Fritz! Box 7170 angol FW 82 van rajta. Az androidos telora van Fritz! app, de csak 86 vagy újabb FW vel működik. Létezik ilyen agol FW? Vagy csak a német? Ha lecserélem németre, gondolom mindent újra kell állítani a Fritzben...
Szerintem azt próbáld ki, hogy a Fritzen beállított SIP szolgáltatók kliensszoftveren keresztül működnek-e. Ha működnek, akkor valszeg a Fritzcel van probléma .
Köszi! Egyenlőre még várakozó állásponton vagyok... úgy néz ki indul egy pinless-callback funkciót használó telekommunikációs cég a nyáron valamikor. Az ő 12 Ft-os percdíjuk is elég lesz nekem. Mert az action voip is nagyjából ennyi lenne, ott nincs kapcsolási díj, a callpirates van mostani euró árfolyamon kb. 7-8 Ft körüli percdíjal, de van kapcsolási díj. (amivel csak a 3. percben megy le a percdíj 12 Ft alá...) A callingcredit pedig nem műxik pc-re mégsem, hiába lenne az is a 7-8 Ft-os percdíj árban... Az összekeverés pedig most amúgy is elvette a kedvem... :(
Összekeverik. PH-n írták, hogy 6 centes mobil percdíjat számolnak, ha "idegen" sip szerverrel történik a regisztráció. A Vezetékest jól számolja.
Amit linkeltél, az ahogy én látom, csak azt részletezi, hogy milyen dns szervereken van regisztrálva, frissítve a sip.callingcredit.com cím, tehát mik azok a szerverek, amik feloldanák IP-re, de nem oldják fel nslookup szerint.
Ha a két voip egy progi alatt a voipconnectet értetted, ott elvileg nem gond, hogy ugyanaz a progi, mert be kell lépni felhasználónévvel és jelszóval és belépés után tudja az egyenleget, más-más kontaktok vannak az oldalon elmentve, tehát nem keveri össze. Azt lenne jó tudni, hogy nem sip protokollt használ-e :), mert ha igen, le kéne nyomozni, a callingcredit milyen címre megy ki. De ehhez én még - egyelőre - kicsi vagyok. :)
Ugyanott találsz egy 46 oldals leírást, hogyan állítsd be a klienst. Annyira testreszabhatóra sikerült csinálniuk, hogy már pilótavizsgás a dolog. :)
Amúgy vicces, hogy a nimbuzzban mennyi adatot kell megadni, és a nokia saját megoldásánál mennyit és hány helyen. Persze a nimbuzz olyan kodeket használ, amilyet, de 370kB-ból kijön egy perc. Picit halkabb, és talán kásásabb, tompább, mint pl. a mobilevoip-pal, de nem számottevően, mert egyébként teljesen érthető a másik fél, és ő is tisztán hall engem (3G-n, vagy wifin, sőt, a nimbuzz elmegy EDGE-en is, de ott azért néha-néha megakad, bár mondjuk ezt a GSM is megteszi bizonytalan térerőnél). És a mobilevoipnak több, mint 800kB kell egy percre, annyival meg nem jobb minőségű. A nokia saját sip megoldását meg nem tudom megmérni, mert képtelen voltam rávenni, hogy működjön.
Odáig eljutottam, hogy regisztrálja a sip szerveren az azonosítómat, sőt, a hívást is el tudom indítani a telefonkönyvből, de meg se nyikkan. Nem csörög ki, semmi hang nem jön és így marad, míg le nem lövöm.
Nokia E52-ben használnám az actionvoip SIP beállításait, de nem akar működni, beregisztrálás oké, de bekapcsolni nem tudom:
Phone -> Settings -> Connection -> SIP settings Profile name: ActionVoip Service profile: IETF Default access point: MyWlanAccessPoint Public username: MyActionVoipId@sip.actionvoip.com Use compression: no Registration: Always on Use security: no Proxy server: Proxy server address : none Realm : none Username : none Password : none Allow loose routing : yes Transport type : auto Port : 5060 Registrar server Registrar server address: sip.actionvoip.com Realm: sip.actionvoip.com Username:MyActionVoipId Password:MyActionVoipPassword Transport type: auto Port: 5060
Guglival én ezt találtam. Itt is mintha arról írtak volna, hogy létezik, csak át van irányítva... De pocsék az angol tudásom...
Azt egyébként én sem tartom túl jó ötletnek, hogy mind a két voip szolgáltató esetében ugyanazt a programot használd. Az xlite pl. szintén jó megoldásnak tűnik, de lehet, hogy vannak ennél jobb progik is...
De mindettől függetlenül még mindig kérdés, hogy a kiírt percdíjat számolják-e, vagy, ha valamit összekavarnak, fizetheti az ember a sokszorosát, ami egy hosszabb beszélgetésnél azért nem annyira nyerő...
SIP felhasználónév: név@callingcredit.com / jelszó: a callingcredites jelszó
Proxy: sip.callpirates.com !!!!
És működik... :) Szépen bemondja, hogy nincs elég egyenlegem. Ugyebár callpirates és callingcredit egy és ugyanaz (dellmont), nem is enged az oldalon ugyanazzal a névvel regisztrálni mindkettőre (sőt, voipyo us ugyanez, meg még millió másik).
A callpirates PC-s szoftvere, a voipconnect simán beenged a callingcredites felhasználóval és jelszóval. A kérdés már csak az, hogy ezzel mennyire zavarom össze őket :), és nem kezdenek-e callingcredites felhasználóval és callpirates-es sip szerverrel más percdíjat számolni, vagy össze-vissza számolni... Az egyenleghiány-közlő szövegből ítélve nem, de azért legközelebb kíváncsi leszek. Callingcreditre fogok tölteni és ezekkel a fenti beállításokkal fogom használni. Ha callpirates percdíjjal fog számolni, az se gond, mert a sip miatt ha a callingcredit nem menne, úgyis a callpirates-t használnám.
Megnéztem, és tényleg. A sip.callpirates.com-ot meg szépen feloldja ip-re, mert az ugyebár létezik (és használom is).
Csak az érdekes az, hogy akkor az oldalukon miért szerepelnek sip beállítások, és kettővel lejjebb hertel hogyan használja mégis ezekkel a beállításokkal?
Kell pénznek lenni az egyenlegen, hogy működjön a SIP? Mert Nimbuzzban a callpirates regisztrált 0Ft egyelneggel, el is indította a hívást, és egy automata közölte, hogy nincs elég egyenlegem (azóta van). A callingcreditnél viszont nem is regisztrál, ugyanúgy beállítva, mint a callpirates-t.
Nimbuzzban a felhasználónevet név@sipszolgáltató.com formában kell beírni, a callpirates-nél megy is így, de a callingcreditnél nem. :(
Nekem a callingcredit sip szervere nem regisztrál. Helyette bármelyik másikkal viszont igen. A történethez hozzá tartozik, hogy SIP-en keresztül a tarifa 6 cent/perc és nem 2,5 cent-perc mobil irányba. Persze Mobilvoip szoftverrel 2,5 cent a hívás. Nem értem miért ez a megkülönböztetés, de ez van sajnos.
Tegnapi tranzakció ma már el is van számolva. Szokatlanul gyors. Megint valahol az eladási és a közép árfolyam közé számoltak, mindig az eladási alatt van kicsivel.
A SIP útvonalat köszi, végülis tök logikus és könnyen elérhető helyen van... :D
Többiek, akik töltögettek már pénzt a szolgáltatókra: nektek is eltűnt első feltöltés után a paypal és bankkártya lehetőség? Dellmontos szolgáltatásokra gondolok.
Igen, ez is lehet egy altervnatíva annak, aki egy átlag usernél mélyebben foglakozik ezekkel a dolgokkal. Anno free adták az usa tel. számokat. Nekem is volt pl. stanaphone, de mára már megszünt. Feltöltés nélkül lehetet hívni az usa számot. Nem foglalkozom már ezekkel évek óta, de feltételezhetően most is vannak ilyen szolgáltatók.
Hát a 8 HUF-os percdíjaknál a 15% nem olyan nagy (1,2 Ft/perc) dolog, persze a hazai szolgáltatóknál viszont rendes megtakarítás lehetne elérni 15%-al. Persze az EURHUF árfolyamán is lehet(ne) spórolni.
Amúgy kipróbálta már vki, hogy működik ez az EU-n kívűli áfa mentes feltöltés, avagy egy elméleti síkú dolog.
"Regisztrációnál ez nem fog menni, mert regisztáció során kéri a tel.számod, és ha más (EU-n kívűli) országot, illetve tel számot (automatikusan az országhoz rendeli az ország behívó kódját) regezel be, nem tud visszahívni, ergo nem tudod folytatni a regisztrációdat sem."
Ez igy ebben a formaban nem igaz. A google voice ad amerikai szamot, amit utana at tudsz iranyitani es SIP-en ki tud csengeni nalad. Igy amerikai szamon visszahivhato vagy.
Ha pedig valaki nagy uzemben tolna, akkor vasarolhato 5-8 USD ertekben barmilyen orszagban helyi vezetekes telefonszam, amit SIP-en lehet iranyitani sajat magadhoz. Igy is visszahivhato vagy es a regisztracio folytathato.
15% arkedvezmenyert szerintem megeri ha valaki sokat telefonal.
Apropó euró árfolyam: nem az eladásit, hanem a deviza középárfolyamot kell nézni, kártyás fizetésnél legalábbis a bank abban számolja el a vásárlást, vagy ahhoz nagyon közel.
Ez részigazság csak. Ugyanis amikor leemelik a számládról, akkor valóban középárfolyamon számol, de az elszámolása T+2 day, ezért 2 nap múlva esedékes eladási árfolyamra kompenzál. Ha szerencséd van és erősödik a HUF, akkor visszakapsz,vagy kevesebbet vonnak még le, ha viszont megzakkan, azaz gyengül a HUF, akkor a különbözetet még bevasalják. Dev eladásin adják, a bankoknak ez a spread-jük, azaz a költségük/nyereségük a tranakciód után. A dev. eladási árfolyam természetesen bankonként változik, akár több forint is lehet az eltérés.
Itt is megtalálható, csak kicsit a megszokottól eltérően érhető el, de működik a SIP (ATA-n keresztül használom otthonról ill. a melóhelyről ugyanazzal a regisztrációval)
Nos akkor belépsz az oldalra callingcredit.com majd a mobil app letöltés alatti "More infó"
A lap alján klikk a "Get CallingCredit for your mobile phone."-ra
utána alul a General Info alatt megtalálod többek között a Check our other ways to call -ot is ahol szerepel a SIP használata is, valamint a többi kínált lehetőség is.
Na bakter... Én úgy tudtam, hogy a callingcreditnél nincs SIP. Hanstel.hu szerint sincs, és azt az oldalt, amit linkeltél, a callingcredit oldalán én sehol nem találom linken. Csak közvetlenül a címet beírva lehet elérni...
Mindegy. Azért regisztráltam callpirates-re, mert ott van SIP. Az a kb. 75 fillérrel drágább percdíj bőven jobb még így is, mint a kb. 14 forintos kapcsolási díj. Francba...
Legközelebb callingcreditre töltök.
Apropó, callpirates-re feltöltés után a feltöltő oldalról eltűnt a bankkártyás, paypal és egy csomó más lehetőség, csak 4 maradt, azok is netes pénztárcák, meg a banki utalás. Azt írják, nincs még vásárlási történetem (purchase history) és ha majd lesz több vásárlásom, akkor visszakapom a többi lehetőséget. Most ez mi!? :)
Amúgy először paypallal akartam, mert ott forintban tudom terhelni a kártyámat, de a paypal vagy 4× visszadobta, hogy "confirm your credit card". Így maradt a kártyás fizetés, de ott hogy hány Ft lesz, attól függ, hogy mennyin áll az euro, amikor a mastercard elszámolja a bankkal a tranzakciót (3-8 nap is lehet).
Apropó euró árfolyam: nem az eladásit, hanem a deviza középárfolyamot kell nézni, kártyás fizetésnél legalábbis a bank abban számolja el a vásárlást, vagy ahhoz nagyon közel.
"A feltöltés idejére átirod a beállítási felületen a címedet, országot (utána meg vissza, ha szereted a rendet). 'szt jónapot. Természetesen a számlát nem teheted könyvelésbe ez esetben :-)"
Regisztrációnál ez nem fog menni, mert regisztáció során kéri a tel.számod, és ha más (EU-n kívűli) országot, illetve tel számot (automatikusan az országhoz rendeli az ország behívó kódját) regezel be, nem tud visszahívni, ergo nem tudod folytatni a regisztrációdat sem. Amennyiben már egyszer feltöltötted az egyenleged, akkor meg be vagy már azonosítva, a rendszerükbe, azért nem fog menni. Csak EU-n belüli országot tudsz csak ezt követően bejelölni. Lehet, hogy nincs igazam, akkor sorry :)
A Callingcredit-re is feltölthetsz (10€+0,7 kez.kts.+15% áfa)=12.31€-t. jelenleg az a legolcsóbb mobilirány, ami SIP-el, http://www.callingcredit.com/sip azaz PC-ről/ATA/P2P/Mobilról egyaránt műxik. Ami lényeges a Callpirates-el szemben, hogy itt nincs kezelési költség.
Még a mai gyenge € árfolyamon (kb. 312 Ft/€ eladási ár) a mobil hívás percdíja 10 Ft alatt van: 0.025€x 1.231%x 312HUF/EUR = 9,60HUF/min
Én is most készülök callpirates-re tölteni. Egyszerű okból: van SIP lehetőség, és össze tudom hasonlítani a SIP-en keresztüli forgalmat a mobilevoip progiéval - nomeg, hogy mobilnettel hogy muzsikál. Ha nincs számottevő különbség, akkor viszont átnyergelek callingcreditre, mert ott nincs kapcsolási díj, a rövid hívásokra jobb és ha mobilnettel nem az igazi menet közben, akkor a phone-to-phone megoldás is olcsóbb ott. De a SIP miatt muszáj a "tanulópénz". Mondjuk még így is röhejesen olcsóbb lesz, mint a normál percdíjam.
Köszönöm a segítséget. Callpirate lett a vége,itt sem volt paypal fül. A hanstel.hu oldalon küldtem paypalon a feltöltést és negyed óra múlva már próbáltuk is! Szuper hangminőség.
Tudom hogy van kapcsolási díj,de ez az első próba. Most már csak egy német aldis kártyát kell vennem és elér a család menet közben fillérekért!