Akkor semmi gáz, szerintem lehet kapni még D40-est 10ezer alatti vagy akörüli expószámmal.
Jó választás, a D40 az egyik legjobb ár/érték arányú gép a használtpiacon! Ha van rá lehetőséged, javaslom, hogy a kitobjektív helyett 18-105VR-rel vedd (ha találsz ilyent).
Ja, és nekem volt szerencsém D40-hez, de én két év alatt mindössze olyan 6500-7000 képet készítettem vele (nem emlékszem már pontosan), utána eladtam. Tökéletes állapotban.
Azért kérded, mert venni szeretnél egyet, és kiváncsi vagy, hány expóval érdemes megvenni egy használt D40 vázat? Ha ez a kérdés, akkor azt mondom, 10 ezer expó alattit vagy akörülit keress. Azzal még kicsi az esély a melléfogásra.
Vagy azért kérded, mert te magad szeretnél nagyon sok (tött tízezer) fotót készíteni vele? Ha ez van a kérdés mögött, akkor szerintem ne D40-ben gondolkodj.
A D40 "célközönsége" jellemzően nem strapálja agyon a gépét, ezért sajnos nincs megbízható adat a zár várható élettartamára. Hallottam már 50ezer expó fölött járó hibátlan D40-ről, de ez valószínűleg csak a szerencsés eset.
Mennyi exponálást bír el egy ilyen váz? http://puk3y101.deviantart.com/gallery/5007244#/d1s5cwv -> Ez a linkelt kép egy ilyen géppel készült. Esetleg azt nem tudja valaki, hogy ez 18-55 mm -es obival készülhetett-e, vagy nem? Köszönöm előre :-)
Jó, nem is fogom tökönszúrni magam, ha nem jön össze:-)
Az exponáló szerkezet már eddig is kész volt, a műszerészem most szedte szét a nikon távkapcsolót, és megállapította, hogy nem a szétszerelhetőség/javíthatóság volt a tervezési szempont. A kapcsoló egyik ága egyenest egy IC mikrolábacskájára megy, meg fog izzadni, míg azt leforrasztja, visszaforrasztja :-(
nagyon keveseket érdekel, annyit pedig már nem kérhet érte, h megérje gyártani
ez addig volt jó bolt, amíg csak eredeti Nikont lehetett 5-6e Ft-ért kapni, mert akkor sokan olyanok is megvették tőle, akiknek nem is annyira az időzítés kellett, csak a nagyobb hatótáv, és vmivel kedvezőbb ár
de amióta tizedáron lehet Kínából rendelni, azzal nem versenyezhet
azért az nem igazi "sorozat" (hiszen min. 1 mp van az egyes képek között), inkább időzített kioldások
Nem is baj, mert nekem éppenséggel 4-6 mpenként kellene egyet exponálni. A baj az, hogy nem működik a program, feltettem a PDA-ra, de amikor elsütöm, elkezd dudálni (van kisérő hangjelzés) és abba sem hagyja a resetig. (Másra nem hallgat :-)
Lehet, hogy mégis a te általad linkelt hardver megoldás a jó? Már írtam is a srácnak.
2. PDA-ra való távkioldót, amiről senki nem mondta, hogy tud sorozatot. Az az infrás távkioldó spúr verziója, csak egy exponáló gomb lesz a kijelzőn.
Előbbire találtál példát, utóbbiról pl. itt olvashatsz.
Köszönöm a rendrakást.
Egyébként az általad adott linken a manus adott egy másik linket, aki azon van, az továbbfejlesztette PDA-s távkapcsolót és csinált hozzá néhány sorozatfelvételi gombot. Kár, hogy nekem egyik sem jó, de leírta a CCF editor fellelését, amivel már nekem is meg kellene tudni írni egy új skint, csak ne utálnék új dolgokat tanulni vén fejjel :-)
Mondtátok, hogy számítógépről lehet sorozatfelvételt csinálni a D40X-en az infrán keresztül. Le is töltöttem az ajánlott Semifluid Auto Bracketing programot, de ez - mint kiderült - PC-s és nem infrán, hanem a windows rendszeren (USB-n?) keresztül böködi a fotomasinát. De nekem PDA-ról kellene, mert van egy öreg Mio 336 PDA-m, amin még van infra.
Rossz programot töltöttem le, vagy nincs PDA-s (WinMobil2003) infrás exponáló?
Keresek valakit, akinek van egy ilyen 62 mm-s SOLIGOR Achromatic Close Up Lencséje Budapesten, mert szeretném kipróbálni, mielőtt megvenném, de boltban sajnos élőben sehol sincs. (Kérem, hogy mailben írj, mert nem érek rá végénézni minden fórumot, ahová beírtam ezt az üzenetet.)
Én pont fordítva vagyok - szerettem a D40-t, de a D80-ra váltás után olyan játékgépnek tünik. Megtartottam persze, az ifjúság nagy lendülettel használja is, ráadásul adott esetben az egyikre rátehetem a 16-85-t, a másikra a 70-300-at nem kell cserélgetni az obit.
Már csak d3000,a200.és d80!Mindenképp ezek közül választok!És ha találok jó áron és viszonylag kevés expoval, akkor biztos hogy d80.Ha nem, akkor majd eldöntöm a másik kettő közül melyik.
Max 90-ig esetleg nagyon max 100-ezerig áldozok rá, úgy hogy beleférne a d80 .Remélem április március környékén is találok majd mert most körülnéztem találtam nem is egyet.Csak az a baj velem, ha megvan a pénz és akarok venni, és ép nem találok d80-at, lehet lemondok róla és d3000 vagy a200-at veszek mert nagyon nem tudok várni.Sajnos ezmiatt már töbször bajban voltam, és megbántam hogy azt a terméket vettem amit vettem és nem vártam egy kicsit.És a vége az lett hogy belenyugottam de sosem tetszett igazán.De most erőt kell vennem magamon mert ezt nem akarom megbánni, mert ez a hobbi ezközöm lessz,és nagyonsokat fogom használni mert imádok fényképezni.
Hogy milyen obit veszek rá még nem gondolkottam, de mivel van af motor a vázban így tamron, sigma obik közt nézelődnék.De annak örülnék ha kittel tudnám megvenni ha jól tudom a d80-hoz 18-135-ös obi volt.Én elvolnák vele egy darabig majd karácsony környékén néznék hozzá valami jobbat.ÍDe egy 55-200tamront vennék az biztos de azt is csak később.Nagyon drága obikat nem vennék mert nem tehetem meg debhasználtan próbálnák keresgélni jó ár /érték arányban.