Keresés

Részletes keresés

erzsi55 Creative Commons License 2010.12.24 0 0 94

Szia!

 

Attól hogy zöldhájogot mondott az orvos még nem kell a legrosszabbra gondolni, azzal nagyon szépen el lehet élni, ugyanúgy mint bármilyen más betegséggel. nekem már nagyon régóta van, és el vagyok vele. Az a lényeg hogy a szem cseppet rendesen használd, és kövesd az orvos tanácsait. ha esetleg valamire kíváncsi vagy nyugodtan kérdezz, és próbálok válaszolni. A magas nyomás az álltalába igen zöldhályogra utal, de gondolom ezt az orvos is meg erősítette. 

 

 

Kellemes Karácsonyi, és Boldog Új Évet Kívánok, neked, és minden topik olvasónak.

 

üdv Erzsi

Előzmény: RR13 (93)
RR13 Creative Commons License 2010.12.23 0 0 93

Sziasztok!

 

Szeretném a véleményeteket kérni, hogy a magas szemnyomás jelenléte(29 és 24) az feltétlenül zöldhályogra utal? De sajnos háttér retinpathiát is mondtak. Hallottam, hogy szoktak idegfővizsgálatot is végezni, azt hogyan szokták? Kaptam szemcseppeket a nyomáscsökkentésére, mivel az orvos szerint zöldhályogom van.

Most 53 vagyok ha használom a cseppeket folyamatosan akkor mennyi ideg lesz ép a látásom?

Nagyon félek hogy elveszítem.

 

 

Ha valaki tudna tanácsokat adni nagyon megköszönném!

 

glaukóma Creative Commons License 2010.11.11 0 0 92

szia

 

milyen szem cseppre gondolsz? értem a kérdésedet, de Te milyet kaptál? gondolom hogy arra lennél kíváncsi.

Előzmény: Szemkérdések (87)
glaukóma Creative Commons License 2010.11.10 0 0 91

Szia Gábor!

 

nagyon jó az eredményed, örülök hogy csak így meg úsztad, de nyugodtan kiválthatod a szemcsepet amit felírtak, mellék hatásnak az nem biztos hogy pont nálad fog jelentkezni. a szemmel nem szabad játszani, és nyugodtan használd a cseppet. gondolj arra hogy ez segíteni fog.

biztos hogy jó fog lenni, nem biztos hogy az amire Te gondolsz az jó lesz. De Terád van bízva, hallgass az orvosra.

 

Előzmény: GGabor1 (90)
GGabor1 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 90

Sziasztok!

 

Közben voltam vizsgálaton, és kiderült, hogy szerencsére nincs zöldhályogom. :) (Jó alaposan megnéztek, több géppel is, a szemynomást 2X is vizsgálták: 18 volt mindkétszer mind a két szemnél: ez elég jó, ugye?) Szóval kicsit megnyugodtam. A diagnózis egyébként idült, enyhe fokú kötőhártya-gyulladás volt, elvileg ettől fényérzékenyebb a szemem + ettől fáj-viszket-ég-duzzadt-pirosas néha. Felírtak valami szemcseppet, hogy használjam naponta 3X, 10 napig, és el fog múlni, viszont annyi rengeteg mellékhatás van felsorolva a papírján, és olyan súlyosak (többek között pont zöld, meg szürkehályog, látóideg-károsodás, glükómás roham :S), hogy én ezt nem merem használni, inkább nézek majd valami homeopátiás cseppet, azt hiszem.

No mindegy, a lényeg, hogy szerencsére nem olyan súlyos a helyzet, pedig már én is nagyon meg voltam ijedve, ahogy írtam. :)

 

Jó egészséget mindenkinek:

Gábor

glaukóma Creative Commons License 2010.11.02 0 0 89
Kedves mindenki!
Olvasgatlak benneteket, úgy látom, hogy nagyon meg vagytok ijedve, de a leírások alapján nektek nem hiszem, hogy van glaukómátok. Nekem már nagyon régóta van, 39 éve van már és nagyon el vagyok vele, háromhavonta megyek ellenőrzésre, és akkor írja fel a dokinő a szemcseppeket, minden alkalmakkor meg nézi a szemnyomást, 20-25 körül szokott lenni, és ez még jó. Évente van látótér vizsgálat, ez egy kicsit hosszadalmas, Higgyétek, el a glaukómának vannak előjelei, leginkább a szemgolyó meg keményedik, ez az első jel, és ez fájdalmas. És ha az orvos meg vizsgál, akkor biztos, hogy az első pillanatba meg tudja állapítani hogy az a betegséged van e. de ezt vizsgálatokkal alá támassza. És már rögtön szem cseppet fel ír, mert ez az első fázis. Utána hetente szemnyomásra kell menni, reggel korán. Ha ezt nem kell csinálnotok akkor, nincs nagy gond.
ha van kérdés nyugodtan kérdezzetek.
üdv zso
Előzmény: GGabor1 (86)
afintha Creative Commons License 2010.10.31 0 0 88
Te milyen cseppet hasznalsz, es mik a tapasztalataid?
Előzmény: Szemkérdések (87)
Szemkérdések Creative Commons License 2010.10.30 0 0 87

 

  Sziasztok!

 

Abban szeretnék segítséget kérni,hogy:

Légyszi akinek magas a szemnyomása,és használ rá szemcseppet,írjátok meg,hogy milyen szemcseppet használtok,és mik a tapasztalataitok a szemcseppekről! Pl hogy alacsonyabb lett-e a szemnyomásod? Tapasztaltál-e viszketést,elváltozást,stb?

Előre is köszi!

GGabor1 Creative Commons License 2010.10.29 0 0 86

Szia!

Köszi a választ. Miskolci vagyok egyébként, de itt is van egy kórház, ahol állítólag nagyon jó és modern szemészeti eszközök vannak, kértem is beutalót, elvileg kedden megyek.

Azóta egyébként elmúlt az égő, viszkető érzésem, viszont a szemem sarka időnként szokott fájni (belül), főleg akkor, ha mozgatom (mármint a szememet), és ha víz megy bele, akkor csíp. Szerintem ezek a tünetek már tényleg absazolút nem a zöldhályogra utalnak, inkább valami gyulladásról lehet szó, de azért persze kivizsgáltatom magam, biztos ami biztos. :) Mondjuk az említett fényérzékenységem még megvan, bár nem mindig jön elő az sem érdekes módon. De pl. most is elég nehezen bírom nézni a monitort, mert olyan, mintha vmi lámpába bámulnék, de úgy olvastam, hogy ilyesmi is lehet gyulladásnál, úgyhogy csak nincs nagy gond. Legalábbis remélem. :)

Ancsa1988 Creative Commons License 2010.10.29 0 0 85
Szia Gábor!
Nekem magas a szemnyomásom cseppek nélkül és én Debrecenbe járok 3 havonta ellenőrzésre. Nem tudom hol laksz, de azt ajánlanám, hogy te is menj el Debrecenbe egy kivizsgálásra, mert ott mindegyik orvos nagyon kedves és figyelmes. Ilyen panaszokkal szerintem el kéne menned oda kivizsgálásra, ezt nem szabad hanyagolni. A zöldülést meg szerintem beképzeled, mert úgy tudom, hogy az már akkor van, ha megvakult valaki. Legalábbis a környezetemben van egy ilyen asszony. Szóval én Debrecent ajánlanám, ott nagyon jók.
Előzmény: GGabor1 (84)
GGabor1 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 84

Ui.: az egyébként igaz, hogy akinek zöldhályogja van, annak a szaruhártyája bezöldül? Mert pár napja már ezt is figyelgetem, és mintha zöldebbnek látnám a sajátomat, mint korábban... bár ezt valószínű, hogy csak beképzelem, sajnos tényleg nagyon hipohonder vagyok, meg kissé pánikbeteg is, nagyon meg tudok ilyedni minden apróságtól. :)

Illetve ez a zöldülés (ha tényleg elzöldül a szaruhártya) gondolom már tényleg csak a nagyon előrehaladott hályognál tapasztalható, ugye?

GGabor1 Creative Commons License 2010.10.23 0 0 83

Sziasztok!

 

Új vagyok itt, a véleményeteket szeretném kérni. :)

Körülbelül két hete vannak szemmel kapcsolatos panaszaim. Az elsődleges tünet (illetve ami a legjopbban zavar), hogy bár távolra tökéletesen jól látok, pl. gond nélkül tudok közlekedni az utcán, meg tábláról olvasni stb. (ugyanolyan élesen, mint korábban), de amikor közelről próbálok olvasni, akkor már gondok adódnak. Ha napfénynél teszem, és könyvből olvasok, akkor csak valami enyhe kellemetlenséget érzek egy idő után, mintha túl gyenge lenne a szemem, de pl. lámpafénynél már rosszabb, monitorról olvasni pedig elég nehezen tudok. Igazából elég nehezen tudom leírni, hogy pontosan mit is érzek ilyenkor, mert nem homályosul a látásom, és nem is folynak össze a betűk, inkább olyan, mintha fényérzékeny lenne a szemem, és kicsit elfeketedne a kép (pl. amikor az ember a lámpába néz, akkor érez ilyesmit, csak ez nálam valamennyivel gyengébb). A panaszok, főleg monitorról való olvasásnál szinte azonnal jelentkeznek, tehát nem csak akkor, ha pl. már hosszabb ideje nézem a képernyőt. Emellett azt vettem észre, hogy időnként (tehát nem állandóan) viszket, meg ég, illetve fáj is a szemem (főleg az alsó szemhéjam körül), illetve piros, erezett a szemem, főleg a sarka, a szemhéjak meg enyhén pirosak. (Bár ilyen mintha korábban is lett volna néha, és akkor mégis tudtam olvasni rendesen.) Én sajna eléggé hopohonder vagyok, így persze rögtön a legrosszabbakra, pl. a zöldhályogra gondoltam. :) Szerintetek a fenti tónetek utalhatnak valami ilyesmire? (Valahol hallottam, hogy a zöldhályognak pont van egy ilyen ismertetőjegye, hogy távolra jól lát az ember, közelekedni pl. tud, de olvasni nem.) Szemorvosnál szerdán voltam, de ő kizáőrta a hályogot, bár igazából se látótér-vizsgálatot nem csinált, se szemnyomás-mérést, csak belenézett a szemembe, és kb. ennyi, szóval annyira azért nem nyugodtam meg. Ő amúgy azt mondta, hogy valószínűleg szemhéj-gyulladás... de azt is mondta, hogy az nincs hatással a látásra. + még szemszárazságot emlegetett. (Utánanéztem, elvileg ezek tényleg okozhatnak ilyen tüneteket. Ettől függetlenül persze csak ott bújkál bennem a gyanú, hogy mi van, hogy ha mégis hályog...)

Egyébként 25 éves vagyok, a családból senkinek sem volt hályogja, nem magas a vérnyomásom, nem cigizek-iszok-kávézok, nem szedek gyógyszereket (illetve csak savcsökkentőt, Nolplazát, a leggyengébbet), szóval gondolom elvileg tényleg semmi sem indokolja, hogy nekem zöldhályogom legyen.

Szerintetek? :)

 

Előre is köszönöm a választ, üdv.: Gábor

 

babydevil Creative Commons License 2010.10.21 0 0 82
Egy látótér vizsgálat (kb 10 perc) azért lenne jó, mert a látótér elváltozásai (szűkület, kiesés) is utalhatnak glaucomára.
Előzmény: Szemkérdések (81)
Szemkérdések Creative Commons License 2010.10.21 0 0 81

 

Szép napot!

 

Köszönöm a válaszokat:-)

Tudtommal a rokonságban nem volt magas szemnyomásos.Szerintetek ez mennyire genetikus?

Meg tudja valaki mondani,hogy ha simán bemegyek valamelyik szemorvoshoz,akkor kérhetem-e a szemnyomásvizsgálatot?Mert amikor vizsgálaton voltam,15féle vizsgálatot végigcsináltak,azt se tudtam,mit csinálnak,melyik miért kell..Akkor úgy mentem oda,hogy teljes mértékben megbíztam az orvosban,rábíztam magam,de nem azt láttam,hogy az én érdekemben járna el.Ezért egyelőre,ha nem muszáj nem szeretnék mindenféle ismeretlen vizsgálatot végigcsinálni,csak a szemnyomásost.

babydevil Creative Commons License 2010.10.20 0 0 80
A szemnyomás értéke általánosságban 20 Hgmm-ig normál.
A mért érték attól is függ, hogy applanációs vagy non-kontakt mérőeszközzel végzik, általában a non-kontakt valamennyivel többet mér, mint az applanációs.

Egyszer mért magasabb szemnyomás miatt még nem kell nekiállni rendszeresen nyomáscsökkentő cseppet használni, célszerűbb 2 hetente/havonta megméretni a nyomást, valamint kérni egy látótérvizsgálatot, ha az értékek több vizsgálat után is arra utalnak, hogy ez valóban egy állandósult állapot -márminthogy a magas szemnyomás érték- akkor kell elkezdeni szemcseppet használni.

Természetes módok: szemmasszázs, esetleg némi vizhajtó tartalmú gyógytea.

Előzmény: Szemkérdések (78)
afintha Creative Commons License 2010.10.20 0 0 79
Az orvosi vizsgalatrol papirt kell kapni, amiben leirja, hogy mit vizsgalt mivel, es milyen eredmenyt kapott.
Azt gondolom, masik szemorvoshoz kellene elmenned, mert a zoldhalyogra folyamatosan kontrollalt gyogyszert kell hasznalni.
Előzmény: Szemkérdések (78)
Szemkérdések Creative Commons License 2010.10.20 0 0 78

 

Sziasztok!

Örülök,hogy megtaláltam ezt az oldalt.Légyszi segítsetek,és írjátok meg a tapasztalatotokat,adjatok tanácsot!

A vizsgálatok után a doki azt mondta,hogy kicsit magas a szemnyomásom.Kérdeztem,hogy mit lehet tenni,a válasz:nagy vigyorgás,kerülni kell a stresszt,egyébként meg semmit.

Többórás szenvedtető vizsgálat után erre a válaszra azt mondom,hogy a doki nem volt sem segítőkész,sem emberséges,mondhatni inkább cinikus.A vizsgálatokról papírt nem kaptam,ez normális eljárás?Szerintem nem.

Légyszi megírnátok, hogy mennyi értéktől mennyiig normális a szemnyomás?Mennyi a kicsit magas,és mennyitől nagyon magas?

Én használnék szemcseppet,de a doki meg se említette,hogy van ilyen lehetőség,utólag olvastam,hogy van szemcsepp.Milyen szemcsepek vannak,és melyikről mi a tapasztalatotok?Gyógyszertárban is lehet kapni?VAgy interneten?

 

Van-e vkinek 5-lete,akár természetes módok is, hogy mivel lehet csökkenteni a szemnyomást?

A másik:sokan írják,hogy gyogyíthatatlan a zöldhályog.De miért kell ezt így elkönyvelni,hiszen az orvostudomány nap mint nap fejlődik?

Előre is köszi az 5-leteket,tanácsokat!

 

zsoks Creative Commons License 2010.06.11 0 0 77
Szia Ancsa!
Örülök hogy Te is ide találtál, mert nagyon kevesen vagyunk, akik meg tudnánk osztani a kis problémánkat.
Én egy nagyon olcsó szem masszírozót vettem, mert az ismerősöm ezt ajánlotta, de nagyon meg vagyok elégedve vele, mindennap szoktam használni, mert nagyon gyorsan elfárad a szemem a gép előtt.

http://bolthely.hu/gyogytermekek/id/00548_Wellmed_Argus_szemmasszirozo_-_KW_309__w_


Ha gondolod olvasgassál bele, szerintem neked is tetszeni fog, van nagyon sok féle fajta, de szerintem nem a drágaságon múlik, hanem hogy jó és hatásos legyen.

üdv zsoks
Előzmény: Ancsa1988 (76)
Ancsa1988 Creative Commons License 2010.06.11 0 0 76
Szia! Nekem is elfáradnak a szemeim, ha sokáig ülök gép előtt vagy, ha sokáig tv zek. Meg a cseppektől álmos szoktam lenni, gondolom mellékhatás. Nagyon jó, hogy van ez a fórum, már régóta olvasgatom, de csak most nem voltam lusta írni:) Tök jó, hogy így megoszthatjuk csodálatos tapasztalatainkat erről a betegségről:) Egyébként nem tudod, hogy ez öröklődhet? A szemmaszírozóról én még nem is hallottam.
zsoks Creative Commons License 2010.06.08 0 0 75
Kedves Ancsa!
Nekem egy kicsit romlott a látásom, de nem olyan vészes, csak olvasáskor kell szemüveget használni. a cseppek azok jók, nincs vele semmi gond, a nyomás is jó, van amikor 20-22 de ez nem vészes, a látótér vizsgálatom is jó. tehát el vagyok. néha el fárad a szemem a gép előtt de szerintem ezt el lehet viselni. olyankor a szem masszírozót használom és akkor meg nyugszik. évente megyek látótér vizsgálatra, 3 havonta meg nyomás mérés, amikor fel írják a cseppet. Azt hittem hogy nincs senki aki olvasná a topikot, nagyon kihalt, pedig nagyon sokan vagyunk ebben a betegségben, legalábbis itt Szegeden.
üdv erzsi
Előzmény: Ancsa1988 (74)
Ancsa1988 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 74
Szia Erzsi! Én 7 éve használok combigant és xalatant. Neked romlott a látásod vagy változott valamit ennyi évi cseppentés után?
Előzmény: erzsi55 (71)
erzsi55 Creative Commons License 2010.04.25 0 0 73
Kedves zsanidog!
Nagyon sajnálom a kis kutyádat, szerintem az ő szeme világát már sajnos nem lehet vissza hozni. valóban igazad van, sajnos az emberekkel sem igazán foglalkoznak, hát még az állatokkal még úgy sem, úgy vannak vele, ha nem akarsz kínlódni vele, akkor altasd el, gondolom szegény nagyon ki van, mert nem azt csinálja, amit szeretne, hanem megy az ösztöne után. Gondolom ez neked is nagyon rossz lehet, ezt végig nézni. Szerintem csepegtessed tovább a cseppet, és majd ki alakul, szerintem nem biztos hogy a kamilla jó neki, mert nekünk sem jó a gyulladt szemre. persze ezt orvos válogatja. Én nagyon nagy kitartást, és türelmet kívánok neked, mert az a kis kutyuli megérdemli.
üdv erzsi
Előzmény: zsanidog (72)
zsanidog Creative Commons License 2010.04.25 0 0 72
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
Van egy kutyusom aki 11 éves! Szürke vak volt és most az orvos azt mondta szürke és zöld hályoga van és kötőhártya gyulladása.
A szemét kamillázzuk! Septomil ha jól írom kenegettem de nem javult.
Múlt héten elvittem orvoshoz amit nem kellett volna mert a vizsgálaton úgy megnyomta az orvos a szemét, hogy azóta gondok vannak. Ja és mellé a kullancsriasztóra is allergiás lett! Jelenleg abból kilábaltunk!Lihegett és remegett szegény folyamatosan.
Szóval a kérdésem. Jelenleg küzdünk egy zöld és szürke hályoggal. Járása néha zavart felborul - ezt olvastam itt, hogy előfordul- Kaptam szemcseppet is mert a szeme olyan mintha a valami sűrű trutyi lenne belül a szemén belül!
A szemcsepp valami Octologut myzelin vagy valami ilyesmi!
Tudnátok segíteni mivel lehet kezelni esetleg ecsetelni ami hatásos akár gyógynövényes vagy orvosi dologgal?
A roham már megvolt így teljesen vak. Lassan javul a drága de látszik vannak fájdalmai főleg ha felkel utána az egyensúlyával vannak gondok.
Sajnos állatoknál az orvosok még annyit sem foglalkoznak a beteggel mint emberekkel. Pedig ti is írjátok, hogy veletek sem. Akkor gondolhatjátok milyen tanácstalan vagyok!
Mit tudok tenni ilyen helyzetbe ha már megvakult és mivel kezelhetem? Sajnos ebbe a témába nem találok megoldást.
erzsi55 Creative Commons License 2010.04.20 0 0 71
Kedves hencibenci, és kedves sorstársak!
Röviden, én nekem 18 éves korom óta van zöld hályogom, és most 54 éves vagyok, azóta járok rendszeresen orvoshoz, betoptik csepp volt az első amit kaptam most a travatan cseppet használom, 4 hónapja. a szem nyomásom 20 alatt nem igazán volt, de ez a doki szerint jó, igaz a vérnyomásom is egy kicsit magas, de szedek rá gyógyszert. így el vagyok, évente látótér vizsgálatra megyek, három havonta, amikor a cseppet íratom, akkor szem nyomást mérnek, meg olvasni kell. Nekem a mostani csepp nem okoz semmi kivetni valót. Igaz amikor én is elolvastam a mellék hatásokat, nagyon megijedtem és gyorsan írtam itt különböző szem orvosoknak, akit csak találtam az interneten, és mindegyiknek ugyanazt leírtam a cseppel kapcsolatba, és a válaszuk mindenkinek az volt hogy nem kell félni, mert azt csak azért írják le, a mellék hatást, mert volt már akinek ez bejött. nem kell vele foglalkozni, hát ez meg nyugtatott. a mellék hatásból, azért nekem is már jött egy kicsi, mert a szem pillám, az egy kicsit vastagabb lett, és hosszabb, és sötétebb lett, de ez nekem előnyömre vált, mert így úgy néz ki mintha be lenne festve szem pillám, meg egy kicsit a szem golyóm, kékesebb színű lett. de ez nekem mind előnyöm lett, kíváncsi lennék rá, hogy nektek milyen változást csinált a csepp.
üdv mindenkinek Erzsi
Előzmény: hencibenci (70)
hencibenci Creative Commons License 2010.04.15 0 0 70

Sziasztok!

 

Szeretnék tanácsot kérni,előre is nagyon köszi a segítséget!

Tegnap elvoltam szemésznél,4 évente lehúztam megnézetni,idáig semmi baj nem volt szememmel,most sem,de csak a látásomnál!

szemnyomást nézett nekem,mert mostanában sokat fájt fejem a jobb szemem fellett, és hát sajnos nagyon elkeseredésemre,bal szememen 16 és jobb szememen 19-esrt mért!csak annyit kérdezett,h volt családban,mondtam neki,h nem!most holnap kell vissza mennem újabb mérésre!nagyon félek,egész éjjel nem aludtam!

érdekelne ,h mi változik másfél nap alatt az értéken,ha zöldhályogom van,nem kellett volna már cseppet irnia?kérdeztem dokinőt aggódjam,azt mondta nem kell,de én csak arra tudok gondolni,h 27 évesen nem akarok egy ilyen betegséget elkapni és megvakulni!szemem nélkül mire megyek az életben??ha valaki tud valami megnyugtatót irni holnapig megköszönöm,de valóság is érdekel!!nem tudom,h müködik ez,azt mondta dokinő,h 3 mérés után mondja ki az áment,ha 20 fölé megy akkor!!köszike!üdv nektek

 

jégvágó Creative Commons License 2010.04.13 0 0 69
Sziasztok!

Remélem jár még erre valaki. Szivesen cserélnék tapasztalatot.
Egy hete vagyok szemcseppes. Travatant kaptam.
Nem volt panaszom, de mivel a családomban apai és anyai ágon is volt, ezért megnézettem. És tényleg. Nem magas, 25 és 23 - de mivel dupla veszélyeztetett vagyok, ezért cseppre ítéltettem.

Fel sem merült bennem,h ne csepegtessek. Ez alattomos betegség. És ha elkönnyelműsködi az ember, akkor utána már nincs visszaút.

Travatan kérdésem lenne, ha jár erre még valaki.
Ijesztőek a mellékhatásai a leirás szerint....
erzsi55 Creative Commons License 2010.03.06 0 0 68
Kedves Glaus!

Örülök hogy van valaki aki szintén aki meg erősíti az én állításaimat, köszönöm.
Írtad hogy Te milyen cseppet használsz, én Travatan szemcseppet használok, de sajnos a mellék hatása ugyanaz mint neked, én már észre is vettem, hogy feketébb lett a szem pillám, és sűrűbb is lett, mindenki kérdezi hogy kivan festve a szem pillám, de nincs csak feketébb lett. Neked is változott a szemed? én 3 hónapja kezdtem ezt a cseppet.
üdv erzsi
Előzmény: Glaus -) (67)
Glaus -) Creative Commons License 2010.03.06 0 0 67
Kedves Evita!
Véletlenül jártam erre, én is érintett vagyok sajnos. Sajnálom, hogy ennyi baj van a szemeddel és egyáltalán az egészségeddel. A látásunk az egyik legdrágább dolog, nagyon kell vigyáznunk rá, mert könnyen elveszíthetjük, főleg mi glaukómások.
Én is azt mondom neked, hogy ne hagyd abba a szemcseppet, de talán ha ilyen mellékhatásokat okoz, szólj az orvosodnak, hogy váltsatok másikra. Én Lumigant használok, annak is van mellékhatása bőven. Úgy látszik a szemviszketés mindegyiknél jelentkezik. (Egyebek mellett.) Ha nem bízol az orvosodban, érdemes másikat keresned, esetleg akit jól ki tudsz kérdezni. De kérlek szépen, ne hagyd abba!
erzsi55 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 66
Kedves evita!
Örülök hogy ne haragból válaszoltál, én elolvastam a Te csepped hatékonyságát, az én véleményem szerint nem szabad abba hagynod, mert annak nagy következménye lehet, mert ugyanis a Te családodba már voltak beteg szeműek, és sajnos a Te génedbe is benne van. ezért vigyáznak rád ennyire, sajnos a zöldhályogot nem igazán lehet műteni, csak a szürke hályogot, neked meg mind a kettő van. nekem mióta meg van csak cseppet használok, van amikor magasabb , van amikor kevesebb a nyomás, évente van látótér vizsgálatom. hála nekem minden rendbe van. Én most Travatan cseppet használok. hogy viszket, sajnos nekem is viszketet a szemem, de xyszal alergia gyógyszert szeded, igaz csak napi fél szemet, és így csúcs semmi bajom most már. Ugye azt tudod te is, hogy ez gyógyíthatatlan betegség, és a csepp azért kell hogy szinten tartsd szem nyomásod, lehet hogy a tied jó, de nem biztos hogy bent is a fenék is ilyen jó. Ne kockáztass inkább használd, jobb félni, mint megijedni. Igaz nekem nagyon jó orvosom van, bármit kérdezek, de kérdezés nélkül is el mond mindent.
üdv ERzsi
Előzmény: evita63 (65)
evita63 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 65
Kedves Erzsi:)
Dehogyis bántottál meg,sőt nagyon köszönöm,hogy válaszoltál nekem.Én az ésszerűség határain belül betartom az orvosok utasításait,sajnos van néhány más komplikáltabb betegségem is,de az orvosi tanácsok mellé magam is teszek kicsit,amiről érzem,hogy nekem az jót tesz.A szemproblémával kapcsolatban csak azért vagyok még mindig értetlen,mert nem kapok tőlük egyértelmű választ a kérdéseimre.A szürkehályogműtét ma már rutineljárásnak számít,nálam még sem végzik el,mert ott a zöldhályogom is.A szemnyomásom mindig tökéletes,mégis szemnyomáscsökkentő cseppet /Combigan,/kellene használnom.Családi terheltség van nálunk nagymamám és édesanyám is glaukómás volt.Én egyébként 47 éves vagyok,és nem durcásságból,vakmerőségből nem használom a cseppet,hanem azért mert érzem,hogy nem jó.Csak tudod,nem értem miért nem adnak másikat,miért adnak inkább a cseppektől kialakult szemhéjödémára ,kiütésekre való mindenféle kencét.Nem a csepp ára itt a döntő,hisz valóban pár száz forintért hozzá lehet jutni,hanem az,hogy szétvakarom a szemem,ha használom a cseppet,amit a tökéletes szemnyomás mellett kellene használnom.Csak ennyi,amit nem értek.
Köszönöm,hogy elolvastál,ha van valami jó ötleted,kérlek válaszolj :)
Minden jót kívánok,szia :)
Előzmény: erzsi55 (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!