Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.27 0 0 2543
Valaki segíthetne....Négy éve vagyok a diginél,de mostanában bármilyen vihar vagy csak eső közelít már nincs vételem. A vételi szint 83%-os normál körülmények között.mi történt a digivel?
Apus Creative Commons License 2010.05.24 0 0 2542
Itt a már-már szokásosnak számító zivatar, és vele együtt a digitv vételének hiánya. Ennyire szar a technika? Érik a váltás valami megbízhatóbbra!
reyno Creative Commons License 2010.05.24 0 0 2541

sziasztok!

kerdes: tudom e hasznalni a digi kärtyät mäsik belteriben? ezt az ujat, a nagra3-at? ha igen milyen ci-modul kell hozzä? alphycrypt?

köszi!

guram Creative Commons License 2010.05.24 0 0 2540
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Elég régen vagyok digi előfizető (kábeles DIGI+ és netes előfizetésem van), eddig nem is volt semmi problémám, elégedett voltam a szolgáltatásukkal. Eddig… Akkor kezdődtek a bajok, amikor létrehozták a DIGI+ csomagot (Sport1, Sport2, AXN, Travel Channel, Mezzo).

Ezek a csatornák az új csomag létrejöttével új frekvenciákra kerültek. Ettől a pillanattól számomra nézhetetlenek (zajos, zavaros, szemcsés). A Mezzo hiányát még el tudnám viselni, de Sport1 és Sport2 nélkül csupán fél ember vagyok. :)

Bejelentettem a hibám, ki is jöttek a szerelők, akik összesen mértek egy jelszintet, ami megfelelő volt és azt mondták nem tudnak a hibával mit kezdeni. Az új csatornakiosztással magyarázták, illetve azzal, hogy a digitális tv-m analóg jelet kap. Javasolták, hogy béreljek egy SD box-ot, azzal tökéletes lesz az adás. Na, nekem már ez sem tetszett, hiszen én anno szerződést kötöttem egy szolgáltatásra, amelyben minőségromlás következett be és ha – magyarul - vissza akarom kapni az eredeti minőséget, akkor vásároljak/béreljek tőlük egy digitális box-ot. Hmmm.

Ennek ellenére elhoztam az SD box-ot, de a legnagyobb meglepetésemre, amikor végigfuttattam egy keresést kb. 45 csatornát talált meg az eredeti 62-ből.

A DIGI+ csomagból egyetlen egy csatornát sem talált meg.

Ilyenkor mit tehetek? Szolgáltatóváltás nem lehetséges, ugyanis csak ők vannak jelen a házban.

thehassan Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2539
Bejelentettem.

Teszem hozzá, érdekes dolog, bár nem egyedi. A szerelők csak hétköznap dolgoznak. Én is csak hétköznap dolgozok. De akkor hogyan találkozunk?

Na mindegy, majd megoldjuk valahogy...
Előzmény: thehassan (2538)
thehassan Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2538
Aha, értem. OK, hívom őket hamar.
Előzmény: denespapa (2537)
denespapa Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2537

Szia!

Az általad említett adatváltozás bejelentő az alábbi miatt szükséges: a szerződés bármely adatában bekövetkezett változás csak írásban és mindkét fél általelfogadva végezhető el. (szerződésben szereplő adatot csak a másik fél tudomásulvételének igazolásával megváltoztatni.) A telepítés címének megváltoztatásáról készült jegyzőkönyv felvétele a következőt jelenti:

- bejelented a telepítési cím változását a 1272-n. (a DIGI-nek tudnia kell hol van a szett)

- a CC (call Center) felvesz egy munkalapot telepítési cím változásról.

-a felvett munkalapra kimegy a DIGI egy AT-a (AT= antenna technikus)

- felveszi a jegyzőkönyvön a telepítési cím változást (ez nem kerül Neked semmibe, mert nincs kiszállási díj)

- a munkalapot alárod Te és az AT egyaránt.

- a beküldött munkalap feldolgozásra kerül és ekkor megtörténik az eredeti telepítési cím módosítása az eredeti szerződésben.

Hát kb ennyit jelent ez a folyamat. Ez egyébként a szolgáltatónak sem öröm hogy így kell csinálnia (hiszen neki van egy ki nem számlázható kiszállása) de jogilag csak ezen a módon lehet a szerződés adataiban hivatalosan változtatni utólag. Ergó az a szolgáltató aki nem így csinálja - az követ el jogilag szabálytalanságot.

8-)

Előzmény: thehassan (2536)
thehassan Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2536
Denespapa!

Segítséget kérnék, illetve elsősorban információt. Küldött nekem a Digi ilyen adatváltozás bejelentőt, mert változtak az adataim. Az van rajta, hogy telepítési cím változásakor hivatalos szerelő által készített jegyzőkönyvet kérnek. Namármost nekem ilyen nincs, mert úgy gondoltam, hogy 7 év VSAT telepítő oktató tapasztalattal a hátam mögött megcsinálhatom egyedül is a szerelést.

Szóval mennyire kell ez a jegyzőkönyv?
Előzmény: denespapa (2514)
fusero Creative Commons License 2010.04.08 0 0 2535

Az UPC Direct az Astráról a Thorra kölrözik. Májustól szerelők járják a vidéket, hogy átállítsák az antennákat. A maceráért cserébe az UPC 16 pluszcsatornát ígér + HD adásokat.

Forrás:HVG

Emu78 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 2534
Sziasztok!

HD x402p
HD x403p
HD x560

Az említett beltérik valamelyikét használja valaki?
Mi a véleményetek?
Mennyire okosíthatók?

Imi
eksön_ Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2533
Igen, mert nem mindig adnak 16:9-ben, csak bizonyos műsorokat.
Előzmény: thehassan (2532)
thehassan Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2532
Félreértesz. Csak az M1 és M2 csinálja ezt, de az M2 nem mindig. Most pl. látszik jobb felül a csatornalogo és bal alul a 12-es karika, de amikor a Híradót adták, akkor "nagyított", tehát hiányos volt a kép.
Előzmény: eksön_ (2531)
eksön_ Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2531
Felteszem, lehet váltani a képméretezések között rajta, és nem csak 4:3 és 16:9 között.

A TV2 gyakran ad 16:9-ben, ha a tv-d fire van állatíva olyan beállításra, hogy mindig adja ki a kép teljes magasságát, és vágja le a két széléből ami emiatt lemaradna, azza ne nyomja össze a 16:9-es képet, akkor történik az amit írtál.
Előzmény: thehassan (2530)
thehassan Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2530
Az.
Előzmény: eksön_ (2529)
eksön_ Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2529
A Tv-d 4:3-as?
Előzmény: thehassan (2528)
thehassan Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2528
Felmerült egy probléma.

M1 és M2 képméret nem stimmel. A teljes képnek csak egy részét látom, mintha "belenagyítana" a forrásképbe a Digi.
Mai példák: a Kékfényben M. Kiss Csaba nevéből az M. és a K bal fele kilógott a képből balra. A kép jobb szélén a "Kékfény" logoból hiányzik az y, kilóg jobbra.
A Híradóban a feliratozások alatt a kép jobb szélén egy kis "Híradó" címke van, ebből csak a H van meg, a többi kilóg jobbra.
A kép felső részén a csatornalogo nem látszik.

A többi csatornával ilyen gond nincs. Mi lehet a hiba oka?
eksön_ Creative Commons License 2010.03.08 0 0 2527
Van egy eladó DIGI szettem, Hyundai beltéri+fej+tányér. Tökéletesen működik, de szolgáltató váltás miatt eladó. Ha valakit érdekel, dobjon egy emailt, mennyit ajánl érte. Győr mellett található a dolog, átvehető Győrben vagy Mosonmagyaróváron.
tekizolee Creative Commons License 2010.02.24 0 0 2526
Ja,még valami!Ezen a duál beltérin miért nem működik a 9339-es szervizmenü?
Amúgy HBO-t meg ilyeneket szeretnék nézni,amik 2 napig mentek a bekötés után.Köszönöm!
tekizolee Creative Commons License 2010.02.24 0 0 2525
Sziasztok!
Egy hete van digim,kényszerből köttettem be,ezt nem részletezem.Azt szeretném kérdezni,hogy "féllegálisan" nézhetek-e kódolt csatikat is?Biztos sokan megkérdezték már itt a fórumon,de megköszönném ,ha leírnátok,hogyan kell véghezvinni a keresést,vagy esetleg belinkelni azt az oldalt,ahol le van írva részletesen.Amúgy duál beltérim van infrával(vmi 7160na végű).Teljesen kezdő vagyok,remélem tudtok segíteni.Köszönöm
eksön_ Creative Commons License 2010.02.23 0 0 2522
Korábban itt volt róla szó, hogy egyszerre csak azonos polaritású csatornák nézhetők a két beltérin. Talán ez az oka.
Előzmény: Törölt nick (2520)
andrago_ Creative Commons License 2010.02.22 0 0 2521
mi az a tárdbeltéri? kártyamegosztásra gondolsz?
Előzmény: Törölt nick (2520)
andrago_ Creative Commons License 2010.02.08 0 0 2519
Sziasztok!

Bármilyen DVB-C tv-tuner kártya alkalmas a digitv szolgáltató műsorának vételére kábeltv-n?
denespapa Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2518

Nyilván arra értettem ami nem a Te tulajdonod. Ami a Tiéd azt nem kell leadni. A kártyát viszont nem lehet megvásárolni, azt mindenképp le kell adni.  A kérdésből nekem az jött le hogy nála az eszközöket is vissza kell adni. (Egyébként a 10 kg súly alatti berendezés esetén az eszköz visszaszállításáról az ÜF-nek kell gondoskodni.) A szerelő által végzett leszereléskor pedig a kiszállási díj még akkor is jogos ha a berendezés egyébként még garanciaidős volt, mert a garancia is megszünik a felmondással.

8-(

Előzmény: eksön_ (2515)
thehassan Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2517
Ha megvetted, tiéd. De lehet vásárlás nélkül is szerződni, és akkor vissza kell adni.
Előzmény: eksön_ (2515)
thehassan Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2516
Én majdnem felmondtam... költöztem, vittem a cuccot, felszereltem (ha már ez a szakmám, miattam ne fáradjon a szerelő...) az új helyen, aztán köttetni akartunk netet. A telefonvonal alapú szolgáltató azt mondta, hogy ő márciusig nem köt. Ezzel a mondatával tendert vesztett. A kábel alapú szolgáltató beénekelte a szánkba a TV-t is, ám legyen. Jöttek, kötöttek, hát az analóg kábeles adás úgy nézett ki, mintha a digis adás elé odahúztam volna a csipkefüggönyt. Sajnálkoztak, ajánlották a DVB-C-t. Kihozták, az már tudta ugyanazt, amit a Digi, de majdnem kétszer annyiért... igaz, így lehetett volna 60+ csatornám, de annyit nem ér. Net maradt, TV ment.
A digis tányér meg üldögél szépen a kerítésoszlopon, tavasszal majd ások le védőcsövet a kertbe, addig elfekszik a kábel a hó alatt...
eksön_ Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2515
Mégis miért kellene bármit bárhová beszállítanom? Én megvettem a cuccokat, erről papírom is van a bekötés idejéről? vagy már nem adja el a digi a cuccokat, nem kell 2x forintot leperkálni érte?
denespapa Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2514

A felmondás menete a következő:

-Írásban jelzed a Digi felé a felmondási szándékot.

-A Digi visszaküld egy végelszámolást (amelyben ha minden díjad fizetve volt   csupán  a felmondás napjáig lévő időszakra arányos havidíj szerepel.

Ha magad leszereled és a válaszlevélben megjelölt helyre beszállítod az eszközöket akkor 0 forint a díj.

Ha nem akarod Te leszerelni akkor kérheted hogy jöjjön ki szerelő és szerelje le a készüléket és vegye át tóled. Ez esetben 2.500 Ft kiszállási díjat kell megfizetned. (és ezt a 1272-es telefonszámon tudod kérni ugyanúgy mintha hibabejelentőt tennél.)

Általában az átfutási ideje a levélnek kb 1 hét- 10 nap.

Előzmény: tomi_245 (2513)
tomi_245 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 2513
hahó valaki már mondott vissza digi tv műholdas szerződést kellett valamit fizetni? mennnyi idő múva viszik el  a berendezést ???????
ajrinka Creative Commons License 2010.01.26 0 0 2512
Kedves Reaxol és Denespapa!

Ti elég bennfentesnek tűntök.... :)
Mi most szerződtünk a Digihez és beszerelés előtt állunk...
Tudnátok nekem arra válaszolni, hogy mi található az sd boxban, mire használható?
Csak digitálisra alakít át a szerkezet vagy lehetőség van műsorújság használatára is (mert fölöslegesen nem szeretnénk megrendelni ezt a szolgáltatást)?

Válaszotokat előre is köszi!!!

Üdv

Ircsi
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.19 0 0 2511

A BOOMERANG már nézhető a parabolás DIGI kínálatában a TV6 helyén:

http://www.sat-tv-radio.hu/friss-hirek/boomerang-rovidesen-a-digi-tv-kinalataban.html?Itemid=2

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!