Keresés

Részletes keresés

Nocom Creative Commons License 2008.12.12 0 0 274

Meg tudja vki mondani, h mi a kecskemeti gyar honlap cime?!

Nocom Creative Commons License 2008.12.12 0 0 273

Megygyőző video, kétséget kizáróan.

Ezeknek a dobozoknak az önsúlya több vagy kevesebb, mint az aluké?

Jó, ha az ember minél nagyobb dobozokba tud pakolni, de a motor terhelhetősége komoly korlát?!

Kérdés:  max mekkora doboz rakható fel a DL-re oldalra és topként?

Ill. topként is ez a börönd "fazon" van csak?

Előzmény: BIKE-R (271)
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.12 0 0 272

Ettől a doboztól nem csúnya lesz a motor, hanem "érdekes" :)

BIKE-R Creative Commons License 2008.12.12 0 0 271
Előzmény: zsifiwonder (269)
Transalpos Creative Commons License 2008.12.12 0 0 270

A műanyag oldaldobozok valóban sérülékenyebbek, de főleg nem biztos, hogy javíthatók. De NE ESSÜNK EL !!!

A Pelican case tényleg jó (és drága) én is gondolkodtam, hogy ilyet vegyek. Aztán Touratech alu lett belőle. Nem bántam meg, sőt.

A Pelicanhoz nincs Konzol, más szettet kell használni úgy tudom.

Ajjaj a BIKER vizálló csomagon gondolkodik, lehet, hogy vízalatti átkelést is tervez. :))) Vagy a Pádisi Joci féle átkelésre Készüljünk? :)))

Előzmény: zsifiwonder (269)
zsifiwonder Creative Commons License 2008.12.12 0 0 269
Igen ezek a PELI dobozok és az örök gari az nem marketing csupán..
Tizen méter magasról ledobálják és karcmentes..felgyújtanak rajta egy nylont és karcmentes..
Csak amikor terepen esel nagy esélye annak, hogy a doboz épp egy köre kiszgellésre esik..így a motor megússza, egy ócsó doboz meg nem...
Én nem akarnék elperecelni sehol, de ha mégis, úgy ne az egész csapat póvertép készlete menjen el a javításra..))
Van egyébkén ITT egy videjó amiben használják a dobozokat..
Előzmény: Transalpos (266)
Nocom Creative Commons License 2008.12.12 0 0 268

"...örök garanciával..."

:-DD jó PR szöveg!

..és mi újság a konzolokkal?

nekem van neoprén védőm...majd megmutatom ha szeretnéd..))

Más is megnézheti? vagy csak Varára jó?

Előzmény: zsifiwonder (257)
onamvara Creative Commons License 2008.12.11 0 0 267
Nem a levest. :)))) A doboz mennyire takarja a benzines kannat. De tokeletesen. Igaza van Bikernek.Ha lehet oda kell tenni.
Előzmény: zsifiwonder (264)
Transalpos Creative Commons License 2008.12.11 0 0 266

Aludoboz Ez izlés kérdése, tény hogy nem áramvonalas, de praktikus.

Ha nagyot esel akkor biztos, de akkor a motor is szarrá törik.

Én eldobtam már teljes felszereléssel felpakolva a motort, nagyon kis sebességnél manőverezve, de némi szépséghibán kívűl más nem tötént. na jó csak 270 kg lehetett.

a dobozok amit árulsz az amerikai Pelikán?

A Pelikán-t a hadseregnek fejlesztették.Láttam egy fotót ahol egy Hammer átment rajta és nem lett semmi baja. 

Előzmény: zsifiwonder (255)
Transalpos Creative Commons License 2008.12.11 0 0 265

Topcase-t a tartalék gumik könyebb szállítása miatt én sem vinnék, inkább hengerzsák és rajta a gumi. 

Lehet, hogy igazad van, és a tartalék benzint máshova kellene tenni. 

A ponyvát nem értettem, de az infód alapján már igen.

Nekem nem kell gondolkodni a porvédőkön : )))

Előzmény: BIKE-R (254)
zsifiwonder Creative Commons License 2008.12.11 0 0 264
Mit mersz? Kész a leves??...))))
Előzmény: onamvara (263)
onamvara Creative Commons License 2008.12.11 0 0 263
Megyek megmerem...
Előzmény: BIKE-R (262)
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.11 0 0 262

De hatul a labtarton nem serulekeny nagyon????

Nem, mivel az oldaldobozod szélesebb, mint a kanna, eséskor a doboz ér le előbb.

Előzmény: onamvara (261)
onamvara Creative Commons License 2008.12.11 0 0 261
Hu nem rossz! Tetszik. Most lehet en is elgondolkodom ezen a megoldason. De hatul a labtarton nem serulekeny nagyon????
Mindjart toltom a nomadra az uj kepeket :)))
Előzmény: BIKE-R (260)
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.11 0 0 260

A neoprén teleszkópvédő természetesen érdekel (sőt minden megoldás érdekel, amivel a teleszkóp megvédhető)

Én a pótbenzines kannát vagy a hátsó lábtartóra, vagy az oldaldobozok hátsó felére az erre a célra kialakított konzollal fogom feltenni.

A Touratechnek van ilyen dobozra szerelhető konzolja:

onamvara Creative Commons License 2008.12.11 0 0 259
Tartalyokat (termeszetesen)
Előzmény: onamvara (258)
onamvara Creative Commons License 2008.12.11 0 0 258
A terepgumik hianya nekem is foltunt. Az aknafedel hianya nem....
Nekem is aludobozaim vannak, es tenyleg rondak. Viszont kitunoen tudok pakolni bele, vizmentesen zar, hoszigetelt, es 47 literes. Errol nem mondok le. A serulekenysege nekem is eszembe jutott, de egy keretet heggesztetek a tartora .Igy vedett, es ami miatt keretet szeretnek, plusz meg lakat is teheto ra.Egyebkent Hepco dobozok, es zarhatoak.
A potbenzin tartajokat, ami foltetlen muanyag, a mugottem levo ulesre gondoltam foltenni, a topcase,es a 60l luisos henger taska kozze.Lesz egy klassz derek tamaszom, es biztonsagos helyen a benya. (csak kicsit magas a sulypont)
zsifiwonder Creative Commons License 2008.12.11 0 0 257
Vízálló, tűzálló és törésálló örök garanciával...ja és 20-on kilós terheléssel úszik a vizen..és asszem lesz 1-2 patakon, folyón átkelés..))
nekem van neoprén védőm...majd megmutatom ha szeretnéd..))
Előzmény: BIKE-R (256)
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.11 0 0 256

Ennek a műanyagdoboznak a vízállóság mellett mi az az extra tulajdonsága, ami miatt aranyárban van??? A vízállósága nekem mondjuk tetszik, hiszen nincs annál neccesebb dolog, mint egy esős napon egy patakátkelés közben beborulni a motorral a vízbe, és a nem vízálló dobozokban a napi utolsó száraz ruhát is megmártani.... Brrrrr....

Teleszkópvédőre több jó megoldás van..pl olyan amihez nem kell széjjelszerelni az egész elejét

Például: ?? :DDDDD

Előzmény: zsifiwonder (255)
zsifiwonder Creative Commons License 2008.12.11 0 0 255
Mondjuk én az alu dobozokat kerülöm, mert ronda mint az állat és szarrá torzul amikor ráborítod a 300 kilós talicskát. Én inkább erre szavazok.
Teleszkópvédőre több jó megoldás van..pl olyan amihez nem kell széjjelszerelni az egész elejét
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.11 0 0 254

Ezek szerint Te is alaposan szemügyre vetted a képeket :))

A terepgumi hiánya nekem is azonnal szembetűnő volt.

Másik érdekesség a műanyag oldaldobozok sérülékenysége!!!!

Bár aerodinamikailag nem túl ideális a két fémhasáb a motor oldalán, de erősebb, könyebben javítható, és a 2 doboz a motorról levéve még néhány funkciót képes ellátni (lehet asztal, szék, állvány). Mindemellett a kecskeméti cégnél szinte "fillérekért" beszerezhető, és némi kreativitással a motorra applikálható.

Hátsó doboz (topcase) nem vittek magukkal. (Nekem abban volt a komplett sátor felszerelésem a tunéziai turán, ők hogy tudtak mindent elkapolni anélkül.....)

A következő hasznos dolog a motorponyva. A Pannónia expedíciós srácok mesélték, hogy arrafelé nagyon "kíváncsiak" az emberek, és ha nem szeretnénk, hogy éjszaka (akár városban, akár a prérin) alaposabb "vizsgálat" alá vegyék a motorokat, akkor egy motorponyvával rövidre zárhatjuk a kérdést.

Én a tartalékbenzin helyét nem tartom szerencsésnek a motorblokk környékén, egy esetleges esés után a kannából kifröccsenő benzin a blokktól könnyen begyulladhat (tudom, paranoiás vagyok....)

Viszont erősen gondolkodom az első teleszkópok porvédő gumiharaggal történő leburkolásán (tanulva a tunéziai szimmering meghibásodásból).

Előzmény: Transalpos (253)
Transalpos Creative Commons License 2008.12.11 0 0 253
És a művészi szabadság???
Az a dokumentumfilm, ami pontos képet kellene, hogy mutasson. :)))

BIKER
A tartalék benzinnek és víznek én is hasonló helyet néztem, már csak az egyenletes terhelés miatt is. Az érdekes,hogy terepgumit nem vittek, ha jól láttam. Az aknafedelek hiányát, meg Kárpátalján már emlegetted. Tanulságos. :)))
Előzmény: aynan (252)
aynan Creative Commons License 2008.12.11 0 0 252
ja alkotoi szabadsag :) sokat nem lehet tenni ellene :) ez olyan mint a Borat es a kazahok :))

en is lattam a filmet meg sok embert meg is kerdeztem, nagyon kevesen voltak akiknek tetszett a film, pedig kb 4 evig keszitettek, volt idejuk utananezni a tortenelemnek... nem is emlekszem hogy a suliban azt tanitottak volna hogy a nagy khan egy ketrecben raboskodott :)
Előzmény: onamvara (251)
onamvara Creative Commons License 2008.12.11 0 0 251
Ez az alkotoi szabadsag......
Ez komoly ,hogy a Mongolok megsertodtek?
Előzmény: aynan (249)
onamvara Creative Commons License 2008.12.11 0 0 250
Teljesen felesleges adatok, de legalabb erdekes.

Teljesen jo ez a kepsorozat.A felkeszulestol a megerkezesig Vlagyivostokba. Azert nem volt gyenge az orosz kepsorozatban, az a vasagy, meg mogotte a deszkafal. Hat erre is fel kell keszulni.... :))))
Előzmény: BIKE-R (247)
aynan Creative Commons License 2008.12.11 0 0 249
azt hiszem kulfoldieknek tetszik a Mongol c. film mert olyan latvanyos es holivudias de a mongoloknak eleg nagy sertes volt az egesz, jomagam is nagyon fel vagyok haborodva mert a film nem kicsit elferditette a tortenelmet, pl. a nagy khan soha sem volt rab, plane nem ketrecben egy vasarban ahogy a filmben van...
Előzmény: onamvara (246)
aynan Creative Commons License 2008.12.11 0 0 248
ennyi hasznos infot :))
Előzmény: onamvara (246)
BIKE-R Creative Commons License 2008.12.11 0 0 247

Örült finnek útja Vlagyivosztokig képekben

Megjegyzés: érdemes figyelmesen végignézni a képeket, sok hasznos infót rejtenek!!!

onamvara Creative Commons License 2008.12.10 0 0 246
Sziasztok!
Megneztem tegnap a Mongolt. Varakozason felul jo volt. Meg az ekszerek, fegyverek, penzek is kornak megfeleloen bemutatva, elkeszitve. A jekepeket tekintve meg lesem tagadhatnank a Magyar-Mongol rokonsagot.

Egy kis erdekesseg.Mongol tura szamokban:
Tashantatol szamolva az ut hossza Ulanbatorig: 1410km
(mivel a googl nem ad km-ert igy terkepen korzovel, vonalzoval szamoltam)

Budapest-Ulanbator:8230km

1 tankal biztonsagosan megteheto tav:300km tehat Ulanbatorig 8230 :300=28 tankolas a celig.
Benzin szukseglet (atlag fogyasztas):

6l-100km=493.8l Benzin
6,5l-100km=534,95l
7l-100km=576,1l
7,5l-100km=617,25l

Ha 8230km -t 15 nap alatt szeretnenk megtenni, napi 550km-el szamolva akkor:

Nyeregben toltott ido: 10ora-nap=55km orankent az atlag sebesseg
11o =50km o
12o =46km o

Egy ember nagyobb fizikai munka eseten 2l vizet iszik naponta:
12ember 40 nap alatt: 960l folyadekot fogyaszt.

Ugyan ilyen feltetelek mellett kb: 0.5kg szilard taplalekot fogyaszt, kozepes kaloria erteku taplalekot feltetelezve:
Tehat 12 ember 40 nap alatt:240kg szilard taplalekot fogyaszt el.

A varadero hatsokereke 1 fordulatra 2m-t tesz meg. (gyarilag megadott gumimeretek eseten):
Tehat 8230km eseten , 4.115 000-et fordul az ut soran.

12 motor ossz futasteljesitmenye:98 760km.Ha a fold egyenlitojenek hossza 40 000km, ebbol tobb mint ketszer lehetne korbe motorozni a foldet az egyenlito mellett.

Tovabbi jo munkat es szep napot mindenkinek!

Transalpos Creative Commons License 2008.12.09 0 0 245

Ki biztatott arra?

Nem is azért raktam fel! :)))

"...gyalázatos minőségű utakon kellett motoroznunk. Kazahsztán után szinte megváltás volt átlépni a határon..."

idézet a cikkből.

Előzmény: Nocom (243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!