Buzási Patrik: Korrekt kezdés. A vinnyogós falzettet és a mélyebb lágét is magabiztosan hozta. Ha jól rémlik, színész a hapsi ez megmutatkozott. Karakter, de nem valami átütő.
Gudics Máté: Bírom a füstös hangú énekeseket, a gitárszólóval egybekötött, lüktető dallamvilágot. Meglátszik a rutin, jöttek a magaslatok hangban, egy kis dögösséget el tudtam volna még képzelni.
Balogh Rebeka: Csatlakoznék shu kollégához. Magával ragadó személyiség (mármint a Rebeka. :P). A számot nem ismertem, a később utánajárt mondanivaló átjött abszolút a produkció során. Az énektudás pedig egészen fölényes volt. Ösztönös, egész biztosan nem a stáb építette fel ezt a 3 percet. Bravó, ő Megasztár-jelölt!
Imreh Zsanett: Az altercsaj, őt nagyon vártam. Pozitívum, hogy a dal felcsigázta a dögösségét, kár, hogy nem valósult meg maradéktalanul. Megoldotta, de hamiskásan sajnos nem csak hang tekintetében. Tőle egészen más típusú dalra számítottam. (Amit szintén nem ismertem, pedig eskü, nem Petőfi Rádiót hallgatok.) Remélem, nem esik ki ma, mert nem egy kommersz a csaj.
Szilágyi József: Na, ezt a dalt nagyon kedvelem! Nem egy könnyű szöveg 0 előzetes angoltudással. Ehhez képest nem ment át bikicsunájba, igaz, minden mondatot nem lehetett feldolgozni az elhangzottak alapján. J Egész jól mozgott mackójárásban. Volt meló, igyekezett átlépni árnyékán, ezt értékelem. LunchMoney Lewist felidézte.
Dányi Róbert: Nyelvjárás kiütközik, nekem ízes. (Tán nem csak modorosságból fakadt.) Szenvelgős, nekem művien, a stáb munkája érződött inkább. Hangilag azért még bizonytalan itt-ott, de egy jóravaló srác. Kívánok neki még több alázatot, s lehet belőle meghatározó énekes. Jelenleg nyilván még kezdő, sok-sok vadhajtással.
Baráth Kata: Meglehet süket vagyok, de a nem kellően artikulált kiejtése miatt nála kevésbé hallottam ki az angolszöveget, mint pl. Józsinál. (Oké, azt a számot betéve tudom.) A show elvitte a produkciót, pontosabban kihúzta Kata alól. Sok volt a csúszkálás, felső hangoknál azért csikorgott az üveg. Színpadon elvolt, de inkább egy random bulis jócsajként.
Papp Domonkos: Kicsit Freddie-s beütése van a hangjának, valamivel szegényesebb eszköztárból dolgozva. A színészi véna hol előbújt, hol számomra civilnek tűnt. Amolyan szőrös jófiú volt. A csúcsponttól messze került.
Tóth Abigél: Vesszek meg, de nem értem a szöveget! Fülelnem kellett, hogy elcsípjek egy-két magyar szót. A mai fiatalok nem tudnak sajnos artikulálni. Kár, sok melót tett bele, a mondanivaló ült, hangtechnikailag megfelelt, de így nem tudom pozitívan értékelni. Bazz, SzabóZ-feldolgozás
Dénes Dávid: Tőle sokat vártam. Remek koncepción alapult a performansz, a drusza pedig profi, végletekig autentikus, önazonosság rulez! Rebekával topkategóriás eddig a mezőnyből!
Bánsági Petronella: Kész 70-es évek a nőszemély! A nagyívűbb dalok jobban állnak neki. Élt a 2 fejjel magasabb hapsik közt, hangja keményen ütött. Halott Pénzes csávóval egyetértve, túlzottan művi. Kevés ösztönösség, sok modorosság. Átütőerő nincs.
Kiszel Jennifer: A Z- generáció dívája. A pofám leszakadt, azért egy tinédzsertől emberes produktum volt. Az ingatag nyitány ellenére. Nyilván keveset élt egy ekkora volumenű klasszikus hiteles előadásához. A musicales manírok rontottak az összképen.
Orbán Rudolf: Nem vágom, mióta készülhettek a többiek, de azért erős hátránnyal kezdte az élő show-kat Rudolf. Amatőr, kezdetleges hangjával ügyesen sáfárkodott. Kissé megilletődött volt, a nóta valóban X-Faktoros. Azt pedig tudjuk, Gáspár Laci és Tolvai Reni óta, hogy a vigaszág előny tud lenni a szavazóközönség kiépítése terén.
Nehéz kérdés, de talán Domát, Katát és Mátét küldtem volna el. Zsanett utolsó helyezése nem felel meg a valóságnak, kár, hogy szimpátiaszavazásba ment a dolog. Patrik várható volt, mint ahogy Nella zsűri általi továbbjuttatása is.
A Csillagdal nagyon hiányzott!
Update a kommentfolyam átolvasása után: Abigél kapcsán meggyőzhető vagyok, mit nem éreztem, amit ti itt szinte mind igen? Kiszelt újrahallgatom holnap, nekem nem volt annyira bántó.
Pont ugyanezek jutottak eszembe a negatívumokat illetően. Nekem valahogy olyan steril az egész műsor, vagy nem tudom, mi a jó szó rá. Nem érzem azt, hogy showműsort néznék, olyan kicsinek tűnik a stúdió is, mintha csak valami meghallgatáson lennének.
Miközben meg a zsűri is rendben van, és a versenyzők nagy része is tehetséges. A facebookos lájkok alapján viszont az az érzésem, hogy nincs túl nagy nézettsége, amit sajnálok.
Az első adás után három kedvencem van, Rebeka, Abigél, és a Dávid. Remélem, a döntőig jutnak. Ja, Józsit is csíptem. :)
Kettős érzéseim vannak a tegnapi műsorral kapcsolatban.
Pozitívumok:
-normális zsűri. Kivéve Szabit, akit inkább átküldenék Majkáékhoz a szomszédba.
-a gyengébb produkciók is mérföldekkel színvonalasabbak a konkurenciánál. Na jó talán Rolandot és Bencét áthoznám ide.
-különleges dalválasztások. Végre nem az ezerszer elcsépelt nóták mint az az X-ben és a Sztárban sztárban szoktak lenni. Rebeka és Abigél produkciója pedig olyan szintet képviselt, amit utoljára talán 10-15 éve láthattunk itthon tehetségkutatóban. Nagybetűs WOW.
-normális vendégfellépő. Kár hogy itt is ártunk és kurmányunk új békeharcos sorozatát kellett promózni.
Negatívumok:
-a műsor low budget jellege. Kis díszlet, nincs közös produkció, nincs csillagdal, nincs búcsúdal. Azok a dolgok, amik a fent említett minőségi produkciók és dalválasztások mellett megadták a különlegességét a műsornak.
-a versenyzők minél gyorsabb kiszórása. Most hárman estek ki, majd ketten-ketten távoznak. Pont itt a Megánál meg lehetett volna csinálni a kevesebb válogatás-több élőshow szisztémát, ez a műsor mindig is kevésbé épített a hülyékre. Tudom-tudom, itt is volt Bikicsunáj, Sugerabugera meg ilyesmi, de a helyükön kezelték őket.
A válogatón elhangzott az egész sztori. Nem terhelem vele a fórumot, így is már "szánalomfaktorról" írt az olvtárs!
Nem kell mindenkinek tetszen az egész társaság, fura is lenne. Kiesőknek is lennie kell, de Jennifer még nem volt az.
A "színészek" ellenben igen! Nem lehet egy fenékkel egyszerre több lovat megülni, hiába erőlködtek. Egyébként mindkettőjüknek jó hangja van, elő is tudták adni a dalt, az X-ben a tenyerükön hordozták volna őket.
Patrik és Doma így járt, a rasztahajú lány pedig már a válogatón sem volt igazán jó (csak Marics volt odáig érte), a középdöntőben, főleg a párbajnál pláne nem!
A három kieső személyével egyetértek!
Jenni úgyis előbb-utóbb menni fog, ha hamiskás lesz, ahogyan Robi is, ha rossz dalt kap és nem mozdul meg. Taxis Józsi egy színfolt, remélem legközelebb is szórakoztató lesz.
Ha Rudi saját dalt énekelt, és nem tetszett neked, akkor kihagyom. Pedig egész jó adás volt, nem tudom, hogy a macskabajszú vanabbe trubadúr minek kellett végére. Én mondjuk az ő videóját már nem vártam meg.
Összességében jó adás volt, de ez elsősorban a versenyzőkön és a zsűrin múlt.
A tv2 a nagy erőlködésben, hogy egy jó műsort hozzon össze, elfelejtette, hogy visszanyúlhatna a gyökerekhez, azaz lehetne valamilyen kimondott tematika, élő zenekar és Csillagdal. Például. A zenei alapok jó minőségűek, csak sokszor hangosak, pláne ha vokál is van rajtuk.
Ördög Nori tegnap sem lett szimpatikusabb.
Ez a három kieső meg baromság. Miért kell ilyen gyorsan ledarálni ezt is?
A versenyzők közül a 3 kiesőnek Zsanettet, Katát és Domát tippeltem, ebből 2 bejött. Kata ezek szerint a fiatalokat el tudta kapni, Patrik meg nem. Szerintem őt megjelenésben nem tudta befogadni a közönség.
A negatív meglepetés amúgy Jennifer volt, nehéz dalt vállalt, de fülsértő volt néha. Bocsi, ha olvasod a kommenteket, de sajnos így hallottam :/
Rebeka, Abigél nagyon jól énekeltek, önazonosak voltak, Dávid elképesztő figura. A váratlanul jó pedig nálam Szilágyi József volt, angolul, tempós dallal, tánccal, ezt nem vártam (ok, az ő dala mondjuk nem volt annyira nehéz zeneileg).
Petronella kérdőjel, elképesztő dögös a megjelenése, van egy hangkaraktere, de nekem mindig az az érzésem, mintha sokkal többet erőlködne torokból, szerintem főleg a magasaknál nem jó technikával énekel. Aztán a dal végére meg elfogy a tudomány.
Osztom a véleményed, Papp Szabi kapcsán. Nem igaz, hogy nem fogja fel, hogy ne beszéljen bele, amikor éppen más értékel. Egészen kínos, hogy pl. Caramel is megkérte, hogy ugyan mondhassa már el azt az egy mondatot, amit még akar...
A végén sikerült egy masszív rossz szájízt adni ennek az amúgy kitűnően induló adásnak. Természetesen a gyengéket továbbvitték, és az is bejött, hogy Petronella bajban lesz, szerencsére nem az utolsó 2-ben volt, de jövő héten nem fog továbbjutni.
Remélem Rebekát és Abigélt, illetve a rocker srácot nem fogja a botfülű cézár kiszavazni. Azt már tudomásul vettem, hogy az X faktorban egy Napközisbence vs Gyerekislány lesz, itt meg Csókosrudi lesz az egyik, de talán van esély egy értelmes jelöltre Megasztár oldalon a top2-re.
Én most hallottam először, és nem, nem az. Borzasztó hamisan énekelt.
Az első 11 produkcióból igazából 1 se volt rossz, inkább uncsi/közepes volt közülük pár. Az utolsó 2 nekem nagyon rossz szájízt adott, és félek, mindkettő maradni fog, mert az egyiknél szánalomfaktor, a másik meg a trendikúlság (értsd: ízléstelenség) megy.
Es hozott egy bugyuta sajat zemet, szval en azt az oriasi hatranyt nem lattam.
Palcsotomi effekt, valszeg a dontoig elrugdossak. Igazabol neki eleg az h Marics a tizeneves kamaszlanyoknak kiposztolja, nyernie se kell. Aztan enekelgethet vidaman az Auchanos bevasarlokocsirol, samponokrol stb. Mindenki hepi.
Nálam az adás gyenge pontja Papp Szabi a zsűriből. Homlokegyenest másként látom a dolgokat, rendre belepofáz a zsűritársak értékelésébe, ha valami neki nem tetszőt mondanak. Ráadásul sokszor magára is marad a sok hülyeségével, amit összehord. Rudi kapcsán elég szépen szembesítették azzal, hogy a nézők is nagyon máshogy gondolkodnak, mint ahogy ő.
Amúgy egyetértek a kommentekkel, színvonalas adás, jó versenyzőkkel. Nekem a két versenyző, akinek a színészethez is van köze, viszont rettentő modoros, mű és megjátszott, azt nagyon nem értem, ők miért jelentkeztek ebbe a versenybe. A többi lehet, hogy kiforratlan, de legalább eredeti, emberi és őszinte figura.
Egyébként a válogatón és a középdöntőben jól énekelt, most ezt a dalt hozta, hiszen csak pár napja volt felkészülni a műsorra, a többieknek hónapok. Ha továbbjut, a második adás után lehet róla szerintem konkrétabb véleményt írni.
Mit vartal ott ahol Marics szerez zenet. A francba se lennenek ha Szikora nem ír nekik egy normalis zenet.
Es kb ennyibe ki is merultek Valmarek.
Ez a Rudi gyerek meg nem annyira jo h ennyire kellene rolni. A másik erthetetlen az Imreh Zsanett. Rengeteg jo enekest a fele ennyiert kipattintottak mar a valogatokon.
A zsurit se ertem. A korabbi megasztarokban azert a zsuri nem mindig buksisimogatott. Itt mar azt sem merik kimondani ha vmi borzalmasan hamis, mint a Dzsenifer kislanynal.
Ez egy nagyon tehetséges, 17 éves kislány, aki pár hónappal ezelőtt kapta meg a hallókészülékét, ugyanis hallássérültként énekelt EDDIG! A válogatón derült ki, amikor megkérte a zsűrit, hogy hangosabban beszéljenek hozzá.
Ilyen hátránnyal, így énekelni szerintem nem kis teljesítmény, még akkor is, ha nem lesz popsztár és "csak" rajzfilmzenéket énekel majd.