Tizenhat évvel ezelőtt erősen hittem abban, hogy a fiatal generáció alkalmas lesz arra, hogy hosszú évtizedeken keresztül létre tud hozni olyan demokráciát, amelyet mindenki alkalmasnak tart arra, hogy Magyarország újra Európa elitjébe tartozik. De tévedtem. Azok írásait várom, akik jobbító szándékkal ugyanígy jártak, mint én.
én nem szavazok, mert a "jobboldali eszme" (van egyáltalán ilyen?) már nem az, amit '90-ben vártunk (akkor sem volt ilyen, legfeljebb előtte). ebben a fidesz vétkes, mert 4 éve összeállt a szélsőjobbal, amit megbocsáthatatlannak tartok. a baloldalra azért nem szavazok, mert idióta langyos társaság, semmi szimpatikus nincs bennük (a jobboldal már kifejezetten taszít.)
Nem kell azért szavaznod a Fideszre, mert "szereted" vagy "kedveled", ez egy párt esetében szerintem nem járható út. Viszont azért szavazhatsz a Fideszre, mert jelenleg csak ők tudják kordában tartani a szoci klientúrát, akár nyernek, akár veszítenek. Lehet utálni a Fideszt, de ha nem lett ez a párt, amely többé-kevésbé meg tudta szervezni az MSZP-vel elégedetlen erőket, akkor még mindig Horn papa kormányozná az országot oldalán Gál Zoltánnal + Suchmannal.
Mindenki arra a pártra szavazzon amelyik neki, pl. a programján keresztül szimpatikus...nincs elveszett szavazat...hülyék vannak, akik ezt be akarják bárkinek magyarázni...
Ha vén Solymosi prof-ra gondolsz, akkor ő szokott az MN-be is írni, manapság is. Az meg túlzás, hogy nagy haverságban van Orbánnal, az öreg ugyanis nagy dávidista.
98-ban a FIDESZre szavaztam...addig nem is nagyon foglalkoztam politikával, lévén pl. nethiány, de teccett az amit programnak neveztek, teccett a korábbi tevékenységük, - pláne Orbán beszéde Nagy Imre temetésén (ami történelemkönyvekben fog szerepelni) - bár pl. a székház-ügyról egyebekről azért már hallottam. Ezt azonban betudtam egy sima (párt)pénzszerző akciónak és nem nagyon izgatott. Aztán hatalomra kerültek és nem úgy kezdtek menni a dolgok ahogy ígérték, én pedig lassanként ráncolni kezdtem a homlokom...Innen már csak hab volt a tortán, hogy a nettel kezdett a világ jobban kitágulni, más emberek, más vélemények és a politikai látóköröm is kezdett kissé bővülni. A csalódásom egyre nagyobb lett, aztán 2002 elején regisztráltam ide és már nagyon nem érdekelt a fidesz. Ez a mai napig tart, ennek markáns nyomai vannak, mert semmivel sem különbek a többitől. Sőt, ők egyszerűen eljátszották a történelmi lehetőségüket...soha többet ezt a fideszt...a legnagyobb rossz - véleményem szerint - ami ezzel az országgal történhet, ha hatalomra kerülnek ismét...
Merem remelni, hogy nem azert mert a MN nem kozolte volna le. De nem lehet kizarni. :(
Sőt! Csak át kell nyálazgatni a Népszabót meg a MaNemet, oszt a napnál világosabb lesz, melyikben hány db. saját oldalról jövő saját oldali bírálat van. Az ellenoldalról jövő bírálatok számáról meg vitát sem érdemes nyitni...