Keresés

Részletes keresés

sg2 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3576

Nem feladatom védeni a gondnokot, de hogy tisztán láss: most legutóbb a mi folyosónkon kellett nagytakarítást végezni, mert valaki összevérezte... Szóltunk, így szombat este kijött egy takarító, de nem tudta jól feltakarítani. Megint szóltunk, vasárnap is jött egy takarító, akkor sem lett teljesen tiszta, mert nem volt elég a felmosás. Megint szóltunk, hétfő reggel jöttek géppel amivel többször is fel tudták súrolni, így tiszta lett.

Miért kellett ezt köszönni? Azért mert a piszokért egy lakó volt a felelős, a tulaj feladata lett volna a takarítás, a gondnok mégis soron kívűl intézkedett (kedden lett volna csak folyosó felmosás). Ha azt mondja, nem tartozik feladatkörükbe a hétvégi takarítás más lakó után, igaza lett volna. Nem mellesleg ki fogja számlázni a tulajnak ezt a plusz költséget (amennyiben az alvállalkozó is kiszámlázza).

 

Előzmény: qwaevisz (3572)
sg2 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3575

A fórum az fórum, az közgyűlés meg közgyűlés, ne keverjük a kettőt, a fórum soha nem fog dönteni semmi olyan témában, amihez közgyűlési határozat kellene, ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy mi folyik a fórumon.

A közgyűlésen pedig mindenki úgy szavaz ahogy akar, ha szeretne konditermet akkor igennel szavaz, én meg nemmel:) Van olyan ember, aki úgy szavazna meg egy előterjesztést, hogy tudja hogy az neki rossz? Csak a csordaösztön miatt adna ki valaki egy rakás pénzt olyanra, amit nem használna?

Biztos mindig lesznek olyanok, akik nagyközönség előtt is korteskednek majd egy adott kérdés mellett, az is lehet hogy csapatostul teszik ezt (miért ne?), de ezek akkor is csak érvek, amikre lehet ellenérveket hozni, és ezeket vagy figyelembe veszem vagy nem. Ezért kell elmenni minden közgyűlésre, hogy ha döntünk valamiről, mindenki ott legyen, ha nem tetszik valami, szólj fel, stb.

 

Az a legrosszabb, ha azt mondod hogy van egy klikk, és úgyis a csordaösztön érvényesül, úgyis az lesz amit ő akarnak, engem nem is érdekel, nem is mondok én ezeknek semmit, nem vetek fel semmit, lesz*rom az egészet, mert akkor tényleg az lesz hogy egy kisebb csapat dönt majd nagy dolgokról, de nem azért mert ők így akarták, hanem mert nincs senki aki mást mondana.

 

Előzmény: qwaevisz (3572)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3574
A beszámolók alapján eléggé orosz-rulett jellegű az ottani parkolás :((
Előzmény: qayxsw (3573)
qayxsw Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3573
Meg így megnő a parkoló helyek száma is az utcában.  :o)
Előzmény: Törölt nick (3571)
qwaevisz Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3572

az ingyenes fórum "veszélyességét" (bár nem jó szó ez rá, csak nem tudok jobbat így hirtelen) természetesen csak magamra értem, szóval mindenki maga döntheti el, hogy hol van számára egy határ, az emberek 99% a másik oldalon van, így előfordulhat hogy én vagyok helikopter :-)

Hogy mindenki a saját véleményét mondja őszintén egy fórumon, az szerintem tévhit. Pont azért, mert nem szereti az ember azt, hogy mások lehurrogják a véleményét, inkább nem mondja el, vagy beáll a többség mellé. Ahogy asztalos mesterünk írta (és ebben nagyon egyetértek vele), a csordaösztön érvényesül. Amit írtam és amiért írtam, az pont ezen utóbbitól vezérelt aggodalmam.

 

A "lehallgatás", amit írtam nem hiszem én sem hogy reális esély volna. Csupán azért van bennem tartás, mert egy lakófórumon a félig meddig ismeretlen emberek egymás pénztárcájáról döntenek. Ahol pénz van, ott sokszor komoly érdekek ütköznek és az emberek ezen érdekekért, ami lehet nem kis összeg a saját zsebükbe, bizony mocskos dolgokat megtesznek (semmi személyeskedés nincs remélem ebben a mondatban, naív aki azt hiszi hogy a világban sok a tisztességtelen ember, de a Kert lenne a kivétel). És bocsássák meg nekem, de nem tartom célravezetőnek, hogy x.y meggyőzzön arról, hogy nekem kell uszoda a D garázsában (idézőjeles..), avagy konditerem az B-ben. Legfőképpen nem tartom szerencsésnek, hogy egy olyan ember szava általában végszó, aki a fizetését tőlünk kapja..(részben, mivel 4 házban gondok, nem akarom ide beírni hogy ez mennyi, de mindki tudja). Én is mindig mindent megköszönök, ha valaki segít nekem. Életben is, munkában is, de azt picit gyerekesnek tartom, hogy 5 percenként.. hogy akkor mikor végre valaki teszi a dolgát, kiemeljük és piedesztára emeljük.. én nagy bankoknak dolgozom, mégsem várom el hogy 10 millió ember megköszönje, mikor átutal egy összeget GIRO-n, és sikerül a tranzakció.. pedig közöm van a sikeréhez..csak ez természetes dolog, nekem ez a hivatásom, másnak más. Én nem vagyok jogosult ez által arra, hogy megmondjam hogy ki hova és mennyit utaljon. Remélem nem bánt senkit amit írtam..

 

Sokkal kényelmesebb olvasni a fórumot tematikák szerint, én azt mondom ne térjünk/térjetek ide át :-)

 

(végül: amit a saját szerverről írtam, az nyilván nem demokratikus közösségre működik, ilyenre mint egy lakóközösség nem tudok jó konfliktuskerülő megoldást, a saját szervert saját céljaimra írtam, nem közösségére)

Előzmény: sg2 (3568)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3571
Akkor lehet menni nézelődni? :)
Előzmény: komfort (3570)
komfort Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3570
"megközelíthető"
komfort Creative Commons License 2008.10.10 0 0 3569
elvileg ma megszűnik a hátsó zsákutcában a kapu, így az utcát lezáró ipartelep kerítéséig járható lesz, így II -es ütem jobban megközelíthet
sg2 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 3568

Lehet hogy nem veszem elég komolyan a fórumozást, de nem gondolkoztam még soha azon, hogy ha valaki leírja a véleményét, akkor azt vajon önszántából teszi-e, vagy valami csapatösztön vezérli.

Én sokszor leírtam mit gondolok, és sokszor ellent is mondtam azoknak akikkel viszont sokszor egyetértettem... Valószínű azért, mert nem is néztem hogy most éppen kinek/kiknek fogok ellentmondani, és milyen érdekeket sértek. Nem is értem hogy lehet ezt máshogy csinálni, ill. mi értelme van annak, hogy ha valaki nem a saját véleményét írja le. Szerintem nem klikkesedésről van szó, hanem hasonló véleményekről: ha névtelenül történt volna minden hozzászólás, vagyis nem lehetett volna egy új beírást névhez kötni, akkor is hasonló bejegyzések keletkeztek volna.

 

Amit az ingyenes fórumról és "lehallgatásról" írtál, elhiszem, de végülis nem zavar. Ha valaki kiváncsi hányszor léptem be, meg milyen privátokat kaptam, hát nézze meg, egészségére, de hogy semmi olyat nem tud ebből kikövetkeztetni, ami hátrányos lenne bárki számára is, az biztos. Anno pont azért döntöttünk egy külső fórum mellett, mert megbízhatóbbnak tűnt, mint egy saját rendszer. A saját rendszernek ki lenne az üzemeltetője? Ki lenne az, aki a jelenlegi adminsággal ellentétben tényleg látna mindent? Kiben bíznának meg a lakók? Mert ahogy tűnik, sokan a mostaniakban sem bíznak meg, egyáltalán senkiben, csak magukban, és bár jó dolog az önbizalom, 500 admin nekem kicsit soknak tűnik...

 

Tőlem vissza is térhetünk ide az Indexre, csak akkor senki ne lepődjön meg, ha kb. a felére csökken a rendszeresen hozzászólok száma.

 

Előzmény: qwaevisz (3561)
_gaabi_ Creative Commons License 2008.10.08 0 0 3567
Jaj, tényleg. Ez a kommunisták stílusa! Lebuktam :(((((
Előzmény: komfort (3566)
komfort Creative Commons License 2008.10.08 0 0 3566

lehet, hogy igaz, lehet, hogy nem

na? ismerős a stílus?, így kell a fórumozókat felturbózni!, aztán kell bölcsen nyugalomra inteni, és törölni, törölni, törölni

Előzmény: _gaabi_ (3564)
qwaevisz Creative Commons License 2008.10.08 0 0 3565

köszönöm, de se időm, se kíváncsiságom nincs az ilyesmire. hozzászólni se véletlenül nem szólok már hozzá semmihez, mert süket füleket látok (képzavar..), még problémát megoldódni nem láttam ott, csak érdekek érvényesülését

 

az "admin" jog az elég kevés a weben egy oldal infoinak megszerzéséhez. ha gondolod viszonzásul tudok adni admin jogot Neked pár webportálhoz, webáruházhoz, tudod tesztelni vele a vásárlást, meg látni a termékek azonosítóit.. és nem személyeskedtem, mikor a külső fórum veszélyeit hoztam fel (szóval egyik adminra sem céloztam). én is úgy gondolom, hogy egy téma szerint rendezett fórum eredményesebb lehet, de nem bíznám az egyre jobban személyessé váló adatokat egy ismeretlen "cég" szerverének biztonságára, csak is egy sajátra. egy egyszerű ott dolgozó "haver" kiadhat minden szükséges adatot, és a mai "iwiw"-es korszakban "véletlenül összehaverkodni" valakivel nem kíván magánnyomozói hajlamokat.. és úgy látom, bizony sok ilyen kis detektív unatkozó ember lakik a Mandalában.

 

nekem elég fontos az, amit leírok, az én legyek teljes egészében, és fontos az is, hogy ezt senki ne használja fel ellenem. a nick-em az egész weben ez, a nevemet és elérhetőségemet a google kidobja az első 5 oldal bármelyik linkjére, így nem ismeretlenül mondom ki a véleményem, mint oly sokan a mai világon

 

(kis megjegyzés: ha valaki nem használ ékezeteket, az nem azért van meg nem nevezett lakótársam, mert nem tud helyesen írni (bár látható elgépeléseket követett el az illető), hanem mert esetleg napi 8 órában (igen, van aki dolgozik is) olyan helyen dolgozik, ahol a magyar ékezetek nincsenek használva, és gyorsgépelésben így tanulta meg.. pl. én is mindig visszatörlök hogy ékezeteket ne felejtsem le..)

Előzmény: _gaabi_ (3564)
_gaabi_ Creative Commons License 2008.10.07 0 0 3564
qwaevisz: Kérsz admin jogokat? Nézz körül nyugodtan, nem sok izgalmas dolog van... Az IP-címeken kívül semmi. Még az se látszik, hogy egy felhasználó belépett-e életében a fórumra, nemhogy a levelezése.
Előzmény: qwaevisz (3558)
fenyőbútorasztalos Creative Commons License 2008.10.07 0 0 3563
Aki naívan azt hiszi, hogy egy fórum, és az abban résztvevők hozzáállása azonos a teljes ház lakói összetételével, az nyílván téved. Nyilván sok a látens, meggyőzhető lakó, akik kevésnek érzik önmagukat, hogy érvényt adjanak a sérelmeiknek. Ilyenkor egy hangos "klikk" mérvadó tud lenni. Még ha sokan sokmindent furcsának is tapasztalnak, akkor sem fognak a "klikk" -el szembe menni, mert a csordaösztön pszichésen gátolná őket. Én két -és szerintem jogos- ügyben hallatom a hangomat. Mindkét dolog nagyon is zsebbe vágó, nem beszélve az etikai részéről...hosszadalmas viták következtek, győzködések, ráadásul mérvadó tekintély is beszált az ellenvitába, akinek a véleménye -azoknál a lakóknál, akik ingadoznak -nagyon is sokat nyom a latban. Tehát "klikk" az igenis van, minden házban egyébként. Ahol pénzmozgás van, és ahol tetten érhetőek az érdekek, ott lesznek is. Minden lakóval egyébként meg kell találni a közös nevezőt. Ez persze nincs benne semmilyen SZMSZ-ben, házirendben, csak a hozott neveltetésünkben. Egyébként ráförmedni a másikra senkinek sincs joga. Van viszont lehetősége mindenkinek ahhoz, hogy a másik szemébe akkor és ott kultúráltan és empátiától vezérerlve kifejtse a véleményét. "Miért nem jó ha a sorompót használod gyalogosan, szomszédom...Miért nem tesz jót a gyerekhintának ha felnőttként használod -szerintem...stb-stb"
Előzmény: qwaevisz (3561)
komfort Creative Commons License 2008.10.07 0 0 3562

"admin" simán bejelentett! engem, hogy ugyanis AL-es hsz érkezett!

látta az adataimat, és én úgy vettem, hogy Ő kiadott engem akkor!

Miért is? itt  vissza lehet nézni mit írtam,  ott nem, mert beletörölt akkor

 

qwaevisz Creative Commons License 2008.10.07 0 0 3561
..és a klikken belüli véleménykülönbségek is klikken belül rendeződnek el, így bár egy 10 fős csapatból csak mondjuk 6-nak (rossz esetben 3 erőszakosnak) a véleménye lesz azonos, kifelé, hogy a klikket összetartsák már 10 személynek lesz ez a véleménye, és így a teljes közösségre nézett egyéni vélemények aránya eltorzul..
qwaevisz Creative Commons License 2008.10.07 0 0 3560

bármilyen elküldött adat, info, mely mögött nincsen olyan cég, ami elég nagy ahhoz, hogy ne adjon ki információkat, szabad préda, és csak "haverság", stb kérdése, hogy kinek a kezébe jut. egy indexes fórumon lévő járkálás (ki mit néz), egy gmail/freemail/iwiw-en elküldött üzenet mögött áll egy állampolgári jogokat (remélhetőleg) betartó cég. A freeforum, vagy bármely más ilyen jellegű fórumban ez nincs meg.

 

amúgy meg van rálátásom hogy milyen adat nyerhető ki a freeforum esetén, nyilván nem én vagyok a kiválasztott

 

a klikkesedést nem negatívumként írtam. ha nem színházba mentünk volna, lehet lemehtünk volna mi is. a vélemények-klikkesedésére írtam ami írtam, mikor a klikken belüli emberek egy véleményen lesznek, és csoportosan támadják azokat, akik kevesen vannak, akár egyedül a véleményükkel. de ahogy látom, máshogy értelmezted a fogalmat.

Előzmény: sg2 (3559)
sg2 Creative Commons License 2008.10.07 0 0 3559

Érdekes amit írsz, különösen azért, mert nekem a mai napig van admin hozzáférésem a fórumhoz, bár soha nem használom. Egyáltalán nem lehet az admin oldalon olyan információt kiszedni amit Te mondasz (pl. ki-kinek milyen privát üzenetet ír). Ezt honnan vetted? Adminként egyedül az admin privát üzeneteit látom, de hidd el azok nem túl izgalmasak :) Kit érdekelne amúgy hogy ki milyen privát üzenetet ír? Mindenkinek van email címe, azt is tudnak egymásnak küldeni, vagy szerinted az emaileket is "lehallgatja" egy harmadik fél?

 

Nem azért hívtuk át arra a fórumra az itteni hozzászólókat, mert ott van lehetőség más privát dolgainak követésére, hanem mert átláthatatlan volt ez az ömlesztett hozzászólás mennyiség. Több lehetőséget is megnéztünk a http://www.freeforum.hu/mandalakert vagy a http://mandalakert.blog.hu/ is ezeknek a próbálkozásoknak a nyomai. Nem valami felsőbb hatalom akaratára történt a váltás, legalábbis én nem számítom magam annak, és még az az egy-két ember aki a szabadidejéből áldozott erre, szintén nem.

 

Klikkesedésről: az én szememben az a klikkesedés, amikor egy csoport kizárja annak lehetőségét, hogy bárki más csatlakozzon hozzájuk. Te hol látsz ilyet? A D épületben pár táncoktató lakó táncórákat adott az önként jelentkezőknek. Te is mehettél volna. Vasárnap ismerkedést szerveztek, Te is jöhettél volna, M is jöhetett volna. Sokan voltunk ott a B-ből is, C-ből is, nagyon jó volt a hangulat. Nem kötelező részt venni ezeken, nem baj, ha valaki nem akar megismerni másokat, de azért emiatt ne hívjuk már klikkesedésnek az egymást ismerő és egymással kommunikálni képes embereket!

 

Előzmény: qwaevisz (3558)
qwaevisz Creative Commons License 2008.10.07 0 0 3558

miért gondolja oly sok embert azt, hogy ő különb a másiknál, az ő normái az etalon, a nagybetűs ERKÖLCS? leírja valaki a véleményét, a saját hozzáállását a dolgokhoz, avagy a hozzá nem állását :-) és mint pirannyák rácsapnak, és ítélik. én is játszottam ilyet, 6 évesen, bizonyosan azért, mert az oviban volt mikor én voltam akit körülvettek a pirannyák, és jó volt visszaadni.
az nonszensz amit - nevezzük M-nek - M ír, ha nem tartja be a közösség alapvető szabályait, akkor nyilván van olyan pont, ahol lehet ellene fellépni. attól, hogy kívülálló, és ő ott akarja a kutyáját kivinni, ahol nem illik, még nem kevesebb mint az "etalon". pontosabban róla nem tudunk semmit, míg az "etalonról" annál többet, mivel szívesen megosztj(ák) bölcsességüket a közzel.
a legjobb, mikor alsó kis csetben olvasom, hogy töröljük az üzeneteit :-) mi ez itt kérem, Kínai Népköztársaság? ezután az lesz aki nem úgy szavaz a közgyűlésen, mint a hangos kisebbség, azt elássátok a Kertben? csak azért, mert sok ember nem tartja célravezetőnek a fórumon való vitatkozást, nem akarja hogy ismeretlenek kioktassák, még nem biztos hogy egyetért a konditeremmel, nem biztos hogy kielégítőek számára a gondnokunk ködösítései, és szinte egészen biztos hogy nem szeretne plusz tízezreket fizetni azért, hogy xy hazaérve tudjon kocogni egy közös tulajdonú futópadon, a fárasztó "shopping"-olást követően

Egy Virágszálnak nagyon igaza van.. közösséget építeni ekkora méretben nem lehet, itt klikkeket lehet létrehozni, amik létre is jöttek (pl. a nagyon büszke D klikk)

(és egy zárójeles megjegyzés a "cenzúrázott" fórumról, csak hogy ne legyenek kétségei senkinek: a fórum mögötti mozgások, ki mikor olvassa, mit töröl ki, kinek milyen privát üzenetet ír, hamradik fél által olvasottak, és az info el is terjed adott klikkekben)

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3557
Szép munka! [ A csempéről inkább nem nyilatkoznék :) ]
Konyháról, padlóról nincs kép? :P
Köszi
Előzmény: komfort (3556)
komfort Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3556

 A "cenzúrázott" fórumon idegosztály alakul... Dr Csernus lassan-lassan küldheti az ápolóit, ....képek talán enyhítőek kicsit...parkettáznak, konyháznak, kádaznak utat építenek... 

régi lakóhelyemen több lakásban volt kutya, mint amennyiben nem, ..., sorompó engem is "bezárt" tegnap, kifelé jövet (rajtam kívül senki nem zavarta az infrák pásztázását) kiszálltam, újra lehúztam, beültem, kicsit hátra-előre mozogtam, és sikerült, addig, amíg II-es ütem kapuja is elkészül, addig így lesz (valószínű) aztán mindenkinek csak jobb lehet (kutyáknak is)

-sanci- Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3555

Hi!

Beleolvastam a fórumotokba, az egyik hozzászóló szépen leírta a lényeget kötbérre vonatkozóan.

Nekünk amúgy július 10. körül (elsők között) volt a műszaki átadásunk, de csak szeptember 20. körül tudtunk költözni, és ez még gyorsnak is volt mondható. Tehát bő két hónap volt, és elég kevesen költöztek egyébként ettől hamarabb be a Mandalába. Sajna ez van. Kitartás!

Tudom, a leggázabb az, hogy nincsenek konkrét infók, nem tudsz előre tervezni, ütemezni. Nekem is szívás volt az albérlettel, folyton rágta a fülem a főbérlő mikor megyünk már...

Üdv,

Sanci

Előzmény: Jucz78 (3553)
ipungi Creative Commons License 2008.10.03 0 0 3554
SZIA! Hát igen, amikor gond és kérdés lett volna, akkor itt sem igazán volt korrekt és pontos válasz, csak: xy..ra tartozik, szabin van, beteg, majd visszahívja, stb. Úgy látom most nálatok játszák ezt. Tudsz írni privát is, ha megírod az összes dátumot: készrejenentés, műszaki átadás, stb. akkor az én szerződésem alapján megnézem hogy mi az ábra. ÜDV: IMI
Előzmény: Jucz78 (3553)
Jucz78 Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3553
Hú, ezt jó hallani. Szerintem ugyanazt a szerződést írtuk alá. Nálunk még vita van, hogy hányszor 30 nap csúszás lehetséges, de jó hallani, hogy legalább az általuk elismert kötbért kifizetik. A gond, hogy az altől annyira nem kapun infot, hogy már mindenben kételkedünk, és lassan tiszta üldözési mániások leszünk. De gondolom ezzel Ti is így voltatok.
Szóval köszi a választ! Ez most nagyon jól esett!:)
Előzmény: ipungi (3552)
ipungi Creative Commons License 2008.10.02 0 0 3552
SZIA! Szoktam olvasni az oldalt, de nem szívesen írok oda, elég sok sötét emberke írogat ott, nekik kár lenne bármit is elmagyarázni, úgysem hallgatnak senkire... Szóval: ismerni kéne a szerződés szövegét,de gondolom olyasmi mint ami itt volt.A lényeg: a csúszásokra többször 30 nap a JOGOS, hiába kételkednek "odaát".Tudom hogy ezt kb.15x leírták már ott, de vki még mindíg nem fogja fel.     Az ügyvédről: szerintem korai.1. szerintem meg kéne várni, amíg megvan a kulcs.Az al, nem fog eltűnni. Minden időpontról papír van. Szerintem akkor, 1 normális és korrekt számítás alapján kéne kiszámolni a KÖTBÉRT, ha jár. Be kell adni, és kész.Ha fizetnek harc nélkül akkor az ügyvéd pénzkidobás. Ha meg vita van, akkor jöhet az összefogás és az ügyvéd. 2. amíg át sincs adva, hogy akartok kötbért számolni? Az napokra szól..     Egyébként itt is volt kötbéres lakás, vitás ügyről nem tudok(ettől persze lehet...), én 2 lakóval beszéltem, nekik szó nélkül fizettek. Ui: nekem annak idején sikerült JÓL kiszámolni az időpontokat. ha kapok 1 szerződést+ az időpontokat, akkor szívesen átrágom.   Remélem sikerült valamit segíteni, írj nyugodtan, ide v. privát is, akár. ÜDV:IMI                                                                                     
Előzmény: Jucz78 (3551)
Jucz78 Creative Commons License 2008.10.01 0 0 3551
Sziasztok!
Mi a Dagálysétányon vettünk lakást. Szerény számításaink szerint már kötbéres időszakban vannak. Szerintük nem. Van rá esély, hogy kaphatunk valamit? Vagy nálatok lépett fel valaki jogi úton?
Köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3550
Köszi a szuper képeket!
Előzmény: komfort (3549)
komfort Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3549
komfort Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3548

 

qwaevisz Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3547

Satyesz33: saját véleményem, hogy ne kérj ilyet "komfort"-tól, mert ha Neked megteszi, más dolga sem lenne az elkövetkező hónapokban mint illegális bejárásokat szervezni. És bizony az átadásig egyre több ember lesz ideges, főleg ahogy olvasható a cenzúrázott fórumon már most sokan bőröndökbe pakoltak..

Ha lakás vásárlás előtti dillemmád van, szerintem (mivel vásárlás előtt vagy), lehet beszélni az értékesítőkkel (ugye azt tudjuk, fizetés után az AL számára csak egy bankszámla vagy).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!