Keresés

Részletes keresés

rapidcfg Creative Commons License 2012.04.22 0 0 3316

Szerintem akkor se tanultad meg alaposan. Azóta meg csak felejt az ember...

Szóval: a térben tovaterjedő változó elektromágneses teret nevezzük elektromágneses

hullámnak. Az elektromágneses hullámok transzverzálisak.

Ez a definició szavakban. Az más kérdés, hogy minden hullám így például az elektromágneses hullám is monokromatikus hullámok összegeként felfogható.( Éppúgy mint bármely rezgés harmonikus rezgések összege. Ez az előző mondat értelme. A monokromatikus mágneses hullám felel meg egy harmonikus rezgés típusnak. Csak míg egy harmnikus rezgést 1m es

huzalon is elő tudsz állítani sőt egy kétméteresen addig a monokromatikus mágneses hullámok nem korlátozhatók sem véges térrészbe sem véges időbe.)

 

 

Előzmény: Törölt nick (3293)
Simply Red Creative Commons License 2012.04.22 0 0 3315

Így elég, vagy csiszoljak még rajta?

 

Előzmény: Törölt nick (3314)
Simply Red Creative Commons License 2012.04.22 0 0 3313
Előzmény: emem (3312)
emem Creative Commons License 2012.04.22 0 0 3312

válasz a másik topikban, oda jobban illik.

Előzmény: Simply Red (3311)
Simply Red Creative Commons License 2012.04.22 0 0 3311

Na jó, de akkor ezzekkel mi a helyzet?

 


The use of PEMF stimulation has been found to be safe.[13] It has also been proven safe and effective in treatment of delayed union in long bone fractures and patients at a risk of non-union following spinal fusion surgeries.[14]

 

 

Based on a 2007 clinical trial, Thomas et al. conclude,

PEMF may be a novel, safe and effective therapeutic tool for use in at least certain subsets of patients with chronic, nonmalignant pain.[21]

 

 

 

Előzmény: emem (3310)
emem Creative Commons License 2012.04.22 0 0 3310

a leírás alapján a Magneter hasonló elven, hasonló terápiás célokkal működik. arról itt írtam elég részletesen.

Előzmény: Simply Red (3309)
Simply Red Creative Commons License 2012.04.22 0 0 3309

Pedig nekem  úgy tűnik, hogy például a PMF nem sima szélhámosság, persze nem vagyok a téma szakértője, úgyhogy könnyen tévedhetek is.

Előzmény: Törölt nick (3308)
emem Creative Commons License 2012.04.20 0 0 3307

ez így van, pl a mágnesterápiás berendezések is orvostechnikai eszközök: csak azt kell igazolni hogy használatuk nem káros sem a kezelőre, sem a páciensre.

Előzmény: Simply Red (3306)
Simply Red Creative Commons License 2012.04.20 0 0 3306

 az Egely kerék, mint gyógyászati/vizsgálati eszköz megjelenik egy egészségügyi minisztérium által felügyelt vizsgán

 

Nekem az a sejtésem, hogy ez a felügyelet legfeljebb csak arra terjed ki, hogy olyat ne tanítsanak, aminek közvetlen egészségkárosító hatása van.  Mint ahogy az AQUAPOL KERMI-engedélye is ugyanerre vonatkozik. Azt nem tanusítja, hogy igaz az, amit állítanak róla. Szerintem a minisztérium, ill. KERMI nevének megjelenése ilyen kontextusban alkalmas a fogyasztók megtévesztésére, tehát a kereskedelmi törvény szerint büntetendő.

Előzmény: Makkoscipo (3303)
Makkoscipo Creative Commons License 2012.04.20 0 0 3305

Nembaj, nem te vagy az egyetlen akinek szövegértési gondjai vannak.

Előzmény: Törölt nick (3304)
Makkoscipo Creative Commons License 2012.04.19 0 0 3303

Nem, tiltásról nem beszéltem, és ez szerintem nem jó irányba tereli a szót.

 

Azt hiszem azt feszegetjük, hogy az Egely kerék, mint gyógyászati/vizsgálati eszköz megjelenik egy egészségügyi minisztérium által felügyelt vizsgán. Ahol nem mellesleg gyógyítással foglalkozó embereket ellenőriznek arról, hogy kellően felkészültek-e!

Előzmény: Törölt nick (3302)
Makkoscipo Creative Commons License 2012.04.19 0 0 3301

Biztos lehetsz benne, hogy komoly, nem szeretem az összeesküvéseket de van itt valami ami nem megy ki a fejemből:

 

- Az SZTK alapú orvoslás azonnal összeomlana, ha az alternatív, komplementer, HKO stb orvoslás pl. holnaptól eltűnne így is iszonyatos a túlterhelés egyes helyeken,

 

- Ezek a "vállalkozók" adófizetők és munkáltatók is, ez jól jön az államnak,

 

- Ezek a "vállalkozók" fő beszállítói* a temetkezési intézeteknek, ami egyben a nyugdíj kifizetést és a TB költségeket is csökkenti.

 

*  Bizos Te is tudsz mondani olyan embert a környezetedben aki lemondott a modern orvoslás adta lehetőségekről, és elment egy kuruzslóhoz....

Előzmény: Simply Red (3300)
Simply Red Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3300

Remélem, hogy ez komoly, mert viccnek igen durva lenne!

Előzmény: Makkoscipo (3297)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3299

Ideje volt már. Mostmár végre lehet gyúrni a "hagyományos" tudósok üldöztetésére.

Előzmény: Makkoscipo (3297)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3298

„A porfúzió megoldást jelenthet az emberiség energiaínségére”

Budakeszi egyik csendes utcájában, dr. Egely György laboratóriumában elgondolkodtató kísérlet tanúi voltunk: a mágnesre nem reagáló szénpor a szemünk előtt lezajlott hevítés, kezelés hatására vált mágnesezhető, vastartalmú anyaggá.

– Az imént tanúi voltunk egy kísérletnek, amelynek során szénporból mágnesezhető, vastartalmú port készített egy különleges szerkezet. Mi ez a folyamat?

– Ez egy fúziós folyamat volt, hivatalos neve nincs, én porfúziónak hívom. Az elmúlt hatvan évben kutatók tízezrei igyekeztek azon, hogy hasonló eredményt érjenek el, ám dacára a rendelkezésükre álló infrastruktúrának és pénznek, nem jártak eredménnyel. Én a kollégáimmal hozzájuk képest kis összegből megalkottam a készüléket, amely képes erre. A folyamat működik, könnyebb elemekből nehezebbet tudunk előállítani. A vas nem más, mint nukleáris hamu, a természetben előforduló fúziós folyamatok során könnyebb elemekből mindig vas keletkezik. Nemcsak arra vagyunk képesek, hogy a könnyebb anyagokból nehezebbet alkossunk, hanem eközben rengeteg energiát is felszabadítunk. Mivel pedig mind a szénpor, mind pedig a hidrogén – ez a két anyag szükséges a folyamathoz – nagy tömegben áll rendelkezésre a Földön, szinte kifogyhatatlan, megújuló energiaforrás áll rendelkezésre.

– A kísérlet közben úgy láttam, hogy a szerkezet jelentős mennyiségű elektromos áramot igényel, miközben a kvarcüveg tartályban a szénport és katalizátorát hevítik. Biztos, hogy a folyamat nem igényel több energiát, mint amennyit felhasznál?

– Több energia keletkezik, mint amennyit a folyamat igényel, ez bizonyos. Tudni kell azért, hogy az önöknek bemutatott folyamat messze van a tökéletestől, meglehetősen primitív. Sajnos, anyagi lehetőségeink korlátozottak, de ha majd pontosan mérhetjük a folyamat energiaigényét és a végeredményeként keletkező energia mennyiségét, nyilvánvaló lesz, hogy a porfúzió megoldást jelenthet az emberiség energiaínségére.

Szénből vasat csinál

– Sem itthon, sem külföldön nincs fizetőképes igény, szponzor kutatásainak támogatására?

– Ha tud ilyenről, mutassa meg nekem!

– Kollégája bemutatta, hogy a szénporból keletkezett új, vastartalmú anyag közelében a hordozható Geiger-Müller számláló néma marad, azaz – bár az anyag atomjai átrendeződtek – nem keletkezett radioaktív sugárzás. Mi ennek a magyarázata?

– Ez nem olyan folyamat, mint amilyenről az iskolában tanult. A tudomány sem tud vele mit kezdeni, egyelőre a „besorolás alatt” kategóriába került. Én porfúziónak nevezem, de az elnevezésen még biztosan sokan és sokat vitatkoznak majd.

– A kísérlet nagy fényhatás mellett zajlott, amelyet plazmának neveztek. Mi a plazma?

– Aki már látott gyertyafényt vagy tábortüzet, az látott plazmát is. A plazma tulajdonképpen égés eredménye, amikor a forró gázok ionizálódnak és világítani kezdenek. A kísérlet során látott fény sokban különbözik a tízezerféle egyéb plazmától, olyannyira más, mint a többi, hogy ez képes a szénből vasat előállítani.

Csak kicsiben működik

– Ez a folyamat elsősorban energiaforrás, vagy vas előállítására alkalmas eszköz?

– Is-is. Én elsősorban energiaforrásnak tekintem, amelynek a vas az egyik mellékterméke. Sok egyéb anyag is keletkezik a folyamat során. Ha például félidőben leállítanánk, akkor kálium, titán vagy éppen kalcium keletkezik. Nehézfémek jelenlétében értékes anyagok is keletkeznek, például réz, ezüst vagy palládium.

– Egy kicsit olyan ez, mint az alkimisták által sokszor emlegetett bölcsek köve?

– Nem kicsit, hanem olyan. Arany és platina is előállítható, az imént említett palládium például a platina-csoport egyik eleme.

– A laboratóriumában látható szerkezetet elő lehetne állítani nagy méretben is? Elképzelhető, hogy ipari méretekben gyárthatna vasat, miközben energiát termel?

– Bolhából nem lehet elefántot csinálni: a bolha kicsi méretben jól működik, ám ha valamilyen módon megnövelnénk, életképtelen lenne. Az ipari méretű igények kielégítésére sok kicsi berendezést kellene előállítani és üzembe helyezni, például minden családi ház energiaigényének ellátásra egyet-egyet.

Makkoscipo Creative Commons License 2012.04.16 0 0 3297

Már nem vita téma a vitalitásmérő tudományos megitélése!

 

http://mediatar.eti.hu/medialib/17B53209-CE5B-D8CF-10BA-EF6E09D850A6.pdf

 

Legalábbis az Egészségügyi Minisztérium megoldókulcsa alapján. Lásd 4. oldal.

 

 

mmormota Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3296

Szabad térben terjedő longitudinális elektromágneses hullámokat találtál a villanytan könyvedben?! :-)

Előzmény: Törölt nick (3293)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3295

Persze hogy nem egy ember, ma már az a korszak elmúlt.

 

De itt ráadásul semmi tuti nincsen, csak nagy szavak, valós tartalom nélkül. Ami meg tartalom, abban semmi különös nincs, csak annak állítják be.

 

Egy ilyen ledes áramkört simán összeállítók a műhelyemben is, csak nem tekintem világmegválltó dolognak.

Előzmény: rapidcfg (3291)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3294

Bocsánat a hibákért, nem néztem át.

Előzmény: Törölt nick (3293)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3293

"Azokat tényleg nem tanítják, mert a tudomány jelen állása szerint nem léteznek... :-)"

 

Megnéztem a villnytan könyvemet kíváncsiságból, nem voltam rest. Mondjuk jó rég nyitottam már ki...

 

Érdekes móüd bebnne van, sőt laplace transzformációk levezetésénél is szerepel egyenletrendszerekben.

 

Akkor lehet mégis létezik a tufomány jelenlegi állása szerint? Távvezetékeknél, stb oltári nagy jelentősége van.

 

legalább nem mondjuk valótlant.

 

de a google a barátunk, ahogy szokás mondani:

http://www.electro.uni-miskolc.hu/kutatas/elektromagneses_uj.pdf

Előzmény: mmormota (3292)
mmormota Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3292

"Miért ne tanítanák a longitudinális hullámokat? Nem is értem."

 

Egely longitudunális elektromágneses hullámokra gondolt. Azokat tényleg nem tanítják, mert a tudomány jelen állása szerint nem léteznek... :-)

Előzmény: Törölt nick (3290)
rapidcfg Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3291

Ezek Teslást játszanak! Csak amit lehetett akkor, mármint barkácsolni, az ma már megbukna

egy engedélyeztetési eljáráson:) Na most komolyan: mérnöki szemmel, ha mondjuk ki kell fejleszteni valami új ötletre alapozott eljárást, módszert, alkalmazást az többezer mérnökóra.

Nem egy ember mondja meg a tutit. Csapatmunka.

 

Előzmény: Törölt nick (3290)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3290

Hát...

 

Azt hogy olyat mutatott, azt kétségbe vonnám :-). Mármint működik, persze....

 

Csak ebben semmi különös nincs, amit láttunk.

 

Már ott kezdődik a hazugság, hogy ezek a ledek darabonként fél wattosak. Már ez nem igaz! Ha valóban 50W led világítana, kinyomta volna a szemét az ott ülöknek!Ezek sima szabvány ledek pár mW teljesítménytartományúak.

 

A többi meg egyenesen félremagyarázás. Minek is van ott egy mási kcsipesszel egy drótdarab a levegőben?

 

Lehet látni, ahogy hozzáér a renszerhez, lesöntöli az egészet.

 

Néhány 10 méterre vitt át 50 W-ot... Ebbben mi az új találmány? Sokkal nagyobb teljesítményeket lehet így átvinni akár km-es távolságokra, csak kérdés a vesztesége. Ma már elektromos autókat is töltenek így!

 

Miért ne tanítanák a longitudinális hullámokat? Nem is értem.

 

Dávid Mihály naptár. Elnyomják a meteorológusok. Akkor tavaly miért nem jött be kb a fele, amit mondott az időjárásról? Vissza lehet nézni, ellenőrizni, amolyan vaktában lövöldözés. Elképesztő összemosás.

 

Összevissza hülyeségeket beszél. Intergalaktikus gondolatátvitel, Hubble, mágnesáram, stb. Vicc, komolyan mondom.

 

És akkor még vegyük Egelyt komolyan. Na pont ezért nem vesszük...

Előzmény: Makkoscipo (3288)
rapidcfg Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3289

Újra divat lesz a makkoscipő fehér zoknival?

 

Előzmény: Makkoscipo (3288)
Makkoscipo Creative Commons License 2012.04.11 0 0 3288

Azt hiszem igazi fordulat történt, Egely György ismét olyasmit mutatott, ami tagadhatatlanul működik. Az új kütyü egy dróttal hoz működésbe 100DbLED-et!

 

Méghogy nincs tudományos áttörés!

 

http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=878ecdc87

mmormota Creative Commons License 2012.04.09 0 0 3287

"nem egyszerű megemészteni a porfúziós állítását és, ha magam nem vettem volna részt intim közelségben a kisérletben akkor sokkal kisebb valószinűséget adnék a dolognak"

 

Film van róla, én is láttam. A magyarázat - fúzió - az, amit teljesen megalapozatlannak tartok.

 

"Remélem ésszerű időn belül felkarolja a dolgot egy autentikus intézmény és tőle teljesen függetlenül reprodukálják a jelenséget."

 

Ahhoz sokkal többet kell felmutatni mint amit eddig mutattatok. Pl. mennyi vas volt előtte, mennyi utána. Volt-e és ha igen milyen és mekkora részecskesugárzás a feltételezett "fúzió" közben. Megnevezett labor, bemutatott jegyzőkönyvek stb.

 

- gömbvillám tisztán átfúrt több tehenet

"Ezzel mi a problémád."

 

:-) Mit mondjak erre? Fénykép nincs, Egely ott volt mikor mesélték hogy állítólag látta valaki.

 

"Lehet, hogy tévedett."

Nem mérési, hanem számolásbeli hiba volt, Orosz vette a fáradságot és kimutatta. 

 

"Nem egyszerű egy ilyen ketyerét kimérni. Te próbáltad már ?"

Ennek mi köze van ahho hogy Egely elrontotta a számolást? Miért kellene nekem ingákat mérnem ahhoz hogy ezt megemlíthessem?

 

"- a legyek vákuumban is tudnak röpködni

Asszem ebben lehet igaza. Én ennek az inverz állítását vizsgáltam"

 

Ez egy logikai hiba. Abból hogy a normális levegőben történő röpködéshez szükség van a billérre, semmi módon nem következik hogy önmagában a billér elég a vákuumban történp repüléshez. Vagyis ez nem inverz állítás.

 


Előzmény: TEACHER (3283)
rapidcfg Creative Commons License 2012.04.09 0 0 3286

A DOF=2 ingához még annyit hagy tegyek hozzá, hogy ha gépészmérnökként annak idején

ha nem energetikai szakirányt választ nem esik ilyen csapdába azért. Ugyanis a jó öreg Buzás

Lajos féle Mechanizmusok elméletét nem minden szakon adták elő és ezen belül sem egyenlő

mélységben. Egyébként régen a mechanizmusok tervezése külön szakmának is számított.

Ma nem elegendő mélységű a tárgyalás. Régen az volt a nehézség, hogy annyi szerkesztést és szerkesztéssel követett számolást szinte lehetetlen volt kivitelezni. Ma pedig az a nehézség,

amibe beleesett. Ugyanis ma már számolni és rajzoltatni nem kunszt számítógéppel.

Viszont nem elég mély ma az elméleti tudás ezen a területen a végzett mérnökök között.

Holott egy robot nem más, mint nyíltláncú mechanizmus. DOF=7 vagy ügyesebb akár 7,5

az ember, mint nyiltláncú csatolt mechanizmus. Viszont nem tudok minden veszteséget pontosan figyelembe venni. Energetikai szakon az energiamegmaradást tagadni hát ezt hagy ne minősítsem. Vannak egyéb osztályok is amibe be lehet sorolni. Anholonom, disszipatív,....

stb. Azt senki se kérte volna számon, ha odaírják, +egyéb figyelembe nem vett veszteség.

Mert ember nincs aki azt pontosan kiszámolja, vagy kiméri. Nem is éri meg.

 

 

 

 

Előzmény: rapidcfg (3284)
rapidcfg Creative Commons License 2012.04.09 0 0 3284

Ezek szerint még sose olvastál spektroszkópiai mérés kiértékelést.

Kérj kölcsön egyet valamelyik alumínium öntödétől.

Lesz benne vas, kobalt.... És nem az öntőszerszámból diffundált ám bele.

A vas itt sem keletkezett. Benne volt az anyagban eleve.

Még arany is. Ha, az olvasztár beleejtette az aranyláncát:-)

 

 

 

 

Előzmény: TEACHER (3274)
TEACHER Creative Commons License 2012.04.09 0 0 3283

Nem vagyok üldözütt paramókus és nagyonis kritikusan kezelem a EGy dolgait.

Nem mindenben értünk egyet, de ettől még nem anyázzuk egymást.

 

Elfogadom, hogy nem egyszerű megemészteni a porfúziós állítását és, ha magam nem vettem volna részt intim közelségben a kisérletben akkor sokkal kisebb valószinűséget adnék a dolognak. Remélem ésszerű időn belül felkarolja a dolgot egy autentikus intézmény és tőle teljesen függetlenül reprodukálják a jelenséget.

Nekem ebből, hogy itt elmeséltem amit láttam semmi hasznom nem származik. Csak azt szerettem volna elérni, hogy legalább 1 ember legyen köztetek aki nem csak emocionális alapon közelíti meg a dolgot.

Én ezzel be is fejezem e tevékenységemet. Sokkal többet már nem tudok hozzátenni.

 

A korábbi eredményekből néhány érdekesebb (a teljesség igény nélkül):

- gömbvillám tisztán átfúrt több tehenet

Ezzel mi a problémád. A gömbvillám kutatásbeli érdemeit nehezen lehet elvitatni.

Persze tudom, szerinted nincs is gömbvillám. Sőt lehet, hogy tehén sincs.

 

- kettős ingában kimutatta hogy nem teljesül az energia megmaradás törvénye

Asszem nem a klasszikus kettős ingára gondolsz, hanem a két szabadsági fokú ingára.

Lehet, hogy tévedett. Nem egyszerű egy ilyen ketyerét kimérni. Te próbáltad már ?

 

- tyúkok fúzionálnak kalciumot

Ezt én magam is erősen kétlem. Csak egy nagyon alapos, autentikus kísérletben lehetne meggyőzni ennek az ellenkezőjéről.

 

- a legyek vákuumban is tudnak röpködni

Asszem ebben lehet igaza. Én ennek az inverz állítását vizsgáltam, vagyis azt, hogy "billér" nélkül a legyek képtelenek repülni még akkor is, ha minden más alkatrészük ép marad. Ha érdekel a dolog próbáld meg óvatosan eltávolítani egy légy (vagy lószúnyog) billérjeit és az képtelen lesz felemelkedni. Nem könnyű a műtét. :)

Előzmény: mmormota (3282)
mmormota Creative Commons License 2012.04.09 0 0 3282

Próbáld meg nem csak mint "üldözött paramókus" hanem külső szemszögből is tekinteni a dolgot.

 

Viszonylag nagy tömegű elem átalakulásáról szól az állítás, fúzióról, jelentős sugárzás nélkül. Semmiféle elméleti alátámasztás nincs, meg nem nevezett labor ismeretlen mérésére van csak hivatkozás, Egely elbeszélése alapján. Plusz te is láttad ahogy port tesznek egy sütőbe. 

 

A fúziót akkor is erős kétkedéssel fogadnák ilyen feltételek mellett, ha 3 Nobel-díjas fizikus teszi közzé egy neves szaklapban, nem pedig Egely egy para műsorban. A 2 díj legfeljebb arra lenne elég, hogy megismételjék a kísérletet, arra semmiképp hogy bevegyék.

Ha semmi előélet nincs vagy kifejezetten a hihetőség ellenében ható előélet van, akkor legyintenek. Ez esetben azoknak kellen többet tenni az asztalra, akik hisznek ebben. Pontos jegyzőkönyveket pl.

 

A korábbi eredményekből néhány érdekesebb (a teljesség igény nélkül):

- gömbvillám tisztán átfúrt több tehenet

- kettős ingában kimutatta hogy nem teljesül az energia megmaradás törvénye

- tyúkok fúzionálnak kalciumot

- a legyek vákuumban is tudnak röpködni

 

Ezek szerinted javítják a hitelét? Tényleg meglepőnek tartod, ha az ember inkább az alkotó fantázia újabb eredményének semmint tudományos áttörésnek véli ezt az újabb nyilatkozatot?

Előzmény: TEACHER (3281)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!