben szerepel, hogy melyik felügyeleti szervhez fordulhatok a panaszommal, de ez nekem nem volt elegendő.

Igencsak elégedetlenül visszamentem a pénztáros hölgyhöz befizetni a fennálló 107 273 Ft tartozásomat. Nem hagyott nyugodni, hogy egy ekkora banknál miért nincs panaszkönyv, ezért Tőle is érdeklődtem a könyv léte felől. Udvariasan közölte velem, hogy ez már megszűnt, viszont van helyette egy jegyzőkönyvnek nevezett papiros, ha azt kitöltöm és leadom, hamarosan választ kapok a problémámra. Sajnos Ő nem tud segíteni, mert a reklamációm nem az Ő hatáskörébe tartozik már.

Mellesleg felhívnám a figyelmüket arra, hogy 3 hét leforgása alatt 5 különböző összeget kívántak behajtani rajtam. Az 5. variációt sms-ben küldték el a részemre. Ez is érdekes!

2012 07.03. : 313 129 Ft

2012 07.18. : 132 348 Ft (200 000 Ft befizetése után. )

2012 07.19. : 107 135 Ft

2012 07.19. : 132 375 Ft (sms-ben)

2012 07.24. : 118 073 Ft

Most akkor mivel is tartoztam? A legérdekesebb július 19. Lehet, hogy éppen semmivel? 

Vandramas Creative Commons License 2012.02.13 0 0 99

Sziasztok!

Én most jutottam odáig, hogy a tíz évre felvett autóhitelem 5 éve törlesztem, s még mindig hátravan 8.5 év!!!! O_O

Nehezítő körülmény, hogy egyedülálló, és 3 éve munkanélküli vagyok.

Idáig megoldottam nagy nehezen a befizetéseket, de manapság már alkalmi munkát sem találok.

A kérdéseim:

Ttudja-e valaki milyen folyamat indul el, ha nemfizetés miatt pereskedésbe kezd a bank?

Gondolok itt olyasmire, hogy a várhatóan évekig nyúló pereskedés mivel jár?

Havi, esetleg heti rendszerességgel kell a bíróságra járni?

Milyen költségek merülhetnek fel, s mi van akkor, ha már semmit nem tudok fizetni?

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni, s csak remélni tudom, hogy a hozzáértése miatt, nem pedig saját tapasztalatból.

Kitartást mindenkinek!

helpyourself Creative Commons License 2011.12.28 0 0 98

Nem konkrétan a merkantil ellen, szvsz ez minden bankra igaz:

Ha elmaradásod van egy banknál és jönnek a késedelmi kamatok, büntetések, pénzes felszólító levelek, díjak, büntetőrészletek, stb akkor két út van előtted:

- azonnal kifizeted a TELJES elmaradást és folytatod a törlesztést

- leállítasz minden kifizetést és egyetlen forintot sem engedsz beszedni

Ha elkezdesz szaladni az adósság után és részletekben próbálod rendezni az elmaradásokat, büntetéseket, késedelmi kamatokat - általában nem éred utol magad, a tartozás csak egyre nő és nő, törlesztés helyett a büntetésekre, eljárási költségekre megy a pénz. A végén ott állsz egy irdatlan adósságheggyel, amire már kifizetted az eredeti hiteledet és még a hitelből vett vagyontárgyad és minden egyéb vagyontárgyad is elveszik, fizetésed felét/harmadát letiltják.

Ha megmakacsolod magad és a vagyontárgyaid és a jövedelmed jogilag megfelelően elválasztod a saját személyedtől, akkor a bank ehet hangyát. Nem tud mihez kezdeni, 1-2-x év után ha egy forintot sem tudott rajtad behajtani, hajlamos az egyezkedésre. Eredeti tőketartozás 10-30%-át szabad nekik kifizetni, ha cserébe elengedik az összes követelésüket (ügyvéd, közjegyző előtt, stb). Sajnos ehhez az kell, hogy az ember átszervezze azt a módot ahogyan jövedelmet szerez és ahogyan a vagyontárgyait birtokolja.

Kerüljétek el a teljes vagyonvesztést, mert nehéz utána felállni. Hitelt pedig soha semmilyen formában nem szabad felvenni, mert stresszes leszel, gyomorfekélyed lesz, felbomlik a családod, nyomorba jutsz, idő előtt meghalsz - ez 98%-unkra igaz. A 2% kivétel a sikeres spekuláns, jó szimatú és erőszakos vállalkozó, stb - gondolom te sem tartozol közéjük. A mai magyarországi hitelek nem a mi gyarapodásunkat szolgálják. 

Előzmény: Törölt nick (96)
mathyas Creative Commons License 2011.12.20 0 0 97

O

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.19 0 0 96

Sziasztok!

Mint minden itteni fórumozónak, nekünk is ugyan az a gondunk, és ugyan az a véleményünk a Mercantil Bankról. 2007-ben vettünk fel 3.150.000.-Ft-ot, azóta minden hónapban rendszeresen fizetünk, elmaradásunk nincs, amióta beütött a válság, a fennmaradó törlesztőrészleteink száma 15-től 27-re változott, mi szerettünk volna szerződést módosítani, azaz, egyösszegben most decemberben kifizetni a hátralevő összeget. Ha nem üt be a válság, a hátralevő összeg: 750.000.-Ft, de beütött a válság, így a hátralevő összeg: 1.500.000.-Ft, de mivel most egyösszegben szerettük volna kifizetni, a hátralevő összeg: 2.200.000.-Ft. Közben már kifizettünk a 3.150.000.-Ft-ból 3.600.000.-Ft-ot, mivel 6 évre a kamat csak 1.100.000.-Ft lett volna.

Hát ennyi! Nem éri meg visszafizetni, mert az eredeti összegnek a háromszorosát kéri el a bank. SOHA TÖBBET MERCANTIL!

napalm. Creative Commons License 2011.12.12 0 0 95

nemcsak ezt, az összeset.

Előzmény: roni794 (94)
roni794 Creative Commons License 2011.11.30 0 0 94

Sziasztok!

Szeretném megosztani én is veletek,hogy hogyan is jártam ezzel a bankkal,autólízingem ügyében.2006-ban vásároltam az autómat 3 millió forintért,a fent nevezett banktól kaptam hitelt,svájci frank alapút.

Sajnos elvesztettem állásom ez év júniusában,így nem tudtam fizetni a hitelt.

Felvettem a kapcsolatot a bankkal,és visszavittem az autót,én saját magam,nem a behajtó jött érte.

Már mikor a válság kezdetén megemelkedett az árfolyam,kértem szerződésmódosítást,kemény 56 ezer volt az ára.

Akkor azt mondták,hogy akkor így fix lesz a törlesztőm,nem kapok árfolyamkülönbözetet,nahát ez nem így lett ugye.

Leadtam az autóm ez év szeptemberében,majd november 28.-án jött egy gyönyörűséges levél,melyben közlik velem,hogy fizessek még nekik 4 millió forintot,melyben benne van 233 ezer forint késedelmi kamat,plusz egyéb költségek,amik nem tudom mit rejtenek magukban.

Na szóval a tanulság az az,hogy fizettem az autót,5 évig,kb.2,5 milliót befizettem,plusz ott van nekik az autóm,és még kell nekik 4 millió.

Szóval ennyi az én történetem,remélem tanulságos számotokra,ha lehetséges nagy ívben kell ezt a bankot elkerülni!!!!!!!!!

toth0816 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 93

Sziasztok!

Kérdezni szeretném tőletek hogy ez a gyönyörűséges Merkantil Bank segítette-e valakinek abban,hogy másik autó vásárlásakor,nem  végtörlesztést számolt ki???

Szeretnénk úgy egy nagyobb autót venni,hogy a bank a tényleges hítelt veszi alapul.

Üdv toth

pucca67 Creative Commons License 2011.10.23 0 0 91

De jó,hogy rátaláltam erre a fórumra.  A Merkantillal nekünk is nagyon-nagyon sok gondunk, idegeskedésünk van, Hiába fizetjük a havi törlesztést és a kamatkülönbözetet miden hóapban, 3-6havonta egy undoritóan arrogáns hapsi felhivja a páromat, hogy 60-80 ezer forint elmaradásuk van, és ha 8 napon belül nem fizetünk pápá autó. Legutóbb a férjem nagyon idegesen beszélt vele, lecsapta a telefont és szólt nekem, hogy hivjam én fel a faszit. Felhivtam, megkérdeztem mi a gond, elmondta. Én meg mondtam, hogy minden csekkünk be van fizetve, meg is vannak. Erre ő"  Nem kell ugrálni, ugyis mi vagyunk helyzeti előnyben!" Ez válasz? Mire kell ilyenkor gondolni? Szerintem a még fizetőkön hajtják be a nemfizetők által elvesztett hasznot. Már nem tudunk másra gondolni.
Soha többé Merkantil!!

yons Creative Commons License 2011.05.01 0 0 88

Azért mielőtt elmész a bíróságra, tanulj meg magyarul, úgy sokkal könnyebb lesz :)))

Előzmény: kiafaszagfyerek (87)
kiafaszagfyerek Creative Commons License 2011.04.28 0 0 87

Nem hinném, hogy neked kellene engem utba igazítani, ugyanis a gondolataid nem egy inteligens embert tükröznek. Valamint, hogy mit értel meg vagy nem az legyen a te gondod. Inkább építő gondolattal vagy saját hiteltörténettel sorakoztál volna. Boldogok a lelki szegények.

Előzmény: yons (86)
yons Creative Commons License 2011.03.06 0 0 86

Előbb tanulj meg helyesen írni, utána pereskedj a bankokkal....:)

Mellesleg a Merkantil "hitelkönnyítő" ajánlatai, amit többször is propagáltak, valóban vérlázítóak, főleg annak, akik elolvassa, hogy pontosan miről is van szó. Persze én megértem ezt az üzleti magatartást is: a bankok egy része pontosan tisztában van azzal, hogy a modernkori Magyarországon az elmúlt évekhez hasonló hitelezési és vásárlási boom hosszú ideig még nem fog megismétlődni - most kell keresni.

A kocsihitelek többsége előbb-utóbb azért lejár, és a kedves vásárlónak pedig eszébe sem lesz újra hitelre bármit is vásárolni. Nem véletlenül szűkölnek az autókereskedők sem heti szinten a médiában, hogy jajj, nem vesz senki autót. Nem is fognak, még jó ideig.

Előzmény: kiafaszagfyerek (85)
kiafaszagfyerek Creative Commons License 2011.02.27 0 0 85

Sziasztok! Elolvastam a panazsaitokat. Nagyon érdekes dolgokat mondtatok el a Merkantil Bank zrt pénzintézményről. Viszont azon csodálkozok, hogy miért nem tesztek valamit az ellen, hogy kizsákmányolnak benneteket. ÉN be pereltem a merkantil bankot. Jelenleg tanúkat keresek akik elmondják a bíróságon, hogy miként bán velük az adott bank. Biztos hogy meg nyerem a pert. Eléggé tájékozott lettem a számvitelben, és a bankokra kiterjedő jogszabályokra. Szívesen meg osztom veletek is ezeket. Ha elegendően tanúsítanátok a bank negatív viselkedését az ügyfelekkel szemben, akkor mindenki elégtételt vehetne a bankon. Gyertek és együttesen vádoljuk meg a merkantil bankot és meglátjátok, hogy lavinaként zudul rá a kártérítések halmaza. Ezen a címen elértek: e.merik.63@hotmail.com

MedicxXx Creative Commons License 2010.12.27 0 0 84

Nekem már csak 5 havi törlesztő részletem van a Gk. vásárlás árából természetesem amit CHF alapú hitelből vásároltam, de egy biztos, hogy banki zseninek kell lennie aki a MERKANTIL BANK árfolyam és kamat számítását követni akarja, ha késel párnapot akkor jön a fenyegető levél a felszólító levél költsége késedelmi kamat szerintetetek kell ennél jobb jövedelem? De egy szónak is száz a vége csak egyszer legyen vége ennek az egésznek, hogy megszabaduljak a MERKANTILtól az tudom, hogy soha senkinek nem ajánlom, sőt ahol tudom elmondom mindenkinek, hogy mennyire inkorrektek.  Ja csak még annyit, hogy minél kevesebb a tőkém annál több a kamat különbözetem na ezt magyarázza valaki meg nekem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!