Keresés

Részletes keresés

Scholl4 Creative Commons License 2018.12.28 0 0 13004

Szia!

 

November 25-én rendeltem meg a 160-as Levital matracomat, 2-3 hetet ígértetek a szállításra.

Legutóbb december telefonon érdeklődtem, a kollégád azt mondta hogy bármely pillanatban érkezhet, de legeslegkésőbb 2 héten belül. Immár eltelt 5 hét, és még egy számlaszámom sincs az utaláshoz, nemhogy matracom...

Nem tudnád valahogy meggyorsítani az ügymenetet? Kezd fogyni a végtelen türelmem.
Rendelési azonosító: 4649

 

Előzmény: Alváskultúra (13000)
Zeki_ Creative Commons License 2018.12.28 0 0 13003

KeziccsókolomkedvesLászló!

 

Swiss Dream HR Ultra van-é?

 Mindjárt kettő. :)

 

Vagy olyan kaliberű?  Mer az ám a besztbáj! :)

Előzmény: Alváskultúra (13000)
gabo011 Creative Commons License 2018.12.28 0 0 13002

Szia Laci!

Küldtem mail-t! :-)

Előzmény: Alváskultúra (13000)
Alváskultúra (X) 2018.12.28 0 0 13000

Kedves matracot keresők!

 

Van ca. 250db elfekvő matracunk, ezen belül pedig mindenféle méret, mindenféle márka, mindenféle állapot. Zsírúj, csomagolássérült, kiállítási, kifutott-megszűnt, bonell, zsákrugós, memory, hiseghab, kókusz, Yatas, Cardo, Hilding, Curem, Tempur, Relaxx, Medical Concept, stb, 90-es Levital mintamatracok-prototípusok...

 

250 darab. Ingyen vagy jelképes összegért, 10-20 ezer forintért, féláron, stb...

 

Akit esetleg érdekel, úgy hamarosan (január első hetében) lesz egy komplett lista erről méretekkel, típusokkal, árakkal. 

 

Email-ben szívesen segítek.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás lászló

Alváskultúra (X) 2018.12.27 0 0 12999

Szia Krisz101,

 

szerintem nem garanciális probléma. Az ágykeret lehet 1-1,5cm-rel nagyobb (többnyire szokott is)és a matrac is lehet ugyanennyivel kisebb. Sajnos amikor ezek összeadódnak, akkor valóban zavaró is lehet. Ami még történhet, hogy a matrac 2-3 hét használat után egy kicsit még igazodni fog valószínű azonban, hogy soha nem fogja kitölteni a teret. A matrac valós mérete gyártónkként változik. Egy 140.es matrac belső magját a legtöbben 138-ra vágják és erre kerül a matrachuzat, így ca. 140-et kapunk. A nagyáruházi matracokra ez nem vonatkozik, hiszen általában nem hajlékonyak, de egy 140 szélességű ágykeretbe egy 141-142cm széles matrac pl. emelhető vagy állítható vagy motoros ágyráccsal már nem fog megfelelően működni, leeresztésnél a matrac nem megy vissza az ágykeretbe hanem valamelyik szélén fennakad. Általánosságban a szabványok (DIN EN) plusz-mínusz 1-2% méret eltérést megengednek, így szigorúan véve a 140-es matrac esetében a 2cm méreteltérés nem alapvetően garanciális probléma.

 

Azért próbáld meg, de nem hiszem, hogy akár egy matraccsere megoldja ezt a problémát, hiszen a következő matrac is (ezek ugye szériában készülnek általában Lengyelországban, Murowana Goslina-ban). Amennyiben pénzt sikerülne visszaszerezni, úgy lehetne olyan matracot vásárolni, amelyik szélesebb, mint 138 centi és tompítható vele a most "tátongó" hézag.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Krisz101 (12998)
Krisz101 Creative Commons License 2018.12.27 0 0 12998

Üdvözlök Mindenkit! érdekelne a véleményetek, hogy az alább leírtak garanciális hiba-e, vagy el kell fogadnom?

 

a napokban vettem a 140-es matracot, és már csak a kiszállítás, kibontás után vettem észre, hogy a sarkai "szűkülnek", fej és lábrésznél kb 138-ra lemegy a szélesség. tehát nincs szabályos négyszög alakja a matracnak. tetézi a problémát, hogy IKEA Malm ágykeretem van, ami meg nagyobb (?!?) érthetetlen módon 141,5x201,5
ez eddig sosem tűnt fel, gondolom azért, mert az előző matracomon volt ráhagyás, teljesen kitöltötte a keretet.


a probléma az, hogy az új matrac nem tölti ki a keretet, csúszkál benne, a lepedő is azonnal kicsúszik,
illetve a sarkoknál belátni a matrac mellett az ágy alá, ami elég "gagyi" érzetet kelt. 


1. nem tudom, h a matracnak "illene-e" 1-2 centivel nagyobbnak lenni, vagy azok mindig pontosan a méretnek megfelelők?

2. az, hogy a matrac végei keskenyednek, lehet minőségi kifogás?

3. esetleg a szivacsmagot kéne megmérnem, hogy az mekkora? 

 

köszönöm!

 

 

 

Alváskultúra (X) 2018.12.26 0 1 12997

Kedves Fórumtársak, kedves Matrackeresők,

 

megpróbáltam egyszerűen, érdekesen és informatívan összefoglalni egy cikkben a Levital matracok lényegét. Ez egy leírás a problémákról és a megoldásokról, a termékekről és azok tulajdonságairól, ha esetleg valakit érdekelne egy kis (ismerős kérdésekből álló) ízelítő:

 

"... Kemény, félkemény, enyhén lágy vagy nagyon puha? Vastag, vékony, amerikai típusú 40 cm magas? Zónázott, nem zónázott? Ha zónázott hány zónás? Legyen 5-7 vagy 9 zónás? Hason alszik vagy oldalt, netán hanyatt vagy össze vissza forgolódik? Inkább az ágy fejvégéhez fekszik közelebb vagy lejjebb az ágyon és lelógatja a lábfejét? És ha én így alszom a párom meg amúgy, akkor ezek az ergonómiai zónák hova esnek vajon? Akkor is megfelelő helyre esnek ezek a zónák, ha Júlia 158cm magas Gábor pedig 184cm? Megfelelő matracot venne a testsúlyához, ami akár 3-10 kg-ot is jojózik 2-3 éven belül? Minden matrac márka azt ígéri Önnek, hogy "ez a legjobb matrac" megoldás? Önjelölt matrac szakértők fogják elhitetni Önnel, hogy megalkották Önnek a tökéletes matracot, amiről Ön is látja már pár nap keresgélés után, hogy tucatszámra kaphatók teljesen hasonló termékek szinte minden matrac üzletben? Legyen olcsó valami hangzatos, általában nem is létező alapanyagból vagy legyen drága és még így is a franc se tudja, hogy mi van benne, nem tudni, hogy nem csak a felpolírozott márkáért fizetek-e egy vagyont? Legyen emlékezőhabos, hogy majd izzadhassunk nyáron vagy legyen normál hab, ami legalább olyan rugalmatlan, mint a magyarországi matracválaszték? ..

 

....

 

A Levital szabadalom lényege, hogy a dinamikusan belépő különböző magasságú elemek által nyújtott differenciált alátámasztás a legszélsőségesebb testsúly, testalkat, testmagasság esetén is megfelelő ergonómiát, ergonómikus alátámasztást nyújt. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ha ez így igaz, akkor minek van szükség a Levital matracokból négy van annál több típus gyártására? A kérdés természetesen helyénvaló és a válasz is kézenfekvő. Megoldottuk a különböző testsúlyok anomáliáját, kiköszörültük az ergonómiai zónák évtizedes csorbáit, megfelelő közeget teremtettünk a legkülönbözőbb alvási szokásoknak. Két dologgal azonban nem tudtunk mit kezdeni: a hozott komfortérzet és az előnyben részesített alapanyagok. A legmegfelelőbb alátámasztás és ergonómiai rendszer mellett is a különböző Vásárlók különböző kényelmi igényekkel jellennek meg a szakkereskedésekben. Aki eddig nagyon kemény felületen aludt, ő nehezen fog megszokni egy kellemesen lágy közeget és fordítva. Azon Vásárlók, akik rettegnek az emlékezőhabtól, ők szívesebben vásárolnak rugós vagy hideghab terméket. A két különböző keménységű nagy tömegsűrűségű és nagy rugalmasságő HR hab bázis alapanyagoknak, a HR hideghab komfortrétegnek, a felhasznált gélhab komfortrétegnek köszönhetően létrejövő variációkkal szinte mindenki megtalálhatja álma komfortját a Levital termékei között, hiszen egy Levital matrac:

  • dinamikus akár egy jobb minőségű táskarugós matrac
  • hangtalan, nem mint jó néhány recsegő-ropogó rugós matrac
  • nem tartalmaz fémet, állati szőrt, egészségre ártalmas alapanyagokat
  • a rugós matracokkal ellentétben azonban hajlékony, így állítható ágyrácsokkal is használható
  • lehet feszesebb a keményebb ágyakra vágyók kedvéért és
  • ugyanaz a matrac TOUCH változata lehet lágyabb is az arra vágyóknak
  • lehet HR hideghab réteggel a Sense és a Sense TOUCH termék esetében
  • de a gélfoam emlékezőhab élménye is elérhető minden Countour és Contour TOUCH matracban
  • és nem is kérdés: a Tempur minőségű mosható huzat természetesen mosható és antiallergén
  • a 10 év garancia és az akár 365 napig tartó pénz visszafizetési garancia pedig csupán egy apró figyelmesség"

 

Levital matracok cikk>>

 

További kellemes Ünnepeket kívánok!

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Zeki_ Creative Commons License 2018.12.23 0 0 12996

Kellemes Karácsonyt neked is László!

:)

Előzmény: Alváskultúra (12994)
Beer Monster Creative Commons License 2018.12.22 0 1 12995

Hát jövőre valami jó kis epedát is forgalomba hozhatnátok.

Alváskultúra (X) 2018.12.22 0 0 12994

Sziasztok,

 

ha az Ünnepek előtt már nincs több kérdés, akkor Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek a Matracguru egész csapata nevében!

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Alváskultúra (X) 2018.12.21 0 0 12993

Szia János,

 

az Levital Contour és Sense termékek feszesebbek (mindkettő feszes viszont elképesztően rugalmasak), a kettő közül egy hajszállal a Contor lágyabb tekintettel a gélhab rétegre. Ugyanezen típusok vannak a TOUCH változatban is, az én saccolásom szerint olyan 5-7%-kal lehetnek lágyabbak egységesen tekintettel, hogy az elsőkben 36-os a tartó mag keménysége, míg a Touch változatoknál ugyanaz a 35kg/m3 tömegsűrűségű hab 30-as keménységgel van alul.

 

Egy bonell és egy Levital matracot szerintem nem lehet összehasonlítani, de szerintem nem is kell...

 

Edenred kártyával még nem volt soha dolgunk, így erre nem tudok válaszolni sajna, szerintem lehúzni nem tudjuk, max kiállítunk számlát és elszámolod a szolgáltató felé.

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: gianni 72 (12992)
gianni 72 Creative Commons License 2018.12.21 0 0 12992

Szia Laci!

Mit mondjak?  Ilyen kritériumokkal még sohasem találkoztam. Nagyon pozitív ez az úttörő hozzáállás szerintem.

Viszont a négy terméketek közül melyiket válasszuk? Ez is dilemma. Nekem egyformán bejönnek a hab és a rugós matracok, de a párom rugós matrac párti. Most egy  bonellrugós matracot használunk.

És még azt szeretném megkérdezni, hogy Edenred kártyát elfogadtok? 

Üdv.

János

Alváskultúra (X) 2018.12.20 0 0 12991

Szia János,

 

miskolcon tárgyalok egy üzlettel, de valószínű, hogy eltart egy darabig. Amúgy ez sem gond, hiszen akár személyes vásárlásnál, akár online megrendelésnél a LeVital matracokra adunk 365 nap feltételekhez kötött pénzvisszafizetési garanciát. A gyakorlatban röviden ez annyit jelent, hogy minden Levital matracot rendelő Vásárló 30 napig dijmentesen próbálhatja a matracot és természetesen 30 napig díjmentesen vissza is küldheti LEVÁSÁRLÁSI KÖTELEZETTSÉG NÉLKÜL. Az egy évből fennmaradó további időszakban sávosan értékcsökkenő önrész kerül levonásra.

 

Ez egy (legalábbis én nem találkoztam ilyennel sehol) új konstrukció és annyi a lényege, hogy olyan Vásárlók is biztonsággal vásárolhassanak Levital matracot, akik vagy különböző okok miatt nem próbálhatják ki vagy a próbák ellenére sincsenek 100% mértékben meggyőződve, hogy helyesen választottak. Lehetne 365 nap teljes és feltétel nélküli pénzvisszafizetési garancia is, sokat agyaltunk rajta, hogy hogy legyen és végül arra jutottunk, hogy:

 

- megfelelő minőségű tanácsadás hiányában rendel/vesz valaki egy matracot arról 2-3 nap alatt nehéz eldönteni, hogy biztosan jó lesz-e hosszú távon

- kell 1-2 hét, hogy mindenki megszokjon egy új közeget, esetlegesen előjöjjenek olyan problémák, amik miatt az adott matrac tartósan nem lesz jó

- 30 nap alatt így el lehet kényelmesen dönteni, hogy megfelelő-e az adott termék

- amennyiben valaki hónapokat vagy akár egy évet szeretne ezen gondolkodni, ott a 30 napon túli időszakra felszámolunk egy önrészt

- az egész célja, hogy elkerüljük azt a szituációt, amikor valaki rendel egy matracot, használja egy évig, visszaküldi. Renl egy másikat, használja egy évig és így tovább...

- ja: és nincs apróbetűs rész...

 

Konkrétan így néz ki, esetlegesen érdekelne mindekinek a véleménye, hogy ez így korrekt-e, nem érzi-e seni átverésnek, becsapásnak...

 

 

 

Várom a véleményeteket:-)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: gianni 72 (12990)
gianni 72 Creative Commons License 2018.12.20 0 0 12990

Szia Laci!

Felkeltette az érdeklődésünket a Levital matracok de, ha jól látom az honlapon, akkor csak Bp lehet kipróbálni.

Mikorra várható az országos terjeszkedés? 

Miskolc környékén lakunk, ezért problémás a matracok kipróbálása. Vakon pedig azért nem szeretnénk beleugrani egy vásárlásba. 

Üdv.

János

Alváskultúra (X) 2018.12.15 0 0 12989

Szia Zeki,

 

nem unatkozunk:-)

 

Üdv,

 

Pálinka

Előzmény: Zeki_ (12988)
Zeki_ Creative Commons License 2018.12.15 0 0 12988

Mindenki a boltokban áll tömött sorokban. :)

Ja, nem vicc, így van.

Előzmény: Alváskultúra (12986)
Alváskultúra (X) 2018.12.14 0 0 12987

Kedves Fórumtársak, kedves érdeklődők,

 

 

örömmel jelentem, hogy elkészült a Levital matracok magyarországi oldala, nekem tetszik:-)

 

 

 

Levital matracok

https://levitalsystem.hu/

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Alváskultúra (X) 2018.12.10 0 0 12986

Szia Zeki,

 

látod, Megakasztottad a beszélgetést:-)))

 

Üdv,

 

Pálinka

Előzmény: Zeki_ (12985)
Zeki_ Creative Commons License 2018.12.02 0 0 12985

Eyecandy

:)

Előzmény: Alváskultúra (12984)
Alváskultúra (X) 2018.12.02 0 0 12984

Alváskultúra (X) 2018.12.02 0 0 12983

Sziasztok,

 

csak érdekességképpen, elkészült a Levital Perfect Sense matrac metszeti és image képei, szerintem eléggé látványos lett:

 

 

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

CDBV Creative Commons License 2018.11.30 0 0 12982

Kedves László! 

 

Köszönöm válaszát!

Előzmény: Alváskultúra (12981)
Alváskultúra (X) 2018.11.30 0 0 12981

Szia CDBV,

 

igen sajna az kifutott. Helyette a HR Titanium van, viszont légyegesen feszesebb. Lesz egy új standard termékünk, de abból majd csak 3 hét múlva kapjuk az első mintát, tehát ha nem annyira sürgős, akkor lehet, hogy érdemes lenne megvárni. 20cm matracmag+matrachuzat, kétoldalas komfort, HR habokból és 89 900-ért lesz a 90-es (persze rendelhető a többi méret is)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: CDBV (12980)
CDBV Creative Commons License 2018.11.30 0 0 12980

Mivel HR Ultra matracot (ami zseniális) már legnagyobb sajnálatomra nem lehet kapni, így érdeklődnék, hogy mi most a leginkább rá hasonlatos bestbuy? 

 

 

 

Alváskultúra (X) 2018.11.30 0 0 12979

Szia Pityesz,

 

érdekes, nem is ORKI most már hanem EMKI meg ilyesmi... Írtam mailt.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: _Pityesz_ (12978)
_Pityesz_ Creative Commons License 2018.11.29 0 0 12978

Megkérdeztem őket és ORKI engedélyes matracról elég az is, ha beviszem a számlát.

Előzmény: Alváskultúra (12977)
Alváskultúra (X) 2018.11.29 0 0 12977

Szia,

 

sajnos eddig nincs szerződésünk velük, őszintén én most hallottam először erről (természetesen ez az én hibám). Nem tudom milyen gyorsan lehet létrehozni, tapasztalatom szerint nem túl gyorsak, pláne ha kártyát is be kell állítani. 

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: _Pityesz_ (12976)
_Pityesz_ Creative Commons License 2018.11.29 0 0 12976

Szia Laci!

Isys-es kártyával tudok nálatok fizetni? Vennék én is egy perfect sense-t, ha van rá mód.

Előzmény: Alváskultúra (12975)
Alváskultúra (X) 2018.11.29 0 0 12975

Szia,

 

bocsi: 12947:_)

 

Üdv,

 

Pálinkás László

Előzmény: Scholl4 (12974)
Scholl4 Creative Commons License 2018.11.29 0 0 12974

A perfect contour-t vettem. Mely hozzászólásod olvassam el? A 1294-hez kellene még egy szám hogy egyértelmű legyen.

Előzmény: Alváskultúra (12973)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!