Talán mindenben igazad van, de mindez a "mi lett volna, ha..." kategória. Ez már egyszerűen vicc, ami a meccseinken zajlik. Long shotra váltott a kapusunk, számítottam Sivertsen-re, középpályán sajnos levédekezni nem tudtuk. De nem a long shoton ment el a meccs, hanem ugyanaz volt, mint az eddigi meccseken, az ellen kapusa mindig pont annyit teljesített, hogy épp ne legyen gól, az ellen csatára meg pont úgy lőtt, hogy épp gól legyen. 15 perc alatt 3 lövés, 3 gól még amatőr 2-es ifi meccsen is durva, nem egy 91-es RE kapus ellen vb meccsen! Pont Te írtad 2 hete, hogy kapusoknál nagyon a RE számít és nem érted, miért nem ő játszott elejétől fogva. Hát most ő játszott... Az 5 kp-ja a támadásindítások száma miatt volt. Csatárposzton 3 lehetőség volt: vagy BC-s csatik, mert tényleg TA hiányosak voltak a védőik, vagy OP-s csatik, ha ez a kapus véd poor OR-rel, vagy fejelős csati, mert nincs fejelős védőjük. Vince V. a párharcait szépen meg is nyerte, csak épp 73-as SC-vel én gólokat vértam volna tőle. A gólt OP-s csatink szerezte, ha azzal játszunk végig, talán nyerünk, talán nem... Mutass olyan BRI DP-s védőt, aki némi TA és AE képességekkel is rendelkezik! Helyzetek alapján eddig az összes meccsünket megnyertük, csak sajnos gólok alapján nem. Eddig: 6-2, 10-0, 7-4, ami össz.: 23-6 kapuralövés, ebből 2-4 a gólarányunk. Azaz 23 lövésből 2 gólt lőttünk (8.7%), és 6 lövésből 4 gólt kaptunk (66.67%). Ez taktikai hiba lenne? Egyszerűen nem értem.
Azért az ifik meccsén eléggé benne volt az a bizonyos, gusztustalan "északi faktor". 4 lövésből 3 gól...Azért az ilyen exc SC csatárok ne lőjjenek 4 lövésből 3 gólt egy bri RE-s kapusnak. (formával lehet, hogy awe az az RE)
Ettől függetlenül ez a 4-5-1-es felállás eléggé szerencsétlen volt szerintem, mert semmire sem volt jó. Ha az volt a cél, hogy levédekezzük őket a középpályán, akkor nem poor/awful védekezésű középpályásokat kellett volna betenni. Ha az volt a cél, hogy minél több támadást indítsunk, akkor valami olyan csatárt kellett volna betenni, aki földön és levegőben is jó, mert így, hogy egyedül volt az AE-es csatárunk és csak magas labdákat kapott, nemigazán értünk sokat azzal, hogy sok támadást indítottunk a középpályán, mert vagy levédekezték minket, vagy ha nem, akkor a dec OP/good/exc átlagolt AE-ja + a rossz/lehetetlen szög miatt általában a kapusnak nem volt nehéz dolga kivédeni a lövést. Igazából azt nem értem, hogy miért nem Németh T kezdett? Ez ellen a védelem (good ta, illetve exc TA) ellen a sup BC-ja és 0% kiszámíthatósága tökéletes lett volna, hogy őrületbe kergesse ezt a védelmet. Sőt, mivel poor volt a kapus OR-je, akár üres lövő helyzetbe is kerülhetett volna, függetlenül attól, hogy 2 védő volt rajta. Nyilván reagált volna erre norvég kapitány, de még ekkor is, ha behoz egy sup TA-s csavót, akkor is a 0% kiszámíthatatlanság miatt, többször is a gyengébb védő ment volna rá (nem hiszem, hogy 2 védőt cserélt volna a kapitány) s nem kellett volna rossz/meg lehetetlen szögekből kapura lőnie.
A védelemben, amit hiányoltam, hogy nem volt beválogatva egyetlen egy bri DP-s védő sem. Viszont, ahogy néztem, van olyan magyar védő, aki levédekezte volna Olaisent vagy Helgelandot és akkor nyugodtabban lehetett volna játszani egy 4-4-2 -öt, nem parázva attól, hogy Olaisen ne kapjon labdákat. Így meg egyszerű dolga volt a norvég kapitánynak a csatársor összeállításakor.
Nyilván ekkor sem biztos, hogy nyertünk volna, de szerintem az esélyeket megnövelhettük volna.
Én csapatom is szárnyal,csak tudnám,h miért :) (sajnos csak bajnokságban,mert nemzetköziből idő előtt kiestem :P ).
amíg a korábbi szezonban eléggé "peches" voltam,idén mázlival folyamatosan jönnek az eredmények (keretem nem változott az előző szezonhoz képest (max annyi,h a kapusom és két csatárom "beért;de egyszer minden jó sorozat véget ér :) ) Legszégyenletesebb meccsem a Black elleni volt; ha 3:0-al kikapok,akkor se lehetettem volna ideges,erre 2:0-ra én nyertem.....
Csoda történt, ismét nyertünk - ezúttal egy olyan ellenféllel szemben aki ellen háromesélyesnek gondoltam a dolgot - vagy szoros meccsen lehozzuk a védekezést nullára, vagy nagyon kitömnek. Szerencsére előbbi lett, nem lőttek kapura, mi meg bepasszíroztunk valahogy egyet. :)
A közvetlen kiesést tuti elkerülöm (inaktív csapatok is vannak), a cél az osztályozó (mármint lefelé :D) biztos elkerülése - egész tűrhető esélyem van rá annak ellenére hogy szoros a mezőny.
Vért izzadva behúztuk a kötelező 3 pontot. Egy vicc volt, amit a brazil kapus művelt... a 10 lövésünk sorban:
MASTERFUL - HESITANT+MASTERFUL
SUPERB - FOOLED+BRILLIANT
GOOD POWER SHOT - TOTALLY WRONG+BRILLIANT
AWESOME - READY+BRILLIANT
(totally free) BRILLIANT - READY+AWESOME
DECENT POWER SHOT - RIGHT+GOOD
SUPERB - FOOLED+SUPERB
EXCELLENT POWER - READY+EXCELLENT (gól: 1-0)
BRILLIANT - RIGHT+AWESOME
EXCELLENT - FOOLED+BRILLIANT
Párszor a BAD ANGLE-val magyarázható a védés, de akkor is ezekből 2-3 gólnak kellett volna lennie normálisan.
Ez a kapus: BRI/DEC/WEAK/DEC/DEC sup formával.
Egyébként az elképzelt taktika működött: a középpályás védekezést feladtuk, a védők a dolgukat megoldották, a csatárok meg 10 lövést összehoztak, kár hogy csak 1 gól lett belőlük. Jövő héten fontos meccs következik a norvégok ellen.
Ferdinek én is gratulálok! A random megint majdnem kibabrált velünk, ha az én kapusaim így védenének a bajnokságban, mint ez a brazil kölyök nem lenne minden meccsem X....
Részemről, elégedett vagyok. Amit elterveztem, nagyjából bejött. Lesz védelmünk ha mostani 28 éveseink jól tartják magukat. Középpályán nem lesz gond, viszont csatárposzton elég vékonykák vagyunk az élcsapatkhoz képest...
Na, húztam egy superb ifit, aki weak TA-val akar LB lenni, helyette inkább AE-s védő lesz belőle. Viszont a múlt heti excellent csatárom elég tragikus lett, tuti ráfizetés.
Jó lesz ez, ilyen ME mellett úgyis bármilyen eredmény születhet. A felnőttek is csak hosszabbításban mentek tovább az IC-ben, pedig az ellenfelem a pályán sem volt...
Indítottam ezzel kapcsolatban a Bugok-on egy témát. Én ott még nem fórumoztam. Miért írja ki, hogy lezárt? Én nem zártam le semmit. Valaki próbálja meg, hogy tud-e rá írni!
Gratulálok marpet99-nek. Nekem kicsiben sem sikerült ez a dolog, vagyis Belize válogatottját újra megszereznem. Írtam a játékmestereknek, hogy miért nem ők döntenek, ha nincs felhasználó vagy szavazat? Első lettem a csoportomban az előző vébén, és ki tudok állni 11 belizeivel, mint a múlt pénteken. Ez a török semmit nem csinált ezért a dologért, csak előbbre van a világranglistán, a gép meg berakta kapitánynak. Minek ebben az esetben a kampánybeszéd, ha még ők sem olvassák el!