Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

RPrinc Creative Commons License 2015.12.23 0 0 4133

Segitség! Ketté vágtam a viscot peremes tárcsával össze fogattam töltöttem bele silikont kis finis hozzáadásával,akkor nagyon fogott parkoláskor befékezte az autót.Leengettem belőle egy picurit akkor meg abszolut nem fogott és azota is kisérletezek.Valaki nem tudna olajat szerezni bele,az olajosoknál nem tudnak informálni hogy melyik silikonnak mekkora hőfoknál van hirtelen térfogatnövekedése.Illetve sürüsiteni is a sikositógélek alapanyagával kéne de abból meg csak vizesbázisú van.                 Bárki tud valamit megköszönöm.

RPrinc Creative Commons License 2015.12.23 0 0 4132

Tipp:Valoszinüsithetőleg a viszkó öreg és az olaj ammi benne van besürüsödött. Így nem enged az első és hátsó tengely közötti fordulatszám külömbsér eltérésének.Ha ijenkor megálsz és vársz egy kicsit és ismét rendessen gurul hátra tovább akkor ez a valószinű.

Előzmény: Tiktakpeti (4120)
RPrinc Creative Commons License 2015.12.23 0 0 4131

A 2.0 td amit rover motornak mondanak az egy honda accord motor eddigi feltárásaim szerint,ami japán így nem rossz.Ráadásul még adagolos ezáltal jobbban birja az ithoni kénes gázolajat ami megint csak pozitiv.Gond csak annyi hogy 2000-ig gyártották ebben a formába.Ámbár nekem is ilyen van,kisseb nagyobb gondokkal de én eddig még nem cserélném le.

Előzmény: varadyz (4112)
[mike] Creative Commons License 2015.12.18 0 0 4130

Sziasztok!

Találkoztatok már olyannal, hogy 1.8K '99 hidegen nem indul? A kipufogóból ömlik a benzinszag, a pumpa is viszonylag új, tehát üzemanyag az van. Az ECT szenzorra gyanakodtam, ahogy angol fórumokat olvastam, de lehúzva a csatiját, megkapja a 4,5V -ot az ECU és mégsem indul. (Rádugva egyébként 3,5V-ot mutat az ECU-nál mérve, ez kb. 20°C -os hőmérsékletnek felel meg. Gyanús, szóval rendeltem egy újat, de még nem jött meg. De nem hiszem, hogy ez a baja.) A gyertyák ki lettek cserélve, utána kb. 1 hétig üzemelt, most ismét nem indul. A kivett gyertyák elég kormosak voltak. Gyújtás gond lenne? Előre is köszi a segítséget!

anivetattila Creative Commons License 2015.12.14 0 0 4129

Szia ! 

Nálam ugyan ez a rejtélyes víz eltűnés volt évekig, mindez úgy hogy a LAND Horváth-nál kétszer egymás utáni években nyomás próbázták is rendszert de nem találták nyomát hol szökik a víz el. Aztán 6 év után felgyorsult a víz fogyás és már maga alatt vízcsíkot is húzott a kocsi, akkor vette észre egy haverom hogy a szívósor tömítésnél folyik el ... de ehhez már komolyan engednie kellett a tömítésnek .. Cserélve lett azóta nincs gond . Tehát nézzétek ott meg ..

Nekem a gondom hogy hátra menetbe rakáskor szokott a váltó hidegen elsőre "eszergálni" néha ki is dobja a sebességet ... állítólag a manuális rover váltó ilyen ... én ezzel küzdök mióta meg van a a kocsi, már elegem van kicsit abból hogy kétszer kell hátramenetben tenni hogy egyszer simán sikerüljön :)  

Előzmény: Kukkom (4127)
Kukkom Creative Commons License 2015.12.13 0 0 4128

Szia! A piros led-re nem tudom a választ, az nekem is villog. :)

Az ablak meg biztonsági okokból működik így. Ha felfele húzod és útközben elengeded, akkor automatikusan lehúzza magát ütközésig. Ez gondolom azért van, ha odacsuksz valamit, akkor ne törjön ki. Nyomatékhatárolásról még nem hallottak az angolok abban az időben. :) Úgy tudod résnyire lehúzni, hogy először teljesen felhúzod, aztán onnan próbálod meg résnyire lehúzni, de vigyázz, mert ha túl rövid ideig nyomod a gombot lehúzza teljesen.

Jó próbálkozást! :)

Előzmény: Alfred (4119)
Kukkom Creative Commons License 2015.12.13 0 0 4127

Sziasztok!

Találkoztatok már ilyen problémával:

1,8-benzines Freelander

Fogy a hűtővíz. Nem jelentősen, de pl ilyen +5°C-os időben 1 hét alatt eltűnik a kiegyenlítő tartályban levő max-min közötti mennyiség. Két hét alatt az egész, ami a kiegyenlítő tartályban van.

Az olaj nem vizesedik.

Megpróbáltam megnézni hidegen, és melegen is, hogy hol szivároghat, de nem a találtam semmit.

Próbáltam ilyen hűtőrendszer tömítőt is önteni bele, de ez sem oldotta meg a problémát. :( (Azt egyébként hideg vagy meleg víznél kell beleönteni?)

Nem tudtok adni, valami tippet, hol szokta magát megadni a hűtőrendszer, ahol nehéz észre venni?

Köszönöm előre is válaszotok!

Üdv.:

Tibi

Alfred Creative Commons License 2015.11.17 0 0 4126

Bocsi, lefordítom:

Sziasztok!

Nem tudnátok segíteni? A kardán csapágyakat akartuk levenni, de eltörött a csukló. Hol tudnék ilyet venni pár nap alatt? A bordás része, meg persze a kereszt is kellene.

Ha tudtok, kérlek segítsetek!

A legjobb lenne egy web shop, ők egy nap alatt elhozzák. Köszi!

Előzmény: lemezvágo (4124)
Petrovcar Creative Commons License 2015.11.17 0 0 4125

Megoldották a problémát? Akkor oké.

Előzmény: Andrea Pap (4123)
lemezvágo Creative Commons License 2015.11.13 0 0 4124

sziasztok nem tudnátok segíteni a kardán csapágyakat akartuk le venni de eltörött a csuklo hol tudnák ilyet venni pár nap alatt a bordás része meg persze a kereszt is kellene ha tudtok kérlek segítsetek a legjobb lenne web shop ők egy nap alatt elhozzák köszi

Andrea Pap Creative Commons License 2015.11.13 0 0 4123

Köszönöm!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Petrovcar (4122)
Petrovcar Creative Commons License 2015.11.13 0 0 4122

Szia!

landy-car.hu/Címünk: LANDY CAR KFT. 1108 Budapest Ökrös u. 5. Telefon: 06/1 253-51-73; Telefax: 06/1 253-51-74. mobil: 06/70 504-97-28. E-Mail: landykft@t-online.hu.

Üdv!

Előzmény: Andrea Pap (4121)
Andrea Pap Creative Commons License 2015.11.12 0 0 4121

Sziasztok!

Tud valaki Budapesten Land Rover szerelőt????????????  Land Horváth-on kívül?????????? Ők nem találják a hibát és kicsit le akartak rázni,úgy érzem.

Tiktakpeti Creative Commons License 2015.11.11 0 0 4120

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy miért csinálja azt az autó tolatáskor, hogy néha szépen ki gurulja a lendületet, ha kinyomom a kuplungot, máskor meg lassít, mintha motorfékeznék?

A lejtmenetet persze nem kapcsolgatom közben és a hibaüzenet sincs.

Alfred Creative Commons License 2015.11.02 0 0 4119

Mit villog a riasztó piros LEDje, amikor kinyitjuk az ajtót?
Hogyan kell a csomagtér ablakot beállítani, hogy ne csak le-föl fusson, lehessen résnyire is leengedni?
2006-os ráncfelvarrott Td4 automata.

Egy magyar kézikönyvet is nagyon szeretnék! Ha valakinek van eladó, jelentkezzen bátran!

Roli8i8 Creative Commons License 2015.10.17 0 0 4118

Köszönöm szépen a választ! Lehet akkor bepróbálkozok egy gyári bontott tempomatot beépítgetni a freelanderbe :)

Előzmény: Aleko Viva (4097)
lemezvágo Creative Commons License 2015.10.17 0 0 4117

hát sajnos a stekker nem jött be

Aleko Viva Creative Commons License 2015.10.13 0 0 4116

Érdemes kitakarítani, és egyúttal kiiktatni is ;-)

Előzmény: Zoltán:-) (4109)
Aleko Viva Creative Commons License 2015.10.13 0 0 4115

Ülés alatti sárga csatikat húzd szét majd jól nyomd össze

Előzmény: lemezvágo (4113)
Aleko Viva Creative Commons License 2015.10.13 0 0 4114

A 98 lovas az Rover motor  a  109 meg 112 az BMW.

Előzmény: varadyz (4112)
lemezvágo Creative Commons License 2015.10.09 0 0 4113

sziasztok volna egy kérdésem hátha valaki tudna segíteni pár napja az srs kialszik indításkor de utána folyamatosan világít járt már így valaki vagy van estleg valakinek ötlete mi lehet a baja sajnos a közelben még nem találtam senkit aki meg tudná nézni műszerrel nem érdekelne különösebben csak jövő hónapban műszakira megy úgy hogy szarban vagyok előre is köszönöm mindenkinek sziasztok

varadyz Creative Commons License 2015.10.09 0 0 4112

Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy tudom megállapítani hogy BWM motors-e már a freelander és hogy MIÉRT? fontos?

Zoltán:-) Creative Commons License 2015.10.03 0 0 4111

Köszönöm a tippet! Üdv.:Zoli

Előzmény: Petrovcar (4110)
Petrovcar Creative Commons License 2015.10.03 0 0 4110

Ha kiveszed, akkor féktisztító sprét javaslok. Nekem azzal sikerült kitísztítani. Üdv!

Előzmény: Zoltán:-) (4109)
Zoltán:-) Creative Commons License 2015.10.01 0 0 4109

Sziasztok!

Hat éve vagyok landi tulajdonos.Nekem egy 2004-es td4-es freem van.112-lovas diesel.Abban szeretnék tanácsot,segítséget kérni tőletek,hogy mióta meg van az autóm nem volt kitakarítva az EGR szelepem,érdemes-e hozzá nyulnom,vagy bízzam szakemberre.Illetve mennyire bonyolult szétszedni,megtakarítani,összerakni?Ja és mivel érdemes kitisztítani?

Előre is köszönöm a szakemberek segítségét!

Tisztelettel:Zoli

Free-land-R Creative Commons License 2015.09.23 0 0 4108

Köszi, pont ilyesmire gondoltam. Én is gondolkodtam a lemezelésre is, de ahogy mondod tényleg az lenne a legfontosabb.

JA és elnézést én nem voltam egyértelmű, én kiránduló autót szeretnék nem terepjárót.

Viszonylag pici pénzből - picit többet tudjon. 

Persze szívesen vennék Defender -t de még a Diszkó is drága, egyenlőre pár százast szánnék erre a hobbira, aztán majd meglátom.

És tényleg köszi a tanácsokat, jó tudni azt is, hogy mükszik a hajtás(mit várjak tőle).

Előzmény: anivetattila (4104)
Carlos93 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 4107

Halihó raptorka1! A kuplungot nem lehet légteleníteni, az egy komplett rendszer, csak egyben lehet cserélni. Legalább is én így voltam a 2003-as Freelanderemmel. Esztergáltattam rá egy légtelenítőt, de nem volt haszna. Komplett meg kell venni az egész hidraulika rendszert.

Előzmény: raptorka1 (4106)
raptorka1 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 4106

üdv mindenkinek. 1999-es 1.8 benzines 5 ajtós landimon széttört az alsó munkahenger. sikerült megtákolni (drótozni) 20 km-t kellene kibirnia szóval nem igy szeretném használni. A lényeg!!!hogy a tökömbe kell lelégteleníteni a kuplung olajat?? pedálnál nincs semmi, a motortérbe van kb 1 decis tartály azon sincs semmi csavar se nyílás a beöntőn kívül, aztán jön ugyea cső ami lemegy az alsó munkahengerig ahol szintén semmi csavar. Várom az ötleteket. köszönöm

zotyaa123 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 4105

Üdv!

Lenne egy komplett szürke belsőm(ülések, ajtókárpitok) 5 ajtós autóhoz és 2 régebbi tükröm is. Érdeklődni e-mailben lehet, képeket tudok küldeni kérésre.

Üdv: Zoli

anivetattila Creative Commons License 2015.09.20 0 0 4104

Nos egyáltalán nem szerettem volna megalázó lenni, mindössze tárgyilagos. Nekem egy 1.8-as 99-es Hard Top Freelander-em van. Előtte volt módom igazi terepjárókkal közlekedni ezért tudtam párhuzamot vonni a kocsi vélt és valós képességei felett. Tanácsot nem igen tudok adni mert nem igazán értem miben kéred a kocsid illetően.

Én azt tenném ha minden képen terepre is szándékozol menni vele hogy lefedném az alját hogy ha felül vagy csak felszántja a talajt valami dombbal maga alatt akkor ne sértse fel az alját ill a gyári rücsis alvázvédelmet. Az első kartellvédő gyári műanyag/ fémlemez anyagú burkolatot egy időben lehetett cserélni alu anyagúra / kb.250 ezer Ft.!! /  ill  expedíciós példányokra készült full acél anyagú kartellvédő.  Az alját én acél lemezelném követve persze a szerelvények kitüremkedéseit. A gond az,  az összkerékhajtásával hogy akkor van a hátsó keréken nyomaték ha az első a kocsi álló állapotában pörög a sárban nagyobbrészt üveghangig nyúzott motor fordulatnál ..kínzás kategória ...egy Defendernél ez kis fordulaton megy az állandó mechanikai kapcsolatú összkerék miatt és ha ez kevés van felező ..nem kell bőgetni a motort ...ez a terepjáró .

Ha kötődsz a kocsidhoz akkor ápold, tartsd rendben, tárold fedett helyen és terepezni vegyél egy arra való Land Rover-t :) ! 

Előzmény: Free-land-R (4103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!