Elképzelhető, hogy 220 ezer km után elpusztul az olajszivattyú, úgy, hogy hol van nyomás, hol nincs...? Időnként menet közben kivillan a visszajelző, furcsa módon fordulatszámtól függetlenül.
Természetesen van olaj a rendszerben, de biztonság kedvéért szűrőstül lecseréltem most (nem lett volna még itt az ideje), és ugyanazt produkálja.
Már arra is gondoltam, hogy a nyomásmérő gomba kábele/csatlakozója vacakol... :-)
Köszönöm a gyors reagálást!Pár hónappal ezelőtt már itt is felvetettem, hogy tönkrement a benzinszint-mérőm-benzin-szivattyúm, semmit sem mutat, sem manuálisan sem elektromosan stb.... Vettem egy újszerű bontottat,de az sem mutat valós benzinszintet, de legalább világít a tankolásra figyelmeztető ikon, ha úgy áll a benzinszint.... Persze, ez nem hagyott nyugodni, ezért felkerestem a lakóhelyemhez leközelebbi illetékes Chevrolet (Opel, Nissan) szervízt, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy az eredeti (gyári) bszm. halott, "nem kommunikál", egy utángyártott sem olcsó mulatság, egy gyári új meg főleg, de ezzel a bontóból hozottal, még lehet valamit kezdeni, csak megpróbálnak szerezni egy javító készletet, ami ma már nem egyszerű dolog... A javító készlet egy ilyen zacskóban van, és van benne úszó, két ilyen kis rugó, piros, meg sárga kábel, meg egy autómata hümmögő, ami félóránként bemondja, hogy Hmmm... Komolyan:fogalmam sincs, hogy ez milyen! Abban bíztam, hogy lesz itt valaki, akinek ez a "javító készlet" egy valós, ismert, kézzel fogható, és esetleg eladó dolog, és egy ilyen beszerzésével előrébb mozdul a problémám megoldása...
Tisztelettel érdeklődnék, hogy van-e, - elsősorban a (szak)szervízeléssel is foglalkozó cartársaknak tudomása, esetleg birtokol-e valaki - Lacetti benzinszivattyúhoz való javító készlettel? Köszönöm+üdv
Szeretnék segítséget kérni. 2007-es aveom van. Sajnos a karosszériája elkezdett rozsdásodni. Főleg a hátsó sárvédője mind két oldalon. Viszont a neten nem találtam hozzá alkatrészt. Tudnátok segíteni benne hol találhatok hozzá alkatrészt? Létezik gyári vagy után gyártott? Illetve szerintem lassan a motorját is fel kell újjítani ahhoz hol találok alkatrészeket?
Üdvözöllek benneteket ,lenne egy kérdésem ha valaki tudna segíteni . Chevrolet Lacetti 1,4 2006 évjárat, vízhőfok jeladót keresem de nem találom hol helyezték el az autó motorterében? Segítségeteket megköszönöm .
Be is vallod hogy nem értesz hozzá és mégis osztod az észt gratulálok! DPF nem csak rövidtávú használatnál fárad el hanem 2-300.000km közt is, nem vagy tisztában az autód karbantartási igényével és mégis meg akarod győzni a többieket, hogy mindenki hülye aki nem dízellel jár ez nem semmi! Nem akarlak elkeseríteni de soha nem lesz pozitív a mérleg a benzines hez képest, aki sokat megy az gázossal jár a legjobban. A dízel csak menetdinamikában nyer amúgy inkább költök erre a motorra egy Captivában mint egy Lacettiben más kategória közel azonos alapfenntartással. A szemellenuősséged pedig igencsak mutatják a hozzászólásaid!
Te meg nem gyengén szövegértési problémákkal küzdesz. Nem azt mondtam, hogy a többség használja úgy az autót, ahogy leírtam (értsd: csak hosszú utakat megy és hozza´jut olcsóbb üzemanyaghoz), hanem van olyan is. Még azt is mondtam, hogy ez tényleg kevés ember. De nekik megéri. Senki nem kérdö´´jelezte meg, hogy a rövidtávú használat kinyírja a kettö´´stömegü´´t. Írtam én, hogy napi rövidtávokra jó egy dízel, bárhol is? Firtattam volna, hogy a rövidtávoktól eltömö´´dika DPF? Nem emlékszem. Úgy hozod fel ezket a tényeket, mintha én ezekkel bárhol is szembe mentem volna. Te, figyi, én értem, hogy itt te tudsz a legtöbbet ezekrö´´l az autókról és ezt el is fogadom, de áruld már el, minek ez a szemellenzö´´? Mintha szándékosan nem akarnád megérteni, amit mondok. És emellé még hülyének is nézel. Az igaz, hogy nem volt annyi lacettim , mint neked, sö´´t, valóban nem is szerel(t)em /fogom szerelni magam, na de szerinted akkora kunszt az alkatrészárakat és az élettartamukat összenézni a neten, hogy erre ne lennék képes? Szerintem ezzel olyan durván lenézel engem, amit már nem engedhetnél meg magadnak, de engem mondjuk nem zavar, ezzel magadat égeted. Én ezen a ponton ezt a vitát befejezettnek tekintem veled.
Gázzal egy off 1.6-os benzinessel 17-18Ft-os kilométer költséggel el tudok járni. A Lacetti nem annyira fogyasztás bajnok. Most 8,26l/100km volt a fogyasztása. Igaz pályán 140km/h volt neki tartósan. Amúgy 30% város, 70% autópálya mellett.
Átlag évi 40.000 fölött megyek. A legtöbb az helyben pörgés. Értsd, lakhelyem körüli 30-40 km-es kör. A kisebb Lacettinek megvan minden ráköltött Ft- ja, így az a mai nap így néz ki: 134018 megtett km-re 7,45 fogyasztás, átlag 27,47 Ft/km. (Ebbe nyilván benne van a pár évvel ezelőtti 330-as benzin ár is). A szervizköltsége ez idő alatt 1.202.569 Ft volt. A kilométer költsége jelenleg mindennel, kivéve a kocsi vételára, 38,31 Ft/km.
Van viszonyítási alapom. Ha dízel sokkal több lesz, akkor majd cserélek benzinesre. ;)