Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1944

Azért jó hogy vannak francia hazafiak akik poénra veszik a "csomag-botrányt" :))

 

Előzmény: Törölt nick (1943)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.21 0 0 1943

Azt írtam hogy rossz formában vannak, de azért az idei szezonjuk sincs még oda, hiszen a Top14-ben a 6. hely rájátszást ér, és nem elérhetetlen a jelenlegi néhánypontos hátrányból.

 

Na közben Medard elkezdte a célgyártást Toulouse-ban... http://www.fromsport.com/v-0/14/52/v-145319.html

Állítólag nagyon dühösek a skótokra hogy azok nem fogadták el a kölcsöngöncöket és emiatt ma kell játszani :)  100ezer EUR kártérítést követelnek az ERC-től...

Előzmény: rugbista (1942)
rugbista Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1942

Az USAP méltatlanul kevés figyelmet kap a médiában, ámbár ez nem is csoda, ha a multimilliomos klubok elviszik a híreket (Racing, Toulon, STade Fr.). Nincs is akkor nagy csillag a soraikban, de mindig odateszik magukat. Azért tavaly szinte ugyanezzel a kerettel megnyerték a francia bajnokságot, idén az ezüstöt. Ha következetes vagyok, nekik szurkolok a galloknál, hiszen ők is Harlequins-ek, mint kedvenc ősrégi londoni csapatom.

Előzmény: Törölt nick (1941)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1941

És kikapott a Castres Edinburghban 24-22 arányban! Valóban úgy tűnik hogy a Northamptonnak a továbbjutás már megvan, most már a negyeddöntős hazai pályáért kell hajtaniuk a hátralévő két fordulóban.
Amúgy tényleg nagyot tévedtem, de őszintén szólva inkább kellemesen csalódtam a katalán csapatban és szerintem megérdemelnék hogy odaérjenek a nyolcba. A Leicester meg azt kapta amit megérdemelt, hiába ugrál itt Cockerill hogy sportszerűtlen volt a Perpignan és a bíró nem büntetett eléggé, de akkor vajon mire itélt a spori legalább kilenc büntetőt plusz sárga lapot az USAP ellen? :)
Akiknek viszont mostantól még jobban drukkolok az az Ulster, szerintem a forduló meccsét játszották Bath-ban, ezzel a játékkal le kell hogy verjék a Biarritzot is.

Előzmény: szponzor (1940)
szponzor Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1940

Ahhoz képest, hogy tíz napja azt írtad, DDT-, hogy "A többi párosításból igazából a Munster-Ospreys és a Leicester-Perpignan emelkednek ki, de ez utóbbi szerintem csak papíron mivel a katalánok elég pocsék passzban vannak", a Katalánok a hazai győzelmük után két pontot a Welford Roadról is elhoztak. :-)
Ezzel együtt a hétvégén nem szerepeltek olyan jól a francia klubok, mint eddig: csak a Toulon győzött magabiztosan hazai pályán a London Irish ellen, a Racing igazi hócsatában kapott ki Párizsban a Saracenstől, a Clermont brutális vereségbe szaladt bele Dublinban, és a múlt heti kínos veresége után a Biarritznak is alig sikerült behúzni a bónuszt az Aironi ellen. Ezek után a Toulouse-nak és a Castres-nek győznie kellene a skótok ellen, a címvédőnek lehetőleg bónusszal.

Lássuk, hogyan áll a helyzet négy forduló után a Heineken Kupa csoportjaiban (félkövérrel azokat a csapatokat jelöltem, amelyek szerintem az első helyen végeznek majd):

  • Ha a Castres nem nyer Skóciában, akkor a Northampton gyakorlatilag továbbjutott az 1. csoportból.
  • A 2. csoportban a Leinster nyeregben érezheti magát, de azért a következő fordulóban következő Clermont-Racing meccs győztese még bezavarhat az íreknek.
  • A Munster walesi vereségével a Toulon lépéselőnybe került a 3. csoportban - hogy ez is milyen erős kvartett! -, de igazából a két csapat touloni meccse lesz a döntő a következő körben, és azért még az Ospreysnek is lesz egy-két szava a továbbjutáshoz.
  • A 4. csoportban is a következő forduló dönt: ha az Ulster hazai pályán legyőzi a Biarritzot, akkor megnyeri a csoportot, ha nem, akkor a baszkoké az első hely.
  • Az 5. csoport a legkiegyensúlyozottabb: a Scarlets, a Leicester és a Perpignan még mindig hasonló eséllyel pályázik a továbbjutásra.
  • Ha a Toulouse hozza a két következő, könnyű hazai meccsét - holnap a Glasgow és januárban a Newport ellen - akkor a 6. csoprot győztese is meglesz.
Előzmény: Törölt nick (1939)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1939

Rekordhosszúságú a Heineken Kupa 4. fordulója. Mára és holnapra is maradt egy-egy elhalasztott "skót-francia" meccs, mindkettő viszonylag fontos lehet a továbbjutás szempontjából. Ma kora délután a Murrayfielden Edinburgh-Castres, a szervezők úgy döntöttek hogy nem engednek be nézőket technikai okok miatt, persze ez a szokásos helyi nézőszámokat figyelembe véve nem is túl vakmerő döntés, valószínűleg többe került volna a pluszszemélyzet stb.
És holnap estére tették a Toulouse-Glasgow-t, mivel a skótok csomagjai a légikáosz miatt nem érkeztek meg időben.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1938

Hehe, a meccs elején még Toby Flood sem volt "önmaga", a 8-as meg sapkában volt, na...  ;)

Előzmény: rugbista (1937)
rugbista Creative Commons License 2010.12.20 0 0 1937

A lórúgókról mit is mondhatnánk? Tegnap Leicesterben sem volt éppen pehelypaplan a pálya, mégis játszottak...

O'Connell füleséért én kiadtam volna az ÉV őszintesége díját, mert nem sunyin, toliban, csomagban osztotta az észt, hanem nyíltan.

Felhívom a figyelmet a hétvége legmeglepőbb eseményére: ez pedig Jordan Crane hihetetlen fizikai erősödése. Khmm...

Előzmény: Törölt nick (1936)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.18 0 0 1936

Kb. két héttel ezelőtt volt a Juventusnak egy EL meccse Poznan-ban ahol hideg volt és hó. Az olaszok részéről (meg a fórumokon) óriási hiszti volt a meccs előtt közben meg utána hogy micsoda sérülésveszély és nem lenne szabad játszani, stb. Érdekes módon nem hogy sérülés nem történt de gyakorlatilag egyszer se lehetett földön-hóban fetrengő focistát látni :)
Na az ő figyelmükbe ajánlom a tegnapi Racing-Saracens meccset. Persze ha a pálya el lett volna jegesedve akkor nem lett volna meccs, de azért szép hogy a nagy hóban is jó játékot hoztak a csapatok. Elképesztően sok blokkolt rúgás volt, (talán a hó miatt?) a franciák egyik célja is ilyenből lett. A Szaracénok győzelmükkel a Leinster és a Clermont malmára hajtják a vizet.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1935

Na és még hadd említsem meg hogy megvolt a következménye annak hogy kavarták és csúsztatták a műsorszerkesztők a meccseket. A Glasgow-Toulouse-t felvételről kommentálták Mézes Csabáék és tévedésből le is szpojlerezték a később adásba kerülő Munster-Ospreys eredményét. Nem mintha olyan rengetegen szívtak volna emiatt, csakhát ebből is látszik hogy nem ok nélkül piszkáljuk a SportTV-t ilyen helyzetekben.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1934

Pedig hétközben a fegyelmi meghallgatások vannak előtérben és ilyenkor a rosszfiúkra irányul a figyelem :)

Ma például eldőlt hogy O'Connell 4hetes eltiltást kap azért a parasztlengőért amit az Ospreys leválójának kiosztott. Ezt mellesleg annyira diszkréten tette hogy számomra meglepő módon további bunyó nem lett belőle a pályán, viszont a bíró rögtön pirosat adott érte.
Ha valaki esetleg nem látta volna a Sport2-n tegnap, itt a jelenet. Nagyon tetszik ahogy az angol kommentátorok már előre röhögnek azon hogy hogyan fog magyarázkodni ártatlan képpel. Már amennyire ilyen külsővel el lehet játszani ezt :))

Előzmény: rugbista (1933)
rugbista Creative Commons License 2010.12.16 0 0 1933

Sajnos a média és annak pénze mindenkit egyformára gyalul. Szinte már csak bunkó módon lehetsz egyéni, lásd pl. Mourinho a fociban.

Előzmény: Törölt nick (1932)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1932

A center Barritt volt a bűnös, de érdekes hogy a meccs végén a pályának szinte ugyanarra a pontjára ő rakta be a Saracens második célját, amúgy már hiába.
Egyébként a Szaracénok jövő hónapban távozó vezetőedzője Brendan Venter (ex-Springbok) meccs utáni "interjúja" igazi YouTube sláger lett. Egy angol filmszatírából ihletet merítve direkt nagyon hülye módon válaszolgatott a Sky riporterének szabványkérdéseire, mellékelten linkelem a mindkét verziót tartalmazó bejátszást.

http://www.youtube.com/watch?v=UzZ2cf-3R7Q
Az ERC-nél mindenesetre kiverte a biztosítékot főleg hogy korábban is fegyelmi gondok voltak vele, most már csak figyelmeztették hogy lehetőleg bírjon magával a következő néhány hétben ami a Dél-Afrikába távozásáig maradt. Az utódjának mindenesetre annyiban könnyebb a dolga hogy most már elég az angol bajnokságra koncentrálni, aholis egész jól állnak féltávnál, egy jó tavaszi szezon rájátszást érhet.

Előzmény: rugbista (1930)
rugbista Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1931

Bobo meg még mindig a régi!

Előzmény: rugbista (1930)
rugbista Creative Commons License 2010.12.15 0 0 1930

Nem volt pite ez az angol gyerek (Short? - esze rövid vóut!)

Előzmény: Törölt nick (1929)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.14 0 0 1929

Előzmény: Törölt nick (1926)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1928

A TV5-nek több mutációja is van attól függően hogy melyik kontinensnek szánják, ezért egy kicsit macerás lehet a közvetítések jogi háttere. Szerintem emiatt adták oda egy másik állami csatornának, a France2-nek a tesztek és kupameccsek sugárzását.

 

Igazi rangadó volt ma Clermontban, és a hazaiaknak izgalmas mecccsen sikerült megverni a Leinstert 20-13 arányban. De az írek egy értékes vesztesbónusszal távoznak, ez még sokat számíthat ebben a hármas versenyfutásban.
A többi mai eredményről megpróbálok nem tudomást venni a jövő hétig... ;)

Előzmény: rugbista (1927)
rugbista Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1927

Ki tudja, mi lesz jövőre a TV5-ön? Régebben a novemberi tesztmeccseket is közvetítették, de már vagy 3 éve nem adják.

Előzmény: Törölt nick (1926)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1926

Ó, ha ezt akkor tudtam volna akkor nem maradok le a Top14 döntőről... Na de Isten tartsa meg ezen jószokásukat, úgy látszik hogy a franciáknál is van valami szabályozás arra hogy a "közérdeklődésre számot tartó" sporteseményeket nem sajátíthatják ki a kódolt csatornák (Canal+).

Ami a Szaracénokat illeti, nagyon elszúrták a tegnapi meccsüket, Hernandez célja őrületes nagy hibából született, kb mint Billy Slater célpassza Benjinek a RLWC-döntőben.  Pedig ez a Racing verhető volt, így viszont már kiestek. Meg talán ha nem erőltették volna az ifjabb Farrell-t a rúgasoknál...

Előzmény: rugbista (1924)
rugbista Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1925

Volt miért fizetniük a Tigriseknek...A Racing is nyert idegenben! A Szentek meg kocognak tovább.

Előzmény: Törölt nick (1923)
rugbista Creative Commons License 2010.12.12 0 0 1924

Bizony nem így van! A bajnoki rájátszás meccsei közül egy elődöntőt és magát a döntőt (meg egy wild card meccset tavasszal) közvetítettek, és minden bajnoki forduló összefoglalója 12.05-kor megy (Jour de Rugby).

Előzmény: Törölt nick (1921)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1923

Ez kemény: Aironi-Biarritz 28-27  Az olasz csapat ebben a szezonban egészen eddig az összes Magners és Heineken meccsét elvesztette...

Perpignanban meg szerintem meghallották hogy nem adtam nekik esélyt, legyőzték a Leicestert!  Szép kis csoport, körbeverésekkel :)

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.11 0 0 1922

A lelkes francia kommentátorokkal kapcsolatban eszembe jutott a Castres-Racing Metro meccs vége, valóban átéléssel közvetítették, de Hernandez időntúli dropja is elég érdekes látvány volt.  O-la-la... :)

 

Előzmény: rugbista (1920)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1921

Gyanítom hogy a 6Nemzetet és a RWC'2011 francia meccseit is ők fogják közvetíteni, a TV5-n én is 2007-ben láttam utoljára rögbit. Vételi szempontból a probléma viszont az hogy a France2-t az Atlantic Bird műholdról (W5) adják, ami az Astra-HotBird-hez (E13-19) képest kb 20 fokkal van nyugatra, emiatt külön tányért kell ráhangolni hacsak nem az Amos-ra (W4) van eleve ráirányítva a T-Sat miatt.

Előzmény: szponzor (1919)
rugbista Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1920

Így vagyok én is, nagyon lelkesek a francia kommentátorok. A kedvencem viszont Grant Nisbett a déliek közül. Egyébként kösz, de semmit sem tudok eddig.

Előzmény: szponzor (1919)
szponzor Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1919

Most irgykedek: nem bánnám, ha nálunk is fogható lenne a France 2! Nekem ugyanis kifejezetten fekszik a francia kommentár, a legutóbbi két rögbi VB-t is a TV5 közvetítésében néztem.

Előzmény: Törölt nick (1918)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1918

Ja, nekem is (mint mindig) az a fő bajom az ilyen szinten csúsztatott meccsekkel hogy az eredmény ismerete elveszi a sava-borsát, pedig szivesebben nézném magyar kommentárral. Amúgy most hétvégén a Saracens-Racing és a Clermont-Leinstert a France 2-n élőben lehet nézni "parabolával", csak kár hogy egy kukkot nem értek a francia kommentárból azon felül hogy "Lö balon" :)
A rögbistreamek többsége szombat délutánonként sajnos túlterhelt, akkor már érdemesebb helyettük utólag torrenten rákeresni.

Előzmény: szponzor (1917)
szponzor Creative Commons License 2010.12.10 0 0 1917

Ez tényleg nagyon durva, hogy jövő szerdán meg pénteken, ráadásul a legrosszabb műsorsávokban adja Sport 2 a hétvégi Heineken Kupa meccseket. Addig úgyis megtudom az eredményeket, így nem fogom megnézni egyiket sem - ha Tóth Sándor lesz a szakkommentátor, akkor esetleg... ;-)

Pedig sok érdekes párosítás lesz: egy jó Northampton-Cardiff, Saracens-Racing, Clermont-Leinster, Toulon-Irish, Ospreys-Munster vagy Perpignan-Leicester meccset szívesen megnéznék. Ezek szerint azonban nem fogok.

 

Találtam egy jó térképet a világ uniós rögbibajnokságairól:

Előzmény: Törölt nick (1914)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1916

Nem akarok unalmas lenni, de megint nem igazán értem a spórtévés Szerkesztő Urakat. Ha már úgyse találtak jobb idősávot mint éjjel 1, akkor nem lehetett volna esetleg most péntek vagy szombat éjjelre beszúrni az egyéb ismétlések közé (vagy urambocsá' helyett)? Ha már úgyis megritkították az uniós rögbit az utóbbi 2 évben...

Előzmény: rugbista (1915)
rugbista Creative Commons License 2010.12.09 0 0 1915

Még jó, hogy fel tudom venni. Mert még egy Toulouse-meccsért sem éjjelezek - már. 5-6 éve persze nem így lett volna...Elkényelmesedtünk! El lettünk kényeztetve.

Előzmény: Törölt nick (1914)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!