Igen, betolom mindig amennyire lehet, most hogy még kicsi a gyerek ez gyakorlatilag majdnem a legbelső állást jelenti.
Ami viszont a racsnit illeti: hát elég nehéz megmondani hogy mikor feszült be az ülésbe és mennyire kellene, mindig tudok még húzni rajta mert a háttámla és az ülőlap is puha, így összenyomódik. Viszont ha nagyon megtépem, akkor meg olyan bemélyedés keletkezik a háttámlán, hogy ha kiveszem az ülést is ott marad...
Vettünk egy Besafe Izi Combi x4 Isofix-et. Az volt a fő szempont, hogy amíg csak lehet, de legalább 2-3 éves koráig háttal utazhasson a gyerek, mert ez az egyik legfontosabb tényező és az X4-nél brutál lábteret lehet neki csinálni.
Az más kérdés, hogy bazi nagy az ülés - de tényleg gigantikus méretű - és nehéz is (és még csak nem is olcsó) de a biztonság a fő szempont. Amúgy a dönthetőség itt sem jelentős, mert háttal beépítve gyakorlatilag az kocsi ülés ülőlapjának alap dőlését tudod csak kompenzálni vele.
Emellett másik praktikus szempont az, hogy ha minden kötél szakad, akkor be lehet kötni simán övvel is bármilyen autóba, igaz menetiránnyal megegyezően - anyóséknál jó lesz, mert nekik nincs Isofix a kocsiban és nagyon ritkán abban is utazik a gyerek.
Aki ebben tapasztalt, ahhoz lenne egy kérdésem: mennyire kell nekifeszíteni azt az állítható feszítőt az ülés háttámlájának? Jelenleg nagyon odafeszítem, de így gyakorlatilag szétnyomja az ülés háttámláját és szerintem fokozatosan tönkreteszi a kárpitot.
Semmi különbség! A Dorell kitalálta, hogy több ülésének a nevébe beleteszi az XP kiegészítőt.
Ennél jobb, hogy visszamenőleg is.😊
Ilyen árfekvésben nincs a keresett ülés.
A felsoroltakat már nem érdemes megvenned a háttal ültetés miatt, hiszen azok 13kg-nál kötelezően megfordítandók!!
Várom a tavaszi teszteredményt, mert most a Recaro Zero.1 ülést használjuk, ami szerintem a kategória legjobban kitalált ülése. Minden idők legjobb ülésének tartom a 0-18kg csoportban.
Persze a teszteredmény mást hozhat ki.
De tágas, kényelmes, egyszerűen kezelhető isofixes ülés.
A válasz a gyerekülésen található ábrán, illetve a használati útmutatóban van.
De ez csak 25kg-ig és 36kg-ig használható üléseknél szempont. A 0-18kg, ill. 9-18kg súlycsoportú üléseknél kötelező(!) végig használni a gyerekülés biztonsági övét!
Sziasztok! Azt szeretném kéredezni, hogy valakinek van-e tapasztalata a Peg PeregoViaggio 2-3 Surefix ISOFIX üléssel. Az ADAC teszten jónak látszik az eredménye, a videójából pedig egy jól kitalált kényelmes ülésnek gondolom, mindezt nagyon kedvező áron. Szerintetek érdemes róla gondolkodni?
Sziasztok! 2. autóba szeretnék olcsóbb ISOFIX-es ülést (max 50 ezerig), csak egy gond van: az autóban nincs top tether rögzítési pont - és az Elefániban azt mondta az eladó, hogy ebben az árkategóriában esélytelen olyan ülést találni, ami nem top tetheres... Súlyra 9-18, 9-25 és 9-36 közül bármelyik megfelel.
Tud valaki esetleg ilyen ülést, vagy maradnak a sima övvel bekötős darabok?
Nàlunk az egyik làny akkora mint a kisfiad és mi végül a milofix mellett döntöttünk és szetintem jól. Mi is néztük a kifordìthatót de az nem volt top tetherrel is beköthető és akkor màr inkàbb a biztonsàg. A gyerek kényelmesen ül benne, annxi hogy jàr hozzà ülésmagasító, az mâr nem kell neki. Kellően dönthető is, jókat alszanak is benne ha úgy hozza a helyzet.
Nagyon köszi a segítséget, akkor bepróbálunk hétvégén egy Milofix-et, amúgy is szimpatikus volt, bár talán régebbi konstrukció, de anno nem teljesített rosszul.
Amúgy nagy kár az Axissfix-ért a kifordíthatóság nagyon jó dolognak tűnik. Majd még azért bepróbáljuk a Römer kifordítható verzióját.
Ami a két autót illeti - a másik egy 3. generációs Focus - egyelőre megpróbáljuk egy üléssel. Alapvetően elég gyakran cserélgetnénk, hosszabb útra a Focussal megyünk, de az 'asszony a Clioval rohangál a városban, napközben, vásárolni, ilyenek.
Én csak annyit tudok hozzátenni, hogy nekünk az egyik autónk szintén clio II, és az egyik ülésünk milofix, és nekünk nem volt gondunk a döntöttséggel a clióban. Viszont az nem köthető be övvel, nem is nagyon vannak olyan megfordítható ülések, amik mindkét módon beköthetőek, vagy csak olyan, ami egyik irányban öv, másik irányban isofix.
Amúgy nem tudom milyen gyakran akarjátok cserélgetni, de nem olyan nagyon jó móka, mi végül vettünk egy második ülést is, hogy legyen mindkét autóba.
Sok tesztet megnéztünk és sokat olvasgattunk már a témában, de még nem sikerült dűlőre jutni.
Az alábbi szempontok szerint keresünk ülést:
- A kisfiunk 8,5 hónapos, 9 kilós, 78-80 centi, a babahordozó lassan kicsi lesz (meg amúgy is gyagi, ajándékba kaptuk) így 0-18kg, 9-18kg vagy iSize ülést keresünk
- Ár nem számít (bocs, nem nagyképűség, de egyszerűen a legfontosabb a kisfiunk biztonsága)
- Első a biztonság, második a kényelem, harmadik a könnyű használhatóság. Pajzsot biztos vagyok, hogy nem viselné el, bepróbáltuk egy pillanatra és Cybex ülésbe, de nem élvezte
- Mindkét kocsi ISOFIX-es így olyat szeretnénk, mindkettőben van TopTheter, természetesen jó lenne, ha övvel is beköthető lenne, legalább előre nézően (nagyszülők autói nem ISOFIXesek)
- Fontos hogy megfordítható legyen és minél tovább tudjon háttal utazni, szerencsére az anyósülésen nem nagyon utazik senki, előre tudjuk tolni, így a helyigény másodlagos
- A nagy dönthetőség nagyon fontos, mivel az egyik autó Clio II és elég meredek az ülőlap így háttal eléggé meg kellene dönteni az ülést hogy ne meredeken üljön a kis srác, hanem esetleg tudjon valamennyire pihenni/aludni
- Nagyon tetszenek az oldalra kifordítható ülések mert könnyebb bekötni a gyereket, meg az összes ilyen okos funkciót nagyon vonzónak találjuk
Eddig Maxi Cosi Axxisfix-et nézegettük, a gyerek is belefér egész jól, a kisebb kocsiba is belefér, de egyszerűen nem lehet eléggé dönteni, hogy hátra fordítva ne üljön benne a gyerek. Még a Milofix volt szimpatikus, de azt egyelőre nem tudtuk bepróbálni. Esetleg van még valamilyen favorit a kategóriában? A Römer hasonló megoldásai ha jól emlékszem nem teljesítettek kiemelkedően az új 2015-ös ADAC teszten csak elfogadhatóan.
Utánaolvastam, hogy az általam említett ülések egyike sem igazán ajánlott és nincs is 9-36 kg-os kategóriában olyan belső öves ülés, amelyet szakember igazán jó szívvel ajánlana.
Ez esetben mit javasolnátok: csemete 2,5 éves múlt, kb. 95 cm, és kicsit több, mint 15 kg. 15-36-os ülésekhez még gondolom a súlya ellenére kicsi, pedig van pár ülés, amely az olvasottak alapján szimpatikus (Römer Kid Xp, Maxi Cosi Airprotect). Isofix nincs a járgányban. 9-18 kg-os ülést már úgy hiszem nem érdemes vennem, mert nagyon hamar kinőné.
Nagyon hálás volnék, ha egy szakember jótanácsával gazdagabb lehetnék, mert sokat használjuk az autót városon kívül is, és szeretném a lehető legnagyobb biztonságban tudni a gyerkőcöket.
Cybex Solution Q2-Fix Platinum ISOFIX-el kapcsolatban van valakinek tapasztalata? ADAC-os tesztet nem találtam róla, de gondolom ha ezt szánja a Cybex a felső kategóriás ülésének akkor csak nem rosszabb, mint az X2 vagy a Solution M-Fix, amelyek nagyon eredményt értek el a teszteken. Szóval használ valaki ilyen ülést, mi a véleményetek róla?
Ha borul az autó, az szerintem 5 pontos ülésben sem kellemes.
Az a Cybex ülés nagyon szűk, mindenképpen próbáljátok ki a babával, amikor mi néztük anno, kábé magastartásban volt a gyerek keze...
Meg a pajzsosakat amúgy is viszonylag kevés gyerek viseli el (mondjuk a miénk pont szereti, nekünk Kiddy Phoenixfix Pro2 van), szóval mindenképpen érdemes "belepróbálni" a gyerkőcöt, meg az ülést is az autóba (sok autónak egyszerűen rövid az öve, hogy körbeérje a pajzsos ülést, erre is figyelni kell).
Gyerekülés vásárlása előtt állok, és még nem döntöttem, hogy pajzsos rendszerűt vagy 5 pontos ülést vegyek.
Az egyik kiszemelt Cybex juno 2 fix (pajzsos, ISOFIX), a másik a Römer King II (5 pontos öves, nem ISOFIX).
Írjatok véleményeket légyszi, kinek mi a tapasztalata, esetleg tudtok ajánlani ezeken az üléseken kívül mást a 9-18kg-os kategóriában? (50-60e-Ft max a keret).
A legjobbat akarom mint mindenki a gyerekének.
Az ADAC teszt alapján a Cybex nyert, viszont annyi problémám van a pajzsos technológiával, mivel nincs benne öv, ha borul az autó kicsúszhat belőle a gyerek... (úgy tudom a borulást nem tesztelik).
Érdeklődnék, hogy a Maxi-Cosi Rubi és Rubi XP között mi a különbség?
Tudnátok olyan gyerekülést ajánlani, amiben kb 11-12 kg be lehet kötni a gyereket háttal is, ISOFIX nélkül, az autó övével (sajnos az nincs az autóban)? Kb 50-60e körül.
Eddig ezeket találtam:
Peg Perego Viaggio Switchable (kb 60e)
Caretero Scope 0-25 (kb 22e)
Espiro Delta 0-25
Baby Design Milo 0-25
Gondolom ezek az olcsóbb ülések nem ajánlottak, nem találok róluk semmi infót. A Maxi-Cosi és a Peg Peregoról volt teszt, igaz csak megfelelt minősítéssel.
Ha lenne isofix, a Maxi-Cosi i-Size 2-Way Pearl jó választás lenne...
A legtöbb újdonsült Anyukánál azt vettem észre, hogy bármennyire is fárasztóak a mindennapi teendőik a gyerek körül, a szülés után elkapja őket egyfajta alkotói lendület, amiben sokszor saját csemetéjük inspirálja őket. Így volt ez Renátánál is, aki a hosszabb utazások[...] Bővebben!Tovább »
Nem vagyok ülés szakértő, én csak egy kérdésedre tudok válaszolni. Nekünk az egyik autónkban first class plus van, és olyan 12 kiló körül lehetett a gyerek, amikor már nagyon durván nem fért el a lába, muszáj volt megfordítani. Úgyhogy nem is az a kérdés, hogy mennyire kell szigorúan venni a 13 kilós határt, mert abba az ülésbe szerintem fizikailag esélytelen berakni egy 13 kilós gyereket háttal. Ez nem minden ülésnél van így, a másik autónkban maxi cosi milofix van, abban még simán elfért ugyanekkor, pedig elvileg az is csak 13 kilóig használható háttal. Hogy a milofixben meddig fért volna el, azt nem tudom megmondani, mert nem akartuk variálni, megfordítottuk ekkor azt is.
Úgyhogy ekkora gyereknek én nem vennék a helyetekben first class plust. Ha ragaszkodsz a háttal ültetéshez, akkor más márkát/típust keress. De ha amúgy sem bírja, akkor én a helyedben nem erőltetném ezt a háttal ültetést, 16 hósan már azért nem olyan kicsi. Nekünk úgy emlékszem 18 hós volt kb amikor megfordítottuk, és amint mondtam kb 12 kiló.
Pontosítanék, mert történt pár dolog. Tehát kiderült, az ülésünk amit kaptunk, a netről lett anno. rendelve. És hogy az az elem, ami törve van, korábbi balesetre utal. Persze a család férfitagjai váltig állítják, hogy mikor szét lett szedve a beszerelésnél, nem látták, hogy balesetes. De feltételezem ők ezt nem láthatják biztosan!? Annyira mondogatják, hogy ez a Besafe x3 mennyire rosszul van összerakva :( Hogy ha a huzatot leszedik, már törik is a hungarocell.. Ezért a márkát hanyagolni akarja a párom következő ülésnél.
Mindenképp Römer ülést vennénk a gyerkőcnek, újat. Azért is, mert arra 10 év a "szavatossági idő", hátha a közeljövőben kell még... :)
King II ATS vagy First Class? Tudom, más kategória.. De nem mindig van a gyerek rosszul, én inkább háttal ültetném szívem szerint.. De persze ha nem bírja, megfordítom. Annyira hangsúlyozva van ez a menetiránynak háttal ültetés, hogy félek, még ő is pici.. A First Class 13 kg-ig használható háttal, ez azt jelenti, hogy 12,9 kg-ig? Mennyire szigorú ez?
Nem láttam élőben még egyik ülést sem, de gondolom a King nagyobb?
Még egy utolsó kérdés: Kingben van ATS meg vmi LS II.. Van lényegi különbség?
A Pierre Cardin ülésekről nem szoktak tesztek készülni, megtévesztő a márkanév, mert azok igazából gagyi kínai ülések, csak megvették a név használati jogot, vagy ilyesmi.
Nem akarok más zsebében turkálni, úgyhogy nem mondom, hogy ne vegyetek ilyet, de azért érdemes lenne megnézni, hogy az adac teszttel rendelkező leaglább jó biztonság értékeléssel rendelkező ülést találtok-e hasonló áron. Ha keveset használnátok, ugyanakkor az ár nem mindegy, akkor az ADAC tesztekben ne az összértékelést nézzétek, hanem csak a biztonságra adottat, mert inkább az ergonómia és hasonló kategóriákban kössetek kompromisszumot, mint a biztonságban.