Keresés

Részletes keresés

manitounickfree Creative Commons License 2014.04.15 0 0 3311

magánban utaztál, vagy szervezett utazás volt? és mikor?

előre köszi!

Előzmény: écsapa (3308)
manitounickfree Creative Commons License 2014.04.15 0 0 3310

schilthorn-t nézegettem, sőt nincs kizárva h oda is megyünk.   árban mennyi volt felvonó?

de a francia tényleg ott van! szép!

Előzmény: Gio1977 (3298)
écsapa Creative Commons License 2014.04.15 0 0 3309

Jesszusom! Ez mi???

Ez a Rügenbrau!!!

Bocsánat! :-(

Előzmény: écsapa (3308)
écsapa Creative Commons License 2014.04.15 0 0 3308

A műanyagkártya személyi jó. Nem kell útlevél.

Interlaken söre a Rügenbrau!  :-)))

Előzmény: manitounickfree (3306)
manitounickfree Creative Commons License 2014.04.15 0 0 3307

az lenne az útazás fő célja... de azért köszi a tanácsot!

Előzmény: Gio1977 (3296)
manitounickfree Creative Commons License 2014.04.15 0 0 3306

köszi az infót!

egyébként svájcba való utazáshoz kell útlevél?  tapasztalatok?

csak mert utazási iroda először azt mondta nem szükséges, majd 1 hét után küld 1 levelet h erősen ajánlott, de még mindig nem azt írja h kötelező...

persze az a tuti a megcsináltatom, de ha nem muszáj akkor kihagynám. árát inkább kint elköltöm sörre :)

Előzmény: écsapa (3293)
Pusker.Z Creative Commons License 2014.04.13 0 0 3305

Köszi !

Low-cost részen lett foglalva a helyünk, azért egy szendvics remélem lesz, ha nem akkor reptéren veszünk valamit. Rövid a repidő, kibirjuk , másképp nem önellátással:)

Előzmény: SajtFondue (3303)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.13 0 0 3304

Először ezt olvastam: "... ha nincs rajtam semmi..." :)

kissé exhibnek gondoltam egy szál @-cal rohangálni a hegyen, de értelmezve a mondatot csatlakozom annak lényegéhez.

kb.2hete Vevey-Les Pléiades gyalogtúrán voltam, fent (igazából dombnak tűnik a környezetében) sem volt "semmi", csak térdig érő hó meg páradús panoráma a Francia-Alpokra. Jaa, meg egy behűtött dobozos Heineken..:)

Előzmény: SajtFondue (3299)
SajtFondue Creative Commons License 2014.04.13 0 0 3303

Szia! Valszeg lehet EURal fizetni, max CHFben adnak vissza. A legegyszerubb kartyaval fizetni es akkor a kerdes fel sem merul.

A Swissnek is van "Low-cost" resze ugyanazon a repulon belul. Nem tudom, hogy milyen jegyet vettel. Alapvetoen adnak valamit enni meg inni ilyen 2 oras utakon.

Előzmény: Pusker.Z (3302)
Pusker.Z Creative Commons License 2014.04.12 0 0 3302

Kérdésem, hogy a zürichi reptéren lehet e EUR-ba fizetni? Csak átszállás miatt egy rövid időt tartozkodok ott, ha vmit vásárolni v.fogyasztani szeretnék kell e frankot vàltani? 

Swiss gépen milyen az ellátás kb. 2000 km-re?

écsapa Creative Commons License 2014.04.02 0 0 3301

Én elég messze állok a klasszikus, de akár a nem klasszikus hegymászástól is, ellenben nekem nagy élmény volt maga a vonat út, a két sziklába vájt megállóval, a csodálatos panoráma, a sétálás a hóban jó levegőn, hógolyózás júliusban :-)

Szóval azért jól el lehet tölteni az időt, ha száz ágra süt a Nap.

És azért van egy kis jégbarlang, a vasút építéséről szóló múzeum...

Nem baj, ha nem vagyunk egyformák :-)))

Előzmény: Gio1977 (3300)
Gio1977 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 3300

OK, ha klasszikus hegymaszasrol beszellunk akkor semmi gond nincs is vele, emberunk viszont a kisvasutrol kerdezett, igy o inkabb a kenyelmesebb turistak csoportjat noveli, akik szamara egesz biztos csalodas lesz a Jungfraujoch...

Előzmény: SajtFondue (3299)
SajtFondue Creative Commons License 2014.04.01 0 0 3299

Eszemben sincs kotozkodni, csak en szeretek a hegyeken maszkalni barmilyen modon is, meg akkor is, ha nincs rajta semmi.

Talan mas is van evvel igy :-)

Előzmény: Gio1977 (3298)
Gio1977 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 3298

Ne erts felre, de a kotozkodesen kivul volt valami ertelme a hozzaszolasodnak?

http://en.wikipedia.org/wiki/Schilthorn

http://en.wikipedia.org/wiki/Piz_Gloria

De, csak hogy az eredeti javaslatomat is megmutassam:

http://www.compagniedumontblanc.co.uk/en/site-overview/aiguille-du-midi

Amire esetleg gondolhattal, az a hivatalos hegymaszok altal maszott hegyek csucsai. Na ahoz sok koze nem biztos hogy van a Jungfraujoch-i buszos turanak.

Sajnalom, hogy le kell szolnom Svajc egyik buszkeseget, de (foleg annyiert) egy borzaszto csalodas, nem is beszelve, ha vesszuk, hogy kozvetlen kozeleben mennyi gyonyoru latnivalo akad. 

Az Europa tetejet meg foleg hagyjuk a fenebe

Előzmény: SajtFondue (3297)
SajtFondue Creative Commons License 2014.03.31 0 0 3297

A hegytetokon altalaban "semmi" nincs, ezert mennek oda szivesen az emberek, nezegetni a termeszetet :-)

Előzmény: Gio1977 (3296)
Gio1977 Creative Commons License 2014.03.31 0 0 3296

Azert ha a penz szamit, messzirol keruljetek el a Jungfraujoch-ot. Nekunk kettonknek felesegemmel ugy volt 200 CHF a vonatjegy INTERLAKEN-bol, hogy neki felezoje, nekem pedig GA-m van. Ezert cserebe feljutsz egy hegyre vonattal, ahol kb semmi nincs, es elmondhatod, hogy voltal "Europa tetejen", amirol minden 10 evnel idosebb tudja, hogy a valosagban a Mont Blanc alig 300 km-re innen, es raadasul negyedannyibol meg lehet kozeliteni egy sokkal jobban kiepitett rendszerrel... Ugyhogy inkabb menjetek mashova a kornyeken, kb hetekig tudtok turazgatni.

Persze ez csak egy tanacs, valosagban persze pont arra koltitek el a penzeteket, amire csak akarjatok...

Előzmény: manitounickfree (3292)
écsapa Creative Commons License 2014.03.28 0 0 3295

"lényegesen kisebb az élmény" = konvergál a nullához... Így értettem :-)

De sajnos mutatni is tudom :-(

(Jungfraujoch)

Előzmény: SajtFondue (3294)
SajtFondue Creative Commons License 2014.03.28 0 0 3294

Ha rossz az ido akkor semmikeppen se menjetek fel. Nincs nagyobb penzkidobas, mint egy felhoben levo hegyre kirandulni :-(

écsapa Creative Commons License 2014.03.28 0 0 3293

Nem kell előre jegyet venni. Mi háromszor voltunk, egyszer sem volt gond. Sőt, Interlaken Ost állomáson a jegypénztárnál élő webkamerás kivetítő van, ahol meg lehet nézni, érdemes-e felmenni. Ha minden felhőben áll, lényegesen kisebb az élmény :-) Info itt.

Szállás tekintetében Interlaken a kézenfekvő megoldás. Hostel ajánlatok itt

manitounickfree Creative Commons License 2014.03.28 0 0 3292

sziasztok!

egyénileg szeretnék utazni Svájcba, úticél Jungfrau.

talán azt hallottam h Jungfrau/kisvasútjára előre kell jegyet venni, igaz ez?

valakinek van ötlete, hol érdemes megszállni?    eddig amit találtam 2fő 3éj. Falken 110e. vagy ennél olcsóbbat már nem is találhatok?

előre köszönöm!

Order of Hermes Creative Commons License 2014.01.09 0 0 3291

Koszi!

écsapa Creative Commons License 2014.01.08 0 0 3290

Itt a menetrend, az ár...

Előzmény: Order of Hermes (3288)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2014.01.08 0 0 3289

Zónák vannak, amiből a belvárosi duplát ér, egy zóna kb 4 frank. Egyébként odamész az automatához, beírod, hogy melyik megálló, meg hogy 1 vagy 24 órás (utóbbi az első duplája), fizetsz (kártya/kápé) és kapsz jegyet. Ez utóbbival egy napig mindenre felülhetsz az adott zónákban, vonat, villamos, busz, hajó. Zónák itt.

Érdemes letölteni az SBB appot telefonra, azzal lehet útvonalat tervezni. Az adott megállóhoz jellemzően két vonattal lehet eljutni, Haufbahnhofon-n átszálsz.

Előzmény: Order of Hermes (3288)
Order of Hermes Creative Commons License 2014.01.08 0 0 3288

Koszonom a valaszokat mindenkinek. Igen valami olyasmi, csak nem Bp-rol megyek hanem Becsbol :)

A tomegkozlekedes hogy mukodik? A gugli szerint eloszor be kene vonatoznom a Bahnhofplatzra, majd onnan egy elovarosi vonattal Gattikon fele 5 megallo.

Lehet venni valamilyen napijegyet, amivel hasznalhatom ezeket illetve szabadon boklaszhatok a varosban? Gondoltam az interju utan meg nezelodok picit.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (3287)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2014.01.08 0 0 3287

Attól függ, mikor mész. Csúcsforgalomban mindenképpen átmész a Gubrist alagúton, ami ilyenkor garantált dugó, +20 perc (nem beszélve, ha átmész a városon, az további csúszás). Az út elvileg 20 perc autóval, plusz az autóbérlés elintézése fél óra (ha le volt foglalva előre). Békávéval olyan 40 perc, 10 percenként indul, kb 16 frankból megúszod egy irányba. Taxival kb 80-100 frankba fog kerülni. Ha mégis az autót választod, akkor mindenképpen menjél az autópályán. Jaa, és készülj fel a hosszas/drága parkoló-keresésre.

Állásinterjú? Fél tizenegykor érkező Swiss :-) ?

Előzmény: Order of Hermes (3283)
SajtFondue Creative Commons License 2014.01.07 0 0 3286

Zurichben kulonosen jo a tomegkozlekedes, szerintem nappali forgalomban azt valaszd.

rgranc Creative Commons License 2014.01.07 0 0 3285

De tömegközlekeséssel is egyetlen átszállással el lehet jutni oda a reptérről, bő félóra alatt. Attól függően hogy mikor érkezel és mekkora dugók vannak, előfordulhat hogy a taxi se lesz sokkal gyorsabb... 

/r.

Előzmény: rgranc (3284)
rgranc Creative Commons License 2014.01.07 0 0 3284

Szia!

1. Szerintem taxi.

2. Igen, tapasztalataim alapján kérnek hitelkártyát, ha pl. balesetet okozol, a casco önrészt is arról vonják le automatikusan.

/r.

Order of Hermes Creative Commons License 2014.01.07 0 0 3283

Szervusztok

Hamarosan megyek Zurichbe, es olyan problemam lenne, hogy a repterrol viszonylag gyorsan el kellene jutnom a varos deli reszebe, nagyjabol a Zurich Manegg allomashoz. Taxizni vagy autot berelni erheti meg jobban? Autoberleshez szoktak kerni hitelkartyat Svajcban? (merthogy az momentan nincs.)

sufyka Creative Commons License 2013.12.27 0 0 3282

Szia.

Koszonom neked is hogy irtal. Ma van a nagy nap, jajj el nem tudom mondani mennyire izgulok. Remelem rendben lesz minden. 

Mindenkeppen ottani biztositast szeretnek, nem akarom hogy ebbol kesobb nehezsegek adodjanak. Hogy lehet e belole korhaz?! szerintem ezt epp nem lehet egy asztmasnal megmondani, hiaba nem annyira sulyos a dolog. Gondolom minel magasabb a fedezet annal nagyobb a fizetendo osszeg. de ezt majd elrendezzuk majd mikor sikerul kimenni. 

Előzmény: Ertet Lenke (3281)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!