Na, pont tegnap vezettem egy ilyen autót, egy Toyota MR-S-t, amibe a 140 lovas 1,8-as helyére betették a 190 lovas 1,8-ast a Celica TS-ből. És tényleg 7000 rpm fölött jobban gyorsul...csak ott már olyan borzalmasan hangos, hogy meg lehet bolondulni tőle. Odáig meg semmivel se jobb a sima motornál. Nem éreztem, hogy olyan nagyon kéne...
Ez a lóerő/liter adat amúgy az autóskártyán kívül jó bármire is? A Hondások recskáznak erre állandóan, mintha olyan nagy öröm lenne hétezren járni állandóan, ha haladni akarsz. Alatta meg Babetta.
A világért sem akarom nagyon összecsillagozni a bajor topikot, de ezt még megmutatom: AMG SL 500 6.0, ma jött az MB Classichoz. '92 -ben valaki vett egy SL 500-at, majd null kilóméteresen átadta az AMG-nek, aki akkor még önálló műhely volt. Ott felfúrták hat literesre, beletették a szintezős futóművet meg a sok okosságot és kifizetették a vételárat még egyszer, de lehet hogy kétszer. 64 db készült, az egyik itt van Budapesten és eladó.
Még több is, mint 200 per liter. Egy kompakt autóba elég a 4 henger, de egy luuskategóriás Mercedes nem lehet ilyen. Annak más vevőköre van sok évtizede.
Hát, megtetszette egy kupé 318 is, mert szép volt. Néha tényleg elkap a gondolat, hogy Zsosz-féle erős 4-est csinálok, meg volt 1,8 is-em e30-ból, amit nagyon is szerettem, de a sorhat, az sorhat.
Épp eladtam a hondát, és tegnap be is szereztem egy m52b28 blokkot valamire ;) Erről ennyit ;) De nem magamnak készül, nekem jó az N53b30A is ;)
Fiam csillagos autókat árul, a V8 helyett tényleg nem jött be a négy henger, zéró eladás. De! Az A45 AMG ugyanazzal a motorral főleg a német piacon kedvelt, itthon is fogyogat. 200LE/liter és garanciával utcára kiadják. Ahogy hallom nagy bajok nincsenek a motorral, bírják. Inkább a váltó szokott vacakolni. Volt itthon néhányszor hétvégére, nagyon meggyőző. Barátom aki Focus RS janicsár is megpróbálta, kénytelen volt elismerni, hogy azért ez más kávéház. Mondjuk kétszer annyiba kerül.
Az a reszelt 1.8 nagyon durván jó, 2.5-es-nél erősebb, jobb a súlyelosztása is. Szerintem a fő mókafaktor erőkérdés, mindegy, hogy villany, s4, s6, v8...
Az AMG Mercedes meg újabban 2 literes 4 hengeres turbós, és van vagy 450 ló. Könnyű, erős, az élettartama biztos jó sok...
Csak azok a fránya vevők... nem tetszik nekik a 4 henger, ők továbbra is 8 hengert akarnak. Nem fogy a 4 hengeres Mercedes... hiába győzködi őket a Mercedes.
Egyébként valahol motivál egy IS kupé, Zsosz papa fiának van az a 200+ lóerős strokere, na annak igen jó hangja és mozgáskultúrája van. De nem, nem lehet több autó, vége ;)
Azért csalt egy párszor mosolyt az arcomra nekem is, különösen az a néhány Mátrai kör. De pont tegnap, mentem asszonnyal a városban, és előttem ment egy csodaszép állapotban lévő avusblau e36 318 Is kupé, amikor mondtam neki, hogy na amikor a hondát vettem még az árából egy kb egész normális állapotú ugyanilyet vehettem volna, vagy kicsit többért egy hathengerest. Azt jó eséllyel megtartottam volna - bár ha akkor e36-ot veszek, most kis esélye lenne, hogy birtokolnék egy e93-at, így kellett ennek lennie.
Tényleg elfog a jó érzés, szinte vágy, ha egy e36 szép példányt látok, pláne, ha a kedvenc kupé forma.
Én meg tegnap eladtam a nagy fűnyírót. Szénné szopatott, bármit csináltam vele, valami szarral honorálta.
Egy 48 éves úr vette meg passat és toyota CHR mellé hobbiautónak.
Már amikor megalkudott rá, is kezdett szarakodni, a bal első index felmondta a szolgálatot, majd utána a rádió. majd egy félóra múlva a motorvezérlő úgy elszegényítette a keveréket, hogy csak dadogott. Utána mentem, az Auchan parkolóban betettem a tartalékként odaadott ECU-t, amely után végre szlépen járt, és nyugiban hazaértek. Az Auchan parkolóban megkérdeztem vissza akarod adni ugye? Azt mondta még szerelmes az autóba, ad neki esélyt.
Mielőtt eladtam, tényleg szénné szopatott, olaj folyás, gyújtásproblémák (ez lehetett az ecu épp behalásától is), az akku fullra lemerült kb 3 V feszültség, majd rejélyes módon 3-4 nap múlva mondom azért rárakom a csepptöltőt, hogy vajon mit mutat, és lásd 12 V, elkezdte felvenni a töltést. Azután beindult, és teljesít is. Bosch, 3,5 éves akku. Mindent fel se tudok sorolni, de már nagyon tehemre volt.
Azt mondtam este az asszonynak (most már a feleségem, és boldog, hogy egyel kevesebb autó van az udvaron) pezsgőbontás után, hogy na ezt kettes alával toltam át a megfelelőségi vizsgán. ...
Az e93-mal meg bezzeg semmi bajom, hálát adok a Jóistennek érte!
Azt álmodtam, hogy Opel Omegám volt és mindenkit megelőztem, pedig csak 2 literes motorja volt. Érdekes, hogy ezt is tudtam... Volt már valakinek Opel Omegája?