Keresés

Részletes keresés

FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.27 0 0 10296

Kedves Márta,

A levélben azt írták, hogy helyezzen el a számláján legkésőbb 21.-ig pénzt, hogy a második beszedés a hónapban sikeres legyen.

Amennyiben ez nem sikerülne, abban az esetben utalja be az összeget.
27.-ig abszolút nem tudott a számlájára helyezni pénzt? - ezt nem teljesen értem, mivel Ön is elmondta, hogy nem nagy összegről van szó.

Ezután elutalta, nem kérdezett, nem egyértelmű a levélből sem ezek szerint, ez egy egyszerű figyelmetlenség volt, nem több.

Nem rendelkeztek a pénzével és nem akaratán kívül vonták le. Hitele van aminek a törlesztőjét később utalta el, ők pedig a beszedést elindították.
Sajnos nincs olyan rendszere a Fundamentának sem(tudtommal a bankoknak sem) ami minden adós minden hitelét külön nap mint nap ellenőrzi, hogy éppen rendezésre került-e az összeg.
Általában a csoportos beszedés sikerertelensége után vagy egy adott értékhatár átlépése után kapnak a kollégák is értesítést erről, még a levelet is egy automatikus rendszer küldi ki. (díjmentesen)
A beszedési megbízás alapján nem akkor indítják el a beszedést amikor levonásra kerül az összeg hanem kb. egy héttel előtte ellenőrzi ezt le a rendszer a banki rendszer visszaigazolásából.

Rendelkezni akkor rendelkeztek volna a pénzével ha nem a törlesztőt vagy sokkal több(indokolatlan) összeget vontak volna le, és meghúzzák a vállukat a kérdésre. Az már jogi vita, etikátlan.
Azért is említettem az előző kommentben, hogy máshol ezért simán felszámolnak, 15-40 ezer Ft büntetést vagy egyéb díjat ,hátralékot stb.

Itt nincs kit hibáztatni, sem önt sem a rendszert.

Kérdésére kihez lehet ezzel fordulni, panaszlevéllel a Fundamentához: info@fundamenta.hu
Postázási címen: Budapest, pf 1922, Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

Felügyeleti szervek közül: Békéltető testülethez, vagy MNB-hez.

Előzmény: Márta Tóth (10295)
Márta Tóth Creative Commons License 2019.02.27 0 0 10295

Kedves Richárd! 

Köszönöm,hogy időt szakított problémám megválaszolására!

Amit írt, az igaz, és jogos is lenne,ha nem úgy jártam volna el, ahogy azt a FUNDAMENTA tartozás kiegyelítési 

lehetőségként ajánlott fel levelében.

Most szó szerint írom, ami a levélben állt, és ami alapján bementem a Bankomba, és jóhiszeműen jártam el / sajnos/.

•    Idézem:    "Ahhoz,hogy rendezni tudja hátralékát,legkésőbb folyó hó 20.napjáig legyen szíves elhelyezni............

hogy a hónap második felében / minden hónap 21-25-e között/ indított beszedésünk sikeres legyen."

--------most jön a beugrató!

"AMENNYIBEN EZ AKADÁLYBA ÜTKÖZNE,HÁTRALÉKÁT EGYSZERI ÁTUTALÁSSAL IS KIEGYENLÍTHETI

AZ ALÁBBI BANKSZÁMLASZÁMRA"..... stb.

---------tehát, ezt elolvasva utaltam, 27.-én! 

Nem az összegről van szó, és azt is felfogom,hogy hamarabb jár le a tartozás! Amit elfogadhatatlannak tartok, az az,hogy

hogy akaratomon, és tudtomon kívűl rendelkeznek a pénzemmel, úgy hogy én a szabályosan jártam el!

Ezt nem tudom elfogadni!        

Előzmény: FundaRichárd (10294)
FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.26 0 0 10294

Kedves Márta, 

Minden esetben tárgyhó 5 munkanapján vonják le a törlesztéseket, amennyiben nem volt pénz a számláján, 22.-e magasságában elindul a pótbeszedés is.
Egyeztetni kellett volna velük, hogy mi történt, és külön beutalja, ne szedjék be.

A csoportos beszedési rendszer egy elég buta rendszer, ő nem látja a más úton beutalt összegeket, ahogyan azt sem, hogy ezt más úton rendezték volna.
2.000 Ft díjjal megszokták oldani a visszautalást , ez az ügyintézés és az utalási költség együtt. Bármekkora összegről is van szó ezzel számolhatunk díjtáblázat szerint.

Lakáskölcsön szakaszban viszont kérdés és nyilatkozat nélkül beutalhatunk összeget, nem szükséges írnunk sem, ezt korlátlan alkalommal díjmentesen megtudjuk tenni.
Őn beutalta az összeget, ezt előtörlesztésnek vették azonnal. Ez figyelmetlenség az Ön részéről is, hiszen ezt mind leírják, az egész kölcsönszerződés mindössze 9-10 oldal konyhanyelven megfogalmazva.
A díjtáblázat is említi ennek a módját korlátlan számú díjmentes előtörlesztésként. (amit egyébként mondhatni máshol nincs is erre lehetőség)

Nem volt pénz a számlán a beszedés napján, nem hívta fel őket.
Beutalta, ők szerződésszerűen ezt előtörlesztésnek könyvelték fel később. Ők is helyen jártak el.

Tud tenni panaszt az ügyben, de felesleges, máskor jobban oda kell figyelni és kérdezni kell mielőtt cselekszik. Nézze el nekem a megfogalmazást, egy bankban ilyen esetben egy előtörlesztésnél felszámolják simán az alapdíjat is, ami kb. 15-30.000 Ft, a csúszásnál kiküldenek egy 6-8.000 Ft értékű felszólító levelet, hogy nem volt pénz a számláján, és azonnal rendezze. (ezek az ottani díjtáblázatokban benne vannak)
+ a késedelmi kamat mértékét is felszámolják a törlesztőre, ami szintén pár ezer Ft is lehet.

Nézze a jó oldalát inkább, egy havi kamatot megnyert :)

Előzmény: Márta Tóth (10293)
Márta Tóth Creative Commons License 2019.02.26 0 0 10293

Felháborodásom szeretném megosztani, a Fundamentával kapcsolatosan.

Lakásfelújítási hitelem van a Fundamentánál, ami havi 9.568.- ft. / fennálló tartozás 128 ezer ft/

A tavalyi év novemberében, nem volt a számlámon pénz, így a Bankomhoz bementem, és elutaltam az összeget,hogy ne 

ne legyen tartozásom. Döbben ten tapasztaltam, hogy a következő hónapban, decemberben, duplán emelték le a

tartozást,amit észre sem vettem volna, ha nem valami más dolog miatt néztem volna át az egyenlegemet.

Kérdésemre, hogy miért emelték le duplán a hitel összegét, és hogy kérem a visszautalást, azt felelték, hogy 

nincs módukban visszautalni a többletet, de ezzel az összeggel, csökken a futamidő, mert ők ezt ELŐTÖRLESZTÉSNEK

minősítik! Ezt anélkül tették,hogy erre én felhatalmazást adtam volna.! Becstelenségnek tartom ezt az eljárást,

és nem az összeg nagysága ami indokolja felháborodásomat, hanem az eljárás, hogy az én pénzemmel ők rendelkeznek.

,            Mit lehet etnni ilyen esetben?

jeki5 Creative Commons License 2019.02.25 0 0 10292
Szia

Köszz, be is írtam a felmondáshoz a szerződő anyuka nevét :).

Előzmény: FundaRichárd (10291)
FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.24 0 0 10291

Kedves Jeki, 

a felmondásra a szerződő adatai kellenek, a közeli hozzátartozós nyomtatványra pedig a kedvezményezett neve felülre/szerződésszám alá , hogy kinek a javára használja fel, alul viszont kiskorú esetén a szerződő ír alá.
Remélem tudtam segíteni.

Előzmény: jeki5 (10290)
jeki5 Creative Commons License 2019.02.23 0 0 10290
Sziasztok!

Felmondjuk a fundamenta szerződésünket 5 év után, mert kell a pénz lakásfelújításra.

A helyzet: édesanya a szerződő, viszont kiskorú gyermek a kedvezményezett. A nyilatkozatot a gyermek nevében kitöltöttük, hogy meghatalmazza a közeli hozzátartozóját a megtakarítás lakáscélú felhasználásra, majd mint a kiskorú gyermek szülei ezt aláírtuk helyette.

Van egy másik nyomtatvány, a felmondási nyilatkozat lakáscélú felhasználás esetén. Itt kinek kell az adatait feltüntetni? A szerződőét, vagy pedig a kedvezményezettét? "Alulírott ....... Kijelentem, hogy a xxxxxxx-xxx számú szerződésemet a mai nappal felmondom." A gyerek mondja fel aki a kedvezményezett, vagy az anyja aki a szerződő?

Köszönöm a választ előre is!

Jklandras

FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.21 0 0 10289

Szia, 

ha beadtátok a kérelmet csak az abban foglalt időszakra kiállított munkáltatói igazolás és folyószámlakivonat alapján bírál a Fundamenta. Nem veszi fel a kapcsolatot a cégeddel, hogy most mi újság, dolgozol-e éppen.
Baj akkor lehet csak belőle, ha hiányos volt valami ezt kell pótolni, és 1-2 hónapig nem tudjátok megtenni, kifuttok az időből és bekéri újra a jövedelmet igazoló dokumentumokat, ahol már feltüntetik, hogy táppénzen vagy. Ez sem kizárás, erre is van megoldás, de nyugodjatok meg efelől, ügyes a benti átvevő osztály, ha probléma adódik azt már az átvételkor 90%-ban kiszúrják.

Előzmény: Angelika 21 (10288)
Angelika 21 Creative Commons License 2019.02.21 0 0 10288

Sziasztok.Múlthét szerdán02.14 lett beadva a hitelkérelem a fundamentumához,közben én táppénzre kerültem.02.24 ig sima táppénzre aztán tartós terhestáppénzre.Ha e közbe ellenőriz a fundamenta ahol a .hr -es megírja hogy közben változás történt nem felelnek már meg a valóságnak az adarol mert tartós táppénzre kerültem,elbukom a hitelkérelmet?Volt erre példa?

FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.20 0 0 10287

Minden további nélkül, ha az új kedvezményezettnek szabad volt az adószáma a szerződésed indulásától, akkor egészen az első hónaptól kezdve kaptok rá támogatást.
Sok esetben van hogy csak a 4-6-8.-év végén jelölünk meg bárkit is a megtakarításokon.

Előzmény: huzzelvanzan (10286)
huzzelvanzan Creative Commons License 2019.02.19 0 0 10286

Sziasztok!

Egy félreértésből kifolyólag olyan kedvezményezettet adtam meg az egy évvel ezelőtt kötött szerződésemnél akinek már foglalt az adószáma így természetesen én már nem kaphatok rá állami támogatást. Lenne másik személy a családban akinek nem foglalt az adószáma így a kedvezményezett megváltoztatása lesz a következő lépés. A kérdésem: jól gondolom, hogy a kedvezményezett cseréje utána visszamenőleg az elmúlt egy évre már nem kaphatom meg az állami támogatást? 

Köszönöm.

Üdv

FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.14 0 1 10285

Kedves Olvasók, Érdeklődők!

Akinek tudok segíteni ügyintézésben, kérdések megválaszolásában, kérem hogy privát levelek esetén küldjenek egy elérhetőséget is (leginkább név, telefon), rengeteg levelet kapok, igyekszem mindre válaszolni, de telefonon gyorsabban tudok segíteni. Hetente váltva levelet pedig majdnem minden esetben ugyanonnan indulunk, az elejéről.
Munkámból kifolyóan, meglévő vagy új megtakarításban, lakáshitelek és szabad felhasználású hitelek, személyi kölcsönök, biztosítások ügyintézésében vagyok jártas. Ezzel kapcsolatban állok rendelkezésre.
Más pénzügyi termékekkel kapcsolatban, van tapasztalatom, de nem figyelem napi rendszerességgel az összes piacot, ezért pénzügyi tanácsot nem szívesen adok!

Hitel területen:
Lakáscélú: (Fundamenta vagy Banki hitelek)
- új vagy használt vásárlás
- telek vásárlás
- felújítás, korszerűsítés
- építés, bővítés
- hitelkiváltás (lakás vagy szabad)

- Szabad felhasználású jelzáloghitelek
- Személyi kölcsön (minden célra)

- Vagyonbiztosítás

Kérem ezekkel a területekkel kapcsolatos kérdésekkel keressenek kizárólag!

Üdv, R

FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.11 0 0 10284

Kedves Tibi,

Valóban nem jártam PTK-t vagy törvénymódosításokat. Ezt 2017 év végén kiadták, az államkincstár bezárta ezt a kiskaput, amivel azért elég jelentősen visszaéltek, és -tünk :)
Senki nem szólhatott érte egy szót sem hiszen olyan állami támogatásokat kaptunk meg olyan személyek után akik még nem is éltek mikor a szerződések indultak.
Ezt az utasítást kaptuk fentről, módosításra került. Kérdeztünk másik cégnél is, ők is jelezték. Akkor benne volt egy tv adásban is. Nem keresgéltünk, magam sem. Viszont visszaírtak rengeteg ügyfélnek támogatást!
Erre volt precedens, és mivel ezt nem a Fundamenta kapja vissza mint összeget ezért nincs is miért gyanúval éljek.

Nem vagyok jogász, keress fel egy ügyvédet aki tudja hol keresse direktben vagy az Államkincstárt, erre itt nem találsz megoldást, sem utat szerintem.

Előzmény: tibi2626 (10282)
FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.11 0 0 10283

Éppen elég, hogy van hozama, már megéri beforgatni a pénzt, és adók sem terhelik. Nyilván nem lehet összehasonlítani sem hozamban, viszont kockázatban sem akár egy értékpapírral.
Az alacsony kamat viszont pont akkor lesz izgalmas, mire a kamatok tetőpontjára érünk valószínűleg, mint ma az ingatlanáraknak. (csak ne áltassuk magunkat, lakáscélunk akkor is lesz, vagy a gyereknek) 
Többet lehet majd a kamat különbözeten nyerni mint az LTP-k állami támogatásán.
Aki vesz annak lesz... : )

Előzmény: pazola-igazi (10281)
tibi2626 Creative Commons License 2019.02.09 0 0 10282
Az LTP törvényben nincs benne. Más törvényről meg nem tudok, ami ezt szabályozná. Tudsz legalább egy példát mondani, ami nálad elojott? Egy olyan törvényt, ami ilyeneket szabályoz, és nem az LTP-s.
Előzmény: FundaRichárd (10280)
pazola-igazi Creative Commons License 2019.02.09 0 0 10281

Szerintem a hozamot termel pont azert nem igaz, amiert igaz, hogy nagyon jo lesz a kamata par ev mulva, hiszen ha nagyon jo lesz a kamata par ev mulva, akkor pont a beteti oldalon lesz rossz.

Nem kell, hogy mindkettoben jo legyen: pont eleg, hogy milyen kamattal igeri a hitelt.

Az otp meg fos, ahogy szinte kivetel nelkul az volt, es az lesz. Hiszen tomegbank. Ebbol el, hogy szar.

Előzmény: FundaRichárd (10278)
FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.09 0 0 10280

https://net.jogtar.hu  Itt szoktam én is keresgélni magam is ha nagyon utána akarok menni valaminek. 2017 év végén volt ennyit tudok. (okt.-nov. magasságában)

OTP-nél is egy időben jelentkezett a dolog, ott is visszamenőleg kellett új kedvezményezetteket keresni. Benne volt a hírekben, tv-ben is.
Ha ennyire érdekel, valóban az Államkincstárnál kérj segítséget.

Előzmény: tibi2626 (10279)
tibi2626 Creative Commons License 2019.02.08 0 0 10279
Meg tudod mutatni a törvényi hivatkozást?
Előzmény: FundaRichárd (10277)
FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.08 0 0 10278

Sky, 

már néztem is, viszont most végigolvasva elég eufóriát okoz és könnyet csal az ember szemébe őszintén :D
Az OTP már csak OTP marad, ahogyan minden elemében és termékében megmutatkozik ez a piti hűségidő vállalós, apróbetűs, hirdetmények-hirdetményeiben eldugott akciós feltételekkel tűzdelt terméknek nevezett valami. A szívem is haza húz, de ezt a Fundamenta megtakarításával egy napon sem lehet említeni. Nagy különbség, hogy Te náluk a megtakarításaid után kapsz egy ócska kamatot ami 8-10 év alatt megüti a 70-100.000 Ft-ot. Míg a lakáshitele alsó hangon 8% (szóval nem akar innen hitelezni egyenlőre)
Az új termékkel nálunk az ügyfél viszont milliós tételeket nyer. Hogyan lehetne versenyképes? (ráadásul 4-6-8 év múlva is ennyin fog a Fundamenta hitelezni amikor több mint valószínű, hogy 6-8-10%-os kamatok lesznek megint.)

OTP amolyan NOK lesz majd kicsiben? :D
Kötelező felvenni a lakáskölcsönt a megtakarítás végén ,hogy megkapd a 1,5% kamatot? :OO
60 napnál hosszabb  kimaradás esetén bukovári az egész kamat? :O
Nyilván megy a folyószámlával is a játék, de most határozd el magad egy 8% közeli kamatra? - ami nem feltétlenül lesz rossz 6-8 év múlva de akkor is. Ez nem szól másról mint lehúzás, betét gyűjtés, amivel dolgozhatnak, forgathatják külföldön.

Náluk volt még két hónappal ezelőttig egyedül 22%-os személyi kölcsön is, holott volt a piacon már 6%-ért is. Már az ügyintézők kérték az ügyfeleket, hogy ne náluk vegyenek fel személyi kölcsönt, ide kellett eljutniuk a banki dolgozóknak, megszólalt bennük valami :D (ez személyes példa, premierben élhettem át!)

Nem szoktam ilyen keményen állást foglalni de ez vérlázító még tőlük is...
kimehetne az országból végre, mondhatni a legkisebb érdekeltsége az OTP-nek, Magyarországon van.

Elnézést elkalandoztam, a Fundamenta új termékei? Mivel alapvetően hitelorientált lett a termék, így mondhatom, hogy abszolúte működőképes. Ráadásul októbertől mind a 4 termékénél vágta a kamatot ami nagyon szimpatikussá vált és fog válni az ügyfeleknek. Itt minden vállalás nélkül kapnak 5%-ot ráadásul, ez egyszeri, nem kamatos kamat, de több mint a bankbetétek vagy a legtöbb garantált hozamú termék, és nem terheli adó. Félretenni félre kell, ebben megtalálta a jó irányt a Fundamenta.

Visszább esett persze a lelkesedés, de ezt betudom személy szerint a decembernek/januárnak. Ilyenkor az ingatlanpiac is mély fordulatot vesz ügyletek számát tekintve, illetve egy általános pánik van a piacon, a TV leadott olyan fake híreket (gondolom jó pénzért), hogy megszűnnek a lakástakarék pénztárak...

Pár hónap és az emberek is megnyugszanak, hiszen a pénzügyi piac sosem szűnik meg csak átalakul. Ez történik most is, egy átrendeződésnek vagyunk szemtanúi. Cégek alakulnak, a közvetítők jönnek-mennek, új termékeket dobnak ki a pénzintézetek. Felgyorsultak a folyamatok.
Attól viszont óva intek sok embert, hogy elkezdjenek életbiztosításozni, rengeteg Unit Linked ''megtakarítással egybekötött életbiztosítást'' kezdtek el a lakosságra erőltetni befektetésnek csúfolva, ami egy nettó ráfizetés lesz az alacsony betéti kamatok kontra magas jutalékok és működési költségek miatt. Ezeket klasszikusan 10-15-20 évre megnyittatják mondván addigra már azt sem tudja az ügyfél mit indított el.
Rengeteg embertől hallottam, hogy ők ebben képzelik el a jövőt ha az LTP-t kivégezték.

Nem, nem végezték ki, ha utánaszámolunk többet fogunk, a ma megkötött megtakarításra kapott kamatokon, és a későbbiekben felvett hitel nyújtotta kamat különbségeken mint eddig, az 1-1 megtakarításunkra kapott állami támogatásokon. Hiszen 2-3%-os kamatkülönbségeken milliókat spórolhatunk majd, és nem titok, 4 év múlva is kell ingatlant venni vagy tetőt cserélni. Ehhez briliáns megoldás lesz továbbiakban is a Fundi.
Továbbra is kiszámítható, hozamot termel a befizetéseinkre, végig fix kamatokkal dolgozik, rugalmas feltételei vannak, mind korban mind jövedelmekben ha hitelről van szó, nem ez a célja minden embernek?

Te hogyan látod, vagy hallod a helyzetet Sky?
Biztos beszélgettél róla, ki miben képzeli el a befektetéseit a közeli körökben?
Esetleg többiek? - nyílt kérdés!

Előzmény: skyband (10275)
FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.08 0 0 10277

Kedves Tibi,

2017 októberében módosították eszerint az LTP történyt sajnos. Létező a probléma. Módosítani fogják tudni csak visszamenőleg ahogyan azelőtt, nem fogtok támogatást kapni rá, kivéve a lurkó születése utántól lehet igényelni. Minden kiskaput bezárnak.

Előzmény: tibi2626 (10274)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.08 0 0 10276

Írsz a központi címre és majd kitalálják ki az illetékes és válaszol... ilyen egyszerű ez.

Előzmény: tibi2626 (10274)
skyband Creative Commons License 2019.02.08 0 0 10275

Közben az OTP is kijött az új LTP-s termékével.

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/itt-az-otp-valasza-az-ltp-k-kivereztetesere-van-remeny.1074579.html

Élég gyenge...

@FundaRichárd és @Ph-ph Kft:

Hogy megy az új Fundás értékesítés? Vannak új szerződök? Elégedett a vezetés a volumennel?

Mit mutatnak a számok?

tibi2626 Creative Commons License 2019.02.08 0 0 10274

Az egyik szerződésemen szerettem volna a kedvezményezettet átírni a saját, nemrég született gyerekemre. Eddig a testvérem nevén volt.

De nem tudta átírni a funda, mert mikor a szerződés indult, akkor még nem élt a gyerek. Azt monták, a törvény ezt nem engedi.

Aztán mikor kértem törvényi hivatkozást, mert én nem találtam benne, akkor az ügyintéző belátta, hogy ő sem tudja, és szerinte államkincstári rendelet szabályozza ezt, de hivatkozást nem tudott adni, azt tanácsolta, forduljak a kérdésemmel az államkincstárhoz.

Elérhetőséget persze nem tudott adni.

Tud valaki segíteni, hogy a MÁK-nál hogy tudom elérni a releváns osztályt ezzel a kérdéssel?

Mert szeretném tisztázni, mik a pontos korlátai a kedvezményezett jelölésnek, mert ezek szerint nem az, ami az LTP törvényben van.

Vagy lehet az ügyintézők rosszul tudják?

Köszi.

FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.07 0 0 10273

Kedves Ritush,

Természetesen van lehetőségetek hozzá, már adószám nélkül is indíthatóak a lakásszámlák és a hitelkérelmek, ráadásul októberben vágott a kamatain a Fundamenta így olcsóbban is tudjátok elhozni a felújítási összeget.

További infóért kérlek írj privátban!

Üdv, R

Előzmény: Ritush90 (10271)
FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.07 0 0 10272

A követő szerződés pl. felmondod az aktuális szerződésedet, amit 3 hónapos kiutalási szakasz követett és indítasz neki egy követőt, ami a jelenlegi megszűnésekor indul el ha azonos az adószám.
Sokaknak nem volt szabad adószáma a családban és indítottak követő szerződéseket, ezután beadták az aktuális felmondását így nem volt gond az adószámkérdés. Ezekre ugrott rá a MÁK.
Ezek közül rengeteg nem indult el amivel az ügyfelek pedig panasszal éltek azóta. Ezeket tárgyalják még, tököl rajta a MÁK.

Előzmény: skyband (10270)
Ritush90 Creative Commons License 2019.02.07 0 0 10271

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy két évvel ezelőtt párommal házat vásároltunk, melyet közösen(50-50%-ban) fundamenta lakáskassza + fundamenta hitellel fizettünk/fizetünk ki. Most szeretnénk felújítani, melyhez valamennyi pénzre még kiegészítésként szükség lenne. Fundamenta felújítás hitelt még vehetnénk igénybe, vagy nem, mivel mindkettőnk adószáma már foglalt? Válaszotokat köszönöm!

skyband Creative Commons License 2019.02.06 0 0 10270

követő szerződés? ez mit jelent?

Milyen kivizsgálás?

Miket vizsgál a MÁK?

Előzmény: FundaRichárd (10269)
FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.06 0 0 10269

Sky, van 30 nap, erre is tudsz egy panaszt tenni, de igazából értelme nincs túl sok. Kifogják vizsgálni, szándékosan nem húznak időt, sok panasz érkezett be most a múlt hónapban, mivel sok követő szerződés esetében a kivizsgálásig nem indult el rengeteg megtakarítás. Nem irigylem a panaszkezelési osztályt jelenleg. Persze olyan dolog miatt írnak legtöbben amiben nem mi vagyunk az illetékesek, illetve még tárgyalás alatt áll a MÁK-al.

Előzmény: skyband (10267)
FundaRichárd Creative Commons License 2019.02.06 0 0 10268

Kedves NNN999!

A felújításra felvett hitel összegét valóban a lakásszámla lejáratának a végén kell csak igazolnod, így ráérsz vele bőven.

Az új szerződés felmondásával egyedül a nyitási díjat bukod el amit már befizettél, minden egyéb megtakarítást visszakapsz fillérre pontosan.

Ha azon gondolkozol esetleg, hogy banki hitelt szeretnél felvenni felújításhoz, akkor egy elég meredek tortúrára készülsz. Ebből a Fundamenta 1000* rugalmasabb, bírálatban, szerződésben,folyósításban.
Itt kifizetik és majd hozod a számlákat évek alatt.

A banki verziónál kérnek tőled Forintra pontosan költségvetést, fel kell használnod az önerődet hozzá, leszemlézik ezt is, (persze nem ingyen) utána ha végigmegy a történet, elbírálták, szerződtetek, utána folyósítanak összegtől függően, hogy egyben vagy szakaszosan. Persze a szakaszok között újabb szemléket kell kifizetned. Ezt kb. senkinek nem ajánlom. Költséges és idegtépő.

Ha tudok segíteni valamiben, privátban írj rám!

Üdv, R

Előzmény: nnn999 (10266)
skyband Creative Commons License 2019.02.06 0 0 10267

Dec 21-én tettem panaszt call-centeren keresztül mert volt a számlaértesítőn egy indokolatlan "államitámogatás korreckió" tétel.

Akkor azt mondták, hogy jogos a panasz, javítájak majd és kapok róla értesítést levélben.

Ez a mai napig nem történt meg.

Ma ismét felhívtam a call-centert, azt mondták, hogy még feldolgozás alatt van, valahogy "megsürgetik" de várjak.

Érdekes h több mint 1,5 hónap után sem voltak képesek megoldani.

Nincs ilyenkor valami maximum 30 napos határidő?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!