Keresés

Részletes keresés

BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.17 -1 0 4833

még korántsem biztos, hogy bátorságból van egyedül

Ez esetben nem erős, szimplán peches vagy rossz természetű

Ezek szerint még mindig nem értetted mire gondoltam:-)

Szóval még egyszer: erős szvsz az, aki nem megy bele nívótlan kapcsolatokba csak azért, h ne legyen egyedül. Ennyi és pont ennyi. Nem pedig h az egyedüllét puszta ténye erény.

Néhány éjszakára kell. Aztán lelépnek. Erről már beszéltünk, egyetlen tartós kapcsolatáról nem tudunk, még utalásként sem.

Igazából Cuddynak "néhány éjszakájáról" sem tudunk. Igazából semmit sem tudunk a magánéletéről, pedig mindenki máséról tudunk, már az első évadok óta. És ez forgatókönyvírói hiba. És télleg beszéltünk már erről (is):-)

főállású családanya akar lenni, és ettől még lehet erős

Sztem ha valakit (hosszú távon, tehát nyilván nem a gyes idején) eltartanak, az kizárja az autonómia és így a személyi integritás lehetőségének a megőrzését. Mert a férj, cserébe a pénzért, el fog várni bizonyos dolgokat. A függés mindig kizárja a teljes döntési szabadságot. Én nem tartom erősnek azt a nőt, akinek a családján kívül nincs éndefiníciója. Meg azt sem, aki évtizedig nem dolgozik. (Hangsúlyozom, a 21. szban! Szóval nehogy a dédidet érezd bántva:-) Van olyan barátnőm, akinek több kicsi gyereke is van, és bizony mellette dolgozik is, ráadásul a phd-je is folyamatban van. Mert erős:-) És nagyon jó anya.

szakmai cél nélkül lézengő férfi ugyanolyan sok van, mint nő

Sztem sokkal-sokkal kevesebb. A ffiak többsége a munkáján keresztül definiálja saját magát. Kapcsolatfüggő is sokkal kevesebb. Anyagilag függő talán csak a szülő-gyerek viszonylatban ("mamapicifia") van jópár...de olyanról nem hallottam még, h egy ffi azt kérdezi az első randin a csajtól, h "mennyit keresel?" meg h "milyen kocsid van?" Viszont a ffiak panaszai szerint kb minden 2. nő így indít és ez szégyen...:-(((

Nem vagyok feminista.:-))

Én sem:-) A feminizmus egy másik véglet, szintén kerülendő:-)

Előzmény: ladybyron (4832)
ladybyron Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4832

Olyan csajokra gondoltam (mint az "erős nő" ellentéte), akik összepisilik magukat, ha akár csak pár hónapig nincsen "párjuk".

Értettem, és tudom, hogy nagyon sok ilyen van. Sajnos. :-(( De ettől még az, aki egyedül van, még korántsem biztos, hogy bátorságból van egyedül. Talán mindig otthagyják. Ez esetben nem erős, szimplán peches vagy rossz természetű. Mert hosszú távon senkinek sem kell. 

Mellesleg sztem olyan nő nincs, aki senkinek nem kell, 40 alatt legalábbis...

Olyan, aki egy (néhány) éjszakára nem kell, tényleg aligha van. Viszont olyan, aki mellett néhány hét után nem marad meg senki, akad, talán nem is kevés.

Ha meg visszakanyarodok Cuddyhoz (hogy legyen vmi ontopik is a hsz-ban:-), hát ő aztán végképp nem az a nő, aki nem kell(ene) senkinek:-))

Néhány éjszakára kell. Aztán lelépnek. Erről már beszéltünk, egyetlen tartós kapcsolatáról nem tudunk, még utalásként sem. És ez nem véletlen. Ha azt akarták volna jelezni, hogy képes tartós kapcsolatokra, akkor legalább egy utalást könnyen elrejthettek volna, hiszen láthatólag nagyon fontosnak tartják Anyu szerelmi életét. (Én nagyon jól meglettem volna nélküle, teljesen elégedett voltam az első két évados ötperces jelenésivel. :-)) Például: "John, akivel évekig éltem együtt, remek agysebész volt" stb.

de akkor miért van ennyi aranyásó liba? ennyi semmirekellő, ffiak pénzére hajtó nő? Rájuk céloztam...

Mert gyávák és nincs méltóságuk. Ettől még nem lesz erős az a a nő, akit állandóan faképnél hagynak. Persze a hátrányból sokan tudnak erényt kovácsolni. :-))

A Te pontjaiddal egyetértek, de az már nem nem-specifikus, szóval inkább az erős ember definíciója lehetne úgy általában:-)

Ezzel egyettértek. Később jutott eszembe, hogy fontos lett volna leírnom: én nem látok különsbéget erős nő és férfi, becsületes nő és becsületes férfi között. Nem vagyok feminista. :-)) Szerencsére megelőztél, és leírtad a lényeget. Köszi. :-))

Én azért írtam pont azt a 3 dolgot, mert nem épp ffiakra jellemző, h nincsenek szakmai céljaik

Sajnos, életcél és  szakmai cél nélkül lézengő férfi ugyanolyan sok van, mint nő. Olyan is, aki nem képes eltartani magát, és a nejkón vagy a szülőkön lóg. Persze, az anyagi függés kevésbé jellemző, ezzel egyetértek. De nem olyan ritka. 

más kritériumai voltak az erőnek

Azt hiszem, ezek a kritériumok nem változnak. Hiszen ma is dönthet úgy egy nő, hogy hatgyermekes főállású családanya akar lenni, és ettől még lehet erős. Hiszen meg kell szerveznie a család életét, segíteni a gyerekeknek a tanulásban, lehet erős lelki támasza családtagjainak, vagy rendkívüli helyzetben ugyanúgy helyt kell állnia stb.

Előzmény: BitterSweetSymphony (4831)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.17 -1 0 4831

Akkor kifejtem részletesebben, mert sztem kicsit félreértetted:-)

1. pontnál: Olyan csajokra gondoltam (mint az "erős nő" ellentéte), akik összepisilik magukat, ha akár csak pár hónapig nincsen "párjuk". Volt olyan ismerősöm is, aki kerek-perec kimondta, h ő félembernek, szinte senkinek érzi magát, ha nincs mellette vki... És ők szoktak mindenféle, nagyon nem minőségi, esetenként nagyon megalázó kapcsolatba belemenni, csak h legyen vkijük, mert saját személyiségük, elfoglaltságuk, céljuk gyakorlatilag nincs. Meglepődnél, milyen sok ilyen van...Ezért jut pár az alkoholistának, a folyamatosan félre*ónak, a minden nap agyba-főbe verőnek...

Mellesleg sztem olyan nő nincs, aki senkinek nem kell, 40 alatt legalábbis...a kérdés csak az, h ki meddig adja le...és itt jön be az erő.

Ha meg visszakanyarodok Cuddyhoz (hogy legyen vmi ontopik is a hsz-ban:-), hát ő aztán végképp nem az a nő, aki nem kell(ene) senkinek:-))

2. pont: Elvileg nem kellene nagy számnak lennie a 21. szban, h vki el tudja tartani magát...de akkor miért van ennyi aranyásó liba? ennyi semmirekellő, ffiak pénzére hajtó nő? Rájuk céloztam...

A 3. pontnál nincs vita:-)

A Te pontjaiddal egyetértek, de az már nem nem-specifikus, szóval inkább az erős ember definíciója lehetne úgy általában:-) Én azért írtam pont azt a 3 dolgot, mert nem épp ffiakra jellemző, h nincsenek szakmai céljaik, nem bírnak létezni komoly párkapcs nélkül és h el akarják tartatni magukat...

(A dédnagyid biztos baromi jófej volt, de több generációval ezelőtt nyilván más világ volt, persze h más kritériumai voltak az erőnek. Akkor a nők nem nagyon tanulhattak stb. Ha ma élne, akkor valszleg eltartaná magát;-)

Előzmény: ladybyron (4830)
ladybyron Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4830

ffi nélkül is képes élni, akár évekig és 2. el tudja tartani magát saját keresetéből és 3. vannak saját céljai, szakmaiak is, amiket el is tud érni.

Valóban mást értünk. :-)) Férfi nélkül élni lehet érdem, de lehet állapot, vagy egyszerűen pech is. Lehet, hogy valaki ezt választja, de lehet, hogy így alakul az élete, mert mondjuk senkinek sem kell. A 21. században, a nyugati világban különösen nem tartanám az "erős nő" definíciójának, ahogyan azt sem, hogy eltartja magát. Száz-kétszáz éve nyilván mindkettő más megítélés alá esett volna, vagy napjainkban, ha Szaúd-Arábiában egy nő képes megőrizni függetlenségét, és eltartani magát, akkor az tényleg erős. 

A harmadik definícióvaé már egyet tudok érteni, de önmagában ez is kevés akkor, ha az illető nő (vagy férfi) csak ezen a területen tud erősnek tűnni, főleg, ha a dolog nem teljesen egyértelmű.

Az én fogalmaim szerint az az erős, aki 1. nem akar mást megváltoztatni a környezetében, képes egy másik erős személyiséget elviselni, és egyenrangúként viszonyulni hozzá 2. fontos számára a saját integritása, és ezt sem a partnere, sem a barátai, sem a főnökei, munkatársai kedvéért nem adja fel, ebből következően nem akar görcsösen megfelelni. Innentől kezdve lényegtelen, hogy egyedülálló vagy sem, eltartja magát, vagy főállású háziasszony. (A dédnagymamám például soha nem került olyan helyzetbe, hogy a családját neki kellett volna eltartania, és a dédnagyapámmal ötven évig éltek együtt. Mégis legendák szólnak arról, hogy milyen erős asszony volt, a család motorja, akit valódi tisztelet vett körül.) 3. Válsághelyzetekben általában képes helyt állni, függetlenül attól, hogy az családi tragédia vagy terrortámadás.

Olyan ember sztem nem létezik, aki nem bizonytalan ilyen vagy olyan életterületen.  

Nyilván nem létezik. De ha valaki gyakorlatilag mindenben bizonytalan, akkor az már baj.

Cuddy, Huddy és tsai témában nem értünk egyet, de bevallom ezeken a megfogalmazásokon azért jókat nevettem:-))))

Köszönöm szépen. (Elpirult.) :-)))

Előzmény: BitterSweetSymphony (4829)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4829

Teljesen mást értünk akkor erős nő alatt.

Mivel a Cuddy témát asszem anno már csontig rágtuk:-),

csak magára a fogalomra tömören: erős nő sztem: 1. ffi nélkül is képes élni, akár évekig és 2. el tudja tartani magát saját keresetéből és 3. vannak saját céljai, szakmaiak is, amiket el is tud érni.

(Olyan ember sztem nem létezik, aki nem bizonytalan ilyen vagy olyan életterületen.  Ilyennel még nem találkoztam. Olyannal sokkal, aki mindig magabiztosnak próbál _látszani_:-) De az nem erős, hanem arrogáns:-)

Komikus, hogy Cuddy addig igyekezett kiherélni, míg megkapta, amit akart, csak már használatra alkalmatlan

amíg Anyu el nem dönti, hogy férfi kelle-e neki, vagy elemmel működő bábu, addig többre ne is számítson

:D Cuddy, Huddy és tsai témában nem értünk egyet, de bevallom ezeken a megfogalmazásokon azért jókat nevettem:-))))

Előzmény: ladybyron (4824)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4828
(is...áterek alkalmazzák antidep terápia részeként antidepi mellett, és helyette is)
Előzmény: efzsuzsa (4827)
efzsuzsa Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4827
(((bocs, de a Xanax az nyugtató))))
Előzmény: BitterSweetSymphony (4822)
efzsuzsa Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4826
Bocs, tévedtem!
ladybyron Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4825
Mármint küszködni. :-))
ladybyron Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4824

Cuddyt mindennek nevezném, csak erősnek nem. :-)) Baromi bizonytalan és befolyásolható, ezért akar másokon uralkodni, és ezért nem bír elviselni a környezetében egy valban erős személyiséget.

Neki vagy egy erős fickó kellene, aki annyira szereti, hogy hajlandó küzködni vele, és leállítaná a hisztijeit és az uralkodásvágyát, vagy egy rabszolga. Illető úr erre az utóbbira tökéletesen megfelel, Wilson is, és a jelenlegi hamistívány House is. A régi nem.

Wilson és Cuddy között valóban nincs szexuális feszültség. A régi House és Cuddy között volt, de mivel semmi más nem volt közöttük, ez néhány numeránál többre nem lett volna elég. A hamisítvány House-ból pedig semmiféle szexuális teljesítményt nem nézek ki. Komikus, hogy Cuddy addig igyekezett kiherélni, míg megkapta, amit akart, csak már használatra alkalmatlan. Ahogy mondani szokták: gondold meg, mit kívánsz, mert megkapod. :-)) Az Illető Aki Most Feltűnt szintén nem egy férfias jelenség, de amíg Anyu el nem dönti, hogy férfi kelle-e neki, vagy elemmel működő bábu, addig többre ne is számítson. Jelenleg a hölgynek ennyi jár. :-))

Viszont szegény Rachelnek nagyon nem lennék a helyében. :-))))

Előzmény: BitterSweetSymphony (4819)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4823

???

Ez most nekem nem rémlik...

Mármint ugye nem lehetséges, h Cuddy-t összehozzák Tripperrel???????:O

Előzmény: efzsuzsa (4821)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4822

Attól függ. Van, amelyik nyugtat, pl a Xanax.

Mondjuk ha uazt adták be egymásnak, akkor télleg elég furcsa. Bár az is elképzelhető, h egyénenként ennyire eltérően hat.

(Ezért kísérleteznek az áterek...ismerek olyan emberkét, akinek már kb 15 féle antidepit felírtak életében és persze nem azért, mert az eddigiek annyira hatásosak lettek volna...másnál meg a legelső bejön...)

Előzmény: efzsuzsa (4820)
efzsuzsa Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4821
Nem, ez az igazi nyomozó, aki sok részen át akarja House-t elkapni kábitószer birtoklásért...de aztán mégse sikerül neki.
Előzmény: BitterSweetSymphony (4819)
efzsuzsa Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4820

(((Naná, hogy nem nevesítem..de ha ő megtette, megteszi más is.)))

Tegnapelőtt volt az AXN-en az a rész, amikor House és Wilson egymás kávéjába antidepresszánst csempésznek kölcsönösen -és sokat társalognak annak hatásáról. Itt House nem szkeptikus a gyógyszerrel, sőt! Az eredmény látványos is, bár az kissé sántít, hogy (haha) , hogy Wilson ásítozni kezd tőle, mert a kedélyjavító nem nyugtató -tehát nem ámosít.

Előzmény: BitterSweetSymphony (4818)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4819

Azért, mert erős nőnek még erősebb ffi kell:-)

Amúgy meg Cuddy és Wilson közt nincs semmiféle kekcuális feszkó. Anélkül meg nehéz...:-)

SPOILER

Lucas az a magánnyomozó, aki feltűnt kb 2 db részre az 5. elején? Ha az, akkor nem örülök neki. Ha már kívülről hoznak valakit, miért nem hoztak C-nak egy erős, kemény, ffias valakit? Nem lenne olyan bonyolult írni egy ilyen karaktert...:-)

Előzmény: arom (4816)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4818

Akkor ha kedveled a körzeti orvost, akkor ezt nevesítve ne hirdesd...;-) Ugyanis nem jogosult erre.

Az nem lep meg, h USA-ban ezt (is) lehet.

Előzmény: efzsuzsa (4815)
ladybyron Creative Commons License 2009.12.17 0 0 4817

Hát látod, elérik azt a pontot is.

Nem mondom, hogy örülök neki. :-((

Előzmény: arom (4816)
arom Creative Commons License 2009.12.16 0 0 4816
Hát látod, elérik azt a pontot is. :S Akkor már miért nem mondjuk Wilson? :)
Előzmény: ladybyron (4814)
efzsuzsa Creative Commons License 2009.12.15 0 0 4815

Ez elméletileg igaz...de Wilson már többször ajánlotta Housenak , hogy ő ( a rákorovos) ír fel neki valami antidepresszánst...ámde ő nem tartott rá igényt.

Továbbá: vannak vagy voltak legalábbis olyan antidepresszánsok Amerikában, amiket a sarki drugstoreban lehet(ett) venni és bekapkodni.... Erről szól a Prozac-ország című könyv is.

Sőt, nekem is írt már fel ...igaz, pszichiáter által megállpított márkájú ...antidepresszánst körzeti orvos!

Előzmény: BitterSweetSymphony (4781)
ladybyron Creative Commons License 2009.12.13 0 0 4814
Téged is ki tudnak akasztani? :-((
Előzmény: arom (4813)
arom Creative Commons License 2009.12.13 0 0 4813
Jaj ne, ettől tartottam. :(((
Előzmény: ladybyron (4812)
ladybyron Creative Commons License 2009.12.13 0 0 4812

Már a nyüglődés is sok volt. :-((

Mr. Nulla...

SPOILER!!!!!

Lucas, a lúzer hehus. :-)))

SPOILER END

Előzmény: arom (4811)
arom Creative Commons License 2009.12.13 0 0 4811
Dehát nincs Huddy, nem is volt, és eszerint nem is nagyon lesz. :)

Ki az a Mr Nulla??? :)))
ladybyron Creative Commons License 2009.12.13 0 0 4810

SPOILER!!!!!

Hááát... voltak benne döbbenetes "fordulatok". Pl. amikor a néma lány megszólal, és végül újra zenélni kezd.

Jézusmáriaszentjózsef.... erre már szavak sincsenek.

Betegeket nem ő nyír ki,

Pedig már megtehetné. :-)) Most hogy behódolt, és ilyen középszerű, senki sem tartaná bunkónak, pláne őrültnek érte. 

aztán végül áldását adja Cuddy új kapcsolatára

A PPTH anyósát valaki végre karban tartja? Itt az ideje, mert már közveszélyes volt. :-))

Persze, aligha felejtik el ezt az elcseszett bülységet a "huddyval". Ami egyik oka volt a sorozat lassú kimúlásának, és House eljelentéktelenedésének.

Aki nemmondommeg kicsoda, de ismerjük. :o)

Ja, olvastam a másik fórumon, hogy Mr. Nulla újra feltűnt.

SPOILER END!!!!

Előzmény: Maxipocak (4809)
Maxipocak Creative Commons License 2009.12.13 0 0 4809
****** SPOILERES!!! ******

"A House esetében minél többet tudok meg arról, hogyan folyt ez a parasztvakítás, annál gagyibbnak tűnik orvosi szempontból, és a sorozat, a karakter szempontjából is."

Hááát... voltak benne döbbenetes "fordulatok". Pl. amikor a néma lány megszólal, és végül újra zenélni kezd. Őszintén azon drukkoltam, hogy csak ezt ne dobják be, de nem, tényleg ennyire gagyi volt.

" Viszont ha elég középszerű és álszent akkor neuraszténiás hisztéria keretében naponta háromszor is damilt feszíthet a főnökasszony lába elé, megdöngethetia pácienseit, injekciót döfheti barátai hátsójába családi események kedvéért ,és erkölcsi felháborodásból kinyírhatja a betegeit."

Betegeket nem ő nyír ki, főnökasszonnyal meg fut ugyan egy kört, de aztán végül áldását adja Cuddy új kapcsolatára. Aki nemmondommeg kicsoda, de ismerjük. :o)
Előzmény: ladybyron (4808)
ladybyron Creative Commons License 2009.12.13 0 0 4808

Nos, a pszichiáterek alapjogon nem végezhetnek pszichoterápiát, csak azok, akik külön képzésen vettek részt.

Köszi a pontosításokat. :-)) Úgy tudom, a legtöbb áternek megvan a plusz képesítése analízishez, önismereti terápiákhoz, és kevés elégszik meg azzal, hogy "csak" az orvosi résszel foglalkozzon. (Egyszer olvastam erről valami felmérést pár éve. De nem emlékszem, hol. :-(() Az más kérdés, hogy a papírtól még rosszul csinálja a dolgát.

A House esetében minél többet tudok meg arról, hogyan folyt ez a parasztvakítás, annál gagyibbnak tűnik orvosi szempontból, és a sorozat, a karakter szempontjából is.   

Előzmény: Maxipocak (4805)
ladybyron Creative Commons License 2009.12.13 0 0 4807

Nem, ő úgy gondolta, hogy ott megcsinálják a fizikai leszoktatását, aztán kiállítják neki a papírt, hogy "clean" és a csacsogós cécót meg diszkréten átugorják.

Akkor tényleg ennyire hülye. :-)) Eddig ugyanis kb. háromszor volt rehab közelében, és egyszer sem úszta meg a dumálós részt. Azt hitte, hogy azóta a pszichiáterek megváltoztatták a hozzáállásukat?

hogy milyen szánalmas is ő valójában, és amikor ezt megosztja a főpszichivel, akkor kiengedik

Az ötödik évadban tényleg ritka szánalmas alak. Főleg, amit Cuddy-ügyben előadott. (Gondolom, azóta még rosszabb, mert az áterek az agyát is kivették.)  De ehhez miért kell pszichiáter? Még szerencse, hogy az eredeti House sorozat egy komplex, lezárt egész a harmadik évad végével, és az eredeti House soha nem züllött volna erre a szintre. Ebből látszik, hogy a két figurának semmi köze egymáshoz. 

Ami ebben az egészben számomra gyomorforgató, hogy a többi szereplővel kapcsolatban valahogy soha nem kerül elő, hogy milyen szánalmasak, pedig egyik sem jobb. (A régi House-nál pláne.) Katinkáék szerint House azért volt szánalmas, mert még mindig nem volt eléggé középszerű. Viszont ha elég középszerű és álszent akkor neuraszténiás hisztéria keretében naponta háromszor is damilt feszíthet a főnökasszony lába elé, megdöngethetia pácienseit, injekciót döfheti barátai hátsójába családi események kedvéért ,és erkölcsi felháborodásból kinyírhatja a betegeit. Akkor nem nyomorult, és nem kell sem áter, sem lógus nekije. :-)) 

Előzmény: Maxipocak (4806)
Maxipocak Creative Commons License 2009.12.13 0 0 4806
"Akkor végképp nem értem. Mi volt a logika? 1. lépés: azt hiszi, a pszichátria SZOT-üdülést jelent, és bevánszorog. 2. lépés: rádöbben, hogy nem csak alvásból és nagy sétákból áll a dolog, erre fellázad, 3. lépés: megtér??? Vagy mire beért, elfelejtette, hogy miből áll egy ilyen kezelés?"

Nem, ő úgy gondolta, hogy ott megcsinálják a fizikai leszoktatását, aztán kiállítják neki a papírt, hogy "clean" és a csacsogós cécót meg diszkréten átugorják. Aztán amikor ez nem működik, akkor előbb jól beszól mindenkinek, meg alaposan felforgatja az osztály életét, majd pedig rájön, hogy mégis kellenek a bogyók, meg hogy milyen szánalmas is ő valójában, és amikor ezt megosztja a főpszichivel, akkor kiengedik.
Előzmény: ladybyron (4771)
Maxipocak Creative Commons License 2009.12.13 0 0 4805
"Pszichoanlalízist a pszichiáter ugyanúgy végez (illetve magasabb szinten)" illetve

"Az ún. sajátélmény-terápián pedig mind a lógusoknak, mind az átereknek át kell esni, jóó sok pénzért:-) [...] Igazából az egyetlen érdemi kül, h az áter felírhat gyógyszert (mert ugye ő orvos)"

Nos, a pszichiáterek alapjogon nem végezhetnek pszichoterápiát, csak azok, akik külön képzésen vettek részt. A pszichiátria ugyanis nem a lélekkel és az emberi viselkedéssel foglalkozik, hanem a biokémiai alapokon nyugvó pszichiátriai betegségekkel. (Más kérdés, hogy mi mindent próbálnak e címszó alatt besöpörni a saját felségterületük alá). A normál pszichiáter (orvos-)képzés nem is tartalmaz önismereti részt, ami nélkül sikeres pszichoterápia nem igazán folytatható. A gyógyszerezéshez nem kell kiegyensúlyozott személyiség, a p.terápiához viszont elengedhetetlen.

"Kéváncsi leszek, milyen Greghouse az ő fájdalma nélkül.
Egyébként nem lehet, h Laurie télleg komolyan beintett, h nem hajlandó többet sántítani...?"

Az lehet, hogy beintett, de hogy továbbra is bottal közlekedik, az biztos. :o)

"Egyébként a legutóbbi részben megütötte fülemet az "elektrosokk" szó...nem néztem utána, de...én azt hittem ez a módszer már nem engedélyezett...bár az USA-ban halálbüntetés is van, szóval akár... "

Itthon sem tiltott, ugyan lényegesen kevesebbszer alkalmazzák, mint régen, de mai napig használják.
Előzmény: BitterSweetSymphony (4780)
ladybyron Creative Commons License 2009.12.13 0 0 4804
Tényleg más volt a helyzet. :-)) Ott arról volt szó, hogy a lövés által elszenvedett sérülés (traumás sokk, véreveszteség) miatt végig hallucinált. És a hallucináció alatt nemcsak arra jött rá, hogy mindez képzelgés, és nemcsak képes volt magát ebből kihozni, de arra is képes volt, hogy "kitalálja", hogy a ketamin segíthet neki. Ez azért nehezebb helyzet, mint a mostani volt, amikor voltak józan pillanatai, és nem szakadt el teljesen a valóságtól.
Előzmény: BitterSweetSymphony (4799)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!