Keresés

Részletes keresés

occy Creative Commons License 2004.10.19 0 0 726

Veszett volt a ragadozó - kilövik a Brassó környéki medvéket?
2004. október 19.

 

Az első tesztek szerint veszett volt az a fiatal hím medve, amely szombaton Brassóban megölt egy embert, 11-et pedig megsebesített. Közülük heten még kórházi kezelésre szorulnak. Az állattal és a sebesültekkel érintkezésbe került mintegy 100 személyt beoltják.

A Brassó fölötti Keresztényhavasban több tucat medve él, közülük legalább hét rendszeresen a lakótelepi kukákban keresi táplálékát. Mostantól tilos a városba látogató barnamedvék etetése és filmezése, s a polgármester valószínűleg megszerzi az engedélyeket a kilövetésükre. Hétfőn este egyébként feltűnt Brassóban egy anyamedve a bocsaival. (radio.hu)

Lajos bácsi Creative Commons License 2004.10.15 0 0 725
Tyúkügyek

(3. old.)

A nagy-romániás színekben polgármesterségre pályázó atyafiról kiderült: együttmûködési nyilatkozata van a szeku nyilvántartásában. Feljelentései azonban kizárólag gazdasági jellegûek, és segítségükkel munkahelyén — valamilyen tyúkfarmon — annak idején nagyarányú panamát lepleztek le, amelyet kemény jogi felelôsségrevonás követett. A Szekuritáte Irattárát Vizsgáló Országos Tanács, az a bizonyos átvilágító bizottság tehát teljesen jogosan járt el akkor, amikor úgy döntött: a polgármesterjelölt tevékenysége minden együttmûködési nyilatkozat dacára sem meríti ki a politikai rendôrségben való szerepvállalás, a politikai feljelentés ismérvét. Mert a bizottsági tagoknak a százszor kifogásolt, tökéletlen, rossz törvény alapján is helyes ítéletet kell hozniuk.

A hónapokkal ezelôtt közzétett szekus listák sokunknak okoztak csalódást. Olyan neveket kerestünk rajtuk hiába, amelyek viselôirôl annak idején sejtettük, gyakorta pedig nagyon is jól tudtuk: kinek és hová játszanak. Hogy megúszták a kellemetlen népszerûsítést, abban nem csupán a pontatlan nyilvántartás vagy a bûnjelek eltüntetése játszott szerepet, hanem a konkrét, az írott nyomok hiánya is. Hiszen, ha teszem azt valakirôl — mint egyik ismerôsömrôl is — köztudomású volt: baráti társaságának oszlopos tagja egyik napról a másikra egyetemi tanársegédbôl szekus fôtiszti pozícióba minôsült át, attól aligha kértek hûségnyilatkozatot és írott feljelentést. A régi barátság jegyében megtette azt egy telefonos jószolgálat, vagy akár egy megfelelô idôben és helyen elejtett megjegyzés. S hogy az információáramlásnak ezen eszköze mûködött, errôl bár közvetett, de nyilvánvaló jelek tanúskodtak. Így aztán mielôtt a megfelelô betûhöz ért volna annak a bizonyos listának a közzététele, már tudhattuk: a feljelentésnek ez a módozata nem hagyott tetten érhetô nyomot. Most már csupán emberünk túlbuzgóságában reménykedhetünk, abban, hogy a nagyobb nyomaték kedvéért írott beadványokat is szerkesztett, bár az ilyen túlbuzgóság bizonyos fajta paranoiás tünetnek is felfogható. De az effajta tanúságtétel elmaradt. Ezidáig mindenképpen. Szerencsésebb esetben kiderülhetne például, hogy emberünk nemcsak másokat figyelt meg, de — amint az az illetô berkekben természetes volt — ôt magát is figyelték. S hogy egyszer, valamikor üldöztetése véres rongyait lobogtatni akarván, ezekbôl kihullanak árulásának az ezüstjei. Mert erre is akadt példa.

A tyúkügyekben helyesen eljáró bizottság tisztánlátása a minap menten elszállt, mihelyt jóval fontosabb esetben kellett döntést hoznia. Képtelenné vált a törvény szellemének alkalmazására. Olyannyira, hogy tulajdonképpen annak betûjével is ellentmondásba került. Szerinte ugyanis a diktatúra egykori kiszolgálója, a buzgó talpnyaló, az önkéntes feljelentô Corneliu Vadim Tudor, aki pályatársai ellen írott beadványok tömkelegével látta el az ezeknek a fogadására szakosodott szerveket, nem minôsül szeku-kollaboránsnak. Az állítólag minden elképzelhetô mértéket meghaladó politikai feljelentések tehát ott vannak, azok azonban a Szekuritáte Irattárát Vizsgáló Országos Tanács döntése szerint nem tekinthetôk bûnjeleknek azon egyszerû oknál fogva, hogy csupán passzióból és nem elôre elrendelt, aláírással ellátott szerzôdés alapján íródtak. A politikai hovatartozás szempontjából vegyes öszetételû átvilágító szerv mindössze hajszálnyi többséggel szavazott az államelnöki posztra pályázó nagy-romániás vezér makulátlansága mellett. A megdöbbentô döntés ellen a bizottság négy tagja voksolt, köztük Horea Roman Patapievici is, Andrei Plesu és Mircea Dinescu pedig sajtóértekezleten jelentette be, hogy tiltakozása jeléül lemond tagságáról. Azóta igaz, utóbbi szerencsére meggondolta magát, és marad. Az ügy legnagyobb szépséghibája, legalábbis számunkra, hogy C.V. Tudornak éppenséggel az RMDSZ-t képviselô Csendes László szavazatával sikerült tisztára mosnia magát. A parasztpárti bizottsági tag szintén az önkéntes besugó ártatlansága mellett foglalt állást, pártja azonban nyomban elhatárolódott döntésétôl. Az RMDSZ furcsa módon továbbra is hallgat, ami egyetértésének jeleként interpretálható. Talán csak nem azért, mert a diktatúra ellen annak idején bátran fellépô és ezért kemény meghurcoltatásban részesülô Andrei Plesut és Mircea Dinescut az átvilágító bizottságba nem a pészédé, hanem a Demokrata Párt javasolta?

 

(Kolozsvári Szabadság, 2004. okt. 15.)

dez1 Creative Commons License 2004.10.12 0 0 724
A csempézés bizonyosan javítja a homlokzat időjárás állóságát. Éljen a román csempeipar!
Előzmény: Lajos bácsi (714)
Lajos bácsi Creative Commons License 2004.10.12 0 0 723

Ha már itt egyszer zengtük a román ipar dicséretét, akkor ide is bemásolom:

 

 

FW: Nézz meg egy filmet! Az segít

CSELEKEDJ VERESPATAKÉRT!

 

 

Segítséget kérek tőletek. Elkészült a Verespatak filmem, de félek tőle, hogy

napokon belül, a mozik leveszik a műsorukról ha nem tudunk mozgósítani. Ha

nem lesz nézője a filmnek. Nem voltak illúzióim, de reméltem, hogy sokan

lesznek kíváncsiak erre számunkra is fontos történetre. Csak a Ti

segítségetekkel lehet mozgósítani a zöldeket, a pedagógus-társadalmat, az

egyetemeket, foiskolákat.

 

  Öt évem ment rá hogy a világ számára bemutassuk mi történik itt a

Kárpát-medencében, mi történt 2000-ben a Tiszával.

 

Sikerült kiverekednem, hogy a jegybevétel 10%-t átutaljuk a helyi civileknek

/www.rosiamontana.org/ akik küzdenek, hogy Verespatak megmaradjon. Minden

erőmmel segíteni akartam a filmmel és bízom benne,Ti is segíteni fogtok.

 

A filmet ma viszem Torontóba egy öko-filmfesztiválon vetítjük.Ott lesz a

kanadai sajtó! Bemutattam a parlament környezetvédelmi bizottsága előtt

néhány részletet, megnézte a román nagykövet, átadtam Margot Wallströmnek

aki megnézte és ígérte segíteni fog. Megkerestek Brüsszelből a EU

parlamentből, ott is vetíteni akarják, mielott Románia csatlakozási

feltételeit tárgyalják. Viszem Németországba két további fesztiválra

bekerült, Lipcse, Freiburg és mindenhová. Hiszem és vallom, hogy együtt ez a

projekt megállítható.Fogjunk össze! Én nem tudok többet tenni, sajnos.

 

Most rajtatok a sor!

 

Mellékelem Kelemen József országos kezdeményezését melyet tegnap elindított

Kiskunfélegyházán.Támogassátok !

 

 

A film Budapesten: URÁNIA MOZI (19h, 1-én, 3-4., 6-án 17h is) MUVÉSZ MOZI

(15:45, 18h, 21:30,szept. 30-okt. 1., 4-6. 14h is) (okt. 1-4.: 10:15, 12h

is, 6-án 10:15, 12h is), MAMMUT MOZI (13:45, 18h, 19:45, 1-4. 10:15, 12h is,

6-án 10:15, 12h is). Valamint Szegeden a belvárosi moziban és

Kiskunfélegyházán. Sok más info és fórum, a www.ujeldorado.hu weboldalon.

 

Ha fontosnak tartjátok küldjétek el az összes létezo listán, weboldalon,

hírlevélben, újságban mindenhová és mindenkinek.

 

Ha nem lesz sok néző a hétvégén, a Művész mozi kedden leveszi a műsoráról.

 

Ui. Állítólag a film nézhető, és 12 éves kortól értelmezhető.

 

Baráti üdvözlettel: Kocsis Tibor

 

 

 

 

 

 

hyperboloid Creative Commons License 2004.10.11 0 0 722
Ez semmi. Nekem eccer a kezemben volt egy olyan kolozsvári román úti-könyvecske for tourists, (70-es évek), amelyben nem szerepelt a Szent Mihály templom, vagyis annak a három-négy obzsénak az egyike, amit a városból ma egyáltalán érdemes megmutatni.   
Előzmény: flatmaker (720)
flatmaker Creative Commons License 2004.10.11 0 0 721

Tessék vazze, a román ügynökök megszállták a gépem. A második link ez akart lenni:

 

http://www.brasso.ro/altalanos/tortenelem.htm

Előzmény: flatmaker (720)
flatmaker Creative Commons License 2004.10.11 0 0 720

Ha már informatika:

 

http://www.brasov.ro/history.php3

 

Ha jól megnézem, Brassónak semmi köze a magyar történelemhez. Azért itt lehet valahol a kutya elásva. Ha én román lennék, az ilyenek alapján én sem szeretném a magyarokat, há' mit keresnek azok Dák földön?

 

Szerintetek ebbe az irányba nem érdemes elindulni? Nem kell nagyon a lelkükbe tiporni, szegényeknek...csak úgy finoman adagolva.

 

http://www.brasov.ro/history.php3
kábelbúvár Creative Commons License 2004.10.01 0 0 719

Fényes nappal loptak el egy romániai rendőrségi központ elől egy rendőrautót.

A körülbelül 2000 rendőrt foglalkoztató épületben csak este fedezték fel a lopást, amikor hiába keresték az értékes autót. A Bukaresti Rendőr Főkapitányság igazgatója szerint egyre gyakoribbak az álrendőrök által elkövetett csalások és most is csak álruhában férkőzhettek az autók közelébe a rablók.

uno.hu

hyperboloid Creative Commons License 2004.09.29 0 0 718

 

Romániában bevetésre kerül a világ legszigorúbb, számítógépes bűnözés elleni törvénye

A tegnapi napon kezdődött volna meg Romániában Dan Dumitru Ciobanu, a Blaster.F variáns írójának tárgyalása, azonban az ügyet április 6-ára halasztotta a bíróság. A szakértők szerint a világ legszigorúbb számítógépes bűnözés elleni törvényének jelentős próbája lesz az eset.

Annak ellenére, hogy a tavalyi év egyik legnagyobb károkat okozó férgének F variánsa gyakorlatilag elhanyagolható fenyegetést jelentett a körülbelül 1000 számítógépet érintő fertőzésével, a 24 éves férfi három és tizenöt év közötti börtönre számíthat, amennyiben a bíróság bűnösnek találja. A román rendőrség elmondása szerint a férfi beismerte, hogy a Blaster férgen módosításokat végzett, román nyelvre átültetve a kórokózót.

Az igen keménynek tekinthető büntetési tétel mögött, mely kétszerese például a nemi erőszakért kiszabható börtönnek, az ország informatikai jóhírének védelme áll. Románia a nyugati vállalatok számára magasan képzett szoftverfejlesztők központjaként kíván feltűnni, és minden, a szervezett bűnözéssel való kapcsolat látszatát meg akarja szüntetni.

 

Lajos bácsi Creative Commons License 2004.09.24 0 0 717
Boc támogatja a csúszópénzellenes kampányt

 

Csütörtökön Kolozsvár polgármestere bejelentette: az általa vezetett intézmény hivatalosan is támogatja a nem-kormányzati szervezetek által nemrég beindított csúszópénzellenes kampányt. A www.nudaspaga.ro honlap beindításával kezdôdött, jelenleg tévéreklámokat is tartalmazó akciót az Európai Unió támogatja.

Tegnaptól a polgármesteri hivatal honlapján (www.primariaclujnapoca.ro) külön link vezet a csúszópénzellenes weboldalra. A városháza illetékesei a polgárokkal történô találkozók során népszerûsítik az akciót. Ezenkívül a polgármesteri hivatal munkatársai által szerkesztett nemsokára megjelenô Városi Napló hasábjain is megjelenik a www.nudaspaga.ro honlap reklámja. A városháza projektje Emil Boc polgármester azon törekvésének részét képezi, hogy a városházát "korrupció-mentes övezetté" tegye — áll az intézmény sajtóosztályának közleményében.

 

(Kolozsvári Szabadság, 2004.09.24.)

Tzp Creative Commons License 2004.09.23 0 0 716
Huuu, bammeg. Ez sulyos.
Előzmény: Alexander the Great (701)
b.viridis Creative Commons License 2004.09.23 0 0 715

két visszafogott román család között

 

Ööö, kicsit pontosítani kéne: nem román, roma. Érdemes Temesváron is megnézni, hogy a Németországban fene tudja miből meggazdagodott romák micsoda gigantomán épületeket húztak fel. Mesélte egy építész, hogy haját tépve próbálta egy hasonlókban gondolkodó kuncsaftját legalább pár tucat tornyocskáról lebeszélni, de hasztalan.

Persze mindezektől függetlenül baromság, lehetne nekik is valami városrendezési tervük egy hivatallal, ami egy kicsit azért hatalmi szóval nyesegeti ezeket a vadhajtásokat.

Előzmény: beniglitiad (711)
Lajos bácsi Creative Commons License 2004.09.23 0 0 714

Oh, azok a bádogosipari remekek...

De igazán megragadóak voltak a toronydíszek is! Az egyiken egy nyársra szúrt hal, a másikon Mercedes-embléma.

Különben érdekes arrafelé az izlés változása. A 90-es évek végén a bádogosipari remeklések voltak divatba, a 90-es évek elején pedig a házak kicsempézése kivülről. Csodálatos kék-sárga-piros csempékben pompáztak a házak. Úgy néztek ki, mint sok kifordított fürdőszoba...

Előzmény: dez1 (713)
dez1 Creative Commons License 2004.09.23 0 0 713
Igen, Bánffyhunyad elején, a legjobb az egészben a bádogtető.  Visszatérve az fejlett román ipar magasztalásához, a bádogosiparuk világszínvonalú:)
Előzmény: Lajos bácsi (712)
Lajos bácsi Creative Commons License 2004.09.23 0 0 712

Csodálatos...

Én anno Bánffyhunyad környékén láttam hasonló cifra palotákat (nagy részük befejezetlen maradt), de ez azokon is túltesz. (A konnektor valóban fantasztikus.) 

Előzmény: beniglitiad (711)
beniglitiad Creative Commons License 2004.09.23 0 0 711
Ismét:

Ez az élet!
Kolozsvártól délkeletre szolid vetélkedés alakult ki két visszafogott
román család között. "Kedvencem a konnektor a harmadik képen..."



(A kezdők botladozásai, mea culpa mea maxima culpa)
:-)
Lajos bácsi Creative Commons License 2004.09.23 0 0 710

Bocs, de nekem is ki kellet próbálni...

Szóval feltöltés után a bal oldalon van egy "beszúr" pont. Arra kell klikkelni. Biztonság okából meg lehet nézni a megjelenítendő hozzászólást a "megnéz" gomb segítségével, és ha itt minden jól látszik, akkor "mehet".

(Különben az előző kép a delnei szárnyasoltár.)

Előzmény: beniglitiad (708)
Lajos bácsi Creative Commons License 2004.09.23 0 0 709
Delne
Előzmény: beniglitiad (708)
beniglitiad Creative Commons License 2004.09.23 0 0 708
Nem csigázni akartam az érdeklődést, egyszerűen elakadtam a kép feltöltése utánn, ha Lajos bá segítene megköszönném:-)

Tehát a kép feltöltése megtörtént csak hogyan tovább???
Lajos bácsi Creative Commons License 2004.09.23 0 0 707

Izé...

Mi a vetélkedés tárgya?

Hol a kép?

Hol a konnektor?

 

Előzmény: beniglitiad (706)
beniglitiad Creative Commons License 2004.09.23 0 0 706
Kicsit off, de azért van kapcsolodása.

Ez az élet!
Kolozsvártól délkeletre szolid vetélkedés alakult ki két visszafogott
román család között. "Kedvencem a konnektor a harmadik képen..."

Ez az ország a részletekben veszlik el. (szvsz)

Romániában nem szabad semmin se meglepődni ;-)
Lajos bácsi Creative Commons License 2004.09.23 0 0 705
A kripták televíziódíja

 

A rendelet következményeivel együtt tökéletesen megfelel az arisztotelészi logika szillogizmusainak: 1. Minden villanyórával rendelkezô fogyasztó köteles a tévédíjat is kifizetni. 2. Egyes kriptatulajdonosok villanyórával ellátott elektromos berendezést szereltettek fel a családi kriptájukba. 3. Minden olyan kriptatulajdonos, aki villanyórát szereltetett fel a kriptájába, köteles a "temetôi tévédíjat" is kifizetni. Ez a morbid helyzet nem kitaláció, hanem a már gyakorlatba is ültetett alkalmazása a fentebbi 1-es pontban sommázott rendeletnek. Sovány vigasz, hogy akinek kriptára is, s azon belül villanyvilágításra is telik (2-es pont), a mellényzsebébôl is kifizetheti a 3-as pontban emlegetett díj ellenértékét.

 

(Bihari Napló, 2003. május 21., szerda)

csabiman Creative Commons License 2004.09.21 0 0 704

Majd tíz év múlva meglátjuk, hogy így lesz-e ...

Előzmény: dez1 (702)
old schachterhand Creative Commons License 2004.09.21 0 0 703

Meg Frank Timis (Kanada) is szépen gatyába rázza majd Verespatak környékét.

Előzmény: dez1 (702)
dez1 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 702

Az arány teljesen más mint a különbség....

 

Amúgy egyetértek Vitéz Ebeőváryval, és Tsun Zu mondására utalnék, miszerint ismerd meg ellenséged, mint tenmagadat. Sztereotípiákkal semmire sem megyünk.....

 

Ha  a nyugati és/vagy keleti  tőke egyszer beindul, a roncstelepeket seperc elsöprik.

 

Lásd az olajfinomítást például.... Nemsokári itt lesz a Lukoil a saját román finomítójában gyártott nyugati szabvány szerinti naftával nálunk is.  De az OMV is pár év alatt gatyába rázza a Petrom finomítóit, az tuti biztos...

Előzmény: csabiman (688)
Alexander the Great Creative Commons License 2004.09.21 0 0 701
Szerencse hogy nem reggeliztem még...

Romániában szexi a bajuszos nő


[MTI]
szeptember 21. 9:12

Dimbovita román megyében a hölgyek legfőbb szexepilje a bajuszuk: a helyi legényeket, amikor háztűznézőbe mennek, leginkább az érdekli, hogy van-e reménybeli választottjának, valamint nőrokonainak bajusza vagy sem - olvasható a Pravda című orosz lap online kiadásában.

A közhiedelem szerint ugyanis a bajuszos nők a leghűségesebbek, s a termékenység tekintetében sincs mit szégyenkezniük, ezért annak a leánynak, akinek semmi sem pelyhedzik az orra alatt, kevés a reménye, hogy párra lel.

Az egyik helybéli hölgy ezzel kapcsolatban elárulta az újságíróknak, hogy elégedett a külsejével. "Tetszik a bajuszom - ilyen volt az édesanyámnak meg a nagymamámnak, és eszébe sem jutott senkinek, hogy meg kellene tőle szabadulni" - jelentette ki a bajszos menyecske.
hyperboloid Creative Commons License 2004.09.20 0 0 700
Botsáska, ezt új hozzászólásnak szántam volt, nem Occynak.
Előzmény: hyperboloid (699)
hyperboloid Creative Commons License 2004.09.20 0 0 699

A piacokon még mindig árulják azt rettenetes szürke retyópapírt, aki látta, tudja miről beszélek, amelyiknek a tekercsit még egyszer sem bírták levágni egyenesre. Ha vitéz nemzetes uram valamelyik portyáján ilyen papírt lát, szóljon má az atyafiaknak, instállom, hogy próbálják meg merőlegesen betolni a gurigát a kés alá. Csak egy kicsi eltérés a megszokott mozdulattól...és mecsoda különbség. 

:-)  

    

Előzmény: occy (695)
hyperboloid Creative Commons License 2004.09.20 0 0 698

Huáááá, már Kanadában is szobrokat állítgatnak.

És az ehemalige iasi megyei első titkár avatja. F*sza. 

 

Előzmény: Lajos bácsi (697)
Lajos bácsi Creative Commons License 2004.09.20 0 0 697

Na, zökkenjünk vissza.

 

Kolozsvári Szabadság, 2004.09.20.

 

Kartontekerccsel verte fejbe szombaton Montrealban Románia elnökét egy román származású emigráns. Az államfô a Románia tér és az ott elhelyezett Eminescu-szobor felavatásán vett részt a kanadai városban, ahol több tízen tiltakoztak Iliescu látogatása ellen, lehurrogva és kifütyölve ôt. Az esemény végén Iliescu megállt, hogy megsimogasson egy kislányt, a tiltakozó román ekkor ütötte fejbe az elnököt, akit azonnal kimentettek a testôrök, az elkövetôt pedig a román és kanadai biztonsági erôk azonnal elfogták. Utólag az államfô visszatért és a támadás okáról kérdezte a tiltakozót. Az emigráns felrótta Iliescunak, hogy miatta kényszerült elhagyni Romániát, a bányászhadjáratok után, ugyanakkor állatnak nevezte az ország vezetôjét, aki a maga során így válaszolt: épp az vagy, amit mondasz! A több tíz fônyi román tüntetôcsoport ugyanakkor kifütyülte és lehurrogta Iliescut a következô jelszavakat kiabálva: Le Iliescuval! Áruló! Iliescu go home! Az incidens miatt az államelnök nem tartotta meg tervezett beszédét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!