Sziasztok! A segítségeteket akarom kérni! Mobiltelefonon szeretnék netezni.
A fő célom az, hogy ha email-em érkezett akkor jelezze a készülékem, illetve szükség esetén tudjak msn-en beszélni. Semmi extra. Semmi zene, kép,csengőhang letöltés.
Van valakinek tapasztalata a Pannon-al? Ott vagyok előfizető, de nem tudom, hogy melyik lehetőség lenne nekem a megfelelő, a fenti használatot alapul véve. Nem tudom, hogy milyen adatforgalmat generál, a napi pl. óránkéni email ellenőrzés (csak a szükségesek letöltése) illetve naponta 15-20 perc MSN beszélgetés.
Három lehetőség közül lehetne választani.....
A Mobil Internet Start csomagnak nincsen havidíja, automatikusan, külön megrendelés nélkül rendelkezésedre áll. Akkor ajánljuk, ha csak kipróbálnád az internetezést, vagy ha alkalmanként netezel. A Start csomag ára 10 kB-ként bruttó 12 Ft.
A Mobil Internet Napijegyet neked találták ki, ha alkalmanként sokat netezel a mobilodon. Nincs havidíja, és mindössze bruttó 190 Ft-ért a nap végéig rengeteget böngészhetsz, e-mailezhetsz, kihasználhatod a WAP és a mobilra fejlesztett böngészők előnyeit.
A Mobil Internet 100 MB csomag, havi 100 MB-nyi adatforgalmat tartalmaz. Ezt a csomagot akkor ajánljuk, ha rendszeresen internetezel a mobilodon, naponta olvasod e-mailjeidet, híreket, gyakran töltesz le játékokat, zenéket mobilodra. Az ára bruttó 1.990 Ft/hó, a havi 100 MB forgalmi keret túllépése esetén pedig 10kB-ként bruttó 1 Ft.
Bementem minden szolgaltatohoz es senki nem koti kevesebb idore,vagy 60 ezer a modem ha esetleg megkoti a pannon.Tehat az nekem eleg sok 1 eves hasznalatra
Nekem szerencse lejár a T-nél a mobil internet 2 évem. Nagyon gyengusz volt sokáig. Igaz számtalan helyen próbáltam már, de egy jó ideje már fix helyen élek. Itt a faluban és a környéken a lepusztult telefon hálózat miatt megjelent egy vezeték nélküli szolgáltató. A sok riadalom ellenére ez egy igen korrekt cég. Mind árban és mind minőségben megfelelnek.
Egyébként van kollégáim közül aki Vodát, van aki Pannont használ. Mindkettőt kipróbálhattam. Nekem a Pannon nyerte el tetszésem teljesítményben verhetetlen!
HA tudna valaki egy atado mobil internet elofizetestmegkoszonnem.Nekem ugyanis csak 1 evre lenne szuksegem internetre,am a szerzode4seket csak 2 evre kotik...Elore is koszonom..Tel..06-20-3906063
Rossz kérdés. Az emberek 99%-a egy szolgáltatót használ(t). Objektív öszehasonlítás zéró. Másrészt. Bármilyen választ kapsz, fogalmad sincs, hogy aki adja hol használja a modemet, jobb, vagy rosszabb-e a (földrajzi) helyzete, mint a tied. Válaszd azt a szolgáltatót, amelyik csomagja szimpatikus, oszt jónapot.
Gondolom a telefonod nem támogatja a HSDPA-t...
az alap 3G az 384kbps, a 3.5G HSDPA tud többet, ha a tel. is ismeri.
Akár 7.2 Mbps a T-Mobilnál, de legtöbb tel csak 3.6 Mbps-ig tudja..
De miért `drótos` kapcsolatot használsz ? Nincs bluetooth2 ? (max. 2Mbps)
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy miért van az, hogyha a telefont pc-hez dugva (mint modem, USB-n) töltök le, akkor 100 MB durván 40 perc alatt jön le, ha pedig a telefon böngészöjével magára a telóra töltöm, akkor minimum 50 perc?
Hogy lehet, hogyha nem kell USB-n keresztülnyomni, akkor mégis lasabb a kapcsolat???
(SE Z610i, T-mobile, 3G)
Amúgy gyakorlatban el lehet érni ennél (kb. 42 Kbyte/s) nagyobb sebességet 3G-vel?
Köszi!
Sziasztok!Segitséget szeretnék kérni !Milyen mobil internetet ajánlatok laptopra?Milyen szolgáltatót ,mert nekem már ki van a tököm az összesell de még is kell ,mert muszály !:DAmi ugy árában is jo meg lefedettségében ,és nem kell vele szenvedni a lassúság miatt! Előre is köszi
Nekem több mint egy eve pannonos mobil internetem van. Ejjel 3:30 es 4:30 között kitünöen müködik !!! Felcsatlakozik napközben is, kijelez gyönyörü savszelesseget, elküldi a kerest uj weboldal behivasakor, azutan varhatok 40percet is...
Es ez mar sokszoros, hosszu tapasztalat. Deleott 11 körül, du 6 körül, hetvegen napközben 100% felejtös. Panasszal ügyfelirodaban hivatalbol NEM foglalkoznak...
Olyan kérdésem van hogy 3G-s mobiltelefonról való netezéshez van e már adobe flash player mert úgye ezt a pc re is fel kell telepíteni és ezzek az új telefonok alkamasak e erre!?
A jobb mobilokban beépített modem van. pl.: E51 (keress rá a "modem" szóra a sok adat közt...)
Ez helyettesíti az ilyen külső eszközöket. Kényelmes is mert nem kell simkártyát cserélgetni és félni hogy pont akkor hívnak amíg netezel vele. (Persze ha külön simkártyát adnak az más)
De nem minden mobilkészülékben van modem. az iPhone-ban sincs...
Persze ha nemelég gyors a BT2 2Mb-es sebessége és több kell akkor marad a kábel..
Ha mobil internet akkor már szerintem Bluetooth-al csatlakoztasd..
A BT 2.0 (EDR) már 3x gyorsabb (~2Mbps) mint az elődje. Persze figyelni kell hogy nehogy a lassú BT 1.x -et sózzák rád. Ilyen piciket a Saturnban láttam a minap.
Van egy átvehető Pannon Mobil Internet 5 GB csomagom. Külföldre megyek, így feleslegessé vált.
A modem kitűnő, hibátlan állapotban van. Az átvállalási díjat fizetem, így aki átveszi, annak csak a havi netdíjat kell fizetnie. Amiért megéri, mert már csak 1 év hűségidő van rajta, így nem kell a 2 évet vállalni. Akit érdekel, kérem jelezzen. Valahogyan biztosan megegyezünk. :) 70/2345-305
Sziasztok! Gagyi lesz a kérdésem, nézzétek el, de nem láttam még működés közben hogy működik. Szóval a kérdés: 1, ha van mobilnet USB modemed, abba kell belerakni a sim-kártyát, vagy ő ált. hogy működik? 2, ha van 3G-s telefonod, mondjuk Nokia, akkor elég-e, ha USB-n rákötöd a gépre, és PC Suite-olsz? (Magyarul nem kell mindig modem?)
Hello nekem van tapasztalatom, Szigetszentmiklós Bajcsy Zs utcán vodafone tökéletesen megy. A külterületeket nem tudom, de szerintem nem lesz gond. Különben is ott a 3 nap pénzvisszafizetési garancia.
Én a tré-mobilt ajánlom, mert egyrészt neki van a legjobb lefedettsége, másrészt megjelent egy 3GB-os feltöltős terméke 4 rugóért. Mielőtt döntesz, nézd meg a vodafone utca- és házszámszintű (!!) lefedettségi térképét, mert ahol megy a hsdpa, ott sok esetben veri a t-mobilt. A pannon felejtős. Fejlesztés helyett pr cikkekkel fárasztja a népet, amelyek beszámolnak, hogy milyen sok pénzt invesztálnak a hálózatfejlesztésbe.
Ami neki felhasználási területe lenne, az e-mail otthon (ez a legfontosabb, a melóhely adminja blokkolt bizonyos e-mail szolgáltatókat az ingyenesen közül), böngészgetés, esetleg youtube néha, de ezek a kevésbé fontosak. Messenger biztosan lenne, szerintem az 5 gigába biztosan beleférne otthon.
A vezetékes szolgáltatókkal az a baj, hogy ennyiért (6e ft) nem nagyon van alternatíva, az adsl szolgáltatónál vezetékes telefon kéne hozzá (+2e ft) és ez szükségtelen, a kábeltévés szolgáltatónak meg nálunk nagyon rossz híre van. Lenne egy harmadik szolgáltató (Tvnetwork) amelyikkel kitűnő tapasztalatok vannak és az áraik is jók, de sajnos pont abban az utcában nincs még saját hálózatuk, pech.
Ahogy én nézegettem, a pannonos 5 gigás csomaggal 6e ft-ért jól járna. Viszont a másik két szolgáltatót nem ismerem.
Legutolsó kérdésedre tudok jelenleg választ adni: mérsékelt hétköznapi használatra megfelelő. Megyeszékhelyen gondolom elég gyors a kapcsolat (esetleg ha módodban áll, egy átviteli sebességet megírhatnál, hogy mennyi ott az elérhető), bár ez pont a használhatóság egyik meghatározó jellemzője. Ha megabites vagy afölötti a kapcsolat, azzal már lehet online rádiózni, skype-olni, meg természetesen minden kisebb igényű szolgáltatást - email, messenger - igénybe venni. A gond a maximális adatmennyiséggel lehet. Soknak hangzik az az 5 giga, de közepesen aktív használatnál nagyon hamar túllépi az ember. Ha csak levelezésre, böngészésre, chatelésre használja, akkor bőven elég. Ha viszont skype-ot, indafont, stb. nettelefont használ, webcamozik, youtube-videókat nézeget, akkor könnyen kevés lehet. Meg aztán meglehetősen drága a vezetékes alternatívákhoz képest.
Egy kolléganőm szeretne otthonra mobilinternetet beköttetni. Megyeszékhelyen lakik, egy PIII-as gépe van, egy szabad usb porttal. Sajnos árukapcsolásos problémák miatt a helyben elérhető vezetékes szolgáltatók nem tűnnek jónak. Melyik szolgáltatást javasoljátok? Olyan havi 5 giga körüli mobilcsomag kellene neki minimum.
És úgy egyáltalán, mennyire használható a mindennapi életben ez a mobilinternet?
Amúgy, nem tud valaki valami lehetőséget torrentezésre vodás neten? Mert utánanéztem, és nem sok infó van. Találtam igaz egy oldalt, ami ezzel foglakozik, de érdekelnek más lehetőség is.