Bő másfél hónapja van csak a hiba, azelőtt hónapokig hibátlan volt a Firefox-om is!!! Valami az én Firefoxommal lehet, de nem tudom, hogy hol sérült le!!
Az oldal (pl. jofogas) optimalizáljon, ne te! Erre gondoltam. Tehát az oldal üzemeltetője, karbantartója írogasson, pipálgasson olyasmit, hogy minden gépen, minden böngészőben egyformán (de legalább közel egyformán) jelenjen meg a tartalma.
Igen ám, de ott több lapfül és rengeteg bepipálási lehetőség van... ! Konkrétan a Ccleaner melyik lapfülén milyen beállításoknak az alapbeállításokhoz képesti átpipálásával szabjam meg neki ebben az esetben, hogy milyen gyanús részletre vadásszon az esetleges hibás beállítások között?? Programok? Registry? Egyéb beállítások? Mit, hol (melyik lapfülön, és hogyan?
A Firefox-Bővítmények és a Firefox-Kiterjesztések oldaláról nézve a dpolgot, itt mindent rendben találsz?? (Van a frameworkos ugyan, de az le van automatikusan tiltva, tehát azt most nem használja a Firefox; a többi kiterjesztés és bővítmény rendben van, nincs olyan köztük, amelyiknek erre a problémára károsító befolyása lenne?)
Igen. De ezt az optimalizálást a Firefoxban kell bepipálni valahol a Tartalom, vagy az Adatvédelem lapfülön belül (ez esetben melyik lapfül melyik pipa), vagy pedig a Jófogás weboldalán lévő valamelyik opcióból/menüből kell kiválasztani.
Ha nem jól gondolom az optimalizálási folyamat menetét, akkor leírnád nekem lépésről lépésre, hogy hol melyik panellapon/lapfülön mit és hogyan pipáljak be vagy ki?? ---> (Ennek úgy érzem nagy hasznát venném, mert még így ilyen mélységig még nem nyúltam bele sohasem a Firefoxba egyszer sem... .. .) -- Köszönöm előre ha egy pár sorban leírod ennek a lépéseit szakkleírás nélkül nem állok neki "barkácsolni", nehogy véletlenül elszúrjak benne valamit... ! :)
(Ez előtt a tanács elolvasása előtt a sütikből töröltem néhányat, azokat amelyek a Chrome alatt nincsenek meg, de ahhoz az érintett 13 db sütihez, amelyik a Chrome alatt is megvan (nyilván mert szükséges, azokhoz nem nyúltam hozzá. Arra rájöttem pl. a sütik tartalomleírásából, hogy pl. a "ses" nevűek azok, amelyek az egyes hirdetések földrajzi helyeinek adatait is tartalmazzák, mert bennük van Veszprém megye, Hajdú-Bihar megye, Pest megye, Bács-Kiskun megye, stb. ... nevei is.)
Ha ez az optimalizálásos mesterfogás nem hozna eredményt, akkor az alábbi megoldás segíthet??:>>
Ha teljesen letörlöm az egész "Jófogás"-sütiágat, utána uninstallálom a Firefoxot, eltüntetem (letörölöm vagy csak átnevezem, mindegy, nem fogja látni így sem-úgy sem...) az összes hozzá kapcsolódó Windows-mappát a "C:\Documents and Settings\Loacal Settings\Mozilla\Firefox" mappára gondolok, tehát ha egy Firefox-mentes "szűz" Windows-t kapok vissza, és erre a Windows újraindítása után újratelepítem a Firefoxot, az megoldást hozhat erre, ha utána újra rámegyek a Jófogás-weboldalra, és mivel akkor törölve van már a Jófogás ág a sütiken belül, akkor a Firefox majd újra úgy viselkedik, mint amely böngészőprogram létére most először látja ezt a Jófogás-weboldalt, és akkor újra megkér a weboldal a sütik használatának elfogadására, és ha itt ezt elfogadom, akkor nyilván hibátlan vadonatúj "Jófogás"-sütiágat fog nekem létrehozni. Így van, jól látom ezt???
Van egy tisztán Firefox-os problémám (ezt azért merem állítani, mert kipróbáltam a Google Chrome-mal is, és azon az minden további nélkül működőképes. Mozilla Firefox alatt viszont egy ideje (kb. másfél hónapja) már nem működik amit itt alább leírok.
A probléma Jófogás oldalának a használatával függ össze. Szóval kétféle üzenőfal van rajta, egy amin a hibákat lehet jelenteni a Jófogás szakértői felé, ez üzemképes most is a M. Firefox alatt; meg van egy másik, a fontosabbik üzenőfal, amelyiken a Jófogás-on hirdető emberek hirdetéseire lehet válaszolni és megvételi ajánlatokat tenni: na ez az utóbbi üzenőfal az, amelyik a Mozilla Firefox használata közben teljesen üzemképtelen, de amelyik a Google Chrome alatt továbbra is üzemképes!
A kérdés, hogy miképpen lehet a csak Firefox alatt fellépő hibát a Firefoxban kijavítani? A Jófogásos szakik a sütik törlését javasolják, mert akkor arra rendbe kellene jönnie.
A hiba lényege, hogy ezen az üzenőfalon keresztül nem tudok üzenni a jófogás oldalain hirdetőknek. Itt van a hiba fotóképe:>>
<< Ezt a hibát a jófogásos szakik szerint a Firefoxban lévő valamelyik hibás sütik okozzák, ezért töröljek a sütik (Cookies) közül. Megnéztem a sütiket mindkét böngészőn, és láttam, hogy azokat weboldalak szerint csoportosítják a böngészők (a M. Firefox egy tree-fán ábrázolva mutatja, a G. Chrome pedig az adott weboldalhoz társított párbeszédpanelen a nevükkel megcímkézett gombokon jeleníti meg a sütiket). Erre én összevetettem a G. Chrome jófogásos sütijeivel (13 db. süti van benne) a M. Firefox jófogásos sütijeivel (39 db. süti van benne, és lehet hogy jónéhány felesleges is, nyilván azok között bújhat meg a hibát okozó süti).
Összevetésükkor ezt láttam:>>
xtvrn AFIRST __gfp_64b seen-cookie-notif nomob optimizelyEndUserId redir gr_reco xtan434551 xtant434551 user_segment xtor434551 xtdate434551 mp_activity cTest resDone20101213 isp mv_test_jofogas_redesign stat_counter default_ca ses session_id session_http ses ses md sq ses xtord ses ses optimizelySegments optimizelyBuckets utag_main _ga _gat_tealium_0 _pulse2data vsid optimizelyPendingLogEvents
Ezek közül a vastag betűvel szedett 13 db. cookie van meg a hibátlanul működő G. Chrome-ban, a vékonnyal szedett többi a vastagon szedettekkel együtt pedig a M. Firefoxban van benne. Tehát a vékony betűvel írottak között kellene lennie a hibás sütinek is. De melyik lehet az??? Nehogy véletlenül azt töröljem le, amelyikben a Jófogás-ra való belépési jelszavam és felhasználónevem van eltárolva... ! Vagy a jelszót azt itt nem tárolja a Firefox, csak a Biztonság lapfül Mentett bejelentkezések paneljén, itt a sütik közt nem? Ezt jó volna tudni... .. .
Mi lenne a hiba javítása?
[1.]>> KItörölni az összes Jófogás-os sütit a süti tree-fa "Jófogás" nevű ágával együtt, újraindítani a Firefoxot, és aztán újból belépve a Jófogásra már csak a valóban hibátlan sütik jönek létre újonnan a sütik használatának az elfogadásakor, és akko már működni fog a hirdetőkkel kapcsolatot tartó üzenőfal???
[2.]>> Uninstallálni a Firefoxot, letörölni a Firefox profilmappáját (melyik az, hol tárolja ezt a Firefox?), majd utána a Windows újraindítása után a Firefoxot újratelepíteni, belépni vele a Jófogásra, és a sütik használatát újból elfogadni vajon???
[3.]>> Ha egyik sem, akkor honnan kezdjem el a javítást?
És ez nem Firefox sajátosság. Nem is függ a böngészőtől. Valamennyi felkeresett internetcímen megjelenik. Engem is zavar, de sajnos nem tudok mit tenni.
Volna egy kérdésem: ha megnyitok egy oldalt, akkor állandóan megjelennek ezek a "süti" figyelmeztető csíkok. Vagy felűl, szinte kitakarva a főcímet, vagy alúl. Hogyan lehet ezeket letiltani. Arra nem akarok klikkelni, hogy megértettem, mivel már megint gyüjtenek valamit. Ezek a sütik voltak valamikor is, de nem figyelmeztettek ilyen erőszakosan, hogy fogadjam el.
Idegesítőek. Nagyon sok oldalon ott van. Ezekért a megjelentetésekért, vagy a használat engedélyezésért pénzt kapnak az oldal üzemeltetők?
Frissítettem a 44-es firefoxra , és most nem férnek el az ikonok feliratai a toolbar-on. Nem találom hol lehetne beállítani, hogy elférjen mint elötte?
Mindig elfelejtem, hogy ez alapból nincs a FF-ban...
Ez kell hozzá: Image Zoom. Ennek a menüjében van olyan lehetőség, hogy 'Kép megjelenítése', amire görgővel (mint középső gomb) kattintva jelenik meg a kép új lapon.
Így nem próbáltad még a képeket nézni? : Jobb-katt -> Megnyitás új lapon -> majd a többi, ahogy írtad, átírás IMG-re, vagy BIG-re. Ezzel csak bezárni kell az új lapot, ha megnézted a képet, nem kell keverni fent a mutatóval.
Ha csak az az egy lap van az új ablakban, akkor annak a fülét megfogod és visszahúzod az előző ablak fülei közé/mellé/után. Ezzel az az ablak - amiben volt - meg is szűnik.