Keresés

Részletes keresés

enndru Creative Commons License 2009.08.30 0 0 1276
No látom ez a szarkeverés nagyon bántja párak érzékeny lelkivilágát, úgyhogy ezúton elnézést kérek érte. Maradjunk annyiban, hogy feleslegesen keltette a feszültséget egy elég jól sikerült EB után.
Azt nem mondta senki, hogy nem nyilatkozhat ilyet, csak ne csodálkozzon azon ha lesznek olyanok, akik nagyon nem értenek majd Vele egyet.
Egyébként ha A-t mer mondani, akkor mondjon B-t is, vagyis nevezze meg, hogy ki volt az "aki ügyesebb volt még a kezdőknél is, de sajnos vagy a padon ült, vagy esetleg a lelátón".
Komolyan érdekelne kire gondolhatott, saját maga mellett persze :)
Szalait gondolom azért "kellett" eladni, mert egy bizonyos Vérten Orsolya mögött túl sok játékidőt nem kapott volna, ami fejlődése szempotjából nagyon nem lett volna előnyös. Mellesleg a Lokihoz igazolt, amely az NB1es dobogóért lesz nagy harcban, nem pedig az NB2esért...
Előzmény: dezsizola (1274)
a csendes többség Creative Commons License 2009.08.30 0 0 1275
Azt azért csendbe megkékérdem, ha annyira jó játékos TK akkor miért nem Őt vette meg a Debrecen, miért SZB-t?
Előzmény: dezsizola (1274)
dezsizola Creative Commons License 2009.08.30 0 0 1274


 

Sajnos vagy három napig nem voltam, mert melóztam, és döbbentem olvasom, hogy min megy a vita!

 

Egy dolgot előre leszögezek: jászberényi vagyok, éppen úgy ahogyan Turcsányi Kriszta. Ismerem az apukáját, akinél szentebb sportőrültet még nem hordott a hátán a föld, ismerem az anyukáját, aki hajdan NB I-es játékos volt, mostanság meg vagy tíz éve éhbérért neveli a gyerekeket, és ismerem őt magát is.

 

Nagyjából három éve, amikor még igazán kicsike volt, készítettem róla egy portréfilmet, akkortájt került a Vasasba. Ki merem jelenteni: jól nevelt, tisztelettudó és kedves kislány volt. Ha azóta nem rontották el (és nem hiszem, hogy elrontották volna), akkor a szarkeverés, meg egyéb dolgok, amiket hozzászólóink vele kapcsolatba hoznak nemes egyszerűséggel baromság.

 

Nézzük meg a másik oldalról, hogy mi történhetett. Idézem a mondatot, ami piszkálja a csőrötöket:

 

" Ha megfigyeljük a kezdő sorban hétből öt győri játszott. Holott a cserepadon is hasonló tudású játékosok ültek, sőt volt olyan is, aki ügyesebb volt még a kezdőknél is, de sajnos vagy a padon ült, vagy esetleg a lelátón. Tehát nem mindig az ügyesség döntött, igazából az számított, hogy ki volt győri játékos.

 

Hát, elég komoly baj van a sportban, ha egy játékos nem nyilatkozhat le ennyit. Mert az azt jelenti, hogy van a főnök (szövetségi kapitány, főtitkár, elnök), akik beszélhetnek, a többinek meg kuss. Ezt kérem úgy hívják, hogy diktatúra. Mármint, ha ennyit sem nyilatkozhat. Hozzáteszem mindjárt: én NEM hiszem el, hogy ez így lenne. Ennél sokkal többre tartom a magyar kézilabda kultúrát.

 

A kislány elmondta a véleményét. Őszintén, kertelés nélkül. Ettől még nem lett szarkeverő!!! Mondhatta volna persze azt is, amit a sportolók szoktak, vagyis a nagy semmit. Hogy aszongya: nagyon boldog vagyok, és mindegy hogy ki szerzi a győzelmet, csak legyen meg és a többi. Gondolom ezeket a lózungokat mindenki ismeri, nem kell ragoznom. De nem, ő elmondta, amit gondolt. Őszintén. Felénk falun ilyenek az emberek, nem tehetünk róla. Ja, és névvel mondta el, nem suttogva, titokban. És nem nick nevek mögé bújva.

 

Róth Kálmán persze megsértődhet emiatt, de akkor nagyot csalódnék benne. Jó párszor volt alkalmam vele veszélni, nem olyannak ismertem meg. Az viszont kétségtelen, hogy a mindenkori kapitány felelőssége a csapat összeállítása. Ha ő úgy ítéli meg, hogy az ország hét legjobb junior kéziséből öt győri, akkor ötöt rak be a kezdőbe. Szíve-joga.  (Azt azért csendben megkérdem, ha annyira jó játékos SZB, akkor miért kellett eladni őt?) Ha az eredmények jönnek (és most jöttek), akkor senki nem kérheti őt számon.

 

DE: leszarkeverőzni, meg mindeféle senkinek elmondani egy kislányt egy őszinte nyilatkozatáért, szerintem fájdalmasan egyszerű dolog. Persze ami nem öl, meg az megerősít. Úgyhogy remélem Kriszta erősebb lesz e dolog után, mint korábban volt.

 

dz

 

MahatmaC Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1273
Védekezésben nekem az volt az érzésem hogy a szélső posztot direkt adtuk fel, mert a mezőnyt elnézve azt is elmondhatjuk ez nem a szélsők világversenye volt. Támadásban viszont természetesen igazad van.
De szerintem abban meg te érthetsz velem egyet, hogy a 4 szélső közül Szalai volt az egyetlen aki az elvárthoz vagyis még egyszer mondom önmagához képest jól teljesített. Legalábbis én nem vártam tőle hogy az EB végén több gól áll a neve mögött mint a másik 3 játékosnak.
Na de azt hiszem ez az utolsó amit a témával kapcsolatban írtam:) Annál is inkább mert jövő héten kezdődik a bajnokság.
Előzmény: Omega12 (1271)
vincentvega78 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1272

Felkerültek végre a döntő és az éremátadás fotói is:

 

www.vargabela.com

 

 

 

Omega12 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1271
Ne haragudjál nem értek veled egyet. A 4 szélső közül egyet sem lehet kiemelni. Ha pedig valakiről egy meccsen 5-6 gólt kapunk, azt gondolom az magához képest sem volt jó. Ennek a csapatnak nyugodtan ki lehet jelenteni a szélső játéka/védekezés , támadás/ volt a gyengéje.
Előzmény: MahatmaC (1268)
Tonio.Kröger Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1270
Na, végre egy izgalmas nyilatkozat, és erről is sikerül lemaradnom... :)
Luca_41 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1269
Ezt nem tudtam, bocs.
Előzmény: vincentvega78 (1266)
MahatmaC Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1268

Szerintem kb ugyanannyit kaptunk a másik szélről is. De azt is figyelted hogy a bal szélen mennyi labdát szereztünk és visszafutásnál hányszor sikerült faltolnia jó ütemben? Ami a helyzet kihasználást illeti a másik szélről még gyengébb volt, sőt arról a feléről talán indítás gólt sem lőttünk.

Szóval magához képest jó volt, ami a másik 3 szélsőről nem mondható el.

Előzmény: Omega12 (1267)
Omega12 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1267
,,Turcsányi azért maradt ki mert Szalaihoz képest a védekezése egy nagy 0."


Úgy gondolom ezen az EB-n Szalairól kaptuk a legtöbb gólt. Valamint helyzetkihasználása is még csak jónak sem volt mondható nemhogy kiválónak. Valóban erénye a gyorsaság, de azon kívül túl sokat Ő sem mutatott. A tiszta ziccereket általában belőtte, de szélről igencsak rossz volt a statisztikája.

vincentvega78 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1266

Ez már nem az eredeti, hanem az erősen cenzúrázott változat.

Az eredetit tegnap este levették, ez került föl helyette.

Előzmény: Luca_41 (1265)
Luca_41 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1265
Előzmény: vincentvega78 (1261)
enndru Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1264
"Én a saját véleményemet irtam le semmilyen szemüveg használata nélkül"
:))) Itt mindenkinek van valamilyen "szemüvege".

Turcsányi bátor volt (a meccseken is legyen mindig ilyen bátor), kimondta a véleményét. Azon viszont ne csodálkozz, hogy vannak akik túllátnak a "tündibündi kisszélső" képen, és nem igazán értékelik az ilyen "kivagyok - mivagyok, 19 évesen jobban értek hozzá mint az edző" kijelentéseket.
Előzmény: handball 44 (1262)
MahatmaC Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1263

Én minden érvedre illetve felvetésedre tételesen megválaszoltam hogy szerintem kit miért nem játszattam volna én sem többet. Sőt arra is utaltam hogy mi az amit én is hibának tartok. De te ehhez képest te semmilyen érvet nem hoztál fel ezekkel szemben csupán általánoságban beszélsz. Amíg nem tudsz mondani, további érveket ez így egy parttalan vita, amit így kár folytatni.

És mivel ahogy olvasom a véleményeket, riportokat a többség velem ért egyet, így nem hiszem hogy az én látásmódomban van a hiba, hanem a tiédben.

Valaki írta hogy Magyarországon nem divat a saját hibák beismerésével kezdeni. Na pont ez az amit hiányoltam a kislánnyal készült riportból. Talán ha az edző és a többi játékos szapulása előtt megjegyzi hogy igen a védekezésemen van mit javítani, vagy hogy most nem volt bennem meg a tűz, akkor nem vált ki ekkora felháborodást sokakban. Mert attól hogy ő és még talán egy-két játékos így érezte még nem lesz feltétlen igazuk is.

Előzmény: handball 44 (1252)
handball 44 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1262

Felettéb érdekes a megállapitásod!

Ugyan is Janurik és Drávain kivül eggyiksem Újbudás!!

Se Turcsányi,se Dajka!:)

Én a saját véleményemet irtam le semmilyen szemüveg használata nélkül,de azért vannak akik az ellenzö használata mellet irja amit ir,dehát emberek vagyunk mindenkinek saját véleménye lehet!

Az meg hogy Turcsányi kimerte mondani és lenyilatkozni azt amit ö érzet,de biztos vagyok benne hogy más is osztja a véleményét azért nem hiszem hogy ilyen szinten támadni kellene!

Szerintem ez még mindig egyenessebb,mint amit RK sokszor tesz,hogy másképp nyilatkozik a játékosokrol és aztán mikor ott az idö akkor már homlok egyenest mást tesz!!!

 

Előzmény: enndru (1256)
vincentvega78 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1261
Már eltávolították.
Előzmény: Tonio.Kröger (1260)
Tonio.Kröger Creative Commons License 2009.08.28 0 0 1260

Igen, kifejezetten sok gólt kaptunk szélről, főleg leindításból. (Mondjuk pl.: a norvégok ellen ez gondolom, a többi csapatnak is gondot okozott, de ez persze nem mentség.)

 

Amúgy a linkelt interjút, amire végig hivatkoztok, s ami kapcsán vita alakult ki, csak én nem találom, és én bénázok valamit, vagy esetleg már eltávolították az oldalról, és azért nem tudom elolvasni?

 

 

Előzmény: Svézi (1259)
Svézi Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1259
Szalai szvsz kifejezetten rosszul védekezett, a jó ég tudja hány gólt kaptunk róla
Előzmény: MahatmaC (1249)
attus germanicus Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1258
Új-, de a többi stimmel :-)
Előzmény: enndru (1256)
enndru Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1257
Miért, szerinted egy ilyen nyilatkozattal mit indít meg a fórumokon? :)
Előzmény: handball 44 (1254)
enndru Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1256
Ahogy látom rajtad meg Óbudai :)
Előzmény: handball 44 (1252)
enndru Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1255
Rajtad meg ahogy látom Óbudai :)
Előzmény: handball 44 (1252)
handball 44 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1254

Iszonyu stilusban beszélsz egy fantasztikus jo játékosrol!!

Hogy lehet ilyen alpári megnyilvánulást beirni egy 18 éves lányrol???

Sok embernek itt igazán magába kellene egy picit nézni!!!

Szörnyü!!!!

Előzmény: enndru (1253)
enndru Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1253
Valóban voltak érdekes döntései Róthnak. Kovacsics a komoly meccseket végig harcolta, miközben a másik két irányító a padon meg a lelátón üldögélt...
Azé nem gyenge iram van már ezen a szinten is, egy ember nem bírja végig szusszal a 60 percet, pláne nem sorozat meccsek alatt. Félidőnként játszhatott volna 5-10 percet valamelyik irányító, s akkor talán Misinek is maradt volna ereje a végére.
Ha Drávia siránkozott volna, hogy kevesett játszik még megérteném, mert Léránttal csak a létszám volt ki mikor a pályán volt, de hogy ez a Turcsányi mire fel pattog? Még ha mutatott volna valamit amikor játszott akkor talán elfogadható lenne a pampogása, de így, hogy nem sok semmi volt belőle, inkább csak szarkeverésnek érzem.
Előzmény: MahatmaC (1249)
handball 44 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1252

Nem tudok veled eggyetérteni,mert igen érdekessen látod a helyzetett!!

Jobban mondva inkább csak Györi szemüveg van rajtad!!

Hidd el néha nem árt ha pártatlanul nézed ezeket a tehetségess lányokat!!

Az meg elég szégyen ha a favorizálás után megyünk és nem a jozan ész és teljesitmény után!!!

A döntött meg végképp homályossan nézted!!!

Előzmény: MahatmaC (1249)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1251

te komolyan gondolod, hogy Róth elmondta a csapatnak, hogy a győriek előnyt élveztek? mert, ha nem volt ilyen hülye (bár nem gondolom, hogy a győriek különösebb előnyt élveztek volna), akkor miért kéne hinnünk a nyilatkozó játékosoknak, mikor ők csak az érzéseikre alapoznak, és ezzel próbálják magyarázni a kevés játéklehetőségüket?

 

"nem jellemző kis Hazánkra, főleg a politikusainkra , hogy igazat mondanak"

 

még egyszer kérdezem, miért lenne igaz, amit mondott, mikor csak az érzéseire támaszkodott? de tudod, mi nem jellemző kis hazánkra? hogy valaki saját magában keresi először a hibát. és ez igaz Róth győri klubedzős és mostani nyilatkozataira is.

Előzmény: retro 2 (1248)
nicko Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1250
mondtam itt az játszik aki győri ;)
Előzmény: V-Man (1236)
MahatmaC Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1249
Kezdjük azzal hogy két embernek feltétlen ki kell maradni a csapatból, úgyhogy mindenki nem játszhat. Egy-egy döntéssel én is tudnék vitatkozni és tudnék érveket mondani, de összességében nem hiszem hogy sok esetben másként döntenék. Az már az EB előtt várható volt hogy a ki maradó általában Dajka, Turcsányi, Léránt, Drávai társaságból fog kikerülni. Ez azt hiszem nehezen vitatható.
1. Általában minden edzőnek meg van a kapusa akit favorizál. Így általában őt kezdeti és a másik kapusnak csereként kell bizonyítani és bizony ha padról felállva nem tud teljesíteni akkor pár percet követően jön vissza a kezdő kapus. Ez bármelyik csapatban így van. Janurik esetében egy meccsen kaphatott volna több szerepet a tét nélküli spanyolok elleni meccsen. De azt ugye te sem gondolod komolyan hogy ha 5 percig nem fog semmit a csere kapus a döntőben, akkor nem fogja az edző visszaküldeni a másikat ha ő legalább néhány labdával találkozott.
2. Mikor szeretted volna Drávait többet látni a pályán? A norvégok ellen amikor nem ment neki sem? Ráadásul az a helyzet hogy ő volt győri és még bírom is a kiscsajt.
3. Dajka azért ült 5 meccset a lelátón, mivel azért nagy luxus lenne 3 irányítót nevezni a keretbe, amikor Hornyák és Lénárt is irányítani illetve sok jó átlövőnk van. Azon gondolom nem érdemes vitatkozni hogy a csapatban ő a 3. irányító.
4. Turcsányi azért maradt ki mert Szalaihoz képest a védekezése egy nagy 0. Nem tudom figyelted-e hogy Szalai hány labdát szerzett a szélen és visszafutáskor hányszor sikerült neki megállítani az ellenfelet. Nem feltétlen csak a támadásban mutatott teljesítményt kell nézni.
Így mint korábban is mondtam egyetlen kérdés van, hogy Szögi miért nem került gyakrabban a pályára akár csak hogy Kovacsics tudjon pihenni, akár hogy 2 kis emberrel játszunk.
Előzmény: handball 44 (1247)
retro 2 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1248
Ez egy kemény riport volt.....nem jellemző kis Hazánkra, főleg a politikusainkra , hogy igazat mondanak ,ezért ez is érdekes de egy nagyon tanulságos történet! Nem feltételezem, hogy ilyen fiatalon bármilyen érdeke fűződjön hozzá, hogy ne mondja el őszintén azt amit a csapaton belül valójában történt? Én kíváncsian várom a többiek nyilatkozatait is/persze nem győri játékosok/....Hátha kiderülne, hogy ez igaz vagy nem.
handball 44 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 1247

Azért azt látom te nem vagy pártatlan egy bizonyos csapattal szemben!

Janurik hatalmassat játszot Montenegro ellen és a Szlovákok ellen is!

De a kezdési lehetöség bizalmát soha nem kapta meg RK tol csak ha már ment az ellenfél akkor került pályára és ha nem lendült egyböl be akkor irány 5 perc után a kispad!

Drávai miért nem kerülhetet hamarabb fel a pályára és miért nem lehetett többet fent??

Dajka miért ült a 7 mecsböl 5x a leláton??

Turcsányi mivel érdemelte ki ezt a bizalmatlanságot RK tol?

Szoval vannak itt komoly kérdések amit elég nehezen ért meg az ember ha nézte ezt az EB-t!!!

 

Előzmény: MahatmaC (1244)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!