Keresés

Részletes keresés

Abeto Creative Commons License 2007.05.15 0 0 481
Én pedig köszönöm az élménybeszámolót azok nevében, akik nem lehettünk ott, bár én nagyon készültem rá, de sajnos nem jött össze. Remélem lesz még ilyen alkalom (mármint tali, és nem mentőakció, habár lehet, hogy hamarosan a skanzent magát kell majd mentegetni!) Üdv mindenkinek: Abeto (aki enyhén sárga az rigységtől)
Előzmény: heted7 (476)
Airbus A320 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 480
+még egy kép ,hogy mitől mentettük meg MOGézát!Ez egy TU-134-es volt amíg a tűzoltók kezelésbe nem vették szegényt:(
Előzmény: Airbus A320 (478)
Airbus A320 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 479
Mármint az utolsó 2 kép szól a kilátásról.:)
Előzmény: Airbus A320 (478)
Airbus A320 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 478

Nagyon jó beszámoló:)

Még 1-2 képet felraknék MOGéza belső állapotáról:S

Ezt azoknak akik lemaradtak ,hogy tudják milyen érzés egy IL-18-as szárnyáról a kilátás:)

Airbus A320 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 477

Pedig az a 2 is elég volt:)

heted7 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 476
Sziasztok!

Akkor közkívánatra egy kis beszámoló: mi úgy fél 12 fele érkeztünk. A jegyfizetés a topiktagoknak nem volt kötelező, de azért persze befizettük a fejenként 1700 Ft-ot. Ezt amúgy elég lazán kezelték, szóval tényleg nem nézték, de szerintem aki ott volt, az majd’ mind fizetett... Viricsi fogadott a regisztrációnál, ami a buszos reptérnézéshez kellett.

Innentől majd egy óra szabadprogram: körbenéztünk a skanzenban, és persze MOGézán is. Nagy örömmel töltött el, hogy a skanzen napról napra szebb: pár éve amikor ott jártunk a gépeken kívül csak egy lakókocsi volt, amiben az őr kucorgott. Most van rendes háza a kasszának, egy kis szaletli, ahol le lehet pihenni, csocsóasztalokkal, folyóvízzel, pár étel/ital automatával, odébb pár TOI-TOI mobil vécé. A buszos reptérlátogatásra biztonsági okokból nem vihettünk táskákat: külön a célra építetek egy faházikót, benne polcokkal, amibe lezárták a cuccainkat amíg mi elvoltunk. Szóval örömteli a fejlődés, csak így tovább!!! A gépek is egyre szebbek: az IL-18-asba (HA-MOA) pár éve nem lehetett bemenni, mert állítólag olyan koszos/büdös volt az utoljára szállított csirkék miatt. Most ilyen gond nem volt, sőt egy pár széksor is volt odabent. Hurrá!

MOGéza sajnos eléggé üres belülről, bár azért láttunk például egy fekete dobozt -- ami egy narancssárga gömb :) De kívülről mosolyog, és ki tudja, talán egyszer még ennél is jobb sora lesz.

Ezután egy rövid ünnepség következett, amely során a skanzen, akarom mondani Emlékpark (http://www.repulogepemlekpark.hu) vezetősége megköszönte a sok emailt, és aláírást, ami megmentette a gépet. Illetve ez csak az egyik oldal, a másik, talán még fontosabb az illetékesek pozitív hozzáállása. Egy emlékkönyvbe összegyűjtötték ezeket az aláírásokat pár képpel együtt (a könyvet végül nem láttam közelről). Utána csoportkép következett, és valaki (sorry, nem tudom ki) kitalálta, hogy ki lehet venni a vészkijáratot, és kimászni a szárnyra. Ez frenetikus ötlet volt. Asszem nem sokan mondhatják el, hogy ilyenben volt részük. Hihetetlen jó volt! A képek magukért beszélnek :))

Mi az ezután induló csoporttal mentünk a buszos körútra. Ennek is egy kis reklám: ilyen van máskor is, és érdemes benevezni. Körbevittek kb. mindenhol. Először a forgalmi előtéren (itt órákig elnézelődtem volna, mint egy gyerek...), aztán a hosszabb, majd a rövidebb pálya mellett. (Sorry, hadd ne tudjam most a számukat.) Remek látvány innen egy leszállás! Tűzoltóság, „hóeke-bázis”, torony, hangárak, hamar elrepült az egy óra!

Összességében nagyon jó kis nap volt, köszönet annak, aki segített összehozni! Aki lemaradt, annak sincs minden veszve: az Emlékpark nyitva, a buszos körút is van (bár ez nem tudom, mikor, hogy). MOGézába gondolom nem lehet most egy darabig bemenni, de a MOA azért szebb belülről.

Végezetül annyi csak, hogy én a magam két emailjével nem érzem úgy, hogy igazán sokat tettem volna ezért az ügyért (igaz, többre nem is nagyon volt lehetőségem), de talán ezzel a rövid beszámolóval hozzá tehetem a magam részét az egészhez :)

Üdv,
Heted7
ZöPö Creative Commons License 2007.05.14 0 0 475
Multi engine, multi crew lawnmower? Cool... :-DDD
Előzmény: Airbus A320 (474)
Airbus A320 Creative Commons License 2007.05.13 0 0 474

Én is csináltam egypár képet:)

viricsi Creative Commons License 2007.05.13 0 0 473

A legnagyobb tisztelettel kérném, hogy mentsetek fel a beszámoló írása alól. Egyrészt, mert ma ismét hőn szeretett repteremet szolgálom szerény képességeimmel, másrészt pedig szét vagyok esve, mint a nagypapa zsebórája.

Gondolom jobb lenne ezt a napot a ti szemüvegeteken keresztül bemutatni, érdekesebb lesz azt olvasni, mint az én dumámat.

Előzmény: Abeto (472)
Abeto Creative Commons License 2007.05.13 0 0 472
Köszönöm előre is, kíváncsian várom a részleteket. Géza bácsi tényleg mosolyog, sőt én még némi kaján vigyort is felfedezni vélek a képén:-)))
Előzmény: vmartina (465)
Airbus A320 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 471
Így kezdődött:

"Hogy ez mit jelent, azt nagyjából tudja, aki itt megfordul. Aztán ma kiderült, hogy a gép sorsa nem is az, hogy a "hamutaposók" gyakorlatai során lassan az enyészeté lesz, hanem egész egyszerűen fel akarják darabolni. Úgy gondolom, hogy ez egyszerű barbárság. Véleményekre lennék kiváncsi ezzel kapcsolatban, és még inkább ötletekre, hogy, hogyan lehetne megakadályozni."

És így végzödőtt:

http://www.flightlevel.hu/foto/24992/B/Budapest-Ferihegy-Malev-Hungarian_Airlines-Ilyushin_Il-18

http://www.flightlevel.hu/foto/24985/B/Budapest-Ferihegy-Malev-Hungarian_Airlines-Ilyushin_Il-18V

Bár még van mit rajta ügyködni ,de szerintem meg tettük amit tudtunk és tényleg nagyon nagy összefogás volt ez.

steyr26s32larmarm Creative Commons License 2007.05.12 0 0 470

Én nem vagyok topiktag,meg amúgy is későn érkeztem.

Magányos farkas voltam.

A 14.00 órás buszzal mentem körbe.

Meg nem is irtam a HA MOG éza ügyében imélt,csak követtem a fórumot.

Nagyon örülök,hogy ezt a számomra is mükincset meg bírtátok menteni a teljes pusztulástól.

Igy is eléggé le van pusztulva,de nem vágták szét,és ez a lényeg.

Édesapám sárkányhajtómü tantárgyat oktatott kb 1979- 1986-ig a ROK ban.

A 154,és az il18 -on ma szolgálatot teljesítő nyugdíjas pilótákkal beszéltem,és ismerik/ismerték/ Aput.

Sziasztok!

Előzmény: heted7 (468)
Utas2 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 469

:-))

Előzmény: viricsi (453)
heted7 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 468
Most csak egy nagy köszire futja azoknak, akik mindezt összehozták. A szárnyra kimászás fantasztikus ötlet volt!!!

És igen, a képen MOGéza teljesen egyértelműen mosolyog, fülig ér a szája :)
Előzmény: intrate (460)
Airbus A320 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 467

Majd ha felébredtél fel tehetnél egy képet a másik szárnyról is:)

(köszi a fuvart:))

Airbus A320 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 466
Nagyon jó volt! Erre nem tudok más mondani:) Gratula a szervezőknek gratula a részvevőknek ,MOGéza mentőknek. Örülök ,hogy személyesen is megismerhettem pár topicktársat a sok közül:)
vmartina Creative Commons License 2007.05.12 0 0 465
Ez itt Abetonak szól.
Előzmény: vmartina (463)
vmartina Creative Commons License 2007.05.12 0 0 464

Sok szeretettel gratulálok a babához!

Biztosan lesz még alkalom hasonló rendezvényhez, legfeljebb már Te is hozhatod a következő generáció kiváncsiját, spotterét, pilótáját, stuviját...

Előzmény: Foltos (462)
vmartina Creative Commons License 2007.05.12 0 0 463

Szerintem viricsi látta át legjobban az egész napot. Valószínű, hogy az "éjszakai műszak után topiktali" most két vállra fektette, ha feltámad, biztosan megír mindent.:-)

Előzmény: vmartina (458)
Foltos Creative Commons License 2007.05.12 0 0 462
Kedves topiclakók, kellő irígységgel néztem a képeket, dehát nekem meg ma egyhetes a kislányom, mit mondjak, az is valami, és most még vele és mamájával töltök minden lehetséges percet. Úgyhogy örülök a szép napotoknak, remélem átadtátok üdvözletemet ÍMOGézának is.
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.12 0 0 461
Szinten szeretnek csatlakozni az elottem szolokhoz! Koszonet a szervezoknek mindenert!!!
Abeto Creative Commons License 2007.05.12 0 0 459
Csak hogy még jobban irígykedhessünk: mesélnétek kicsit a programról és az élményeitekről;
intrate Creative Commons License 2007.05.12 0 0 460

mi is nagyon köszönkük a mai napot

úgy tünt, Gézának is tetszett, hogy ilyen sokan voltunk

mintha picit mosolyogna...

vmartina Creative Commons License 2007.05.12 0 0 458

Én is teszek föl két képet. A jövő pilótája is nagyon élvezte a mai napot. Alig bírtam kirángatni a pilótafülkéből, hogy engedjen másokat is bejutni. Közölte: Mehetünk mingyárt, csak leállítom a gépet

És nagyon klassz, hogy ennyien eljöttetek.

Gregor83 Creative Commons License 2007.05.12 0 0 457

Sziasztok,

Jó volt ott lenni ma, és jó volt újra látni Titeket Viricsi, Kiskockás és Martina :-)

Ricsi, légyszi a képeket a Li-2-esből ide küldd át majd nekem: gregor_pilot@hotmail.com

Köszönöm!

UI. A gregor es a pilot között egy alsó vonal van :-) Ja, és leégett a fejem. Ja, és eyeore-e is :-)

steyr26s32larmarm Creative Commons License 2007.05.12 0 0 456

Sziasztok.

Én is hozzájárulok  friss mai képpel.

zahnstein Creative Commons License 2007.05.12 0 0 455
Köszönjük, jó volt, szép volt.
karrimor Creative Commons License 2007.05.12 0 0 454

Köszönjük nektek,mint szervezőknek ezt a nagyszerű napot!

karrimor

viricsi Creative Commons License 2007.05.12 0 0 453

Mindenkinek köszönjük támogatást, remélem ti is jól éreztétek magatokat. Köszönet az Emlékparknak és minden segítőnknek. Külön üdvözlet Utas2 olvtársunknak aki külhonból telefonon lépett be néhány percre közénk. Megkért, hogy gratuláljak nektek az alkalomhoz.

Jó volt ennyi kedves emberrel összejönni néhány órára.

Talán már sokan nem látták, de két helcsitől is tiszteletkört kaptunk.

Remélem senki nem tartja szentségtörésnek, hogy ezen kivételes alkalom ürügyén arcokkal teszem közzé a csoportképet. 

Hamster Creative Commons License 2007.05.12 0 0 452
Köszönöm szépen a szervezőknek a mai programot, nagyon klassz volt!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!