köszönöm a segítségetek, a férjem lesz a sofôr.milyenek az utak, és mennyire van parkoló. A gyerekek fürdeni is akarnak.olvastam fekete és vörös partról ezek merre vannak. Illetve mikor van ott naplemente?
Az önrész az az összeghatár, ameddig te fizeted a kárt baleset esetén. Ez az említett santorini cégeknél alapból elég sok, CDW hozzáadása esetén már kissé alacsonyabb (400 EUR), SCDW hozzáadása esetén elméletileg zéró az önrész, de mégsem nullázó ez sem, mert az üvegkár, kerék és vontatás ekkor sincs benne, ami véleményem szerint kissé tapló dolog, Krétán, Rodoszon vagy éppen Szalonikiben sem így volt a helyi cégeknél. Pont ezért sztem alapárat érdemes csak fizetni és kötni egy nullázót neten az pl. említett angol céggel. Mondjuk ha te 1 napra bérelsz, akkor annyira nem nagyok a különbségek, köss egy SCDW-t náluk és lehetőleg hagyd ki a defektet. :)
megnéztem szerintem menni fog. Foglaltam is. De tegnap óta még nem jött csak az automata email. Mi az a nullazó, illetve mi az önrész, ez a biztosítás?
Az alapáruk nem rossz (szeptemberre egy Fiat Panda 22 EUR körül van per nap). Ami viszont messze túl drága náluk, az a nullázó biztosítás (15 EUR/nap az előző példára). Szóval vagy érdemes keresni egy olyan helyi irodát (én is ezt próbálom, egyelőre kevesebb sikerrel), aki a görög szigeteken megszokott kedvező áron adja a nullázót vagy végső esetben kötni egy külső céggel nullázót (persze így adott esetben előlegezni kell az önrészt), pl. itt kb. 4 EUR/nap áron: https://www.icarhireinsurance.com/
A reptéri kocsibérlés áráról nem tudok nyilatkozni sajnos. Nagyon sok a látnivaló, így egy napra tényleg csak a legfontosabbat kéne megnézni. Busszal a reptérről el tudtok jutnia fővárosba Thirába, ott nagyon sokat lehet sétálni, shoppingolni, jó éttermek vannak ill. múzeumok, amire ha van idő érdemes megnézni. Oia kihagyhatatlan!! A fővárosból szintén át lehet menni busszal, minimális a távolság. Esetleg ha kocsit béreltek akkor még Akrothirit kellene megnézni, mellette van a Red Beach is, de szerintem ez már nem férne bele az egy napba.
Sziasztok! Jövő héten utazunk , Krétáról fogunk átkompolni Santorinire. Mit javasoltok, itthon vegyük meg a hajójegyeket, vagy kint? Az árakat nézve 59 Euros jegyeket találtam. Van szerintetek ennél olcsóbb?
sziasztok, Athénból szeretnék átrepülni 1 napra a szigetre. A repülőtérről, hogy jutok el a látnivalókhoz? Buszok indulnak? Vagy bérelt már valaki innen autót? És mennyiért?
Tapasztalatból mondom,hogy a délutáni Santorini - Kréta hajójáratok,MINIMUM fél órát mindig késnek.És ez a minimum,általában többet is szoktak.Nem tudok róla,hogy lenne korábbi járat,mivel ezek a hajók több szigetet is érintenek.
Sziasztok! A barátnőmmel Krétáról fogunk mi is áthajózni Santorinire és onnan tovább Athén-ba. Arra lennék kíváncsi, hogy mennyi a robogó bérlés a szigeten 1 napra és hány napra lenne érdemes bérelni, ha mindent meg szeretnénk nézni? 1 hetet fogunk ott tölteni augusztusban és remélem, a válság nem fog közbeszólni.
Sajnos már néztem és az összes hajótársaságnál csak a délután 5 óra körüli opció van. Fel sem ajánl mást. Reggel is csak 2 időpont van, Krétáról Santorinire, a 8.30 és a 9.30.
Délután pedig az összes társaságnál 17.20-as és 17.30-as visszaindulás van.
És én sem akarom megkockáztatni, mert még ha totál pontos is lenne, (ami ugye nem jellemző)akkor is necces elérni a repülőt.
Igazából nem nagyon akarom elhinni, hogy semmilyen társaság nem indít 17 óra előtt Santoriniről hajót Krétára.
Nekünk olyan 14, max 15 órási indulás lenne a jó. Akkor még van az időből biztonsági tartalék.
Már annyi mindent elolvastam, de még nem találtam semmilyen megnyugtató információt.
Szép napot minden fórumozónak és neked is Slayleigh!
A Seajet és a Hellenic Seaways oldalait nézted közvetlenül is? (én nem emlékszem délelőtti járatra, de nézd át őket inkább)
A délutáni hajóval semmiképpen se próbáljátok elcsípni a repülőt. Mi szép időben is majdnem másfél órás késéssel érkeztünk a kikötőbe egy átlagos szerdai, előszezoni napon.
Augusztus elején megyünk Krétára nyaralni és onnan fogunk átmenni 3 napra Santorinire.Mivel Heraklionból indul a repülő, igy visszakell majd hajóznunk Santoriniről Krétára.Viszont az összes jegyfoglaló oldalon csak késő délutáni időpontra van hajó, ami kb. 19 órára ér be Heraklionba. A repülőnők meg 20.30 kor indul,igy ez elég necces. Ez elképzelhető, hogy csak 17 óra körül indulnak hajók Santoriniről Krétára? Mert eddig semmi más lehetőséget nem találtam, bármilyen jegyfoglaló oldalon nézelődtem.Azért legkésőbb 18-ra jó lenne visszaérni a Heraklioni kikötőbe.
Mi kint nyaraltunk Santorinin és Oiában találkoztunk egy csoporttal akik Krétáról jöttek át 1 napra. Erőltetett menetben rohantatták velük végig Oiát és Firát,panaszkodtak is h. ez így nagyon megeröltető.
Mi is több este mentünk be mindkét városba. 1 nap alatt számomra is lehetetlen lenne.
De teli energiával vágjatok bele, mert mindent megér a látvány. Csodálatos!!!Leírhatatlan!!!
Én most azt mondom h.láttam a CSODÁT, erre vágytam már rég óta.
June 1 to October 24, 2015 the Tera Jet departs Heraklion at 7:45 and arrives in Santorini at 10:10. It costs €59.70. This is the largest of the SeaJet ferries and the best choice during rough seas. It does the return from Santorini to Crete at 17:20 and gets to Heraklion at 18:55.
From April 18 to October 3, 2015 the Megajet departs Rethymnon, Crete at 7:45am and arrives in Santorini at 10:10. It runs 2 days a week (Tuesday and Saturday) and costs €55. It returns to Crete, leaving Santorini at 17:40 and arriving in Rethymnon at 20:00. There is also a Megajet that departs Heraklion for Santorini for the dates April 15 to May 31 at 8:20 and arriving in Santorini at 10:20. The Santorini to Crete Megajet leaves Santorini at 17:00 and gets to Crete at 18:40.
nézd meg a krétai topikot is, ott jobban találhatsz leírást az átjutásról, mint itt
Ma jöttünk meg Kamariból-hotel Argó. A szállás szuper nagy kádas fürdővel.
Taxi a reptérről 15eu.
Athéni átszállás volt ,elviselhető csatlakozással.
Az árak nem olyan eget verőek, gyros pitában 1,40eu.
A parton volt egy taverna Perigiali, itt többször ettünk. 2személyes menü:előétel,gyros tál,desszert 19eu, nagyon finom volt.
A buszközlekedés jó, Kamariból Firába 1,60/fő/irány.Onnan Oiába 1,80. Perisszába 2,20eu.Viszonylag egyezik a menetrenddel. Most nem béreltünk kocsit. Minden nap bementünk valahová.
Számunkra a part borzalmas volt,hirtelen mélyült,nagyon hullámos...csak térdig sikerült bemenni,de ezt tudtuk és nem ezért mentünk.
Csak medencés szállásra menjetek.
A sziget viszont maga a csoda az álom!!!! Leírhatatlan!!
Most rögtön indulnánk vissza-pedig jól elfáradtunk.
Oiaban van egy Seagull nevű étterem, gyönyörű kilátással a kék kupolás templomokra. Mi csak ott ültünk be végül étterembe. Kb Oia közepén, a sétáló utcáról nyílik egy picike sikátor ahol ha benézel zöldes festett fa tábla jelzi őket egy sirály képével. Mi ott ettünk, teljesen normális és átlagos árakon, nagyon finomat. Amúgy a felkapott naplementés oldalon elég horror árak vannak és naplemente idején csak a teljes vacsora elfogyasztását preferálják.