Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.08 0 0 2069

Na,az államigazgatási vezetésben megint felfedezte valaki a melegvizet...

Előzmény: Törölt nick (2068)
cs1983cs Creative Commons License 2011.03.05 0 0 2067

Köszi a választ.

Előzmény: Törölt nick (2066)
cs1983cs Creative Commons License 2011.03.05 0 0 2065

Igen, így kicsit sarkos volt a hirtelen ott termedt kifejezés.

A lényeg, amikor én elkezdtem kanyarodni, ők pont akkor léptek le. Azt hittem h még maradnak ott mert már legalább 5 mp-je zöld volt nekik (mindig arra járok ezért tudom). Igen figyelmetlen voltam, de nem történt semmilyen kontaktus, gázolás, még a kocsihoz sem értek hozzá

Előzmény: Törölt nick (2063)
Macika Creative Commons License 2011.03.05 0 0 2064

Nézd, gyakorló vezetőként (1985-ös a jogsim) nem tudom értelmezni a hirtelen ott termett a zebrán egy egész család helyzetet.

Az lehet, hogy figyelmetlen voltál és nem vetted észre, hogy közelednek a zebrához.

Na de mindegy is, ha nem lett semmi baj belőle, akkor ez egyvalamire volt jó, legközelebb figyelmesebb leszel.

Vigyázni kell a puhatestűekkel nagyon, mert felelőtlenül mászkálnak, sokszor körültekintés nélkül lépnek le, stb.

A bűnös pedig mindig az autóvezető lesz, ha mégsem, erkölcsileg akkor is a vezető élete végéig nyomot hagy benne.

Előzmény: cs1983cs (2062)
cs1983cs Creative Commons License 2011.03.05 0 0 2062

Tisztelt Fórumozók!

A mai napon autóval közlekedtem, és jobbra kanyarodtam főútról. Ott zebra volt, és amikor még megkezdtem a manővert, akkor még nem volt senki a zebrán, de pont mire odaértem a zebrához, egy család lelépett a zebrára.

Semmi nem történt, jó egy méter volt köztünk, de én már nem tudtam sajnos megállni. Utána még megálltam, de nem szálltam ki a kocsiból, de láttam hogy mindenki jól van, senkinek sem esett baja.

Rendőrséget a legjobb tudásom szerint nem hívtak, azóta engem nem keresett senki ezügyben.

Van kamera a közelben, de nem tudom h vette e valamit ebből.

A kérdésem az lenne, hogy lehet e ennek bármilyen következménye, mire számíthatok?

Előre is köszönöm a válaszok

Macika Creative Commons License 2011.03.04 0 0 2060

Milyen 60 nap???

Előzmény: dessler (2059)
dessler Creative Commons License 2011.03.04 0 0 2059

Üdv Mindenkinek!

2010. 06.23-án kaptam egy határozatot 20000 Ft-ról. Kértem részletifzetést, megkaptam. Abból viszont csak 2 részletet fizettem meg. Utoljára októberben. Most kaptam egy levelet, hogy fizessem meg a többit is. Ennyi idő elteltével kérhetik? Erre nem vonatkozik a 60 nap?

előre is köszi a segítséget.

Dessler

mlori Creative Commons License 2011.03.03 0 0 2057

Hát a Kresz ezt így nem írja le. Az útkereszteződés definiciójából nem derül ki, illetve a hivatkozott 40.§ 5. bek. d. pontja sem taglalja.

Mondtad, h. nézzem meg Kresz tankönyvben. Sajnos nekem nincs, esetleg valaki, akinek van meg tudná nézni.

Már kifizettem 5000 Ft illetéket a fellebezés miatt.

Az illetéket az bukta, nem igényelhetm vissza, ha nyerek???

Előzmény: Törölt nick (2051)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.03 0 0 2055

Édes... :-))

Előzmény: Törölt nick (2054)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.03 0 0 2054

Frissitem az ismereteimet.

Előzmény: Törölt nick (2053)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.03 0 0 2052

Ezt a Ket.-et szokták emlegetni de a határidőket nem ez tartalmazza de most újra megnézem.Persze elhiszem,hogy nem ok nélkül irod.

Előzmény: Törölt nick (2049)
mlori Creative Commons License 2011.03.03 0 0 2050

Hát az eljárásjogi szabálysértés vonalat nem eröltetném, sok közöm nincs efféle ügyekhez.

Inkább azt próbálnám bizonyítani, hogy a térfigyelő kamera felvételei nem bizonyítják a szabálytalan várakozást.

Ehhez még bizonyosságal kellene tudnom, hogy a KRESZ szerint a kereszteződés honnan indul egy ívelt sarkú kereszteződésben. Ez még hiányzik :). Igaz jogszabályra hivatkozva még senki nem tudta alátámasztani, hogy ott ahol az ív kezdődik. Ugyanis a felvételek alapján lehetséges, hogy autó orrából egy csekély rész bele lógott az íves szakaszba.

Egyébként milyen költségekkel járna egy bírósági eljárás?

Előzmény: Törölt nick (2045)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2048

Hát mi? Akkor Sztv.?Már ragad a szemem... :-)

Előzmény: Törölt nick (2047)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2046

A B.e. leirja a határidőket.Ha kell megnézem.Már volt ilyen ügy a kezemben.Szinte 100%,hogy az ügyintéző kifutott a határozat meghozásának a határidejéből.

Előzmény: Törölt nick (2045)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2044

Itt visszaolvasva is azt látom,hogy ezer sebből vérzik ez az ügy.Kár lenne kifizetned.Az eredeti szabs. sem áll meg,tetézve a határidőkkel...Az lényegtelen,hogy ők mikor irták.Az számit,hogy mikor vetted át.

Előzmény: mlori (2042)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2043

Igen, reagáltam is rá.

Véleményem szerint egy olyan kereszteződésben, mely nem szabályos szögletes formájú, íves határoló járdaszigetek vannak, ott az ívet követve kell közlekedni. Ebben az esetben az ívet bárhol érintő jármű szabálytalanul várakozik.

De fenntartom a tévedés jogát.

Előzmény: mlori (2042)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2042

Nem a megúszáson van a hangsúly. Anyagilag nem éri meg az egésszel foglalkozni, jobban járnék ha kiperkálom a 30k-t és elfelejteném.

Ha jogos lenne a büntetés szó nélkül tejelnék is, nem keresgélnék kiskaput még ha van alapja is ebben az esetben, ezért is nem említettem az elején dátumozásos problémát.  De nehogy már jogalap nélkül büntessenek meg, bizonyitékként olyan felvételeket használva, ami a célra alkalmatlan, sőt jobban megfigyelve az igazamat támasztja alá.

Egyébként még nem győződtem meg arról, h. "a kereszteződés magába foglalja a sárga, narancs, és pirossal színezett területet" - állítás ami ekvivalens a te felvetéseddel. A kresz szabályokat és definiciókat értelmezve mindez nem kövekteztethető. Lehet észrevetted, hogy kiragadva csak ezt a kérdést, postoltam a Szabályértelmezés (KRESZ) topikban is.

Előzmény: Macika (2041)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2041

Szerintem - ha adhatok ilyen tanácsot - inkább a 4 hónapos csúszással próbáld meg megúszni a dolgot, mint a centiméterek vitatásával.

TALÁN könnyebben menne...

Előzmény: mlori (2039)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2040

Értem.

Akkor várjunk meg nálam rutinosabb embereket.

Előzmény: mlori (2039)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2039

Akkor megint elnézést kell kérnem, az ügy kipattanása óta mostanáig nem volt költözés egyáltalán. "Posta, költözés"-t csak általánosságban írtam, hogy mi miatt késhet a  kézbesítés. Azt akartam kihangsúlyozni, hogy a feládás késett itt igazából. (Arra nem gondoltam, hogy többször is felhadhatta már a rendőrság az elmúlt 4 hónapban, csak történetesen most érkezett meg, éppen amiatt, mert nem kaptunk semmi értesíést és költözés sem volt)

Tény: A 2010-07-30-ai keltezésü fellebezésünkre, amit határidőn belül kapott kézhez az illetékes hatóság az első célba ért válaszrekció a 2011 februárban  végén kézhezvett, 2011-02-21-én postázott, de 2010-09-27-én keltezet határozat.

Előzmény: Macika (2038)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2038

Nos igen, csepegteted az infót, most derült ki, hogy költöztél is.

Van még valami, amit kihagytál? :)

Ha küldték már korábban is (és ha igen, erről megvan a tértivevényük) és csak mostanra tudtak utolérni, akkor nem ők a hibásak.

Itt a lakcímváltozásod bejelentésének dátumát is figyelembe kell venni.

Szóval még mindig nem tudunk annyit, ami a korrekt állásfoglaláshoz szükséges lenne.

Előzmény: mlori (2037)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2037

Na bocsi, h. ezt elmulasztottam korábban említeni, nekem is szemetszúrt a dátumozás, de teljesen rá voltam cuppanva a tényleges problémára, hogy jogszerű volt-e a várakozás vagy sem.

Az hogy 4 hónappal a határidő után kapom készhez még lehet a posta miatt, költözés stb. De itt arról van szó, hogy a 4 hónappal a határidő lejárta után lett feladva a levél.

Itt két lehetőség van: 4 hónapig tárolta a rendörség az aláírt határozatot, vagy visszadátumozták. Kiváncsi vagyok, lennék milyen határidővel kell egyáltalán határozatot hozzanak a fellebezés után?

Előzmény: Macika (2036)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2036

Na, ez már így igazán érdekes...

De én itt megállnék, mert ahhoz kevés a tapasztalatom, hogy megmondjam, mi van, ha közel 4 hónappal az 1 hónapos másodfokú határidő UTÁN kaptad kézhez.

Hogy ez így törvénytelen, az egészen biztos!!!

De talán drOTP kolléga többet tud majd mondani...

Előzmény: mlori (2035)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2035

A határozatot 2011 február végén vettük át, pár napja. Az egész sztorit beleértve az érdekes dátumozást egyből leírtam a "zugügyvéd"-nek illetva a totalcar-nak is. Pár nap várakozás után, miután visszajelzést nem kaptam egyik helyről sem, post-oltam ide az index fórumba. Úgyhogy tényleg nagyon hálás vagyok, h. meghalgattok és szóbaálltok velem.

Visszatérve a dátumra, a boritékon a szombathelyi postahivatal dátumozója 2011.02.21-t mutat. Tehát a mi szemszögünkből igen forró az ügy, nem mi csücsültünk rajta majdnem 4 hónapot.

Lásd fotó:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/PwIh43M28exkmWhm2N8O4Ez17HQ78TzTAre0xqadl0k?feat=directlink

Előzmény: Macika (2034)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2034

2010. 10. 29. volt a másodfok ügyintézési határidő lejártának napja.

Ez ELŐTT már BIZTOSAN meg kellett kapja, hiszen ezek tértivevényes küldemények, figyelik a kézbesítést.

Október végétől eltelt eddig 4 hónap.

Nem nagyon tudok olyat kitalálni, amivel ezt fel lehetne melegíteni. De tévedhetek.

Előzmény: Törölt nick (2033)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2032

Csakhát már jogerőre emelkedett a dolog...

Előzmény: Törölt nick (2028)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2030

Köszönö a hozzászólást. Az szerintem is érezhető, hogy az eljárás nem volt kóser. Ilyen megközelítésből viszon nem akarok az üggyel hosszútávon foglalkozni. Igazából erre a  kérdése adandó válasz a következő, képpel szemléltetett egszerű  kérdésre redukálódik:

Szabályosan várakozik-e a képen látható kék autó?

Előzmény: Törölt nick (2028)
mlori Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2029

Köszönöm a véleményed, tényleg hasznosnak éreztem.

Előzmény: Macika (2026)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2027

Semmi esetre sem támadólag, de: a nejed legközelebb keressen más helyet. :)

A felüljáró másik oldalán szinte mindig van hely, ha nem közvetlenül ott, akkor följebb, a BVSC felé. Ott van egy aluljáró is, amivel rövidíthető a séta a busz-metró-villamosvégállomásig.

Egyébként sem jó dolog ilyen helyeken parkolni. Én soha, de soha nem állok a kereszteződéshez, sem úttorkolattal szemben (T-kereszteződés).

Láttam jó néhány olyan koccanást, megcsúszást, amikor a vétlen, parkoló autó megsérült. Tudod, az autók a kereszteződésekben előszeretettel repülnek... :)

Előzmény: mlori (2024)
Macika Creative Commons License 2011.03.02 0 0 2026

Nézd, én nem akarom a Te véredet, nem értek egyet az ésszerűtlenül alkalmazaott objektív felelősséggel, de az igaz hogy olyan szinten elszemtelenedtek a szabálysértők, hogy VALAMI megoldást kellett találni.

Ennyi bevezetés után SZERINTEM az védhető álláspont, hogy nem 5 méteren belül van a jármű, mert nem.

De az nem védhető szerintem, hogy nem lógott be a kereszteződésbe.

Megnéztem a képeket újra, azt látom mindegyiken, hogy bizony legalább 30-40 centis részen már távolodik a járműtől a járdaszegély, az ívnél állt meg.

Nem akarok pálcát törni a nejed felett, de SZERINTEM ez az ütköztetés bizony megállhat (az 5 méteren belüli megállás biztosan NEM!).

Előzmény: mlori (2024)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!