Ez a Karcher gép nagyon jó adatokkal rendelkezik, nehéz lesz felülmúlni. De hidd el, hogy nem ez számít. Persze kell egy bizonyos légszállítási teljesítmény a jó porszívózáshoz, de erre akár a 160-180 m3/h is elegendő. Ezenkívül sokat számít a zárt szívóhatás (vákuum), illetve a szívóteljesítmény (AirWatt) is.
Sajnos nincs arra pontos adatunk, hogy mennyit szív egy hagyományos porszívó, de sokallom azt a 234 m3/h-t. A tapasztalat az, hogy a központi porszívó szívóereje, légszállítása jobb a hagyományos porszívókhoz képest.
És azt sem szabad elfelejteni, hogy nem a minél nagyobb légáram elérése érdekében van a központi porszívó, hanem azért hogy a port ne fújja vissza a szobába.
Még egy felvetésem lenne, ez pedig a szívóerőre vonatkozik.
Jelenlegi porszívónk egy Kärcher A2204 típusú száraz-nedves porszívó, ami papíron legalábbis 234 m3/h szívóteljesítménnyel rendelkezik, ezt 1200W villamos teljesítményű motorral oldja meg. Ha ugyanilyen erős központi porszívót szeretnék, az elterjedtebb márkák közük kb. 1600-1700W villamos teljesítményű motorral ellátott berendezést kell választani, de még akkor sem érem el egészen az eddig megszokott szívóteljesítményt.
A központi porszívók ciklonikus leválasztásúak, tehát a szívóteljesítmény, amennyire a ciklonikus leválasztást ismerem, a névleges közelében lehet. Hagyományos, szűrős-porzsákos porszívó esetén viszont nem tudom, mennyi a marketing része az adatoknak és mekkora a valódi szívóteljesítmény.
Van valakinek ezirányú adata vagy tapasztalata esetleg?
A központi porszívó vásárlásnál a falba, aljzatbetonba épített csőhosszal kell kalkulálni, a gégecsővel nem. Persze azért ne legyen az a gégecső se 15 méter. A 9 méteres gégecső az elterjedt, ha ennél nagyobbat akarsz használni, akkor célszerű azt is beleszámolni.
Mostanában tervezem egy központi porszívó beszerzését, ezzel kapcsolatosan lenne egy kérdésem.
Az egyenértékű csőhossz kiszámításánál a gégecsövet is bele kell venni a hosszba, vagy azt a gyártók már belekalkulálják és csak a falba épített csőhosszal kell számolni?
Hello! Nálunk megoldható az áruhitel központi porszívóra és kiépítésére is természetesen. Az Üllői úti bemutatótermünkbe, ha befáradsz, akkor ott mindent el tudunk mondani a feltételekről és a részletekről. Nickem alatt megtalálod az elérhetőséget. www.pannonklima.hu
Új központi porszívó akciót indítunk. Ezuttal a komplett rendszerekre adunk kedvezményt.
Amennyiben valaki az egész központi porszívó rendszert cégünktől kívánja megvásárolni, 50 % kedvezményt adunk az alapszerelési anyagok listaárából, a porszívógép és takarítókészlet listaárából pedig min. 10 % kedvezményt.
Érdemes kihasználni ezt az akciót, hisz segítségével lényegesn olcsóbban megvalósítható a központi porszívó alapszerelése.
Nyugodtan tedd be oda a gépet, a 60-70 % nem túl sok, azzal nem lesz baj. Viszont javaslom, hogy azokat a csőszakaszokat amik a hideg helyiségben futnak, hőszigeteld le. Ha ezt nem teszed meg, előfordulhat párakicsapódás a cső belsejében, ami könnyen duguláshoz vezethet.
Ha anyagra, gépre van szükséged: www.kozponti-porszivo.hu
Szerintem minden gond nélkül bírják. Ezek nem extrém értékek. Ha esetleg készüék érdekel, van most két méretű gépem, melyeket nagyon alkalmi áron oda tudok adni.
Kozponti porszivot szeretnék lassan beépiteni a hazunkba. A hàz alja teljesen bejàrhato kicsit lehajolva (kb. 1.5 m), ezért ide tenném a gépet, és a csovezeték nagy részét.
Tapasztalatotok szerint birjàk a porszivok a 60-70 %-os pàratartalmat (kb. àllando 16 fokon)? Hirtelen nem talàltam ilyen infot a neten.
Aki karácsonyra központi porszívó vásárlását tervezi, még nem késett el. A raktáron lévő termékeket 2010.12.22-én 12:00-ig leadott megrendelés esetén 2010.12.23-án ki tudjuk szállítani. Karácsony előtt az utolsó szállítási nap: december 23.
Javaslom, nézz szét a honlapunkon (www.kozponti-porszivo.hu). Rengeteg termék van fent képekkel, jellemzéssel, árral. Jó akcióink is vannak.
Mi 3 márkát forgalmazunk, Aertecnica, Electrolux-Beam, Sistem-Air. Mindhárom márka megbízható, mindháromnak van olya terméke amit jobban megéri megvenni, és van olyan amit kevésbé. Az igazi tanácsadáshoz az igényeidet kellene ismernem. Pl mekkora teljesítményű gép kell, professzionálisabb modellre gondoltál-e vagy elég egy alapabb, stb?
Ha írsz nekem picit bővebben, nagyon szívesen segítek. De a honlapunkon is sok hasznos információ található.
Hát igazából központi porszívóban most 3 márka megy, ezeket itt sűrűn megtalálod. De ez sokban függ attól, hogy milyen kívánalmak vannak (pl. milyen teljesítményű, mennyire van eldugott helyen, azaz milyen hangos az elviselhető). Mivel nem sok a hozzászólás itt, ajánlom, hogy 1-2 oldalt olvass el.
Sziasztok! Szeretnék beújítani egy porszívót karácsonyra. :) Tönkrement a mostani, ami már amúgy is nagyon régi és öreg volt. Csoda, h idáig kibírta. Melyikek amik mostanában jók? És hol lehet olcsón kapni? :)
Ez nagy ötlet! Komolyan. Egyébként a robotporszívó valami gégecsővel van az utcára kivezetve? Vagy hogyan engedi ki a kijövő port? Illetve hogyan üríti ki magát?
Ha csak a porszívás a lényeg, nekünk meg takinénink van, az mégjobb.
Most minden Sistem-Air SA 100/TA központi porszívó és Standard takarító készlet Flisy gégecsővel egyidejű vásárlása esetén 1 db LAVAZZA MODO MIO kapszulás kávéfőzőgépet és 40 db kávékapszulát adunk ajándékba. Ráadásul a csomagra egy rendkívül jó akciós ár is érvényes.
Ezen felül a Sistem-Air Speedy 150 készülékeket is akciós áron kínáljuk!
Hamarosan lejár az Electrolux-Beam központi porszívó akciónk. Érdemes még igénybe venni az utolsó pillanatban, hisz egyes termékek rendkívül kedvező áron kaphatóak.
Segitsegedet szeretnem kerni.160m2-es csaladi hazhoz milyen porszivot ajanlanal?120m2 lakoter,40m2garazs.Tavaly epitett haz,6db csatlakozo lett kiepitve,a gep a garazsban lenne.A gepen kivul szuksegem van csatlakozokra is,jelenleg csak a cso van a falsikban 2db vezetekkel.Tehat a kompletten arrakkal egyutt erdekelne,felesegem nem hagy beken,muszaly megcsinaltatnom:))Koszonom elore is
Cégünk megkezdte a méltán népszerű Beam központi porszívók forgalmazását is. Versenyképes árakkal, folyamatos akciókkal, profi szervízháttérrel állunk ügyfeleink rendelkezésére!
25 fm csőhossz kb. egy átlagos házhoz (3-4 csatlakozó) szükséges csőmennyiség. Egyáltalán nem gond ekkora távolság, csak a gép kiválasztásánál figyelembe kell venni.