Keresés

Részletes keresés

messier88 Creative Commons License 2023.02.28 0 0 7765

Sziasztok, 

Alább összefoglalnám a sztorimat, háthat tudtok valami tanáccsal szolgálni.... Nyomon követem egyébként itt a történeteket, szorítok (sajnos ténylegesen is) mindenkinek a jobbulásért mindig!

37 éves férfi vagyok, 2017 óta vannak tulajdonképpen végbélpanaszaim, amelyek fellángolás szerűek és néhány naptól, több hétig, legutóbb már több hónapja tart. A vizsgálatokon 2022 novemberég lényegében semmit nem találtak, 

azaz semmilyen kóros elváltozást: mindig volt anoscopia és rectoscopia is, meg persze újjal való vizsgálat. Az alaptüneteim ezek voltak, illetve jelenleg is megvannak: állandó diszkomfort érzés, ami főleg hosszabb  üléskor (munka) kellemetlen, gyulladásérzet ott lent, és ritkábban székelés utáni (enyhébb) fájdalom ami órákig megvan. Maga a székelés nem fáj, nincs szúró érzés sem, a széklet óramű pontosságú, nem látok vért benne, (közben 2 munkahelyi gyorsteszt sem mutatott ki benne) nem kemény, és általában olyan az állaga mint a nagykönyvben megvan írva. Szinte mindig naponta 2X.  Egy idő után ezek a tünetek elmúltak korábban maguktól.

2022. februárban, immár 3. alkalommal visszamenve ugyanahhoz a dokihoz: (Bánfalvi központ)

- fissura ani elérhető magassságban 6 óránál (kézzel is ki tudta tapintani)

- erős záróizom tónus, kitartó izomerő

- szakorvosi javaslat: parafinolaj, olivaolaj szájon át,  sós vizes, kamillás ülőfürdő naponta többször, cordaflex kúp 2x1, kizuhanyzás, bidé törlés helyett. 

Ezután a követett javaslat után kb. 1-2 hónap múlva teljesen tünetmentes is lettem, fentieken kívül használtam még proktis és reparon kúpokat is, miután a coraflex elfogyott.

Tünetmentes voltam több hónapig, mire 2022. december közepén megint előjöttek hajszálra ugyanazok a korábbi tünetek.

2023. februárban 4. alkalommal ugyanoda mentem vissza, persze mire időponttal bejutottam, picit jobb lett. (Otthon voltam , több nap táppénzen)

- a végbélrepedést már nem látta a doki, sem gyulladást, sem aranyeret: "anoscopia során kóros eltérés nem észlelhető", (rectoscopia is volt)

- elérhető magasságban 6 óránál mélyebb crypta. 

- szakorvosi javasalt: ugyanaz mint fentebb + biofeedback terápiát javasolt amibe bele is vágnék de jellenleg nem tudom anyagilag ezt megengedni magamnak.

Azt mondta hogy a mélyebb cryptának nincs jelentősége. 

A berepedés helyének vizsgálata amúgy továbbra is érzékeny, fájdalmas volt amikor nézte, de repedést nem látott.

Az állandó diszkomfort érzet és a tünetek miatt ez már tönkretesz lelkileg, rányomja a bélyegét az életemre, párkapcsolatomra. Hetente 3-4 szer járok dinamikusnak mondható sportokra (érdekes módon sportoláskor nem is érzem hogy lenne ott valami...) figyelek a laktózérzékenységemre is, nem eszek csípőset és az alkoholt is kordában tartom, jelenleg a cordaflex kúpot használom reparonnal kombinálva, sós ülőfürdő minden este, olivaolaj (1-1 kanál), nedves törlőkendő

Fentiek alapján mi lehet ez az egész? Vagy merre menjek tovább  szerintetek? A pszichés oldal is felmerült már, mert alapból egy szorongó, izgulós típusú emberke vagyok, vagyis létezik hogy ezt az agyam generálja oda?

Vagy ez a crypta lenne a ludas? Ami nem kóros ugyan , de az okozza az egészet? A sebész főorvos aki megnézett csak mondta volna hogy azzal akkor kezdjünk valamit nem? Szóba sem került hogy valami műtéti beavatkozás kellene 

Köszi ha tudtok valami gondolattal szolgálni, jobbulást mindenkinek

üdv

Tamás

Adad-nirari Creative Commons License 2023.02.28 0 0 7764

Hogy vagy mostanában?

Én egy hét betadin után tegnap elkezdtem a metronidazolos (+papaverin és benzokain) kúpot használni, 10 napos kúra lesz.

Majd beszámolok a tapasztalataimról.

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7760)
Zsozso0909 Creative Commons License 2023.02.24 0 0 7763

Sziasztok,.

Ma este volt meg az 1. aranyér műtétem, metszéssel. A műtét annyira nem is volt szörnyű, de a végén egy vattaszerű valamit helyezett fel, ami nem volt túl kellemes.. félek attól, hogy kihúzzam, mert ha egy kicsit is mozdítok rajta, nagyon fáj. 

Szerintetek mikor "lehet/kell" ezt kiszedni? Lehet a doki elmondta, csak én nem tudtam figyelni.. következő héten megyek varratszedésre, gokdolom az sem lesz egy jó kis leány álom.

nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2023.02.21 0 1 7762

Eléggé hergelő volt az inger gyűrűzés után.

Én Felectort használtam. Úgy 1 tasakot 2-3 részben vettem be.

Előzmény: freerider_111 (7758)
freerider_111 Creative Commons License 2023.02.21 0 0 7761

Nagyon köszönöm a recept tippet! Beszélni fogok az orvossal. Egy kúpot fel írt(gyógyszertárban keverős), amit akkor kell elkezdenem majd alkalmazni, ha leesett az aranyér. (gondolom a seb gyógyulást segítheti elő) A patikus mondta, hogy Neki is volt már műtét és gyűrűzés is, és hogy ez a kúp nagyon jó. Lassan elérem a gyűrűzés utáni 24.-ik órát. jobb lett sokkal mint volt, de na, nem kellemes... (mondjuk a műtét utáni napoknál fényévekkel jobb)

Előzmény: Adad-nirari (7759)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.02.21 0 0 7760

Nem gondolnám, hogy más problémám lenne a végbélrepedésen kívül, mivel csak székelés után fáj. Amikor nincs székletem, aznap semmilyen fájdalmat nem érzek. Ha valami gyulladásban lenne, akkor szerintem mindig fájna. A székelés utáni fájdalmat a repedés miatt kialakuló izomgörcs okozza. Találtam egy angol nyelvű videót, ahol egy torzón meg is mutatja a doktornő, hogy hol és hogyan kell masszírozni az izmot, illetve több videó van, amin lazító gyakorlatokat mutat be. Most ezeket csinálom. Talán ez a tonogénes kúp is jó, bár még csak holnap este lesz egy hete, hogy használom. Az étkezésemre mégjobban odafigyelek, elhagytam a tejet is, a folyadékbevitellel nincs problémám. 

A piócás kezelést még kipróbálom, hátha pont attól fog meggyógyulni, hiszen felfrissítik a vérkeringést az adott területen, és ugye pont azzal magyarázzák a sebgyógyulás hiányát, hogy nem megfelelő a vérkeringés. Úgy gondolom, hogy ha megint egy újabb orvost keresnék fel, csak az idő menne, ami viszont sürget, mert fáj is és minél hamarabb kellene munkát is találnom!

Előzmény: Adad-nirari (7757)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.02.20 0 1 7759

Nekem egy hét volt sok-sok éve a gyűrűzés után, míg feloldódott a záróizomgörcs, és megszűnt a székelési inger, ez okozza.

Írasd fel ezt a krémet, megkönnyíti ezt az időszakot:

Papaverinium chloratum 2.0 g
CORDAFLEX 10 mg filmtabletta No.Octodecim(XVIII)
Lidocainum 0.9 g
Unguentum simplex ad gta 60.0

-------------------------
M.f.Unguentum
D.S.:Végbélkrém naponta 2x

Előzmény: freerider_111 (7758)
freerider_111 Creative Commons License 2023.02.20 0 0 7758

Sziasztok!
Sajnos újra itt vagyok... 2018 tájékán talán beszámoltam a problémáimról is és arról is, hogy végül a Gastromednél Csatár Éva megműtött, és a műtét utáni hosszú (2-4 hetes) gyógyulás után egyértelműen pozitív tapasztalatom volt, mindenkinek ajánlottam az orvos látogatást + műtétet ha az orvos szükségesnek ítéli. Na most 5 évig voltam problémamentes, viszont nálam az aranyér, valószínűleg a laktózérzékenységgel járó problémák miatt (nehezen ürülő hasmenés) újra lett 1 babnyi belső aranyerem. Nagy szerencsémre a háziorvosom proktológus is (annó ő irányított máshova, mert a gyűrűzés nem volt már járható út). Most meglátogattam a proktológiát újra, mert enyhe!! aranyeres panaszaim jelentkeztek az elmúlt pár hónapban (amik detralex - posterisan forte kúp kombinációval mindig teljesen helyre jöttek). Azonnal gyűrűzést javasolt, megnyugtatott h jelentősen gyorsabb a gyógyulás mint a műtétnél, és még ami fontos, hogy a fájdalom is minimális. Kérdésem azokhoz akik már átestek gyűrűzésen, mit csináltatok az állandó székelési ingerrel amit a gyűrű okoz? Ez a legszörnyűbb az egészben, van erre valami praktika, testhelyzet , gyógyszer, bármi? köszönöm előre is a tippeket!

Adad-nirari Creative Commons License 2023.02.20 0 0 7757

A kolonoszkópia tényleg nem alkalmas a végbél részletes vizsgálatára.

Nem tudom, vizsgálnak-e valahol ilyen részletesen. De azt gondolom, kellene. Teljesen sötétben vagy, amennyire én látom. Ezt nem lehet hasraütéssel műteni, pelenkást csinálhatnak az emberből.

Végbél UH nem hülyeség, én is fontolgatom.

Nagyon nagy név prof Ritter László a Nyírő Gyula kórház proktológiájáról, és Lestár Béla professzor is ezekben a témákban, ő talán a Honvédban dolgozik

.

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7756)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.02.20 0 0 7756

Őszintén szólva nem tudom, hogy kitől kaphatnék ilyen részletes diagnózist. A pesti orvos is csak ujjal és anoszkóppal vizsgált meg, gondolom, most is csak ez lenne. Azzal meg csak azt látná, amit decemberben is látott. A veszprémi proktológiai szakrendelésen még csak anoszkópot sem láttam, igaz, nyílott a vizsgálóból egy másik helyiség, lehet, hogy ott rejtegették.

Vastagbéltükrözésnél nem tudom, hogy mennyire részletesen látják a végbelet, mert olvastam Bánfalvi doktor írását, hogy az a vizsgálat nem erre való. Lehet, hogy egy végbél ultrahangos vizsgálat jó lenne, de az sem olcsó. És tényleg fáj és mennék már dolgozni, meg élném az életem, mint azelőtt, úgyhogy tényleg úgy vagyok vele, hogy legyen már meg a műtét, csak ott van az a ha..mivan, ha nem jó a doki, bár mondta, hogy már csinált pár ilyen műtétet és a barátnőm anyukáját is ő műtötte vastagbéldaganattal, dícsérték, hogy jó orvos. Mi van, ha nem jó technikával operál, ha a záróizom görcs miatt nem gyógyul, stb. Szóval vannak bennem kétségek, de ami biztos az az, hogy szeretnék fájdalom nélküli normális életet élni.

Előzmény: Adad-nirari (7755)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.02.20 0 0 7755

A nyálkahártya plasztika egy érdekes eljárás, de nagyon jókezű sebész kell hozzá. Vannak kockázatai is.

De az legfontosabb egy tényleg részletes diagnózis lenne, rendes magyarázattal az összes felmerülő kérdésedre. Ez valószínűleg csak altatásban lehetséges a fájdalom miatt.

Ezért sokat segíthetne, ha látna téged a pesti doki is, könnyebb lenne összeraknod, mi is történik valójában. Nem mernék így beleugrani, persze tudom hogy nagyon fáj...

Én most még kipróbálok egy metronidazol-papaverin-benzokain kúpot, a tonogént kiszedte belőle a háziorvos, mert én hála a jó égnek, nem vérzek.

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7754)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.02.20 0 0 7754

Nem kaptam semmilyen papírt, annyit mondott, úgy érzi, mély a repedés. A műtétet sem részletezte, csak azt mondta, hogy több féle képpen lehet műteni, van, hogy szükséges nyálkahártya plasztikát is csinálni, de nem tudja, hogy a fiatal orvosok ilyet tudnak-e.

A kúpon kívül kamillás ülőfürdőt javasolt. Mondtam, hogy megyek vastagbéltükrözésre és gasztroenterológushoz, ezeket helyeselte.

Szóval, most sem jutottam előrébb. 

Már csak abban vagyok tanácstalan, hogy elmenjek-e március 8.án a pesti főorvoshoz, akinél decemberben voltam és aki azt mondta, hogy megoperál. Egyrészt még csak egy újabb vizsgálat lenne, masrészt a veszprémi orvos is csinált már ilyen műtétet, akinél a szakrendelésen jártam, harmadrészt így munkanélküliként Bp-re járkálni anyagilag is megterhelőbb.

Előzmény: Adad-nirari (7753)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.02.20 0 0 7753

Mit diagnosztizált az új doktor? És milyen műtétet ajánlott?

Eszerint a jód nem vált be..., nekem vegyes a tapasztalat, 3 napig megszűnt a feszülés és a fájdalom, aztán rosszul ültem le, és onnan megint felszakadt.

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7752)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.02.20 0 0 7752

Szerdán voltam dr. Kovács Tamás proktológusnál. Megvizsgált, ami fájdalmas volt és azt mondta, hogy nem is kínoz tovább, mert vérzett is vizsgálat közben a fenekem. Azt mondta, hogy valószínűleg nem fogom elkerülni a műtétet, írt fel egy tonogénes-szteroidos kúpot, ami az ő receptje, mondta, hogy csináljam végig a kúrát. Igazából azért mentem el hozzá, mert a magánrendelése honlapján azt írta, hogy a veszprémi kórházban dolgozik és gondoltam, hogy akkor majd ő megműt ott, de sajnos már nem dolgozik a kórházban, viszont akinél voltam a szakrendelésen, azt az orvost ő tanította, úgyhogy azt mondta, amikor megyek vissza a szakrendelésre, hívjam fel őt és beszél a dokival, aki műteni fog, hogy milyen technikát alkalmazzon.

Közben egy ismerősöm felajánlott egy piócás kezelést. Azt mondta, hogy tályogot már kezelt vele, és mindenképp ajánlotta, hogy próbáljam ki műtét előtt, hátha elkerülhetem a műtétet. Azt hiszem, elni fogok a lehetőséggel, hiszen vesziteni valóm nincs.

Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.02.13 0 0 7751

Köszönöm szépen! Írok mindenképp, remélem, hogy csak jót és minél hamarabb! 

Nem tudtam, hogy a kúpot így ki lehet kevertetni, de majd megérdeklődöm a gyógyszertárban. Köszönöm! 

Te most jól vagy, meggyógyultál?

Előzmény: nyuggerfarhat88 (7750)
nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2023.02.13 0 0 7750

Tudom hogy egy ideje nincs már az a kúp.

Viszont a gyógyszerész ha beszélsz vele megcsinálhatja/bevállalja már egy ideje ők csinálják.

30db ami 3 doboz kb 1.500Ft.

Kell hozzá felíratni receptre /felhőbe teszik és rá kell írni az adagolást is. Napi 1x vagy 2x1 kúp. Ha nincs rajta az adagolás jóval drágább.

Azért majd megírhatod hogy sikerült-e kilábalni.

Jobbulást.

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7739)
murray Creative Commons License 2023.02.12 0 0 7749

erre gondolsz? 

https://www.dm.hu/sudocrem-krem-p5011025083355.html

ez nem aranyérre van attól kipróbáljam? Bepanthen helyette nem jó? 

Előzmény: Aliszia565656 (7745)
mincike1 Creative Commons License 2023.02.11 0 0 7748

Próbáltad már a Kovács doki által használt kúpot ami csak nála kapható?

Előzmény: murray (7743)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.02.11 0 0 7747

Én a Sirdaludot már szedem egy ideje, szerintem harmadik hónapja biztosan. Rám nincs ilyen hatással, mint rád, álmos is épphogy egy kicsit vagyok tőle. Én reggel veszem be, hogy a székelés után jelentkező görcsöt enyhítse. Az utolsó laborom rendben volt. 

Ami még jó lehet a záróizom görcsre, az a medencefenéki izmok lazítása, Youtube-on vannak videók.

Előzmény: murray (7746)
murray Creative Commons License 2023.02.11 0 0 7746

köszi mindkettőtőknek, kipróbálom az ajánlott krémeket. Most detroluxot vagy sirdaludot szedek de csak akkor veszek be ha már nem bírom a fájdalmat. 

Félek hogy a sirdalud kicsinálja a májam ez nagyon beteg embereknek való gyógyszer beveszem és lezsibbasztja az egész altestem kisugárzik a zsibbadás a combomra . vádlimra. 

Törlökendőt, wc papírt abbahagytam minden székelés után ki kell mosnom magam,  elég nyűgös, bidé meg nincs itthon. szóval küzdök..

Jobbulást nektek is!

Előzmény: Aliszia565656 (7745)
Aliszia565656 Creative Commons License 2023.02.10 0 0 7745

Szia, Sudocrem minden mennyiségben.  A felfekvéseket is evvel kenik, de minden felmaródást is. Gyógyszertárban kapható.

Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.02.10 0 0 7744

Szia!

Ami nyugtathatja a bélnyálkahártyát az a körömvirág kenőcs, Rossmannban és DM-ben is kapható, tégelyben (ebben csak körömvirág van), illetve a propoliszos Aloe vera krém is jó lehet. A kamilla mellé vegyél még körömvirágot és fürdősót, én DM-ben vettem, Parajdi fürdősó a neve.Valószínűleg neked is a záróizom görcs okozza a fájdalmat. Ha a 4 mg-os Sirdaludot írta fel Lehoczki doktor, írass fel vele 6 mg-os MR kapszulát. Nyugodtan hívd fel telefonon, ha nem veszi fel, visszahív.

Ha SZTK-ba mész, kell beutaló gasztroenterológiai szakrendelésre.

Gyógyulást!

murray Creative Commons License 2023.02.10 0 0 7743

Hello belső II fokú aranyerem van és procititis és gyulladás. ez volt január eleján Lehockzki dokinál. Vannak jobb (gyógyszermentes csak "érzem" és rosszabb -napi 3 gyógyszer- napjaim. 

Reggel ha felkelek még elmegy a fájdalom aztán ha székelek kb 2-3 kör utána indul a fájdalom. ez mitől lehet?  kimarja ?  

Orvos doloproct kúpot + gentamicin krémet írt fel azt 4 napoig használtam nagyon fájt tőle . ez létezhet?  abbahagytam jobb lett

Hét elején hasmenésem volt "kimarta" a dolgokat azóta nagyon fáj. kamilla, doxiproct kenőcsőt használok de eléggé fáj.  

lenne pár kérdésem: 

-tudtok valami krémet ami nyugtatja a gyulladt dolgokat? betadine ha csíp akkor nem kockáztatok.  

-sztkbe ha elmennék vizsgálatra oda kell beutaló? melyik osztály? gasztroenterológia vagy mi? 

-orvos sirdaludot írt fel az használ de nagyon fogy. van annak valami vénymentes hellyettesítője? 

köszi 

Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.02.10 0 0 7742

Szorulásom egyáltalán nincs, görcs székelés után van, ami eltart 4-5 órán keresztül. A proctitist csak egyszer említette a proktológus, az azt követő kontrollvizsgálaton már nem mondta, hogy lenne és az ambuláns lapra sem írta rá. Attól függetlenül persze lehet most is, bár a vérzés elmúlótt és nyálkás székletet sem tapasztalok. A proktológiai szakrendelésen igazából rá sem nézett az orvos, csak ujjal megvizsgált. Azt gondoltam, hogy azért egy megyei kórházban komolyabb vizsgálatot végeznek egy proktológiai szakrendelésen....

Előzmény: Adad-nirari (7741)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.02.09 0 0 7741

Nehéz kérdés, mert nálad proctitist is diagnosztizált a doktor, az alapból okozhat. Ott a nyálkahártya gyulladt, vérzés is kíséri jellegzetesen.

De szerintem egy gyulladt kripta-aranyér-repedés kombó is rángathatja a belet. Szorulás, görcs van?

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7740)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.02.09 0 0 7740

Köszönöm, én is remélem, hogy nem IBD, de mi okozhatja a hígabb székletet? Lehet, hogy kevesebb folyadékot kellene innom? 

Tegnap éjszakára bekentem a végbélnyílásomat Betadine kenőccsel, remélem, beigazolódik az elméleted és használni fog! 

Előzmény: Adad-nirari (7738)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.02.09 0 0 7739

Köszönöm szépen, én is gyógyulást kívánok és a tanácsokat is köszönöm! Sajnos a Haemorrhoidale kúpot egy ideje nem lehet kapni valami magisztrális átállás miatt, bár mostanában nem érdeklődtem, hogy már van-e. Mindig azt szoktam feliratni, ha probléma volt az aranyeremmel.

Előzmény: nyuggerfarhat88 (7737)
Adad-nirari Creative Commons License 2023.02.09 0 0 7738

Gondolom IBD-gyanú miatt kérhették a tükrözést. Anno nekem is felmerült. Nagyon szurkolok, hogy ne az legyen...

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7736)
nyuggerfarhat88 Creative Commons License 2023.02.09 0 0 7737

Jól teszed hogy lesz v. bél tükrözésed akár lehet gyomor tükrözést is kérni. 

Amit írtam gyógyszereket gyomor/vastagbél tükrözés után szakorvosok írták fel amit a háziorvos írhat fel az szakorvos ajánlás után ezután a felhőbe.

Mellette még van Haemorrhoidale kúp is és ha gyulladt, jegelés.

Én is abba a Sz. fehérvári központban voltam B. doktornál repedés/fissura miatt.

Jobbulást kívánok. 

Előzmény: Kovacsek Nikoletta (7736)
Kovacsek Nikoletta Creative Commons License 2023.02.09 0 0 7736

Én sem gondolom, hogy a Macrogoltól volt híg a székletemde nem iszom tovább, mert nincs rá szükség, ha magától is híg.

A vérzés szerencsére elmúlott azóta és a székletem sem olyan hig, inkább lepenyszerű. Most reggelente éhgyomorra iszok egy evőkanál útifűmaghéjat 2,5 dl vízben elkeverve, rá fel órára reggelizek.

Március 16.án megyek vastagbéltükrözésre, 21.én gasztroenterológushoz. Addig így látatlanba nem szednék szívesen semmilyen gyógyszert, de köszönöm az ajánlást!

Előzmény: nyuggerfarhat88 (7735)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!