Nekem nagyon régen volt 120-as skodám és volt hasonló hiba folyt kifelé a zsir, a tömszelencét kellet kicserélni el volt repedve . A vizpumpa le lett szerelve ékszíj tárcsa leszerelése tengely ék kiszedése tengely óvatos kiütése tömszelence csere majd vissza a tengely meg a többi dolog. https://skodapatika.hu/spd/114050072/Skoda-105-120-vizpumpa-tomszelence
Sziasztok! Szeretnék egy probléma megoldására információt kérni a tapasztaltabb tagoktól. 120-as motorban miután felmelegszik és megyek vele több mint 20-30 Km-t, a vízpumpa zsírja szétfröcsög az ékszíjtárcsa és az elosztó belső oldalán. Próbálkoztam már magasabb olvadáspontú zsírral is, de nincs túl nagy változás.
Ez így teljesen elfogadható, gyári norma, hogy valahol kell távoznia a zsírnak?
Vagy van valamilyen kézzel fogható jó megoldás erre? Köszönöm, a hozzászólásokat.
Megjelentek a Triple9 nevű modellgyártó cég 1:18-as méretarányú újdonságai, 26 500 forintos áron.
Aki szeretne ilyet a polcra, időben szerezze be, mert a cégre a nem túl nagy darabszám a jellemző, az eddigi Ladái a jobb színekben mára már csak többszörös áron érhetőek el a szabadpiacon.
Nem tudom, igazából ahogy észrevettem gyárilag is valami gyenge ragasztóval voltak felrakva hogy esetleges szétszedésnél ne a nejlon szakadjon szét hanem a ragasztó engedjen. Megfogja szerintem a kétoldalú ragasztó, mivel úgy is rajta a kárpit leesni nem tud, sőt elmozdulni sem.
Mivel lehet tartósan felragasztani az új nejlont? Sima kétoldalas ragasztó jó, vagy van valami speciális sokáig ragadó anyag, ami egy bontás után újra megfogja a nejlont?
Köszi, ezek szerint a legfontosabb a nejlon beszerelése lesz. Mindegyik Skodát ilyen trehányul szerelték? Gondolom egyszer volt rajta nejlon, amit aztán leszedtek majd nem tettek vissza, inkább ment a kukába. Az epokitt jó ötlet, erősebb és van is itthon. Én valami faragasztóra gondoltam első körben.
A másik hátsó ajtóra való ajtókárpitot tegnap lesúlyoztam, utána megnéztem a vezetőoldali kárpitot, a belseje kicsit elázott az évek során. Talán a több ablaktekerés miatt könnyebben bejutott a víz a sofőr oldali ajtóba?
Megragasztom ebből az irányból, a két alsó patentet kihagyom aztán ez is megteszi kívülről.