Keresés

Részletes keresés

igyrogy57 Creative Commons License 2011.02.23 0 0 2024

Sziasztok!

Március 12-én megy valaki??

Kicsit parázok a repüléstől sok rosszat írtatok róla. Esetleg valami jót tudnátok??:)

zsuzsid Creative Commons License 2011.02.22 0 0 2023

Nem szükséges oltatni magatokat,nem lesz semmi baj!

Nekem mindig többre sikerül a bőröndöm 15kg-nál,még nem volt belőle gond.

Tavaly volt buggy túra,nagyon élveztük,de idén nem láttam

Talán van helyette vmi ''buggy-quad keverék járgány'',nekünk ez még a szilveszteri turnusban nem volt.Quadozni is jóóó.

A szigettúra érdekes,de érdemes még kipróbálni az Explorert is.

Ha átmentek másik szigetre is,Santiago és Fogo is csodálatos.

Mi vettünk zene cd-t is,hogy legyen ''no stress!'' tartalékunk.

A helyi sör - Strela - nagyon finom!

http://www.youtube.com/watch?v=_3_qMfU5vkA

Zsuzsi és Levi az idegenvezetők nagyon kedvesek és segítőkészek,innen is sok puszi nekik!!!!

Olcsón tudtok telefonálni  Santa Maria főterén is egy bódéból,úgy néz ki mint nálunk régen a trafikok.

Internetezni szinte minden bárban olcsón lehet,ha van a szigeten kapcsolat :D

Ja,próbáljátok ki a Pinto-t, igazi helyi ''üvegtigris'',nagyon extra hamburgert csinálnak.

Zsuzsiék elnavigálnak szivesen,a Pirata disco környékén van.

Előzmény: Cseh Dorci (2021)
heggab Creative Commons License 2011.02.22 0 0 2022
Cseh Dorci Creative Commons License 2011.02.21 0 0 2021

Köszönjük szépen!!:) Te sem panaszkodhatsz,hisz már kétszer voltál ezen a csodás helyen!

Azt hiszem tudnál nekünk mesélni már sokat!:)Van valami fontos dolog,amit jó még tudnunk?Oltás?Nekünk semmi nincs,de azt mondják,ha odafigyelsz,nem lesz gond!

Lázban égünk,már aludni sem tudok!:)A reptéren a 15kgot nagyon komolyan veszik?

Na megyek megnézem azt a webcamerát!:)Köszi mégegyszer!

Szép estét mindenkinek!

Előzmény: zsuzsid (2020)
zsuzsid Creative Commons License 2011.02.21 0 0 2020

Sziasztok!Irigykedem ám,hogy nemsokára utaztok!

Mi már 2x voltunk,de nem tudom megunni!

Addig is kedvcsinálónak a parti webcamerák képei,ha még nem ismernétek az oldalt...

Én minden nap megnézem,hogy mi történik odaát :-)

http://www.caboverde24.com/surfwebcam/

Előzmény: Cseh Dorci (2019)
Cseh Dorci Creative Commons License 2011.02.21 0 0 2019

Szia Geebriell! Mi megyünk 26.án! :) Közeledik az időpont,annyira jó lesz...

Előzmény: geebriell (2018)
geebriell Creative Commons License 2011.02.20 0 0 2018

Senki nem megy 26.án zf.ra?

Nina112 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 2017

sziasztok!

ez valami undorító volt amit a Travel Service csinált velünk.Reggel Zsuzsiék rendesek voltak tájékoztattak minket hogy valószínűleg Varsóban is le kell szállnunk majd a gépen őfensége barna stewardessecske azt mondta h jajj nem tudom minket még nem tájékoztattak hogy mi lesz és akkro Prágában szépen kiszállítottak kimnket átmásszatták velünk a fél repteret és akkor visszaszálltunk a vacsora egy szendvics volt továbbá inni nem olyan gyakran adnak mint ahogy egy ilyen hosszú úton kellenne.Undorító és óriásit csalódtam a Travel Service-ben és ha lehet soha többet nem utazok velük.

petdav0626 Creative Commons License 2011.02.20 0 0 2016

Sziasztok!

A 03.05-én induló járattal megyünk Cape Verde-re, és az elmúlt hetekben hazaérkezőktől szeretnék pár információt kérni.

1. Érdeklődnék, hogy a mai (2011.02.19.) TVL679 járat magyar utasait  is Varsón keresztül hozták haza Prágából, vagy csak a gép ment ezen az útvonalon, és a budapesti utazók közvetlen járattal érkeztek haza a csehektől? (mellékelt kép)

Amennyiben a mocskos Travel Service az utasokat is elvitte egy kis lengyelországi kiruccanásra, mit lehet tudni ez mennyire szokványos? offtopic:(Prága után biztosan sokkal kevesebben vannak a gépen, de aki valaha utazott a Travel Services túrista osztályán, az egy percel sem tölt többet a szükségesnél a Mies van der Rohe-t megszégyenítő karcsúságú, ülésnek nevezett kárpitozott deszkán. Akkor már szívesebben hazavezetek Csehországból. Business osztály meg már nincs.)

2. Ezt a röhejes 15kg-os maximális poggyász tömeget mennyire veszik komolyan? Ha valakinek ne adj isten nemzetközi szabályzatban elfogadott 23kg-os bőröndje van akkor csak túlsúlypénzt kell fizetnie vagy ki is kell pakolnia?

3. Nem mintha sok múlna rajta, (mert nem akarom lemondani az utat a Travel Service és Prága miatt, mert biztos vagyok benne ha odaérünk csodás lesz) csupán érdekelne:

-A kiszállás idejére gépenhagyott vizet kidobálják-e a jóindulatú ellenőrök? (és Esparagosig 2óránként lehet inni 1,5dl folyadékot) vagy van esély rá hogy amit otthagytunk azt a beszálláskor megtaláljuk? (esetleg még a légi-kísérőszemélyzettől lehet kérni/venni extra innivalót?)

-A prágai utasfelvételkor a gépen tartózkodókra vonatkozóan kétféle procedúrát is találtam a korábbi kommentek között, az egyikben csak gépelhagyás és biztonsági ellenőrzés szerepel, a másikban pedig újra check in is. Mostanában melyik volt jellemző?

Ezt a fakultatív programot nem említették:

heggab Creative Commons License 2011.02.16 0 0 2015

Igen, az sajnos köztudott, hogy Ferihegyen könnyen megdézsmálják a bőröndöt, ha látnak benne olyat, ami értékes (kölni, kartoncigi, műszaki cikk, készpénz). És ráfogják arra, hogy fejlődő országba mégy, és biztos ott történt a kipakoláskor. Logikusan belegondolva pedig az induláskor, a csomagok leadása után van 1,5-2 óra a bőröndben turkálni, érkezéskor meg kint vannak a futószalagon a bőröndök negyedórával a landolás után, tehát adja magát, hogy mikor történik a lopás.

Bőröndlakat nem számít, azt simán feltöri a ferihegyi maffia, a kulcs az, hogy semmi igazán értékeset nem szabad beletenni. Ha mégis, akkor fóliáztasd, azzal viszont a fóliázó-maffia profitját növeled, de még mindig jobb, mintha eltűnik egy-két dolog.

Szóval már velünk is ugyanaz volt 2 éve: odafele volt jó pár utas, akinek eltűntek kisebb dolgai, visszafele tudtom szerintem nem veszett el semmi.

Előzmény: luckyhunter (2014)
luckyhunter Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2014

Sziasztok Fórumozók!

Megérkeztünk ZF.-ről, nagyon jól éreztük magunkat!

Beszámolót nem írok, mert csak az előttem szólókat tudnám ismételni.

Egypár + infót írnék csak le, ami azért hasznos lehet!

Mi a Belo-ban voltunk ,egyben van a Novo-val. Itt van a legtöbb magyar, igazán jó hangulatú estéket lehet az utitársakkal tölteni.

Ferihegyen /szerintünk/ belepiszkálnak a böröndökbe. A cigit kiszedik, több embernek eltünt. Javasolom a kézi poggyászba kivinni. Bár a szigeten sem drága 2-2,5 euro a marlboro.

Nem érdemes pénzt váltani, mindenhol euroval lehet fizetni, bár visszaadni nem szeretnek, vigyetek sok kiscimletű, és apró eurot, megéri. A dollárt nem igen fogadják el.

Széfet érdemes béreli, 9 euro 1 hétre, de ezt sem minden esetben kell kifizetni. ( tőlünk nem kérték)

Törölközővel sem érdemes a böröndöt megtömni, van a szobában, és 30 euro letétért ( a végén visszakapod) adnak strandtörcsit, amit ha kéred naponta cserélnek tisztára.

Mi minden nap hagytunk az ágyon vagy aprót vagy csokit a takarítónőnek, mégis egy-két apró dolog eltünt a szobából. ( legyen vele bodog!)

Mindenkinek nagyon jó nyaralást kívánok!

Ezúton üdvözlök minden utitársunkat, én még nem hevertem ki az időeltolódást, de majd csak visszazökkenek!

Üdv.: Györgyi

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2013

Köszönöm a valaszt!!

Előzmény: Gazsi54 (2012)
Gazsi54 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2012

Szia!

A vízum. Gyakorlatilag leszálláskor lehet intézni. Kiszámolt EUR legyen Nálad rá. Az űrlapot ott megkapod a helyszínen, nem pilótavizsgás. Ha Te személyesen előre elintézed pl. Bécsben akkor sem vagy előre , hiszen a busz az utolsó utast is megvárja. Lassú a helyszíni egy ügyintéző, kezdődik a "NO STRESSZ". :-) Kicsit lehet gyorsítani ha többen összeálltok és egyszerre beadtok egy halom útlevelet, mert akkor csak egy számlát (vagy hasonlót) ír az egész összegről.

Oltást szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie. Ebben a régióba utazva a hepatitisz oltás szerintem ajánlott.

Előzmény: Törölt nick (2011)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.14 0 0 2011

Sziasztok!

Most leltem rá a topikra. Azt szeretném megkérdezni, beoltattátok-e magatokat az utazás előtt és ha igen, mi ellen?

Annyi minden van felsorolva.

A másik a vízum. Jól értettem, hogy kitöltöm a vízumkérőt és utána a reptéren kapom meg majd?

Mivel az utazás elég közel lenne, márc 3.

lujzak Creative Commons License 2011.02.13 0 0 2010

Sziasztok!

Én csak olvasgatlak Benneteket évek óta, és csak ábrándozom, irigykedek.

Reméleg még el tudok jutni erre a csodás szigetre.

Továbbra is szorgalmasan olvasgatok.

Nektek pedig igazi csodákat kivánok.

Gazsi54 Creative Commons License 2011.02.13 0 0 2009

Szevasztok!

1-2 remélem hasznos információ:

- a Telenor telefon is működött SAL szigetén.

- vasárnap délelőtt érdemes elmenni a templomba, ahol igazi hangulatos, zenés misét tartanak. A SAL-i élményeink 10 perces videója főleg ezzel kezdődik:

http://www.youtube.com/watch?v=3jqQYT4VOC0

aztán van egy kis búvárkodás, s bérelt autós szigettúra.

sziszasió Creative Commons License 2011.02.13 0 0 2008

Sziasztok!

Mi már egy hete itthol vagyunk - sajnos - !

Bocsának mindenkitől aki beszámolóra várt, sajnos az otthoni gép besztrájkolt. Így hát írok pár szót a melóhelyről!

Itt a fórumon keresztül is: Köszönet Gaborsió a megmutatott képekért, a bíztatásért, hogy menjünk Zöld-fokra. Super volt!

A Vodafone mobilját is lehet használni a szigeten. Én arról telefonáltam többször is, pikk-pakk ment a kapcsolat. A számlám még nem láttam, de az előzetes infó szezéseim alapján 100-150 Ft-tal olcsóbbra ígérte a hívásindítást, mint a T-Mobile. Itt is érvényes lehet a tétel: előfizetéses legyen a készülék! 

Szúnyog volt. Ott is harapnak. De vittünk desodort nekik, így én nyertem. :-)

Mi Boa Vistára átmentünk (kb 35 km)fakultatívként. A Kartago katalógusában 190 Euro-ra volt írva, de 140 Euroba kerül. Ha utána kérdeztek az idegenvezetőknél, szerveznek hajós átkelést is, az 120 Euro, de a nagy hullámok miatt gyakran csak terv marad. Mi is e miatt mentünk repülővel.

Napi program:

- Nyitott dzsippen (6 személyes) indulás a város tetejére, onnan egy panoráma kilátás. Alattad meglepően zöld táj, háttérben a homok sivatag.

- Homoksivatagban fél óra szabadprogram. Ez nem kősivatag, valódi szaharai sivatag, dűnemászással, csúszkálással, hempergéssel. Marha jó. Külön élmény volt, hogy egy olasz leány orral lefelé csúszott le egy 10 méter magas dűnén, mert megbotlott. 5 percig röhögte önmagát, homokkal teli szájjal :-)

- Santa Monica Beach a következő program. Ez a legszebbnek nevezett zöld foki strand. Tényleg az. Örült széles homokos part, hihetetlen zöldes színű óceán, leforduló hullámok és sekély víz. Szuper. Ja és nincs más csak ti, se egy büfé, se egy szálloda, semmi. Csak a természet.

- Egy másik partszakasz. Naná, hogy szép ez is. A parton hatalmas homokdűnével, mint Ponta Preta-nal Sal-on.

- Hosszú kösivatakos zötykölődés után a sziget keleti partján egy hajóroncs a következő program. Na ez mindent vitt nálam. Itt is az érintetlen természet, egy hatalmas hajó maradványai a homokos parttól kb 60 méterre. Mivel itt is sekély a víz, igen közel tudsz menni a hajóhoz, super fotókat lehet csinálni.

- Utolsónak egy kis vásárlási lehetőség 60-80 percben, a közeli városban. Ezt kihagytam volna, de feltaláltam magam, a shoppingolás helyett finom sörikét fogyasztottam.

Mint kiderűlt a program változhat, a sivatag és Santa Monica Beach a biztos, a többi a helyi szervezésű iroda akaratán múlik.

Mi a Novorizontéban voltunk. Ellátás super, a két nagy medence sós tengervízes, a középső (Belo étterme előtt) édesvízű, és körbe van hatalmas pálmákkal ültetve.

Animátorok esti programja a Salinas a'la carte étteremben pedig szerintem kihagyhatatlan. Mi minden estén ott voltunk a 21 órás kezdésen. (Salinas, a Belo és Novo szálló étterme, az All Inklusive ellátással érkezőknek az ital ugyanúgy ingyenes)

Zsuzsi és Levi. No ők az idegenvezetők. Közvetlenek és nagyon jó fejek. Nekünk kétszer volt szerencsénk az ebéd után az asztalnál beszélgetni velük. Nem csak Zöld-fokról, hanem egyéb más utazási élményekről is. Nem siettek sehova, nem ráztak le, tényleg mindig igyekeztek segíteni.

Köszönjük innen is nektek az élményeket!

Tengerpart: Első napokban szélcsend és Balaton szintű hullámok, azaz semmi, aztán ahogy megjött a szél úgy emberesedtek a hullámok is. Utolsó két nap úszóhártyáim nőttek annyit voltam a vízben. Hatalmasak voltak a hullámok, combig érő vízben, többször átcsaptak rajtam, és olykor mint a nylonzacsit tett ki a partra. Fejkendőt, sapit, napszemüveget letenni a parton, mert a galád óceán elorozza tőletek!

Persze csak óvatosan, a víz nagy Úr. És ne próbáljatok a víz alatt levegőt venni, nekem sem sikerült amikor ledöntöttek a hullámok.

Velünk utazók közül, többen nem először jártak a szigeteken, volt aki már harmadszora jött pihenni. Ezt azoknak írom, akik még töprengenek, hogy megéri-e a Zöld foki szigetekre menni. Igen, ha tehetjük, mi is visszamegyünk, csak a lurkóinkat is visszük.

Kérdések esetén válaszolok szívesen!

Üdvözlettel: Szisza

geebriell Creative Commons License 2011.02.13 0 0 2007

Ezt örömmel hallom, ezek szerint lesz egy "ismerős" is :)

A reptéren kezdetét vehetjük a jó hangulatnak..! :)

Remélem ti is várjátok, bennema vissza számlás tartja a lelket :)

Előzmény: Juudyt (2002)
Cseh Dorci Creative Commons License 2011.02.11 0 0 2006

Sziasztok!

Rosszul irtam,szóval február 26.-án indulunk!:)

A Novorizontéba!Kik jönnek még?:)

Szép napot Nektek!

Gazsi54 Creative Commons License 2011.02.11 0 0 2005

Santa Maria központjában a főtéren ingyenes wifi (wificske :-) ) is van. A helyiek is szivesen kiülnek a laptopjukkal kicsit oda. Hangulatos a dolog. A tér két oldalán lévő étterembe is be lehet ülni egy sörre, s közben netezni.

Előzmény: Melnyo (1993)
Cseh Dorci Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2004

Sziasztok!

Dóri vagyok.Örömmel olvasom,hogy jönnek velünk magyarok február 29.-én!:)

Mi is akkor indulunk.A hotel Novorizonte!

Barátnőmmel utazunk és már annyira várjuk!

Szeretném megkérdezni,hogy az oltásokkal hogy álltok!?Beoltattátok Magatokat?

Nem tudjuk mit csináljunk,de szerintünk nincs rá szükség!

Mit gondoltok?És abban is bízom,hogy a szunyogokból nincs nagyon sok!?

Köszönöm előre is a hasznos információkat!!!

Ha bármi fontos dolog lenne még,kérlek osszátok meg velünk!

Köszönjük!

Csutka Rozi Creative Commons License 2011.02.09 0 0 2003

köszönöm szépen

ha az őslakosok használják, az nekem kiváló

nagyon mennék a ZF közt.-ba, de engem az eddigi útleírások és hozzászólások csak elrettentettek

nekem az jön le, hogy ez egy iszonyatosan elturistásosott övezet (parália, kréta, djerba, stb..)

az utolsó dolog lenne a világon, hogy fakultatív programmra befizessek. dupla áron fele látnivaló

mondjuk láblógatásra ideális desztináció :)

Előzmény: heggab (1998)
Juudyt Creative Commons License 2011.02.09 0 0 2002

Szia

Gabi Én megyek Veled:-D

Előzmény: geebriell (2001)
geebriell Creative Commons License 2011.02.08 0 0 2001

Sziasztok, megy valaki febriár 26.-n a Novorizontébe? érdeklődnék, még indulás előtt kivel is lehet majd kint összefutni... ? :)

geebriell Creative Commons License 2011.02.08 0 0 2000

Szia, nem igazán láttam mikor is indultok febtuárban? Mi febr. 26.án megyünk,és már csak visszaszámlálom a napokat....

Előzmény: Juudyt (1979)
Nina112 Creative Commons License 2011.02.08 0 0 1999

sziasztok!

aki előző héten volt hogy érezte magát?

heggab Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1998

Szia!

1) Szerintem elképzelhető ez megoldás, ha nem telik meg a charter, nekik is érdekük: fáradj be a kartagóba és kérdezd meg őket. Ha nem lehetséges, és csak szállással együtt adják a repjegyet, akkor talán létezhet valami középút, pl. hogyha befizeted a legolcsóbb szállást egy hétre és kéred, hogy egy héttel későbbi géppel jönnél csak vissza. Ez szerintem különben is jó kombináció: egy hét pihenés Sal-on, egy hét barangolás egy-két másik szigeten. Szerintem mindenképpen olcsóbb, ha a kartagósokhoz csatlakozol, mintha teljesen önállóan szervezel magadnak repülőjegyeket a TAP-airrel.

2) Sal-on nem elzártak a turisták, a szállások többsége közel van Santa Mariahoz. Viszont ezen a szigeten sok látnivaló nincsen, ami van, az benne is van a karthago fakultatív szigetnéző programjában (1 nap). Sal-on kívül még Boavistán lehet megszállni a kartago szervezésében, ez egy sivatagos félsziget.

3) A többi szigetre egynapos fakultívok keretében mehetsz át a kartagóval, majd mindre. Viszont ezek ára elég borsos (a belföldi repjegyek miatt). Ha önállóan akarsz átrepülni bármelyikre, az is megtehető, a Sal-i reptéren megveheted a szomszédos szigetekre a jegyet, vagy üzletelhetsz a local utazási irodákkal. Fogón például van egy iroda, amelyik többnapos csúcsmászásokat is szervez, sajnos az internetes elérhetőségüket nem tudom. A közelebbi szigetek között tudomásom szerint hajójáratok is vannak, de ezt csak az őslakosok használják. 

Tájékozódásnak javaslom a www.caboverde.com-ot.

Előzmény: Csutka Rozi (1997)
Csutka Rozi Creative Commons License 2011.02.07 0 0 1997

Bom Dia!

Segítséget kérnék tőletek.

1. Létezik olyan, hogy csak a repjegyet veszem akciósan de szállodát magamnak keresek?

2. Mennyire túrista-rezervátum(ok) a sziget(ek), ez az alatt azt értem, hogy a turistahordák egy elzárt részen vannak, mint kenyában, azaz esély sincs a helyi életet megfigyelni, avagy nyitott mint mondjuk bármi más és lehet az utcai árusoknál is étkezni?

3. A sok sziget közül feltételezem, csak egy-kettőre szervezik ezeket az utakat, a többiről lehet tudni valamit?

Egy szó mint száz, én mennék, de elkerülném a tusristával fertőzött területeket és magam fedezném fel a környéket.

Elnézést ha voltak már a kérdések, most kezdem végigolvasni a hozzászólásokat.

Előre is kösz.

igyrogy57 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 1996

Sziasztok.

Mi márc 12-én repülünk anyukámmal a crioula szállodába megyünk. Olvasgatlak titeket és nagyon várom már az utat.

Volt valaki már ebben a  szállodában?? lehet volt már szó rólla de még z összes oldalt nem volt időm elolvasni.

köszi

Nina112 Creative Commons License 2011.02.04 0 0 1995

sziasztok!

aki ma indul annak nagyon jó utat kívánok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!