Keresés

Részletes keresés

ez-Ben Creative Commons License 2012.10.29 0 0 948

:) Csábító, csábító...hova jutott volna a világ, ha minden csábító kiherélésre került volna ?

( Imikére még nagy feladatok várhatnak a szamárnemzettség "szőkítésében" !:)

Előzmény: Jasmine-20 (947)
Jasmine-20 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 947

azért az ilyen állatok csak jobban érzik magukat fajtársaik között, de Matyid tényleg kibérelte magának a kutyát ^^ egy jó barátság kezdete... :)

ma felajánlották, h ha kiheréltetnél Imit bekerülhetne az állatsimibe ahol nem kellene egyedül lennie, hatalmas területen lehetne... mit ne mondjak csábító :)

ez-Ben Creative Commons License 2012.10.29 0 0 946

:) A világhíres versenylovunk az 54 versenyen 54 győzelmet arató Kincsem elválaszthatatlan társa egy macska volt. Okos szamarad, már kiválasztotta egyik kutyát "társalkodójának". De azért biztosan jobban örülne egy szende szamárlánynak ! (Te meg a leendő kiscsacsinak !:)

Előzmény: Csillag0531 (945)
Csillag0531 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 945

köszi Jasmine a segítséget!

Igen,szerintem a társaság hiánya a gond nálunk.

Amit leírtál hogy Imike hogyan viselkedett veled mikor takarítottál ugyanezt csinálja a mi  Matyink is

ha nem vele foglalkozunk.És tegnap előre engedtük a házhoz pár órára ahol a két kutya is van és akkor 1x-2x meg kergette az egyik kutyát ,a másikkal jól meg volt és ennyi olyan jól viselkedett:-)))

Be kell szereznünk  neki egy társat:-)

Előzmény: Jasmine-20 (943)
Jasmine-20 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 944

Jasmine-20 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 943

Csillag0531 én azt mondanám h abrak NEM KELL!! felesleges egy olyan szamarat abrakolni ami nem dolgozik!!! csak hülye lesz... ezt látom az enyémen, eddig kapott abrakot, mert az istállóban nem tudták megtenni, h nem adnak neki, mert addig ordított, míg nem kapott. csak egy falatot kapott de mivel 1nap 3x így a fejébe szállt, végre kikerült az istállóból és azonnali hatállyal letiltottam az abrakról

a kaja féltése nem lehet h az előző helyéről jön? pl elették előle és muszáj volt védenie? az enyémmel nincs ilyen gond ha kapja a zabot. el is vehetem előle ha úgy tartja kedvem...

unatkozhat igen, az is kiválthat ilyet, az enyém egyedül van mert mén és azt ugye semmivel nem lehet összerakni...

képzeljétek elmesélek itt egy történetet :) Imcsi most került új helyére egy beállós kifutóba, ahol eddig lovak laktak, de takarítva nem voltak. na mondom én kitakarítom h ne a szarban álljon. meg volt bolondulva, h nem vele foglalkozom. felborogatta a talicskát, kivette a kezemből a gerebjét(!), beleállt a kupac közepébe. nem bírtam elhessegetni... látom rajta egyre idegesebb, jön, sunyít, legázol, csipked egy idő után ágaskodik a hátam mögött, na ez utóbbit nem szoktam annyira díjazni, most egy oldalba csapással honoráltam a gerebje nyelével. erre elkezdett a karámban körbe körbe galoppozni és rúgni egy lábbal, két lábbal,ordítva :D kicsit volt csak ideges :P

társ kérdés, szerintem, ha vesztek is mellé másikat az csak kanca legyen úgy tudom a mének nem viselnek el maguk mellett heréltet sem, bár ha fiatal még Matyika akkor lehet megszokja, viszont a leányzóval meg ugye az állandó csikó... ha nem akartok eladni akkor vagy heréltessétek a mént vagy birkát vegyetek mellé. hivatalosan fedeztetni nem éri meg túl sokat kell fizetni a szövetségnek, zugcsikókból meg van elég... nem vagyok híve a zugfedeztetéseknek...

egyébként meg szerintem nem kor kérdés, h mikor vesztek mellé másikat ha idősebb tapasztaltabb kancát vesztek az jól le is töri a szarvát :D Iminek is az kéne, h jól elverje már vki, kicsit öntelt  a drágám :D

én öszvér párti vagyok ^^ szerintem nagyon helyesek, de azt hallottam h nagyon szemetek tudnak lenni... egy szamár önfejűsége keresztezve a ló erejével... háátt :D azt hallottam a méneket  azonnal herélni, mert kezelhetetlenek, és úgy sem képesek szaporodni... de amúgy tényleg jól dolgoznak nyereg alatt is és kocsiban is...és hozza a szamár ellenállóképességét...

Imivel próbálkoztak öszvérgyártással de nem fogant meg a kanca...

Dombalo Creative Commons License 2012.10.28 0 0 942

Ma megtörtént az első szamaragolásom, nagyon jó élmény volt! A segítőm fogta a kötőféket én pedig ráültem a csacsim hátára. Teljesen nyugodtan viselte, nem rugott és nem is ugrándozott. Szerintetek ez azt jelenteni, hogy már az előző gazdija is hátalta?

farkasmentos Creative Commons License 2012.10.28 0 0 941

Mi a véleméne a csapatnak az öszvérekről?Én azt olvastam,hogy az a jó öszvér melynek szamár az apja és a ló az anya.Forditva azt írja a tudomány,hogy nem annyira jó. Mert talán a külső jegyeket az anyától örökli (méretek stb) a belső jegyeket meg az apától (ellenállóság stb) . Vélemény? Tapasztalat??

ez-Ben Creative Commons License 2012.10.27 0 0 940

:)..."vészhelyzetben" akár egy kis öszvér is lehetne az újszülött. Hasonlóan szívós, kedves jószág. Fogatban pedig felülmúlja a szamárt és felveszi a versenyt egy átlagos lóval.

A benzinárakat tekintve...(... újra nyeregbe magyar !:)

Előzmény: farkasmentos (939)
farkasmentos Creative Commons License 2012.10.27 0 0 939

Tud valaki eseteg szamár csődört Cegléd-Szolnok környékén?

Csillag0531 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 938

Szabolcs megyében lakunk.

Előzmény: farkasmentos (937)
farkasmentos Creative Commons License 2012.10.25 0 0 937

Kedves CSillag!

Szerintem mindenképpen a kanca a legkobb mellé.Bár én lehet csak akkor vennék mellé kancát ha ivarérett lesz. Bár nem vagyok nagy tenéyztő. Lehet az a jobb ha együtt nőnek fel és akkor csinálnak kis csacsit amikor ők akarnak. Erről Vica lehet többet tud.

Szabad tudni ti merre laktok?

Előzmény: Csillag0531 (936)
Csillag0531 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 936

Köszönöm hogy írtál!

Igen,mi is gondolkozunk azon  hogy kellene Matyinak egy társ.

Csak hogy mi legyen az a társ azt nem tudjuk eldönteni:-))))

Az az igazság hogy a férjem  egy kanca csacsiban gondolkozik.

Én meg nem tudom hogy jó ötlet e?................

Előzmény: farkasmentos (935)
farkasmentos Creative Commons License 2012.10.24 0 0 935

Kedves Csillag !

A szamár társas lény!Igényli,hogy legyen mellette valaki.Nekem addig még nem volt másik csacsim, egy birka volt a társa.Teljesen jól összeszoktak.Együtt laktak,együtt ettek.Mikor levágtuk a birkát volt nagy sírás-rívás Manci részéről.Most ,hogy már ketten vannak jól elvannak.Bár néha összekapnak,de ha nincsenek együtt akkor meg hiszti van. :-)

Előzmény: Csillag0531 (934)
Csillag0531 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 934

Kösziii  Jasmine!

Hát kikap hogyha csipked ,azt vettem észre hogy ez főleg reggel és este van amikor a kaját kapja.Mintha követelné hogy adjátok már mert éhes vagyok,ilyenkor jön ,sunyít ,csipked.Ha megeszi a kaját nyugodtabb.De egyébként futószárral szépen jön- megy,igaz egy hete szabadon van   nagy területen.Engedte hogy a férjem nyirogassa a szőrét ,a fülénél is(úgy vettük hogy sok bogáncs volt bele ragadva a szőrébe).Úgy követ minket mindenhová mint egy puli kutya,a lábát is adja szépen.Ha eszik van hogy ott hagyja az abrakot és keres hogy nem  hagyom e ott és ha látja hogy a közelben vagyok(etetem a többi állatot)megy vissza és eszik tovább,nagyon édes:-)))Arra is gondoltam hogy lehet időnként azért ilyen "heves,csipkedős"mert unatkozik és velünk így játszana,szerinted????Ő egyedül  van a területen ,délutánonként a baromfikat engedjük még ki  2-3 órára arra a részre.Lehet társ kellene neki?

A te Imid egyedül van?

Szívesen fogadok  mástól is tanácsot!!!   :-)))))))))

Előzmény: Jasmine-20 (933)
Jasmine-20 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 933

Csillag0531

üdvözöllek köztünk ^^ azért a szemtelenkedéssel vigyázzatok egy csődi eléggé eltud pofátlanodni és komoly sérüléseket okozhat a későbbiekben...

köszönöm a dícséretet. Imi 4éves és 2éves kora óta foglalkozom vele intenzíven előtte csak lötyögtünk ^^(8hónapos kora óta ismerem)

Dombalo

nekünk ilyen zablánk van ami bevált

de ezek is jók -->http://www.nagylovas.hu/lovas/index.php?pid=103&gid=1&id=1247

http://www.nagylovas.hu/lovas/index.php?pid=103&gid=1&id=1964

a zablánál figyelni kell mert a szamár rafkós állat és ha nem akar fordulni átengedi a száján a zablát(ezért jobb a pálcás)

Farkasmentős

egyszer majd összehozzuk a nászt Manci és Imcsi között ^^ majd nézek vmi rendezvényt felétek és beugrunk hozzátok is :) csak reméljük egyezni fog a sárlással :P

Dombalo Creative Commons License 2012.10.19 0 0 932

Sziasztok!

A futószárazás valóban bevállt, most már sokkal nyugisabb a kis Panni, de elég nehezen irányítható kötőfékkel. Gondoltam veszek zablát, de nem tudom milyen típus a megfelelő a szamárnak.

Csillag0531 Creative Commons License 2012.10.19 0 0 931

Jasmine!

Végig néztem a videókat rólatok,hihetetlen milyen ügyesek vagytok!!!

Nagyon szép az Imikéd!:-)))

Mennyi idős korától foglalkozol vele?

Csillag0531 Creative Commons License 2012.10.19 0 0 930

Miért is ????:-))))

Előzmény: ez-Ben (929)
ez-Ben Creative Commons License 2012.10.18 0 0 929

:) Az ég küldött...

Előzmény: Csillag0531 (928)
Csillag0531 Creative Commons License 2012.10.18 0 0 928

Sziasztok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni!

2 hete boldog tulajdonosai vagyunk egy majdnem egy éves csődör szamárnak.

Nagyon jól viselkedik bár minél jobban érzi magát annál szemtelenebb:-)))

Egész nap szaladgálhat  nagy területen,nagyon tetszik neki.

Képet megpróbálok majd feltenni.

farkasmentos Creative Commons License 2012.10.17 0 0 927

Imike jó parti lenne ,de ő is messze van hozzánk,mint általában mindenki.Lószállítóm meg nincs. :-(

Előzmény: ez-Ben (926)
ez-Ben Creative Commons License 2012.10.16 0 0 926

:) Jasmine-20 "Imikéje" pedig jó party lehetne ! ( Üdv. :)

Előzmény: farkasmentos (925)
farkasmentos Creative Commons License 2012.10.16 0 0 925

Én még soha nem láttam egyik kancámon sem a "cérnázás" jeleit!!Az öregen egyszer látszott az igazi sárlás.Csámcsogott,ha a marját megnyomtam megállta stb.

Esetleg hallott már valaki oylat,hogy mesterséges megtermékenyítést csinál valaki szamaraknak?(Ez most jutott eszembe,elég furcsán is hangzik,még az én számomra is :-)  )

Az a bajom,hogy nálunk a faluba nincs már szamár csődör. Kanca is csak 4-5 ha jól tudom.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.14 0 0 924

Keresek egy nagyon szép környezetbe kanca szamarat tartásért cserébe 1-3 évre. Bővebb infó: vadasy@gmail.com

vihogó Creative Commons License 2012.10.13 0 0 923

3 hetente ivarzik,pérája belül élénk piros,vérbő,átlátszó nyálkával borított.péráját villogtatja,nyálka csurog belőle,vékony cérna vastagságban lóg a földig(cérnázik) Viselkedése megváltozik(izgágább,félénkebb stb)

Előzmény: farkasmentos (922)
farkasmentos Creative Commons License 2012.10.13 0 0 922

A szamarak is 4 hetente ivarzanak újra?

Vagy csak szezonálisan? Nekem a két kancám talán sárlottak most,de a tipikus jeleket nem mutatták,csak sejteni lehetett.Azt mondják ha nincs csődör  a közelbe akkor egyértelmű jeleket nem mutatnak.

Vélemény?

Köszi

farkasmentos Creative Commons License 2012.10.08 0 0 921

Én először a hámot tettem rá,hogy lássam mit reagál.De igazán semmi különös reakció nem volt.Később ráhasaltam csak úgy pár másodpercig.Utánna gondoltam lesz ami lesz ráülök,bent a karámba.Rátettem a kantárfejet,és hopp.Kicsit meglepődött de nem volt ugrálás stb.Úgy voltam vele nem egy magas jószág,nagyot csak nem esek.Nyilván nem a betonon próbálkoztam azért hanem a homokba. :-)

Utánna már csak azt kellett megtanulni ,hogy ara forduljon amerre a kantárt húzom.Nyilván ha prof lovaglós lennék meg több időm lenne sok mindnere meg lehetne tanítani.De annyit tud,hogy viszi az embert a hátán ha kell,és arra megy amerre irányítod.

Nagyon nem örül ha a hátán vagyok.Lehet ha 50 kilóval könnyebb lennék szivesebben hurcolna. :-)

Jasmine-20 Creative Commons License 2012.10.06 0 0 920

mindenképp  a fokozatosság elvét kövesd(bármit is csinálsz)

először is tudsz valamit az előző életéről? lovagolták? kocsizták? dolgoztak vele?

a szamarak tényleg elég rafkósak amikor az ember azt gondolná h sínen van biztos csinál vmit XD

az enyém van h nem akar jobbra fordulni mert épp nincs kedve hozzá... így ütköztünk össze majdnem egy lovasfogattal mert ő lordságának nincs kedve fordulni XD

ha lovagolták nem lesz gond de ha nem akkor először építsd ki a bizalmat vele és utána próbálkozz... ha nem bízik benned lehet lerak a hátáról... először hasalj fel rá, kérj meg vkit h segítsen neked fogja meg vezetgesse miközben te fent hasalsz. ha ez nem okoz neki gondot akkor szépen lassan ülj rá és úgy is vezetgessenek kicsit aztán szállj le dícsérd meg ülj vissza megint néhány lépés és így tovább

köszönöm a videoim ajánlását jól esett -^_^- ha vkinek ihletet tippet esetleg segítséget nyújtanak akkor nagyon boldog vagyok :)

ez-Ben Creative Commons License 2012.10.06 0 0 919

:)...kérlek szépen, először kérd meg rá valamelyik ismerősöd- lehet régebbi haragosod is- hogy üljön fel rá...ne téged dobjon le elsőként. Mert a csacsi furfangos egy állat ám, ahogy azt Fekete István : Kele című könyvében is olvashattuk.

Aztán ha nyeregbe marad jöhet a Te debütálásod, melyhez nézd meg Jasmine-20 videóit.

Ha mindez rendben van próbafutam...a kislányod csak akkor ültesd fel rá ha 100%-ban megbizhatsz a hátasodban.

Sok sikert...és élménybeszámolókat, mellyel a topik nézettségét is előnyösen befolyásolhatod.

A magyar "lóratermett"...de ha ló nincs- ahogy a mondás tartja ! ( Üdv.)

Előzmény: Dombalo (918)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!