Keresés

Részletes keresés

suto Creative Commons License 2008.08.11 0 0 3915
Oké, köszi!

Egy kérdés: lefejt tej meddig áll el szobahőmérsékleten? Nálunk nincs nagyon meleg, inkább olyan kellemesen hűs.
Előzmény: F.Begbie (3914)
F.Begbie Creative Commons License 2008.08.10 0 0 3914

szia!

érdemes visszaolvasni pár oldalt a kérdés előtt, hátha máris megtalálod a választ! ha mégsem, mindig akad valaki itt jó tanácsokkal! :D

gratulálok, és sok sikert a feleségednek a szoptatáshoz (is)!

Előzmény: suto (3913)
suto Creative Commons License 2008.08.10 0 0 3913
Sziasztok, újdonsült apa vagyok, szopatási problémáink vannak, próbálkozunk, de eddig kevés sikerrel, valszeg lesznek kérdéseim.
Gotika Creative Commons License 2008.08.09 0 0 3912
Helló! Nem szívódtam fel, csak villámcsapás érte a gépünket :(((((
Szóval Bogi 9 hónapos volt, amikor véget vetettem az éjszakai ébresztéseknek, de nálunk addigra nagyon eldurvult a helyzet.
Na akkor itt 1 nyerő recept:
Édes túrós lepénykék:
1 tojást 1 ek cukorral és 1 kis reszelt citromhéjjal krémesre keversz, majd hozzáadsz 15 dkg sovány túrót, 4dkg darát, késhegynyi sütőport, 4dkg zab, vagy köles pelyhet, meg 1 pici sót. 30 percre lefedve hűtőbe teszed. A tésztát 2 ek tejjel lágyra kevered, vizes ek-al szaggatsz a tésztából és kézzel lepényeket formázol belőle. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöd. Szilvapürével és/vagy mézes naranccsal kínálod.
Így szól az eredeti recept.

Én nem mindig bíbelődök a krémesre keveréssel, bár robotgéppel nem tart sokáig. Van, hogy nálam 1/2 napot is várakozik a hűtőben. Természetesen a receptet alakíthatod saját igényeid szerint, pl. nem használsz sót stb. Én már adok a gyerkőcnek tejtermékeket, tejet viszont csak így, valamilyen ételt készítek vele. Ja! És nálam a teljes kiőrlésű tönkölytermékek a menők. Ezek kicsit kesernyés ízűek lehetnek, aki nem szokta, annak egyenesen borzasztó, de a lányunk nagyon szereti, így szoktattuk.

Egy jó tanács, ha megcsinálod a receptet, rögtön dupla adaggal kezd! No és nem kell vizes kézzel babrálni, és csak szétnyomkodom a kanállal a palacsintasütőben.
Előzmény: bucomaci (3891)
zsuzsahd Creative Commons License 2008.07.31 0 0 3911
Tklemann, tök jó :-), egy kicsit irigyellek, hogy megteheted ezt most a pici babáddal. :-)
Rendszerességgel kapcsolatban nekem az a tapasztalatom, hogy előbb-utóbb lehet a babával közös nevezőre jutni, ha a mamának ez fontos. Legalábbis az én babáimmal igy volt. :-) Az első hónapokban nekem tökmindegy volt, hányszor, mikor szopnak, de azért egy idő után már jó lett volna valami rendszer, és ami nekem fontos volt (pl. hogy egyszerre aludjanak, vagy később az éjszakai szopik elhagyása), az valahogy ki is alakult, elfogadták.
Előzmény: Aire (3910)
Aire Creative Commons License 2008.07.29 0 0 3910
Egy igény szerint szoptatott babánál szerintem teljesen lutri, hogy kialakul valami rendszeresség, vagy sem. Van olyan, akinél szépen beáll a 3 majd 4 óránkénti szoptatás. Az én kisbabám pl. teljesen rapszodikus időközönként szopik, teljesen változó mennyiségeket. van, hogy simán eltelik 4 óra 2 szopi között, máskor meg 2-2,5 óra után jelzi, hogy éhes. Az alvásai is kiszámíthatatlanok, van, hogy ugyanabban a napszakban alszik fél órát, másnap meg 1,5-t...
Megtanultam a jelzéseit, amikor éhes, etetem, amikor álmos fektetem.
Szóval nem tudom, sok könyv van, ami létfontosságúnak írja a szoros napirendet, nekem az a tapasztalatom, hogy nem történik semmi, ha ez egy szoptatott kisbabánál nem pont így van...
Ezt csak azért írom, mert az elején én is sokat görcsöltem rajta, hogy nincs rendszer, aztán a görcsöléstől sem lett, és ahogy telik az idő, teljesen természetes nekem, hogy megyek az igényei után. Ezt egy első babánál megteheti az ember.. :)
Előzmény: Tklemann (3904)
Tklemann Creative Commons License 2008.07.29 0 0 3909

Szia Bibi!

Nagyon kedves vagy, köszönöm a jó ötleteket, tanácsot és bíztatást!!

Próbálom megtalálni a "helyes" utat! :)

Azzal kezdtem most, hogy már tegnap óta többször teszem a cicmre, két evés közötti nyügizés, sirdogálás alkalmával is inkább ciciztetem, és ez "tetszik" neki, egy pici mindig jön is neki, meg is nyugszik. :) Ezeket egyáltalán nem méregetem.

Éjszaka is 2x olyan nyügi volt, felébredt, nem bírt visszaaludni, ekkor megint odavettem magam mellé, megkínáltam a cicimmel, és nagy buzgalommal kezdte szívogatni, majd jóképűen elaludt rajta! :)

Kitartok, próbálkozok!!

Köszönöm!!!! 

Előzmény: Törölt nick (3907)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 3907

Ne hibáztasd magad, logikus, hogy az ember azt teszi, amit a gy.orvos mond, hiszen valószínűleg ért a dologhoz, és rosszat nem akarhat. Csak lehetnek egy kicsit régebbi nézetei (nem tudom, mennyi idős), vagy féltheti a körzete babáinak a gyarapodását (van ugye a statisztika, s ennek meg akar felelni). (Hidd el, ha vkinek bár jó evő a gyereke, de kis súlyú, felirathatnak tápszert, s van, akinek az anyatejes babája nagyon hízik, azt meg "fogyókúrára" akarják fogni... Mind2 volt az ismeretségi körömben. S mégis, mind2 babából teljesen átlagos gyerek lett!)

"itthoni gyerekorvos mondta, hogy kb. mennyit kell neki ennie naponta"

Ne tedd, de én megkérdezném tőle, hogy a reggeli hígabb tejből, vagy az esti kalóriadúsabból?

"Csak azt nem tudom, hogy tul. képpen ezzel mit érek el? Ha pár napig ezt csináljuk? Gyarapszik a tejcsi?"

Igen!!! Így alakul ki a kereslet-kínálat egyensúlya. Amíg napi 3x szoptattál, a szervezeted úgy érezte, ennyi elég. Ha pár (talán 3-4 napig) csak rá figyelve, nem méricskélve, nem idegeskedve sokat szoptatsz, a szervezeted úgy érzi, riadó van, több tej kell. Hidd el, nem fog éhen halni! Persze, nehéz lesz pótolni azt, ami pluszt eddig a tápszerrel adtál a pocakjába.  Lehet, hogy óránként fogsz szoptatni. (Már az eddigi olvasók ismerik a történetemet, a lányom 4,5 hónapos korában 2 hétre kórházba kerültem. Addig tápszert kapott az addig csak anyatejes lányom. Fejegettem a kórházban is, de nem túl lekesen - nem is voltam túl jól - , és mikor haza mentem, kezdtük a visszaszoktatást. 2 hét alatt jött vissza teljesen a tejem, eleinte nappal óránként, éjjel 2,5 óránként szoptattam. Nem volt könnyű, de nem akartam cumisüveget sterilizálni, vizet forralni állandóan...)

"És utána nem kel egész nap "ágyban lennünk"? Mert azért úgy gondolom, hogy valami rendszer kell az Ő életébe is."

Ha komolyan megpróbálod, ígérem, egyelőre túl nagy rendszer nem lesz az életetekben! Sűrűbben lesz éhes, tehát aludni sem fog nappal sem túl nagyokat. Ez a Te döntésed lesz, hogy mit csinálsz, mi az, ami Neked még belefér, mi éri meg jobban, "minden áron" szoptatni akarod, vagy inkább maradsz a megszokott ritmus és a tápszer mellett. Egyet gondolj át: olyan döntést hozzál, hogy ha utólag visszagondolsz erre az első fél évre, ne csalódottság legyen benned, hanem elégedettség - bármelyik utat is választod!

könyvmoly Creative Commons License 2008.07.28 0 0 3906
"Először mindig lemérem, utána szopi, utána mégegyszer mérem, hogy mennyit szopott, és utána ennek fényében csinálom a tápszert."

Ez nálunk is így ment, csak annyival kiegészítve, hogy a végén mér egyszer visszatettem az első mellemre, és azt már nem mértem, hogy ilyenkor mennyit szopott, sokszor el is aludt vele. Főleg megnyugtatási célja volt a dolognak, meg némi szaporítási, és tök jól bevált, rendesen nőtt a tejmennyiség tőle.
Tklemann Creative Commons License 2008.07.28 0 0 3905

Ja, azt elfeljtettem, hogy még azért is gondolom, hogy kevés neki az anyatej, mert még rettenetesen sír, amikor abbamarad a cicizés! És mohón eszi még az üvegből a tápszert!

Amikor elkezdem szoptatni, azt is mohón eszi, hallom, ahogy kortyol (ez a legszebb hang a világon! :):):) ). Utána pár perc után, már nem kortyol, csak szívogatja. Kicsit később ki szoktam venni a szájából, és nyomogatom a cicimet, és nézem, hogy van -e még benne tejcsi. És amikor már nem annyira van benne, akkor mérgesen szokta "cibálni" a mellbimbómat. Forgatja a fejét, állandóan kiköpi, majd viszaveszi a szájába. Egyébként általában 20-25 percig szopik egy mellemből.

Szóval mindig éhes még cicizés után! :(

Tklemann Creative Commons License 2008.07.28 0 0 3904

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a sok tanácsot!

Igazából azért pótolom az anyatejet, mert a gyerekorvos mondta. MÁr a kórházból is úgy engedtek haza, hogy felírták a tápszert, ráírták a zárójelentésre, hogy nincs elég tej. Aztán az itthoni gyerekorvos mondta, hogy kb. mennyit kell neki ennie naponta, és ugye ennyit tejem nem volt, ezért mondta, hogy akkor ki kell mindig egészíteni a tápszerrel. Refluxos a kislány, ezért még ráadásul direkt ilyen tápszert kapunk. 

Először mindig lemérem, utána szopi, utána mégegyszer mérem, hogy mennyit szopott, és utána ennek fényében csinálom a tápszert. Ezt a gyerekorvos mondta így. Mivel első babám, egyáltalán nem voltam képben semmiről, ezért szótfogadok mindenben a gyerekorvosnak :)

Tetszik az az ötlet, hogy egy egész napot ágyban Hédikémmel - alvás-szopizás. Ezt lehet, hogy kipróbálom. Egyébként is szívem szerint ezt tenném minden nap!! :):)  Csak azt nem tudom, hogy tul. képpen ezzel mit érek el? Ha pár napig ezt csináljuk? Gyarapszik a tejcsi? És utána nem kel egész nap "ágyban lennünk"? Mert azért úgy gondolom, hogy valami rendszer kell az Ő életébe is. És én próbálok erre törekedni.

Egyébként most beszéltem a védőnővel, és kértem, hogy segítsen abban, hogy esetleg valahonnan hordani tudjam az anyatejet, ha már én nem tudok eleget adni neki.

Aire Creative Commons License 2008.07.28 0 0 3903
Hóó, bocsi, ezt nem ide akartam írni... :)
Aire Creative Commons License 2008.07.28 0 0 3902
Lányok, most nézem, hogy van egy busz a 48-as, ami Csepel Határ útról indul, KöKi-ig megy, és az is megáll a Kós Károly téren...
Arthurgazdi Creative Commons License 2008.07.28 0 0 3901
Sziasztok!

A szoptatás téma nálunk is döcögős volt.
Tejem már a szülés elött volt, lehet hogy közrejátszott hogy túlhordtam Ádit- január 20 körülre saccolta a dokim, de február 14 lett belőle- császárral.
Amikor megszületett a melleim bedurrantak, a babám ordított, hogy éhes, de cicizni nem volt hajlandó.
Én meg szétaggódtam magam, non-stop a tejkonyhán ültem, hogy ez nekem nem megy....annyivel letudták, hogy lusta a gyerek.
Így már a kórházban fejtem, és cumisüvegből etettem.
A gyerekorvosunk az első látogatása alaklmával közel 1/2 órás kiselőadást tartott a szoptatás fontosságáról...és majdhogynem lebaszott bennünket... Azt megjegyzem, hogy anyósom ugyszintén mondta a magáét...én meg csak próbálkoztam és próbálkztam...
Mire megvizsgálta a gyereket...kiderült, hogy le volt tapadva a nyelve!
Heim Pál- nyelvfelvágás.
Innentől kezdve ment a cicizés, sőt annyi tejem volt, hogy napi 1/2- 1 liter ment a fagyasztóba...vagy a lefolyóba...(még most is dugig van a hűtő)...

A védőnőnk meg folyamatosan azt szajkózta, 3 óránként etetés (ha éhes hanem) hogy szopizás előtt és után mérlegelés....aztán elbeszélgettem vele, hogy az én gyerekem akkor eszik, ha éhes és annyit amennyit akar...a mérlegelést meg 2 hetente vagyok hajlandó megcsinálni.
Nézze meg Ádit, szép, egészséges, jól gyarapszik és jókedvű baba...nekem ennyi elég!
És 10 hetes kora óta átalussza az éjszakát!

Aztán úgy 3-3,5 hónapos lehetett, amikor kinézte a számból a banánt....csináltam neki anyatejes banánturmxot...megkóstolta, és ízlett neki...így döntöttem , hogy ha kell neki ehetünk mást is....szép lassan a 11 órai szopi után megkínálgattam 1-1 falat hamival...ha ízlett ízlett, ha nem hát nem....

4,5 hónapos korára már egyre ritkábban akart ciczni- sőt a lefejt tejcsi sem kellett neki...Így bejött a képbe a tápszer...tej meg ment a lefolyóba:(
Én meg megküzdöttem érte, hogy kevesebb legyen a tej....

Most 5,5 hónaposan ott tartunk, hogy eszünk gyümit, zöldséget és most kezdtük a husit.

Sokan szerintem ott rontják el, hogy van egy elképzelésük a babázással (etetés, cumi, szobatisztásag stb...stb..) kapcsoltban...aztán ettől nehezen térnek el.
Nekem az a legfontosabb, hogy szépen fejlődjön, egészséges legyen, és persze boldog baba!
Annak idején én is úgy gondoltam,hogy fél éves koráig csak cici....hááát nem így lett.

Bocs hogy hosszúra sikeredtem.

Aire Creative Commons License 2008.07.28 0 0 3900
Milna kihagyta, hogy mindezen kevés gramm kajálások mellett normális súlyú, hurkás, gyönyörű lánya van ;-) Milnának valami ütős teje lehet, amiből nagyon kevés is elég... :)
Csak ismételni lehet, amit a többiek is írtak.
Ne mérj, főleg ha a baba jól érzi magát, pisil-kakil. A mérleg csak kikészíti az embert.
Szoptassál csak minél többet, a baba tényleg hamarabb lesz éhes, többször szopizik, ami serkenti a tejet... (nekem 1,5-2 óra is alig telt el, és 45-60 perc volt egy szopi, azért jöttem ide tanácsot kérni, mert gyakorlatilag összeértek a szoptatások...)
Előzmény: Tklemann (3898)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.27 0 0 3899

Szia Tklmann!

Ez a legfontsabb az írásodban: "nagyon-nagyon szeretnék szoptatni!"

Sok mindent nem értek.

"eszik, napi 6x. Nekem ebből 3x van kb. 40 gramm tejcsim a két mellemből. A védőnő azt ajánlotta, hogy tegyem rá a másik 3 alkalommal is a mellemre. Így most mind a 6 alkalommal szoptatom is, és utána jön a tápszer. Csak így teljesen lehangolódtam, mert így általában  csak 10-20 gramm gyűlik benne össze egy-egy evésre. "

A tej akkor termelődik, amikor a baba szívja, és ingert kap a mell. Nem pl. 5 óra kell, hogy telítődjön! Az igazi az lenne, ha amikor éhes, nyekereg, stb, mellre tennéd. Aztán nem mérnéd. Ha 45 perc múlva úgy érzed, éhes, megint megszoptatod. Erre akár rámehet pár napod, de megéri. (Lakás nem fut el, nagyobb gyerek nincs, megteheted.)

"A férjem vigasztaló szavai már nem nyugtatnak meg... "

"A védőnő azt ajánlotta, hogy ne adjam fel, mert még beindulhat.... "

Pedig ez nagyon fontos! Ha bíztatnak, hisznek benned, és támogatnak, az már fél siker!

"Teljesen ki vagyok már!! "

Ez nem jó, bár megértlek. Próbálj meg a lányoddal egész napra összebújni az ágyatokban, nézegetni, szoptatni, aludni, és a mérleget próbáld meg azokra a napokra elfelejteni. Hátha jobb lesz!

"Az evés is úgy műxik, hogy napi 6 -nál több alkalommal nem tudom etetni, mert nem hajlnadó felkelni. Még így is keltegetnem kell :) "

Honnan gondoltad, hogy kell neki tápszeres pótlás? Lehet, hogy nincs is szüksége rá! Az anyatej könnyen felszívódik, hamarabb lesznek (általában) éhesebbek a babák. A tápszer jobban töm, a dobozra rá is van írva, hogy mekkora babának napi hányszor hány g-ot lehet elkészíteni. Tehát a tápszer után később lesz éhes is.

Ne adj neki tápszert! Akkor talán nem kell keltegetned, hanem ébred, mikor éhes, megszoptatod, és kész. Olyan nincs, hogy egy x idős babának napi y g anyatejet kell megennie z alkalomra! Te sem eszel ugyanannyit, mint pl. a barátnőd! (Pedig valószínűleg egy idősek vagytok, és nők.) A reggeli tej (jól érzed, hogy tele van a melled!) hígabb, inkább szomjat olt, az esti kalóriadúsabb, hogy a babák jobban aludjanak. Így a reggeli 50g anyatejnek egészen más az össz kalória tartalma, mint az esti 50g-nak! Tehát lehet számolgatni, csak kár. Legyen napi 5-6 pisis pelenkája, nagyjából legyen vidám, bőre élettel teli. És akkor tuti nem éhezik. (Éhes gyereket csak kajával lehet megnyugtatni, egyébként vígasztalhatatlanul sír!)

Előzmény: Tklemann (3896)
Tklemann Creative Commons License 2008.07.27 0 0 3898

Kedves Milna!

Köszönöm a választ!

Mérni elvileg azért szoktam, hogy lássam, mennyi tápszert kell még csinálnom. Mert sajnos a tej soha nem elég mennyiségű. Az evés is úgy műxik, hogy napi 6 -nál több alkalommal nem tudom etetni, mert nem hajlnadó felkelni. Még így is keltegetnem kell :)

A másik problémám, hogy refluxos a kislánykám, és mióta kaptunk sűrűbb tápszert, nagyon nehezen tud büfizni. Nincs valami tanácsotok rá?

Köszönöm!!!

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.27 0 0 3897

70 grammot evett (kételkedtem is nagyon), akkor adtam még neki 30 gramm tápszert. Aztán rájöttem, hogy tisztába tettem kaja előtt, és most pisi volt a pelusban, lehet azért mutatott annyit. Tisztába rakás, mérlegelés, és kiderült, hogy csak 10 gramm volt a cicimben.

Én ezt nem értem. Mindegy, hogy a gyerekben vagy a pelusban van a pisi. Szoptatás előtt és után mérd, de legjobb ha nem méred sehogy.

Én ugyanezt csináltam amit Te. 10 g-okat evett a lányom. 5 hetes korára napi 400 g-ot sikerült kipréselnem magamból. Akkor írtak fel tápszert ami nem segített a helyzeten mert amennyit evett belole annyival kevesebbet szopizott. Én igény szerint szoptattam napi7-10x. Sikerült feltornáznom a tejet napi 6-700 g-ra. A tápszert nem úsztuk meg, hol sikerült elhagyni hol nem. Most lesz 7 hónapos most épp tápszermentes. Fejni sosem tudtam rendesen.

Szerintem szoptasd amilyen sűrűn csak tudod, tényleg helyrerázódhat a tejtermelés.

Ezen kívül olvasgasd a www.lll.hu -t.

Sok sikert kívánok!

Előzmény: Tklemann (3896)
Tklemann Creative Commons License 2008.07.27 0 0 3896

Sziasztok!

Nagyon irigykedem!:) Persze, biztos kellemetlen a tejcsorgás, bár nekem csorogna... Én sajnos pont az ellenkező táborba tartozok. Kedden lesz 5 hetes a kislányom, sajnos császárral kellett szülnöm. Tejcsim meg alig van, de nagyon-nagyon szeretnék szoptatni! Mindent bevetettem, amit csak eddig hallottam.: Alkoholmentes sör, főtt kukorica, rántott leves, tejszaporító tea, homeopátiás CH 5 bogyók, dinnye, barack, stb. Ezeket rendszeresen szedem-eszem-iszom, amióta megszültem. De sajna semmi.

És most meg teljesen kikészültem, mert össze-vissza mér a mérleg, először azt mutatta, hogy 70 grammot evett (kételkedtem is nagyon), akkor adtam még neki 30 gramm tápszert. Aztán rájöttem, hogy tisztába tettem kaja előtt, és most pisi volt a pelusban, lehet azért mutatott annyit. Tisztába rakás, mérlegelés, és kiderült, hogy csak 10 gramm volt a cicimben. Akkor ismét tápszer bekeverés.. kész vagyok!!!

A picikém egy evésre most olyan 80-90 grammot eszik, napi 6x. Nekem ebből 3x van kb. 40 gramm tejcsim a két mellemből. Ezután még mindig fejek is az elektromos mellszívóval, hogy minél nagyobb legyen a termelődés - bár ilyenkor csak pár csepp csepeg ki még.

A védőnő azt ajánlotta, hogy tegyem rá a másik 3 alkalommal is a mellemre, és hogy ne adjam fel, mert még beindulhat.... Így most mind a 6 alkalommal szoptatom is, és utána jön a tápszer. Csak így teljesen lehangolódtam, mert így általában  csak 10-20 gramm gyűlik benne össze egy-egy evésre.

És amit nem értek: reggelre annyira feszül a mellem, érzem, hogy tele van tejjel, megszoptatom a drágámat, szívja a két cicimet kb. 3/4 óriáig, majd rátettem a mérlegre, és 20 grammot mutatott!!!

Úgy elkezdtem bőgni! Hogy a fenébe lehet ez???? Teljesen ki vagyok már!! Ha valakinek van egy-két jó ötlete, vagy esetleg pár vigasztaló szava, már az is jól jön! :):) A férjem vigasztaló szavai már nem nyugtatnak meg...

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.26 0 0 3894
csak irígykedni tudok....
Előzmény: OriTeri (3892)
mizseiszilvi Creative Commons License 2008.07.20 0 0 3893
Nekem uez volt. Ne aggódj, be fog állni, csak beletelik egy kis időbe. :))
Hetekig kínos volt elhagynom a lakást, mert 15perc alatt elázott a ruhám.
Aludni úgy tudsz, hogy törölközőt teszel magad alá és még cicitájon körbecsavarod magad egy hosszában összehajtott türcsivel. Így nem ázik el a matrac és az ágynemű. Napközben pedig minél többet póló nélkül, mert az ingerli és attól is megindul. (én a mosdóhoz szaladtam, mikor éreztem, hogy megindul a tej, aztán már 2db aventes cumisüvegkupakkal mászkáltam a lakásban :)) ) Az összegyűjtés jó ötlet, mert több dl is öszejöhet így naponta.
Előzmény: OriTeri (3892)
OriTeri Creative Commons License 2008.07.20 0 0 3892

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni SOS, de sajnos nincs időm végigolvasni a korábbi hozzászólásokat. 4 napja vagyunk itthon az újszülött babánkkal, és sok problémánk van a tejemmel. A szopi hál'Istennek megy, már az ergyik mellbimbóm kirepedt, és fáj, de ez a kisebbik gond. A legnagyobb az, hogy állandóan csorog a tejem, éjjel-nappal, ha elalszom, 2 óra múlva tócsában ébredek, ha szoptatok, a másikból kicsorog 40-50 ml is - ezt gyűjtöm kagylóban, de csak a szoptatások környékén viselem, mert a szilikonba egyébként beleizzad, befülled a mellem. A tejfelfogó betéttel ugyanez a helyzet, ráadásul hozzáragad a sebes mellbimbómhoz, amit aztán letépni nem túl kellemes. A legjobb viselet félmeztelenül, de akkor meg "húzom magam után" a tejcsíkot, akármerre megyek...

Nincs valamelyikőtöknek ötlete, mit tegyek?

És főleg, meddig lesz ez így? Állítólag idővel beáll valami  kereslet- kínálat egyensúly, de mennyi idő múlva?

Nagyon-nagyon köszi előre is, ha tudtok segíteni!

bucomaci Creative Commons License 2008.07.12 0 0 3891

És mennyi idős volt a lányod mikor abbahagytad az éjszakai szopit?

Én úgy vagyok vele hogy egy éves koráig annyit szopizzon amennyit csak akar, és ha akkor se javul akkor esetleg beleszólok.

Lekopogom de pár napja javult a helyzet és csak egyszer kel fel, igaz tegnap pont 2x, de remélem most hogy visszajön a meleg nem  fogunk megint két óránként kelni.

Teáztatni nem akarom, nem is fogom, cumisüveget még nem látott és nem is akarok neki adni, akkor inkább kelek...

Nagyobbik lányom se tudja mi az a cumisüveg, sőt még teát se ivott soha, vízpárti hál istennek.

Azt megköszönném ha írnál zabpelyhes recepteket, idő szűkében sajna nem tudok nagy dolgokat készíteni. Sajnos mi nem csak pár napot vagyunk egyedül hanem mindig, apukával különélünk, de ez más tészta...

Előzmény: Gotika (3889)
F.Begbie Creative Commons License 2008.07.11 0 0 3890

egyetértek az utolsó mondatoddal, ez nálunk is így volt.

amikor úgy gondoltam, h a lányom inkább csak összebújni akar, nem pedig enni, akkor egy ideig összebújtunk csak szopi nélkül (éjjel), és mikor láttam, h ez így is elég neki, tehát nem az éhség miatt kel, akkor tértem át arra, h már össze sem bújtunk az ágyban, hanem max. kivettem, megnyugtattam, és ment is vissza a saját ágyába.

bár az igazsághoz hozzá tartozik az is, h az én lányom elég rapszodikusan alussza át az éjszakáit. van, h hetekig meg se nyekken éjszaka, és van olyan időszaka, h éjjel 2x-3x is felkel.

ő már 15 hós elmúlt, kb. egy éves korában magát választotta el teljesen, szerencsém volt, h nem nekem kellett a fejem törnöm a későbbi leszoktatáson. :)

éjszakai evés-keléshez még annyit szeretnék, h én nem vagyok híve az éjszakai teáztatásnak sem, bár az én lányom életében egyszer látott cumisüveget, így szerintem azt sem tudná, mire való. arról nem is beszélve, h be sem venné a szájába, a csőrös pohár is kudarc. :) az éjjeli keléseikor pedig sosem kér sem enni, sem inni, valamitől felriad, kell neki anya vagy apa feltétlenül egy percre, megnyugszik, és alszik tovább. (általában :DDDD)

Előzmény: Gotika (3889)
Gotika Creative Commons License 2008.07.11 0 0 3889
Mi eddig a Biopont-os zabpelyhet ettuk, de voltak vele minőségi gondok (a bioboltos srác szerint nem csak nálunk), így áttértünk a Glück-re. Van néhány olyan zabpelyhes receptem, amit szerintem még te is megennél, ill. mindenki aki nincs oda érte. Ha gondolod leírom. Ja! És nem mellékesen nagyon gyorsan elkészíthetők. Én legfőképpen olyan kajákat csinálok ami úgy 30 perc alatt kész van, ha lehet mosogatással. El sem tudom képzelni, hogyan bírsz 2 kicsivel, mikor én 1-el is nehezen. Azt hiszem minket nem fenyeget a kistesó veszélye :)
Mi heti 3 napot vagyunk totál egyedül, a többi napokon apuka itthon van, úgyhogy szerencsésnek mondhatom magam. Bár az igazat megvallva ha egyedül vagyunk, akkor jobban haladok a dolgommal :(
Nálunk az éjszakai ébredések akkor maradtak abba, amikor abbahagytam az éjszakai szoptatást. Ezt pedig én határoztam meg és nem a lányom.
Előzmény: bucomaci (3888)
bucomaci Creative Commons License 2008.07.09 0 0 3888

Gotika

Abban igazad van, hogy minden gyerek más és más, mások az igények és az is hogy ki mikor kezdje a hozzátáplálást.

Én is ragaszkodtam a hat hónaphoz, bár már elötte is izgatta a mi kajánk, de rendesen hízott , nem kezdtem korábban.

A zabpehelytől lehet hogy azért tartózkodom mert én nem kedvelem annyira, de ez még nem jelenti azt hogy nem fog kapni. Nagynak is adtam csak késöbb kezdtem el, mint te. Egyébként melyik zabpelyhet használod?

Abban igazad van hogy vaspótlás kell, ezért is vezettem be korán a húst, azt mondták nyugodtan lehet adni korábban.

Tudom hogy a tejpép édes, de sajna nincs időm kotyvasztani egyéb érdekes dolgokat, mivel a nagy két éves, a pici nyolc hónapos, mind a ketten egy embert kívánnak, és egyedül vagyok velük, sajna marad ez az egyszerű megoldás. 

Szerencsére szereti, és sok a választék, nem lesz egyhangú.

Az éjszakák egy kicsit javultak, lehet attól hogy nincs az a nagy meleg, majd elválik.

már csak 1x, 2x kelünk fel.

Védőnő javasolta próbálkozzak vízzel, de mivel én nem cumisüvegezek, így totál leinná magát, valamivel egyszerűbb megszoptatni. Egyszer csak vége lesz.

Egyébként szerintem senki nem akart letámadni, csak mindenkinek megvannak a maga kis elvei, amihez ragszkodunk.

De én is azért járok ide mert sok jót olvashatok és én is csak akkor írok be ha van tapasztalatom ami be is vált.

Előzmény: Gotika (3882)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.08 0 0 3887

Urtica Urens CH5

meg van m;g Ricinus Communis

Előzmény: Gotika (3886)
Gotika Creative Commons License 2008.07.08 0 0 3886
Sziasztok! Tudja valaki a tejszaporító "homeobogyó" nevét? Előre is köszi!
Gotika Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3885
JOBBAN CSINÁLTAD MINT ÉN. A MIÉNK MÁR 3 HÓNAPOSAN REMEGETT A DINNYÉÉRT ÉS AZ ALMÁÉRT. ADTUNK NEKI EGY KICSIT A LEVÉBŐL, MAJD AMIKOR ELVETTÜK ELŐLE SÍRT, DE AZUTÁN GYŐZÖTT AZ ERŐSZAK ÉS HAGYTUK MAGUNKAT RÁDUMÁLNI A CSAK SZOPIRA. PERSZE NEM BÁNOM, MERT NEM TUDHATJUK, HOGY MI TÖRTÉNT VOLNA HA, ÉS MI LESZ ÍGY. SZERINTEM EMBER NINCS A FÖLDÖN AKI MEGTUDNA MONDANI, HOGY MINEK MI LESZ A KÖVETKEZMÉNYE, AZ BIZTOS, HOGY MA MÁR LAZÁBBAN CSINÁLNÁM :)
Előzmény: Törölt nick (3883)
Gotika Creative Commons License 2008.07.07 0 0 3884
MÉG NÉHÁNY SOR MINDENKINEK (HÁTHA HASZNOSNAK TALÁLJÁTOK):
MINDEN SZAKEMBER EGYETÉRT ABBAN, HOGY A HOZZÁTÁPLÁLÁST GYÜMÖLCCSEL, ZÖLDSÉGGEL KELL KEZDENI PICI ADAGOKBAN. MERT UGYE NEM AZ A CÉL, HOGY TELETÖMJÜK A GYEREKET (KI TUDJA MILYEN HATÁST ÉRNÉNK EL VELE), HANEM HOGY SZOKJA A KANALAT, AZ ÍZEKET ÉS NEM UTOLSÓ SORBAN A GYOMRA AZ ÚJ TÍPUSÚ ÉTELT.
DE A CSECSEMŐK A 6. HÓNAPRA ELKEZDIK FELÉLNI VASTARTALÉKAIKAT, EZÉRT FONTOS ANNAK PÓTLÁSA.
A KISGYERMEKEK 25%-A VASHIÁNYBAN SZENVED, EZÉRT FÁRADÉKONYABBAK, INGERLÉKENYEBBEK STB. EZ ÁLTALÁBAN A CSECSEMŐKORRA VEZETHETŐ VISSZA, EZÉRT FONTOS, HOGY GONDOSKODJUNK A LEGKISEBBEK VASPÓTLÁSÁRÓL. VAS A BROKKOLIBAN, LENCSÉBEN, GABONA PELYHEKBEN ÉS A HÚSOKBAN TALÁLHATÓ. MIVEL A KICSIK MÉG HÚST NEM EHETNEK, A LENCSÉT ÉN KÉPTELEN VAGYOK NORMÁLISAN ELKÉSZÍTENI :( MINDIG BROKKOLIT ENNI UNALMAS EZÉRT JAVASOLTAM A ZABPELYHET. FINOM, KÖNNYEN EMÉSZTHETŐ, LAKTATÓ ÉS TELE VAN VASSAL. DE FÉLRE TÉVE A TRÉFÁT, A FENT LEÍRT OKOK MIATT KÍVÁNATOS, DE LEGALÁBBIS MELEGEN AJÁNLOTT, HOGY GYERMEKÜNK A 6. HÓNAP VÉGE FELÉ, DE LEGKÉSŐBB A 7. HÓNAP ELEJÉN ELKEZDJE A PELYHET.
MA MÁR NÁLUNK IS KEZD DIVATBA JÖNNI, DE MÉG MINDIG NEHEZEN KÚSZIK BE A KÖZTUDATBA, PEDIG VALÓBAN NAGYON ÉRTÉKES TÁPLÁLÉK. TEHÁT NYUGODTAN ADJÁTOK GYEREKEITEKNEK, NEM LESZ TŐLE SEMMI BAJUK, LEGFELJEBB ELKERÜLI ŐKET A VASHIÁNYOS VÉRSZEGÉNYSÉG. SAJNOS ÉN ISMEREM EME BETEGSÉG "ÁLDÁSOS" HATÁSÁT. AMIKOR MÉG ÉN VOLTAM GYEREK, NEM VOLT DIVAT AZ ILYESMI.
MINDENKITŐL ELNÉZÉST KÉREK, AMIÉRT LENTEBB FÉLREÉRTHETŐ VOLTAM.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!