azt már megcsináltad, hogy hogyan lehet törölni... sajnos nekem nincsenek nagyon szerszámaim, így nem nagyon tudok szerelésben segíteni... amúgy aksi saru levesz kb. 10-30 mp-ig, és akkor törlődik az FI.
Elég nagy baj, hogy nem ültök :), már az er6.hu-t is végigolvastam a megoldást kutatva :) Szóval igen, ezt a két csatit húztam-dugtam, de a biztiket nem néztem át, mert minden világít, féklámpa van, indexet, kürtöt nem próbáltam. Tudom, hogy simán - még velem is - előfordulhat, hogy elbambulok, ezért szedtem szét, raktam össze újra...
Pöccre indul, jár, szivatózik-visszaenged, tehát látszólag minden normális. Most megyek én is pénzt keresni, utána délután folyt-köv, megnézem a biztiket és megyek vele egy kört, hátha bemelegedés után elalszik. Ha akkor sem, akkor kénytelen leszek bevinni egy (kimondani is fáj) márkaszervizbe?!?! Én bp-i vagyok, pontosabban budakalászi. DMC elvből kilőve. Asszem Diósdon nyílt nem rég, nemtom milyen. Szívem szerint Cegléd lenne, de olyan messze van és persze az ünnep is legjobbkor jön :)
Nincs valami trükk, amivel ki lehet olvasni, vagy törölni az FI-t?
Wazze, nem ülünk itt egész nap a fórum előtt! :-) No, akkor nézzük, két elektromos csati van, amit lehet szét is húztál, mind a kettőt vissza tetted a helyére? - benzinpumpára megy - légszűrőház elején van egy fekete kocka (nem tudom az mi) azon is van egy elektromos csati
motor amúgy megy, működőképes? nézd át a biztosítékokat is, lehet kiment egy bizti.
Na túl egyszerű lett volna... Mindent összeraktam, visszadugtam, befűztem stb., indítok, erre "F1' hiba a műszerfalon! Na mondom valamit nem dugtam vissza??? Tank le, csavarok átnéz, szűrő helyén, szűrőház-csati visszarakva, mit toménmilyencső a szűrőházra visszadugva, benzincső összerakva, benzinpumpa összedugva. Tank fel, indít, megint F1... Mi a kurv@!!! Akkusaru leszed, vár 10p, akkusaru vissza, indít, továbbra is F1... Még egy ötletem, hogy esetleg túl sok oilfilterspray-t nyomtam a szűrőre, így most újra kivettem, megint kipucoltam, most várok, hogy száradjon...
Na, ha ennyire nem kapkodtok, akkor rögtön ajánljatok is helyet, ahol lehet kapni normális áron normális szűrőt, nem 3 hét várakozással! Köszi :) :) :)
Na kiszedtem. Azt hiszem... Valaki erősítsen meg, hogy ez a picsányi kis vékony szivacs a légszűrő, mert menten elsírom magam, pláne, hogy a váz cseréjénél sikerült elszakítani és így visszatennie a DMC-nek. Mert hogy rajtuk kívül még sosem szedte kis senki. Sebtiben kellene az info, mert ha nincs más szűrő a mociban, csak ez, akkor már rohannék is venni valami normálisat, a motor meg áll szétszedve :(
Nagyon köszi a segítséget! Sajnos ez az idő teljesen szétb@aszta a szervezetem meg az idegrendszerem, így nem volt erőm nekiállni... De legalább már vettem egy Motul air filter oil-t :)
nézesd meg gumissal, és ha olyan, akkor csere... anno nem párban cseréltem, és most sem párban cseréltem, nekem semmi bajom nem volt vele, annak ellenére, hogy sokat azt mondják párban kell cserélni. persze ez nagyban függ attól, hogy milyen gumit akarsz feltenni a motorra. mert ha jól tudom a Metzi Z6 hátsó gummán középen nincsen egyáltalán semmi vízelvezetés => az első gumija csapja szét előtte a vizet, a hátsó csak még jobban eltereli...
igen szivacsos! szereléshez szükséged van porszívóra is! ui. amikor a tankot leveszed, és a szűrőt kihúzod, akkor a mocsok, ami a szűrőről lepotyog az már a tiszta térbe potyog... ezt párszor elfelejtették nekem kitakarítani, és a tankot sem vették le hozzá... :-( juppi a szakszerviz!
mosni féktisztító szerintem, olajozni, meg motult légszűrő olajat vettem. van a motulnak tisztítója is amúgy. (csak a féktisztító olcsóbb)
ha kell segítség a légszűrő tisztásához, szólj segítek, párszor már vettem le a tankot, meg a komplett légszűrőházat, meg mindent...
van olyan szerviz amelyik mossa, van olyan ami levegő pisztollyal kifújja, és van amelyik cserélni... ezek közül nekem a mosós megoldás tetszik a legjobban! viszont ha a szivacs már el rongyolódott, akkor cserélni kell, nincs mese...
a szerviz kérdés nálam egyelőre megoldott, de tegnap nagyobb problémára derült fény :( lehet, hogy tegnap, lehet, hogy korábban, de a hátsó gumimon van egy 1,5-2 mm méretű vágás a futófelület közepén; a lyukban nem látni idegen tárgyat (vagy már olyan mélyen van) sajnos a mélységét nem tudtam megállapítani, de kicsit parás - szerintem eddig légnyomáscsökkenést nem tapasztaltam
mit gumis tud ezzel kezdeni valamit, vagy 65-70k egy gar. gumi?
Tényleg szivacsos??? Akkor meg minek cserélni, miért nem mondja azt a szerviz, hogy csak mosni kell??? DMC... Én nem szaroztam még ilyen "mosható" szűrővel, van kedvenc, jól bevált mosó, és olaj ajánlásod?
4-5-6000 / óra általában a szervizdíj. Persze attól függ melyikbe viszitek a motort. Pécsre azóa nem viszem, amióta rossz méretű láncot rendeltek a motoromhoz... Lánckereket már nem is mondom... Amúgy amíg oda vittem elégedett voltam velük, azóta nagy ívben elkerülök őket. Miért nem hivatalos!? Nem tudom, lehet kaptak valami ellenőrzést. Anno az egyik házimtól elkértem a DMC-től a Márkaszerviz, kereskedés nyitásának feltételeit. Hát ahhoz képest eléggé más képet mutatott a pécsi szerviz.
Olajat otthon is meg tudod csinálni, vagyis az olajcserét. Légszűrővel az a helyzet, hogy tényleg nincsen másik, gyárit kell venni. Amúgy szivacsos, szóval nyugodtan mossátok meg, csak utána fújjátok is be olajjal... Ha a szivacs már rongyoldik, akkor cserélni kell a szűrőt, nem úszod meg... :-(
nekem is érik a szerviz. még a szezon vége előtt el fogom vinni olajcserére meg légszűrőcserére. a hűtőfolyadékot sem ártana lecserélni. nem lesz olcsó...
pécsre viszi még valaki? ha jól láttam, a pécsi kawa már nem hivatalos kereskedő... vajon miért nem?
Nos igen, valami komoly gixernél én is márkaszervizbe vinném. Bár nyugtasson, hogy a garis vázcserén kívül én nem hallottam semmi meghibásodásról. Talán egyszer itt olvastam vízpumpával kapcsolatos valamiről... Az enyémben 17k van és akarok légszűrőt cserélni, de sehol nem találom mást, csak gyárit horror áron. Tényleg 1x e-t fizetni egy tetves szűrőért??? Felháborító... Ja a pucolásban nem hiszek, mert ugye ez nem sport-légszűrő anyagból van.
Ez ugye nem a reklám helye, de én még a garis vasat Mihály Ferkóhoz hordom, ahol elvileg 4k az óradíj. Nem sok, nem kevés, de nem is pöcsöl vele hosszú órákat...
szerintem attól függ, hogy mi miatt viszed szervizbe. ha csak egy olajcseréről van szó, akkor nem biztos, hogy megéri a szakszerviz, bár a vezetett szervizkönyv eladáskor számíthat.
ha viszont valamilyen típussal kapcsolatos meghibásodásról van szó, akkor szerintem érdemes a szakszervizt felkeresni.
Na konkrét számot nem tudok mondani, de én is csak addig vittem (2 évesen vettem), amíg gariban elintéztem a vázcserét. Utána többet nem, mert megkérdeztem az aktuális szerviz árát és hamar ment fejben, hogy abból én legalább 3x leszervizelem... Ha kicsit műszaki beállítottságú vagy, netán ismerősöd, pláne, ha töltesz netről egy specifikációt, akkor nagy gond nem lehet. Viszont időben cserélj villa- és fékolajat, mert azt általában el szokták felejteni az otthon-bütykölők...
Valaki megtudja nekem mondani,h a szakszervízbe és sima szervízbe mennyi átlagba a munkaóra??? A vas már nem garis, használtan vettem nemrég. Érdekelne,h érdemes-e kawa-hoz vinni vagy sem... Köszi az infot!
Badarság! Egyáltalán nem foglalkoznak a kifúrt rendszámmal sem a rendőrök, sem a vizsgabiztosok. Egyik motoromról elhagytam tokkal vonóval a szaros műanyag rendszámtábla-tartó miatt a rendszámot, és csináltathattam új forgalmit, kaptam új rendszámot .. 13e-be fájt a gagyi műanyag tartó. Azóta mindkét motoromon a rendszám ki van fúrva. Az egyiket éppen pár hónapja vizsgáztattam Szigetszentmiklóson a közlekedési felügyeletnél, és egy szót sem szóltak. A másik motorom rendszámtábláján nem 2, hanem 4 lyuk van, mert véletlenül úgy fúrtuk rá a lyukakat, hogy felrakva a sárvédőtől a betűk fele nem látszott, így fúrtunk másik kettőt feljebb. :))
Egy a lényeg, ami valamelyik jogszabályban is rögzítve vagyon: Ha a rendszámot fehér résznél fúrod át, akkor fehér, vagy világos csavart kell használni a felfogatáshoz.. ha a fekete betűknél, számoknál, akkor meg fekete fejű csavarral szabad rögzíteni. Ennyi az okosság.
Igen, de én nem szaroztam a hangtompító visszarakásával, mert úgy is tisztában voltam vele, hogy fizetnem kell... Ha nincs rajtam sapka, akkor azért :) Sőt visszarakhattam volna az eredeti kipufogót is, de én lusta vagyok ilyenekkel baszni az időt. Előző nap lebeszéltük, mondta, hogy 10k, 1 óra alatt megvan. Számára ott derült ki a Gianelli, így fogta a fejét, elment, 3p múlva jött, hogy még 10k-t kér a KPM-es!!! és mehetek dolgomra. Így az egész nem volt 1,5óra, nem kellett szerelgetnem, szarakodnom, könyörögnöm, megalázkodnom, jópofizni stb, viszont 20k volt. Nekem ennyit ért és 50m-nél közelebb a vizsgasorhoz sem voltam... Ezzel szemben holnap már haver műhelyébe visszük egy másik haver mociját vizsgázni, ott biztos, hogy olcsóbb lesz. Csak nálam még nem volt engedélyük csak autóra. Ezért ajánlottam most fel, hogy segítek neked, ha kell. Ennyi.
nem az a baj, hogy oda van csavarozva, hanem az, hogy ki van fúrva, és ezen már nem tudsz változtatni...
én úgy csináltam, hogy felhívtam az nkh-t. hümmögtek a kifúrt rendszám miatt, meg időpontot se tudtak adni (sokan oda viszik a vasat, mert ott a legolcsóbb a vizsga), szóval felhívtam egy másik környékbeli vizsgaállomást, ott azt mondták, nem gond a kifúrt rendszám. 2 ezerrel volt drágább.
egyébként én visszaraktam a gyári rendszámtartót, így a lyuknak már nincs funkciója.
Ne hivatalos, azaz KPM-hez vidd. Oda vidd ahol vizsgáztatnak, de nem állami. :-) Szerintem akkor nem kell vele foglalkozni, mert úgyis látszik a furat. Nem tudom mit csinálj, még nem voltam ilyen szituban, és az ismeretségi körömben sem volt ilyen gond. Ami volt az kipu miatt volt. Leo Vince hiába papíros meg minden, hangos volt, így 15000-ért újra mérték. (nem ER-6-ról van szó!)