Én a PDAboltot azért rugdostam is egy kicsit, mert ugye kihírezték, hogy előrendelhető, meg "hamarosan". Aztán addig basztattam őket, míg szerintem lekerült a weboldalról. mindketten tudtuk mi lesz a sohanapja. És akkor még simán boltokban volt a termék, meg EU térkép, meg majd, meg jövünk, meg a többi. Mink voltunk minden a hülyék, akik nem hittük el.
Eleinte még hittem benne, de hamar letört, majd csak visszanézzük az ominózus szavazást. De tényleg a sarki bolt, akit Ge megvezetett, sarki bolt meg a júzereket, azzal mi legyen? Meg azzal, akinek annó én adtam el a PDA-t, Aeromap, éppen frissítgetenek, meg a többi, jó lesz ez. Aztán nem lett sokkal jobb.
Amint kijött az igo, beszélhetünk az AM teljes haláláról is.
Megbocsás... ahogy a többiek is elmondják a termék a kiadás pillanatában is eléggé aggályos volt. Csak mi magyarok úgy gondoltuk sárga-sárga, de a mienk.
Nekem azzal a pár darabbal van bajom, amit mint kereskedő megvetetett velem badGe barátod, mondván, hogy csúcsszuper support lesz, meg EU térkép, meg miegymás..
Kérdezném, mire upgradeljem a polcomon lévő AeroMap szoftvert? Vagy számlázzam neki vissza? Lehet ez lenne a legjobb megoldás...
...mielőtt a "kereskedő" dumát elővenné valaki, ahogy látszik van és volt is elégedetlenkedő már akkor, csak senki nem foglalkozott velük, a fórumokról pedig tűzzel-vassal kiírtották.
...és a "faszkódás" szinte a használatbavétel után fél évvel már elkezdődött, mert addigra már mindenkinek tele lett a padlás az ígérgetéssel.
pontosabban 2005 december legvégén vettem, 2006 januárjában még egy rossz szót se szóltam (akkoriban mások már bőven, de persze csak itt, mert a másik helyen már akkor is irtottak mindent, ami nem az aeromap dicsőítéséről szólt). 2006 február közepén már múlt időben beszéltem róla (destinatorral közlekedtem), többek közt annak apropóján, hogy hosszú napokon át nem kaptam választ egyik navisys-es emilcímről se (pedig volt benne request.key is). 2006 március elején még érdeklődtem a V2 -> EU áttekintő áráról (én kis naiv...) 2006 június elején ezt írtam: "kitalálhatod, hogy mondjuk az utóbbi három hónapban hányszor navigáltam az aeromappal. de ne mondj pozitív egész számot, mert akkor nem találod el." no meg ezt: "ha mégegyszer elolvasod, rájössz, hogy még mindig az aeromapért hőzöngök, nem ellene. csak lassan ez is múlóban van..."
Ha én lettem volna BadGe helyében, megtartottam volna azt az AeroMapből, ami a legjobb volt benne, és amire máig szívesen emlékszem: a grafikus megjelenítést. A térképet meg, amolyan Linux-módra, szép lassan és folyamatosan összeadta volna a közösség. Hányan küldözgettük boldogan a tracklogokat... És milyen jó érzés volt, amikor a következő frissítésben megjelent... A semminél biztosan több pénzt hozna most is.
Szerintem.
De soha nem voltam BadGe helyében, nem is leszek, maradok egy hülye, faszkódó dilettáns laikus.
Nézd, abban egyet kell értenünk, hogy Igo előtti időszakban az AM volt a legjobb cucc. Más talán nem is volt, de felületre főleg, térképlefedettség meg pont olyan, amilyen. Ezt többen megvéstük, hogy ennek rendes térképalapja nem lesz, amíg nem licenszel valakitől. Aztán jött az Igo, ezren melóznak rajt, elszabadult a pokol, AM meg lecsúszott. Egy múlt termékről kér pofázni.
veszel egy terméket, használod 1-2 évig. Majd jön egy jobb, áttérsz arra és kéred vissza az előző árát. Erről van szó? Évekig használtam az AM-et, akor a maga nemében szenzációsan jó volt. Most nem annyira jó, van jobb, de nem hisztizek, hogy vissza a pénzemet. sm.
Sajtmedve.. többen elmondták (én is) már itt, hogy amint BadGe visszafizeti azt a pénzt, amivel átverte őket, (értsd visszaveszi a használhatatlan termékét) semmi bajuk nem lesz vele.
Ez azonban BadGe-nek derogál.. emlékeim szerint AZS talán már egy liter tejért is eladta volna a cuccát...
Én is voltam bulin... magamutogató, BadGe sztároló, semmitmondó dolog. Ennél az is sokkal többet ér, ha én leülök egy asztalhoz vacsizni azokkal, akikkel szeretnék. Az biztos, hogy utólag nem fogják a fejemhez vágni, hogy mit jár a szám, amikor ingyen ettem-ittam BadGe kontójára...
...persze azoknak akik szeretik az ingyen piát és kaját és ezért akár egy kis seggnyalásra is képesek, azoknak biztos jó buli az Aeromap Party.
BadGe, sokan vannak irigyek, akik a korábbi sikereid miatt megutáltak. Nem kell feltétlenül minden hőbörgő, önelégült, magamutogatónak ott lennie a bulin. A legutóbbin ott voltam. Jó volt. Az aeromap-et használtam. Jó volt. Nagyon jó. És ezt köszönöm! Most nem ezt használom, mert nem jó. Van sokkal jobb. De ettől még nem utállak. Nem vágom a fejedhez, hogy azt hittem, hogy lesz új 3d-s forgó morgó akármi, meg vr6 meg bármi más. Használom azt ami van és ez így van rendjén. Csak vannak akik ezt képtelenek megérteni még ennyi év távlatából is. Üdv, SM.
Egy apró megjegyzés: számomra a 3D tökéletesen felesleges marhaság. Haszon nélkül fogyasztja az erőforrásokat. Amig lehetett az aerot használtam, és most is gondban vagyok, mert a "megyek" nem 3D-verziójához már nincs friss térkép... a 3D-t meg rühellem.
Amtibácsi.. ha a speedcams.hu -ra gondoltál a "pénzért árulás"-sal, akkor jó lenne ha mielőtt leírsz valamit, kicsit tájékozódnál. Az adatbázis letöltése barátom továbbra is ingyenes.
Szal' a szarkeverést általában a hozzád hasonló hozzászólók csinálják, akik azzal sincsenek tisztában, amit leírnak.. "csak hallották, hogy valaki azt mondta..."
Az Aeromap pedig egy vicc. De ettől függetlenül ha egyszer ez életben megjelenik az AM2006-7-8-9-10-11-12-stb biztosan érdekelni fog engem is.
Ez biztos valami világhírű szarkeverőgép lehet :-))) Nem a szennyvíziparban dolgozol esetleg ? Esetleg mások által ingyen beküldött koordinátákat árulsz pénzért ? Az is jó dolog ám, a menő csákók most ezzel villantanak :-)
de ha már így konkrétan rákérdeztél: - létrehoztam egy olyan komplex rendszert, amit nagyságrendekkel többen használnak, mint a te szánalmas tákolmányodat - van benne két olyan elem, ami az egész világon egyedülálló, mások még csak lemásolni se tudják, nemhogy olyat fejleszteni - hosszú évek óta folyamatosan és naprakészen működik - a beígért fejlesztéseket meg is csináljuk - a határidőket betartjuk - az ügyfelek visszajelzéseit mindig figyelembe vesszük - és nem utolsósorban soha nem verjük át sem az ügyfeleinket, se a partnereinket
szóval kb. pontosan az ellenkezője, mint amit te (nem) csinálsz. egyéb kérdés?
Kedves BadGe, én például a térkép-adatbázisod hibáira hívtam fel rendszeresen a figyelmedet. Gyűjtöttem neked tracklogot, bogarásztam a "termékben". A hibákat, amíg bármiféle válasz volt rá, vagy bármiféle értelmét láttam, mindig magánlevélben küldtem neked, mert nem kritizálni akartam, hanem segíteni.