Keresés

Részletes keresés

geodo1 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 2442

Csak charter géppel ha vmelyik iroda esetleg ad el, egyébként közvetlenül sehogy.

Előzmény: Vikk03 (2441)
Vikk03 Creative Commons License 2014.12.29 0 0 2441

Sziasztok, szervezem a jövő évi nyaralást, es nézelődom, Kefalonia régóta a szívünk csücske, csak átutazóban voltunk 2x ott, most nyaralni mennénk.

van lehetőség repcsivel menni oda? Busz kizárt, de egyelőre a saját szervezésben is elakadtam, mert csak átszállással megy a dolog akárhol nézem, az meg kisgyerekkel nem fér bele.

koszi, ha segíteték, hogy lehet eljutni oda repcsivel közvetlenül.

koszi 

tengelic35 Creative Commons License 2014.12.05 0 0 2440

Köszönöm az ajánlást !

Előzmény: Törölt nick (2439)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.04 0 0 2439

Én őket mindig szoktam ajánlani.

www.oskars.gr

Előzmény: tengelic35 (2438)
tengelic35 Creative Commons License 2014.12.04 0 0 2438

Szép napot kedves topiklakók. Életemben nem jártam még görögföldön ,nemhogy ezen a csodálatos is szigeten melyről egyre többet olvasok mostanság,hiszen a következő nyár családi üdülését tervezgetem. Saját mikróbusszal mennénk 6-7 fő. Horvátországba korábban egy másik indexes fórumba kapott jótanácsokkal felvértezve és kikupálva már 7 nyarat eltöltöttünk. Bizakodom ,hogy itt is kapok jó tanácsokat. Ami legjobban érdekelne az a szállás. Olyan helyet keresek ahol 3 baráti család egy helyen ,de külön apartamanokban kényemesen lakhat. Ebből biztos ezer van a szigeten,de tapasztalat az,hogy ha valaki kipróbálta és neki bejött ,az nekünk sem okozott eddig csalódást. A másik kérdésem,hogy egy kisbusszal fel lehet fedezni a szigetet vagy ennél kissebb autók férnek el a hegyi utakon? Lehet balgaság a kérdésem, mint mondtam,nem ismerem a körülményeket. Ha nem szeretnétek a topikot terhelni örömmel veszek emailben segtíséget. Nagyon hálás tudok lenni :) Üdv : Tibi stonekukacvipmailponthu 

sandys84 Creative Commons License 2014.10.24 0 0 2437

Sziasztok!

Létrehoztam egy topicot a facen,gyertek csatlakozzatok!!!

https://www.facebook.com/groups/788947151147142/

KawaBazsy Creative Commons License 2014.09.26 0 0 2436

Ez a Tzogias tényleg az egyik legjobb étterem itt. S nem értem, h hogy számolják az árakat, de mindig kevesebbet fizetünk, mint ami az étlapból következik.. Az ételek nagyon finomak, pont a gyros az, ami annyira nemfogott meg, bár télleg hatalmas. Hétfőn görög est volt, kaptuk a szokásos ingyen kenyér, majd a végén ingyen süti kombót (naggyon finom, tejszínes cucc). Akartunk volna indulni, erre a tulaj nem hozta a számlát, henm inkább bnőnek egy ingyen Bayleis-t, nekem meg sztem Metaxát, h maradjunk még a bulin.. Mindenkinek ajánlom a helyet!

Előzmény: Uncutka (2410)
KawaBazsy Creative Commons License 2014.09.22 0 0 2435

Hi! Az olcsó, tényleg, ahogy a repülős is. Tök szép a hely, jókat eszünk, árak teljesen korrektek, úgyhogy elégedettek vagyunk. :-)

Előzmény: hp16 (2434)
hp16 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 2434

hello

mi ma jöttünk haza,36ezer ft volt egy hét szállás+busz+comp.Visszafelé 50 euroért pluszba inkább repültünk,az Ibusznak nem volt alkalmas a busza amivel mentünk ekkora távra.

Előzmény: KawaBazsy (2432)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.20 0 0 2433

Valóban, Marcsi egy lehúzos  csaj-egyetértek! Egyszer voltunk a Grand-Tourssal-soha többé nem utaztam velük.Inkább magam szervezem az utam.

Előzmény: bzsolt01 (2430)
KawaBazsy Creative Commons License 2014.09.20 0 0 2432

Nemsokára indulunk Lassi-ba, repülővel. Kíváncsiságképp, mennyibe került a buszos út? Mi 62 ezret fizettünk fejenként 1 hétre..

Előzmény: bzsolt01 (2430)
RibizliNo1 Creative Commons License 2014.09.04 0 0 2431

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy van-e lehetőség magunk szervezte hajókirándulásra? Több Görög üdülőhelyen tapasztaltuk, hogy a tengerparton megállítanak, és hajóutat kínálnak. Ilyesmire gondolok. Ha valaki volt ilyenen kérem, írja meg a tapasztalatait, hogy mit nyújtott a kirándulás, és nem utolsó sorban az árát. Mi szept. 19.-én indulunk a Grand Tours szervezésében busszal a Renieri apartmanban. Jön valaki ebben az időpontban?

bzsolt01 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 2430

Kedves Kefalóniára utazók!

2 napja jöttünk haza arról a csodálatos szigetről. Szeretnék pár információt megosztani veletek hátha tudok segíteni.

A Grand tourssal utaztunk Skalára busszal. Az út oda 33 órás volt igaz volt benne egy 1,5 órás komp út is. A számok ugyan riasztóak de egyáltalán nem volt vészes. 9 éves lányom is jött egész jól bírta. Fontos: a tablet legyen feltöltve, mese, játék legyen rajta.

A Renieri apartmanban szálltunk meg amire semmi rosszat nem tudok mondani.

Idegenvezetőnk Marcsi akit olyan sok helyen dicsértek hogy mennyire aranyos és segítőkész, nos velünk olyan volt mint a pokróc és mikor segítséget kértünk azt mondta hogy oldjuk meg magunk. Nem tudom, vagy "azon a héten" voltunk ott vagy csak mi nem voltunk szimpatikusak.

Skala sétálóutcája rövid, kb 1,5 óra alatt ki lehet végezni.

2 Market van a faluban és 1 kint a városon kívül Poros irányában.

2 db pékség van a főutcán szinte egymás mellett.

Az árak kb az itthoniak 2-3 szorosa, így kell számolni!!!

Isteni cukrászda van a városon kívül Poros felé. Kicsit sétálni kell de megéri. 1 sütemény 2 Euró de a fagyi itt a legolcsóbb -1.4 Euró- és tisztességes adagot adnak.

Skala strandja apró kavicsos ami pár lépés megtétele után eléggé kellemetlen mezítláb, tehát az úszócipő szinte kötelező! A víz tiszta semmi veszélyes állat nincs benne. Mi finom homokos partot Lassi standján találtunk.

Béreltünk autót is. 2 napra 110 Euró (3 nap 140 Euró) volt egy Ford Fiesta. Bejártuk vele a szigetet, sok csodálatos helyen jártuk szerintem megérte. 1 liter benzi 1,7-1,8 Euró. Mi kb 300 Km mentünk 38 Euró benzinből. Az utak főváros felé kiváló minőségűek és szélesek bár a hegyekben van pár trükkös kanyar de nem kell száguldozni és nem lesz baj. A tenger parti kis falvakban viszont szűkek az utak ott érdemes nagyon odafigyelni.

A közbiztonság kiváló bármit a parton lehet hagyni nem nyúl hozzá senki. Mi a kocsinkat sem zártuk (nem is lehetett) és nem vittek el belőle semmit.

Most ennyi jutott az eszembe hirtelen.

Ha valakinek van kérdése akkor még vagy 2 hétig szívesen válaszolok.

Email: bzsvis@freemail.hu

Ja! Rengeteg a kabóca a faluban amik napközben iszonyúan hangosak de éjszakára elhallgatnak. Hála az égnek!!

Ginezra Creative Commons License 2014.08.21 0 0 2429

Sziasztok!

Mi is 23-30 között leszünk Kefalónián, Lassi-ban, és kb 3 napra szeretnénk autót bérelni. Gondolom Ti is a szombati 16.50-es géppel repültök. Ha még nem találtatok útitársat, a repülőtéren beszélhetnénk, hogy ki-hova szeretne menni, mik a tervek, és meglátjuk. :) OK?

Előzmény: pancsii (2407)
hp16 Creative Commons License 2014.08.15 0 0 2428

sziasztok

Kefaloniára utaznánk a tzivras apartmanba Ibusz-al,busszal,ment már valaki innen Kefaloniára így,hánykor és honnan indul a busz?mennyi idő az út?milyenek a buszok?a honlapjukon semmi info nincs erről.

asima Creative Commons License 2014.08.13 0 0 2427

sziasztok

szeptemberben készülünk erre a szigetre és a Katerina apartmant néztük ki magunknak. Próbáltam visszakeresni, de nem találtam friss infokat róla. Tudna valaki segíteni nekem, aki idén vagy tavaly arra járt pár információval?

Egész pontosan az érdekelne, hogy mennyire felszerelt a konyha? Kb tésztát szeretnénk főzni, vagy serpenyőben grillezni husit, szóval ilyen jellegű főzéshez adottak a feltételek? Milyen messze van a ház ténylegesen a strandoktól és nem fekszik-e forgalmas út mellett?

Köszönöm szépen előre is.

baksa80 Creative Commons License 2014.08.08 0 0 2426

Szia

Argostoliban a kikőtőben vannak teknősők. A lovakhoz fel kell menni az Eanosra.

Előzmény: szabici89 (2425)
szabici89 Creative Commons License 2014.08.07 0 0 2425

Sziasztok! Érdekelne hogy látott e már vki cserepes teknőst vagy vadlovakat a szigeten? Nagyon várom már h menjünk!! Főképp a sziget vadregenyessége és allatvilága nyűgözött le. Várom a válaszokat és ha van, képeket is!! 😀

bzsreka Creative Commons License 2014.08.07 0 0 2424

Így igaz, én inkább arra gondoltam, ha semmiképpen nem lehetséges és volt már olyan, aki hasonló cípőben járt és nem sikerült bérelni, akkor nem várom feleslegesen a visszajelzésüket, hanem valami más megoldás felé nézek, mert lassan bizony indulunk... :)

geodo1 Creative Commons License 2014.08.07 0 0 2423

semmiképpen sem felesleges, sőt. ha valakinek volt is ilyen, és arra mondtak vmit, arra te nem hivatkozhatnál ha nálatok meg máshogyan lenne. de ha le is írja, h mondjuk ad így autót, akkor az úgy is lesz.

Előzmény: bzsreka (2422)
bzsreka Creative Commons License 2014.08.07 0 0 2422

Írtam nekik, persze, csak gondoltam ha volt valaki hasonló helyzetben, az megspórolná a felesleges köröket. :)

geodo1 Creative Commons License 2014.08.07 0 0 2421

máskor is tutti, h jó, semmi különbség sincs ebben. megbízható cégtől kell bérelni így is, úgy is. attól, h az idvez azt mondja, h az adott cég megbízható, még nem válik azzá, ahogyan attól sem, ha nélkülük próbálkozik valaki. meg kell nézni mit választ az ember.

a nyelv már feltétlenül érv, na de ha előre foglalod akkor meg tudod nézni a kondíciókat neten is, gugli a barátunk és fordít is. nem éppen hochmagyarra, de olyanra ami megérthető. de ha megbízunk egy idegenben csak azért, mert magyarul beszél akkor persze, biztos jó az.

Előzmény: Uncutka (2418)
geodo1 Creative Commons License 2014.08.07 0 0 2420

valószínűleg nem. de érdemes felvenni velük a kapcsolatot e-mailben, és megkérdezni. az a biztos és a leggyorsabb is.

Előzmény: bzsreka (2419)
bzsreka Creative Commons License 2014.08.07 0 0 2419

Sziasztok!

Mi augusztus legvégén megyünk Lassi-ba és autót szeretnénk bérelni, néztük a Pefanis-t is, nagyon jó ajánlataik vannak. Az egyetlen probléma, hogy még egyikünk sem múlt el 23, mindketten 22 évesek vagyunk, barátomnak viszont 4 éve jogosítványa van. Szerintetek mennyire rugalmasak? Nagyon szigorúan veszik?

Köszi szépen,

Réka

Uncutka Creative Commons License 2014.08.05 0 0 2418

Viszont főszezonban megéri velük" boltolni" akkor is ha napi 5-1 Eur extra fee van rajta, mert tuti jut autó.

És persze akkor is érdemes az Ő segítségét kérni, ha nem beszéled jól az angolt, mert magyarul ott nem boldogulsz, sem a papírokkal, sem a kölcsönzőssel.

Fontos, hogy értsd mit mond, és mit írsz alá!

Előzmény: geodo1 (2416)
Ronmarek Creative Commons License 2014.08.05 0 0 2417

Nagyon köszönöm mindegyikőtöknek, hasznosak :) igen az idegenvezetős verzióról tudtam és sejtettem h az drágább vmivel, körbenézek még de a linkelt oldal az szimpatikus és elég jó áron mozognak. Köszi még1szer!

Előzmény: geodo1 (2416)
geodo1 Creative Commons License 2014.08.05 0 0 2416

az idegenvezetőssel az a legfőbb baj, h tulképp mindig drágább, mint nélküle. alanti árak is ezt vetítik előre. próbáld meg a bambusznád által ajánlottat feltétlenül.

Előzmény: Ronmarek (2411)
Uncutka Creative Commons License 2014.08.05 0 0 2415

Szia 

mi béreltünk autót, az idegenvezető valóban segít, mert mindig tartanak fent neki autókat.

Mi Ibusz-os utazáson voltunk, Ők a CBR irodával vannak leszerződve, és a budget autókölcsönzőt használják.

Árak:

A-B-C-D kategóriás autók vannak, illetve a jeep-ek.

náluk minimum 3 napra lehetett bérelni.

A  kat ( igazi kisautók fiat panda, chevrolet aveo 146 Eur /3 nap bitzosítással

B kat  1200 ccm-es autók                                      165 Eur/3nap

C kat, 1400 ccm mi is ilyet béreltünk(ford fiesta)   175 eur/3 nap

Ha az északi hegyvidékes helyekre is mentek, ennél kisebb autót ne bérelj, mert a szerpentinen "elvérzik" :-)

D kat 195 eur / nap  ezek már egyeterűek.

Jeep re nem emlékszem pontosan, de asszem 225 Eur/ 3nap

Teletankkal kapod ,és úgy is kell visszaadni.

Adnak hozzá térképet, és elmondják, hogy van a szigeten 3 körforgalom, ahol más a szabály mint nálunk.

Be kell hajtani, és bent kell megállni, és elengedni a jobbról érkezőket!

fognak ikszelni 2-3 földutat, amire nem lehet menni, mert nincs rá biztosítás, ha ott összetöröd a kocsit.

Ha esik max 20 km/h a megengedett sebesség, mert márványdarabokat kevernek az aszfaltba, és állatira csúszós lesz.

A mi fiestánk, a hegyekben megette a 10 litert 100-on.

Klíma mindegyikben van, a kulcsot ne hagyd el, mert arra nincs biztosítás.

Érdemes jól átnézni az autót mielőtt elviszed, és ha találsz sérülést jelezd mielőtt elviszed.

Mondjuk mi az idegenvezetővel foglaltunk, 50Eur előleget felvett, a többit a kölcsönzőben fizettük.

Az autót a bérlés napját megelőzően este 6-kor lehet elhozni, és az utolsó napon 4-ig kell visszavinni.

Amikor visszavittük, elkérték a kulcsot, beindították, megnézték tele van e, műkszik e a zár, és az elektromos ablak, megnézték mennyire retkes, és már mehettünk is. semmit nem kellett aláírni, stb.

Előzmény: Ronmarek (2411)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 2414

Akkor még van esélyed foglalni, nagyon főszezonban elfogynak hamar az autók.

Próbáld meg szerintem.

Előzmény: Ronmarek (2413)
Ronmarek Creative Commons License 2014.08.05 0 0 2413

Igen az lemaradt, aug. 29-től

Előzmény: Törölt nick (2412)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!