Keresés

Részletes keresés

horkat Creative Commons License 2021.07.08 0 0 74749

Egyébként, itt ezen a fórumon kit érdekel Djokovic? Hogy jön ide? Mi nem Djoko-Fed meccset akarunk nézni feltétlenül, hanem Roger játékát!

Előzmény: Törölt nick (74746)
horkat Creative Commons License 2021.07.08 0 0 74748

Régóta??? Majdnem két év kihagyás után ez év április végén láttuk először tétmeccsen...., még három hónapja sincs..., persze relatív kinek mennyi időt takar a "régóta"!

Előzmény: Törölt nick (74746)
sanna41 Creative Commons License 2021.07.08 0 0 74747
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.08 -3 0 74746

Sajnos már régóta csak szenved ... Nem méltó ez hozza. Egy Djokovic Federer meccset mar lassan 10 eve nincs értelme megnézni. ... Stb

Előzmény: horkat (74745)
horkat Creative Commons License 2021.07.08 -1 1 74745

Én sem értek egyet Bogáncs több kijelentésével, különösen ezekkel: "Fed már nem tud szépen búcsúzni, mert úgyszólván mindenki megveri, Roger pocsékul, hit nélkül játszott, s ez nem károgás, fanyalgás, nevezzük bárhogy, méltatlan önmagához".

Milyen a szép búcsú? Mondjuk a 2018-s ausztrál open, melyen behúzta az utolsó gs győzelmét és egyúttal elköszön? Vagy netán, ha a 2019-s wimbledoni vesztett döntőben búcsúzik el? Esetleg két héttel előtte, mikor Halléban megszerezte a 102. tornagyőzelmét?

2020 kiesett a térdműtét, meg az utána a rehabilitáció miatt. Szerintem hatalmas munkát fektetett abba, hogy újra játsszon, nagy valószínűséggel az motiválta, hogy újra csodákat tegyen, és tündököljön a pályán, mert hitt, hisz magában, javuló játékában, meg hogy még nagyot dobbanthat.

Az, hogy nem biztos, hogy ez megvalósulhat,  benne volt az előzmények, a kora, a fiatalok egyre javuló játéka, s egy csomó olyan körülmény (melyről mi esetleg nem is tudunk) miatt.

Mit jelent, hogy a vereség, vagy a rosszabb teljesítmény nem méltó hozzá? Tudom, többen így gondolják még az Őt kedvelők táborában is. Pedig igenis hozzátartozik ez is, ettől a nagysága nem kevesebb és semmi esetre sem  méltatlan, csupán egy utánozhatatlan, hosszú és gyönyörű karrier, pálya befejezéséhez vezető út része! Azt, hogy rossz nézni? Hát persze, a harmadik szettet magam sem néztem, mert nagyon tud fájni, mikor Fed szenvedését látom a pályán. DE: egy nagy rajongója vagyok, ezért feltétel nélkül szeretem és abszolút elfogadom a döntését, bármi is az!

S a legdurvább vélemény, ez az "úgyszólván mindenki megveri"! Na, pont ez, az igazán olyan hozzászólás, amely nem méltó hozzá! És ez akkor is méltatlan, ha a tegnapi teljesítménye nagyon gyatra volt az előző négy meccséhez képest!

Előzmény: Törölt nick (74741)
twohandedtweener_ Creative Commons License 2021.07.08 -1 0 74744

fikáznak vagy jajveszékelnek

aggódnak és reménykednek. ....  elvégre fan topic vagy miaszösz.

egy minimális objektivitást legalább te megpróbálhatnál.

Előzmény: Lacanist (74735)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.08 -1 2 74743

Ahogy nyilatkozta Fed, leül a csapatával és átbeszélik a történteket.

Mi itt károghatunk, siránkozhatunk, "visszavonultathatjuk", ki-ki vérmérséklete szerint, de a döntés az ő kezükben van.

Nem lepődnék meg, ha az év további részét lemondaná, de azon sem, ha még tenne néhány próbát.

Szerintem nagyon elbánt ez a szar covid Roger karrierjének ezen részével, nagyon hosszú időt elrabolt belőle. A végéből.

Bronson1980 Creative Commons License 2021.07.08 -1 4 74742

Nem igazán szoktam ezen a fórumon írogatni, bár aki korábbi írásaimat, statisztikai beszámolóimat olvasta azoknak gondolom feltűnt, hogy Federer rajongó vagyok és bár igyekszem nem elfogult lenni I. Rogerrel vagy ahogy nevezni szoktam még King Federer-rel bevallom a szurkolói énem bennem is felülírja a realitásokat. Nagyon sokan elmondtátok véleményeteket a tegnapi mérkőzéssel kapcsolatban. Számomra ezt a vereséget látni a legszörnyűbb élmény volt, még fájóbb, mint a 2 mérkőzéslabdáról elveszített 2019-es döntő. Nem akarok a mindent tudó bölcsek szerepében tetszelegni, mert fogalmam sincs, hogy Roger idei teljesítményének hátterében milyen okok vannak. Nem igazán tetszettek az idei mérkőzései. A Koepfer elleni meccsének a nézését is felfüggesztettem, miután a német kiegyenlített és brékelőnyre tett szert a harmadik szettben. A wimbledoni meccseit végig szurkoltam, hiszen Wimbledon számomra prioritás a Garros-sal szemben, de egyedül csak a Gasqet elleni meccse tetszett. Több szakértő is elmondta, hogy az is csoda, hogy másfél év kihagyással 2 műtéttel a háta mögött ennyi idősen eljutni mekkora teljesítmény. Viszont az Én véleményem az (ez nem kinyilatkoztatás mielőtt bárkit megsértenék), hogy amennyiben a sérüléstől való félelem és a meccshiány volt az oka ennek a fiaskónak, akkor egy még tudatosabb tervezéssel menni kell tovább nem történt semmi. Viszont, ha Federer csupán szponzori szerződései miatt erőlteti a tour-on való részvételt akkor itt és most abba kell hagyni. Ugyanis az már látszik, hogy ezek ellen a fiatalok ellen nem elég, ha kiküldi a cipőit a pályára. A tegnapi 0:6 után pedig a jövőbeni mérkőzésein a többi fiatal is vérszemet kaphat, vagyis sokkal nehezebb lesz legyőznie őket. És akkor azt meg sem említem, hogy itt van egy olyan Djokovic, akinek most minden korábbinál nagyobb az önbizalma, hogy ismét legyőzte Nadalt a Garross-on és bezsebelte a második címét azon a borításon. Ellene pedig véleményem szerint csak akkor lesz halvány esélye, ha képes lesz megismételni a 2019-es formáját és valamelyik fiatal játékos idő előtt legyőzi Novakot egy Grand Slam mérkőzésen. Sajnos, bevallom őszintén pillanatnyilag mindkét opció inkább szurkolói elvárás, mint realitás. 

Törölt nick Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74741

melyik részével nem értesz egyet ?

Előzmény: Lacanist (74740)
Lacanist Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74740

Nem a véleménnyel van bajom, hanem a folyamatos tálalásával. 

Előzmény: Bogáncs11 (74738)
sanna41 Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74739

A mai sajtótájékoztató.

https://www.twitlonger.com/show/n_1srogo7

Bogáncs11 Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74738

Sajnálom, ha a véleményemmel irritállak, nem kell  azonosan látnunk Roger helyzetét. 

Véleményemet Roger játéka alapozta meg,  így teljesen rendben van. 

Előzmény: Lacanist (74735)
miro. Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74737

Ezt ide akartam.. :)

Így kicsit lenyugodva,vagy újra visszatérni a sokkból azért kicsit máshogy látom a dolgokat.

Állítom,ha erősebb játékos ellen játszik ma,akkor nem lett volna ilyen sima,nem hogy 0:6.

Nekem az a véleményem,hogy tudat alatt Fed azt érezte/érezhette meccs előtt,hogy oké az elején nagyon döcögős voltam,de az utolsó meccsemen már a 2-3. szett azért jó volt.
A negyeddöntőben talán a "gyengébb" játékos jutott tovább,és azért ha még fiatal is,a teniszezők utálják ezt,hogy tegnap is játszott. Kicsit elcsúszott a rutinja stb stb. Azért a Roger Federer még mindig én vagyok,Wimbledonban nagyon nehéz megverni,és kicsit a csillagok is összejátszottak nekem,az elődöntő meglehet.
Fizikálisan nyilvánvaló hogy nem vagyok top,de azért egy meccsre mindenképp jó vagyok még.

Azt érzem,hogy pozitívabban várta mint ami lett a meccsképe.

Ezek után jött az első szett,oké elment.
Jött a brék azonnal,majd megint jött a baki,visszavette és utána jöttek a balszerencsék,meg a kapkodások.

Valójában mire akarok kilyukadni?
A meccs előtti gondolkozás szerintem ma Fedet nem arra vitte,hogy esetleg itt egy 5 szettes,szenvedős nagy meccset kéne játszani.
Tudat alatt egyszerűen nagyon akart volna egy kicsit könnyebbet,és ezt Ő el is hitte valójában.

Majd újra a meccs.
Mikor jöttek a balszerencsés elcsúszások,hibák, a meccs előtti gondolkodásából kifolyólag teljesen elkezdett kapkodni és türelmetlen lenni.
Nem akarta elfogadni azt,hogy igen nyugi,de ez ma is egy nehéz lesz.
Ellenkezőleg mivel nem így készült,egyszerűen ez miatt elkezdett kapkodni,idegeskedni és valójában az a harmadik szett 6:0 ennek az eredménye,hogy amit Ő remélt,és akart volna,teljesen az ellenkezőjét kapta.
Ezt meg ma nem tudta elfogadni. Kudarcnak élte meg,csalódott lett,ezáltal ideges,türelmetlen,kapkodott,és még talán meg is sértődött magára.

Ebből is tanulni fog,másfél év után 40 évesen ez benne van. Visszavonulni nem ér,csak nem kell belebetegedni ennyire,egy vereségbe.. :)

Opistho Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74736

Asked about potential retirement, Federer says he will have to "reassess everything."

Q. Is it your last Wimbledon?

"I don't know. I really don't know. I've got to regroup. My goal was always to try and play another Wimbledon. I was able to make it this year, which I'm really happy about."

"Of course I would like to play it again but at my age you never know what’s around the corner.”

“I will make an announcement sooner than later of course on the Olympics,”

Lacanist Creative Commons License 2021.07.07 -2 1 74735

Nem ezen a meccsen fanyalogsz, hanem mióta visszatért. 

Nem értem, másfél év kihagyással, két műtéttel, RG-n való visszatérés után reálisan mit vártatok tőle most Wimbledonban? 

Másfelől engem igenis zavar, hogy a Fed fanok a "kritikus hozzáállás" örve alatt fikáznak vagy jajveszékelnek itt két hónapja, a Djokovic fanok kaján vigyorgásával vagy röhögésével kísérve. 

Előzmény: Bogáncs11 (74732)
feketehó Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74734

Persze, nekünk Ő a tenisz királya! Ez nem is kérdés, de ezt (az idei visszatérést, szerepést) azért már rossz nézni. :-(

Előzmény: horkat (74733)
horkat Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74733

Sokokunknak az marad: a tenisz királya! Ő még hisz magában, egy nagyon ütős visszatérésben, ezt senki nem tudja elvenni tőle, csak az esetleges kudarcok, bukások, amik várhatnak rá. Ettől nem lesz kevesebb! Sajnos a búcsúhoz vezető út sokkal göröngyösebb, gyötrelmesebb és fájóbb mint a csúcsra vezető menetelés!

Előzmény: feketehó (74731)
Bogáncs11 Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74732

Fedet a pályája legelejétől szeretem, nagyra tartom őt, csodálatos pályafutás van mögötte. Nem majomszeretettel szeretem, hanem kritikusan, őszintén, reálisan viszonyulok hozzá. 

Bár ez egy rajongói oldal, úgy gondoltam, hogy leírhatom egyenesen a véleményemet, azt, amit láttam.

Nem érdemes önmagunknak hazudni, Roger pocsékul, hit nélkül játszott, s ez nem károgás, fanyalgás, nevezzük bárhogy, méltatlan önmagához, még akkor is, ha figyelembe vesszük a gyötrelmes előzményeket, a műtéteket, a nehézkes rehabilitációt, a meccshiányt, etc.

Előzmény: Lacanist (74730)
feketehó Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74731

De igen, árad! Azonban, szerintem, senki nem akarja, hogy egyre több ilyen 6-0-ás szetteket vagy elképesztő folyamatos rontásokat lássunk. Roger a Király, maradjon meg így!

Előzmény: Lacanist (74730)
Lacanist Creative Commons License 2021.07.07 -1 2 74730

Nem úgy néz ki, hogy árad a nagy szeretet. Én sem vagyok elájulva a játékától, mióta visszatért, de ezt a sok lehúzást és károgást sztem nem érdemli. 

Előzmény: Bogáncs11 (74723)
feketehó Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74729

Szerintem, Roginak most el kellene gondolkodnia a folytatáson. Persze, a szponzorok meg minden, de nem kellene már több ilyen megalázó 6:0, nem kellene már az Olimpia sem. Nyilván, mi mindenhogy szeretjük, de most már látható, hogy nincs tovább, vége.

Törölt nick Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74728

tisztelet, ennyi. nem nyafogtam, hanem tettem egy megjegyzést. főleg, hogy az említett étel jelzőként már egészen negatív értelemmel bír az életben és a sportban is...

Előzmény: David_0009 (74726)
horkat Creative Commons License 2021.07.07 -1 1 74727

Egyébként ilyen előzmények után ott lenni a negyeddöntőben, s, csak ott kikapni, egyáltalán nem lebecsülendő, még akkor sem, ha Roger Federerről beszélünk. Rajta kívül egy idősödő játékos van a nyolc között, aki még a csúcson van, a többiek mind szinte 25.év és alattiak. Magam részéről a lelki problémát érzem legerősebbnek, ami a mai játékát tönkretette. Az első szett elment a kóstolgatással, a második meg..., láttuk. A többi már ezek következménye.

Előzmény: Lizzy Bennet (74722)
David_0009 Creative Commons License 2021.07.07 -1 1 74726

Ne nyafogjál már, ez csak egy ártalmatlan becenév.

Előzmény: Törölt nick (74724)
Bogáncs11 Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74725

Nagyágyúkkal nem játszott, igazi ellenfele eddig nem volt. Szerintem az egyébként rokonszenves Hurkaczot is ő tette naggyá. 

Előzmény: Lizzy Bennet (74722)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.07 -3 0 74724

azért megtisztelhetnél egy wimbledoni elődöntőst azzal, hogy a nevét (Hubert Hurkacz) normálisan írod. főleg, hogy lengyelül egészen máshogy nevezik az említett ételt...

Előzmény: paparambó (74707)
Bogáncs11 Creative Commons License 2021.07.07 -1 1 74723

Persze, ezért írtam, hogy úgyszólván. Nagyon fájdalmas látni Fed visszaesését, küzdelmét önmagával.

Ez nem csak számára szenvedés, hanem ránk is, akik szeretjük őt.

Előzmény: sanna41 (74718)
Lizzy Bennet Creative Commons License 2021.07.07 0 2 74722

Hát, azért a "mindenki megveri" egy GS negyeddöntőben elég erős kifejezés.

Előzmény: Bogáncs11 (74716)
csiri bá Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74721

Hát ez csúnya volt sajnos... :(

Mintha kedve sem lett volna az egészhez úgy ütötte el a labdákat a semmibe.

6:0...

sanna41 Creative Commons License 2021.07.07 0 0 74720

Hát valaminek lennie kell, ezzel próbálom vigasztalni magam.

Előzmény: Törölt nick (74717)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!