Keresés

Részletes keresés

mouser Creative Commons License 2020.04.20 0 0 57667

nekem 1,5 nm-es előszobám van, a 72 nm-es lakáshoz. és ez már a nagyobbított verzió az eredeti állapothoz képest. nem mondom, hogy nem örülnék nagyobbnak, de istenigazából olyan rettenetesen nem zavar. egy 5 akasztós fali fogas és alul egy cipőtartó, a szembe falon egy tükör, és kb ennyi.

Előzmény: zöldeskékek (57659)
Boszorka Creative Commons License 2020.04.20 0 0 57666

Igen, ez a vizes kabát dolog nekem is feltünt. Persze ha zuhog az eső, akkor ernyő dacára is előfordul, de nálam úgy van a fogason vállfára felakasztva, hogy nem ér semmihez. A cipő meg jó az előszobában. Papucsból ki a megfelelő cipőbe be és lehet menni. Azért csináltattam olyan extrém lapos szekrényeket, hogy ne legyen gond az elhelyezése.

Előzmény: Caipi (57663)
Boszorka Creative Commons License 2020.04.20 0 0 57665

Szerencsére ma már olyan telek vannak, hogy rajtam pontosan egyszer volt csizma. Akkor simán leállítottam a sarokba, majd vissza ment a pincébe. Különben abban a sarokban senkit nem zavart nem volt útban.

Előzmény: Törölt nick (57658)
Caipi Creative Commons License 2020.04.20 0 0 57664

Én azt szeretem, ha a sokat hordott cipők az előszobában vannak, és nem a hálószobából kell vadászgatnom őket. Úgyhogy erre való a fürdőszobaszekrény. :) 

Előzmény: ZsuR (57661)
Caipi Creative Commons License 2020.04.20 0 0 57663

Mi nem egy úszómedencéből kilépve érkezünk... soha nem vesztegettem még egy gondolatot sem vizes ruházatra. :) Igaz, társasházban laktam világéletemben, és mindig emeleten. 

ZsuR Creative Commons License 2020.04.20 0 0 57662

Hat igen... mindenkinek van elkepzelese arrol, mit hogy kell(ene) csinalni... de hat nem vagyunk egyformak.

ZsuR Creative Commons License 2020.04.20 0 0 57661

A nagyobb lakasoknal az eloszoba szekreny a jo megoldas... normalis szekreny ahova a kabatokat be lehet akasztani...a cipoket meg az ember lanya a szobajaban tarolja, mert ugye ott oltozik fel. Az eloszoba szekrenyben a papucs van.  Hazajossz, leveszed az utcait, belebujsz az otthoniba, beakasztod a kabatodat es a kezedben viszed az utcai cipot a szobaba... ott meg a helyere, mint az utcai ruha is...

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.20 0 0 57660

Önmagában egy "nm" érték parasztvakítás, semmit nem mond a megfelelőségről.

Lehet az a 3-4 nm jó is, de lehet a 8nm szar is. Ha valami 1 méter széles, de hosszú az szar. A jó előszobának tere van, ahol fel lehet venni, le lehet venni a kabátot, és mindezt a felakasztott kabátokon, cipőstartókon kívül. Egy nettó 3-4 nm-es előszoba nagyon is tökéletes, ha minden más ezen kívül van. Viszont egy bruttó 3-4nm nagyon kevés tud lenni.

(bruttó-nettó->kopasz falakkal, vagy beszekrényezve, ruhákkal, életszagúan) Panelházaknál ugye mindenhol az a bizonyos fél méter hiányzik, ami a nettó élettérhez kellene, azaz a szekrények szélességének helye. Mármint a magyar panelházaknál.

zöldeskékek Creative Commons License 2020.04.20 0 0 57659

Nos volt egy  homályos kérdés  és rá egy jó válasz.

"nagyon fontos resze a lakasnak az eloszoba!" 

Valahogy  így,  de azért a legfontosabb a  megfelelő méret.

Mert az még érthető, hogy mini lakásnál  2   - 3 nm -es az előszoba, de hogy    egy  80 nm vagy annál lényegesen nagyobb lakásnál képesek  3 -4 nm előszobát be tenni hát  valami torz életvitelre utalhat.

Nekem az előszobáim  :  

92 nm -es lakásnál  8 nm , de ehhez  kapcsolható még a hal a maga   9 nm é-vel.

A fogasok : az előszobában  10 db  + egy lerakó szekrény   alatta cipős szekrény legalább  10 cipő  és   5 -6 papucstárolására... ezek csak az un  napi használatuak,

Aztán a hal  ott egy hatalmas tükör   8 -10 fogas  és egy   plafonig tartó beépített szekrény    8 ajtós   +  egy bonaza mindenes.

van amúgy a  92 nm -en  4 szoba.

A  cipőkről .  Nálam van  nyári , téli  és általános évszaktól független cipő Van 3 pár téli,    4 pár nyári  és  8 pár általános. Az asszonynak talán a duplája. Egyik gyerekem   városi lakása  55 nm   az előszoba hozzá 6,5 nm, a másik   tán 130 nm   na ott van egy picinyke előszoba , tán 3 nm  az építész dicsőségére, benne egy szem fogas   3 diónyi gombbal, semmit sem lehet felakasztani rá. Tán egy kiskabátot.

Ok. a nappalijuk ami úgy 40 nm,  az általában egy   stalingrád utáni  csendéletet tükröz. Ők a rendetlenség skála egyik végén helyezkednek el... a skála  másik vége a rendmániás, aki ha hazajön addig nem nyugszik  még a vizes,  poros  kipárólgos kabát nem egy   zsúfolt szekrénybe kerül.

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.20 0 0 57658

Köszi! kicsit filózgattam.

Ha funkcionálisan nézzük, akkor az előszoba-fogas-cipőtároló szerepe a vizes utcai ruházat, az ún. kabát, cipő tárolása. Ahol meg kell száradnia.

Ezért aztán vagy különálló klasszik kávéházi akasztványok vannak amit körbejár a levegő és frankón fel lehet borítani, vagy a faltól el kell emelni valami módon. A full bútorlapokra szerelt akasztókban nincs sok logika, pont olyan, mintha a falra lenne szerelve és hogy a fal ne vizesedjen, vagy a ruha ne falazódjon, csak be kell vonni vízálló anyaggal. (olajfesték, üveg, tükör, műanyag tapéta, csempe stb.) VAGY a klasszik módon rácsos-faléces megoldással pár centivel el kell tartani a faltól. A képeken lehet olyat is látni ahol a szélén van a fogas, a ruha lelóg mellette. Na ez máris nem jó. A fogas mellett is kell még anyagnak lennie, hogy a ráakasztott kabát ne tudjon lelógni, azaz amit eladnak 5 fogassal, az valójában csak 2 kabátos. Másik, hogy a vizes kabátot legjobb lenne vállfára téve (rendes, öltönyvállfára) felakasztani, hátával kifelé. Emlékszem, a suliban pont annyi fogas volt ahány kabát, de mint a heringek... A terem szélessége miatt a szélső padok mellett már nem igazán volt hely,  a fal itt olajfestékkel lekenve. Máshol a kezdeti függönyös ruhatárolókat kicserélték bútorlapos ajtósra. Ezt aztán mindenki csapkodta, a kabátok sem szellőztek ki, a folyosó is rettenetesen visszhangzós lett. Nagy ötlet volt, mert így megspórolták a függönymosást. :)

A vízszintes falécessel az a baj, hogy kitűnő porfogó. A tükör előtti kinyúlós asztallapos egyenesen gyilkossági eszköz. A második képnél még tettem volna a két szélső széles mellé két vékony lécet, sokkal harmonikusabb lenne és máris nem lógna le a kabát, de itt remekül lehet látni a kabátszélességhez belőtt fogastávot. Alul van kis akasztó. Táskának? Gyereknek? Viszont ide lenne értelme a kihajtósoknak, szigorúan úgy, hogy ha nem kell visszacsukódjon. A harmadik kép negatív példa.

Ha a cipőket fallal párhuzamosan rakják, sokkal nehezebb szétrugdosni és nem is nyúlik be annyira. De a cipőknél a farda polcokkal lehetne még sokat trükközni. Nem, nem a bebillenős izékkel, az csak látszat-dolog. A reklámokban nem nagyon látom, hogy egy tisztességes női csizma is létezne, mindenhol csak öltönycipő, futócipő és magasarkú van... aha, persze, tök életszerű. :)

Boszorka Creative Commons License 2020.04.20 0 0 57657

Így én soha nem akasztok fel kabátot, hanem csakis és kizárólag fogasra.

Előzmény: ZsuR (57656)
ZsuR Creative Commons License 2020.04.19 0 0 57656

Nem fura a kerdesed, nagyon fontos resze a lakasnak az eloszoba!  Elso benyomas... 

A nagysagtol fuggoen... sokfele megoldas van.

Tetszenek a modern megoldasok - foleg a fogas reszek tetszenek...

Ami a cipoket illeti... hat annak nem eleg kicsi hely. tetszenek azok amire fel lehet akarsztani a cipot de ha polcos akkor meg jo ha le lehet ulni.  

Előzmény: Törölt nick (57653)
Boszorka Creative Commons License 2020.04.19 0 0 57655

Nálam már egy ezer éve hurcolászott fogas van, ami fém és több akasztó elfér rajta. Ez az ötödik lakás ahova felszereltettem. Időközben le kellett rövidíteni, eredetileg 1.80 hosszzú volt.  Nekem csak arra kell, hogy ha hazajövök legyen hova akasztani a kabátom. Ha vendégeket várok, akkor elrakom a sajátot. Az előszobában van még ezen kívűl két teljesen egyénien csináltatott csak 16 cm. mély cipős szekrény és a fogas alatt egy régen virágtartó asztalnak szolgáló ikea valami, amire rá lehet ülni. Nem egy design előszoba berendezés, de nekem ez a praktikus.

Gondolom ez nagyon egyéni, hogy kinek mire van szüksége egy előszobában, no meg, hogy mi fér el.

Caipi Creative Commons License 2020.04.19 0 0 57654

Nekünk icipici előszobánk van (egy keskeny csík, aminek az egyik falán van egy furcsa, kb. 2 méter magas bemélyedés), és nagyon végig kellett gondolnom, hogy mit használunk, mi kerüljön bele. Az elődöm egy nagy, mélységileg vagy 10-15 centit kilógó gardróbszekrényt tartott (és hagyott) a bemélyedésben.

Én úgy gondoltam, hogy legyen kabátfelakasztó / cipőlerakó / kalaptartó / cipőtartó rész, illetve lehessen leülni cipőfelvételhez. Úgyhogy ezt megterveztem feketésbarna IKEA HEMNES-polcokból ill. a keskeny magas fürdőszobaszekrényből, mert annak kicsi a mélysége. Csak az ülőke lett máshol vásárolva. 

De szerintem abszolút egyén ill. családfüggő, hogy kinek mire van ott szüksége. Mivel mi egy ideig a böhöm szekrénnyel éltünk együtt, így én pontosan tudtam, mi hiányzik nekünk oda. :) 

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.19 0 0 57653

Sziasztok!

Fura kérdés lesz. :) Gondolkoztatok már azon, hogy egy előszobafalnak, előszobafogasnak valójában mi is a funkciója? Miért kell olyannak lennie amilyen? Vagy milyennek is kéne igazából lennie? Mit tartalmazzon? Mi legyen benne, mi az ami totálisan fölösleges? Mi tűnik fel ha "idegen" helyre mentek? mi hiányzik, mi zavar?  Ti mit csinálnátok másképp mint ahogy az eladásra gyártottakat készítik? A sajátotokban mi az ami funkcionálisan egyedi, esetleg mit csinálnátok másképp ha most csinálnátok?

A "giccs" tök szubjektív, épp ezért csak a funkció és a felhasznált anyagok tekintetében érdeklődöm.

szuszetti Creative Commons License 2020.02.25 0 1 57652

A "dizájnos" szék nagyon tetszik, de ha egy nem hasonlóan dizájnos modern berendezésű étkezőbe kerül, akkor olyan, mintha betolták volna ideiglenesen a kerti székeket az asztalok mellé.

Tőlem is egy pont Zsur által linkelt székre, a cserélhető huzat különösen vonzó.

Előzmény: Soká (57648)
Soká Creative Commons License 2020.02.25 0 0 57651

Köszönöm ZSuR, ez jó kompromisszumnak tűnik, elkerülte valahogy a figyelmemet. Kipróbálom, ha az ikeában járok.

Előzmény: ZsuR (57649)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.25 0 0 57650
Előzmény: ZsuR (57649)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.25 0 1 57649

Ehhez mit szolsz?  A parnat at lehet huzni... modern is meg nem is... regi is meg nem is.  

Előzmény: Soká (57648)
Soká Creative Commons License 2020.02.25 0 0 57648

Sziasztok!

Tudom, az almát szeretném összehasonlítani a körtével. :)
De azért érdekelnének a vélemények.

Adott egy natúr bükkfa egyszerű ikeás étkezőasztal. Székek kellenének mellé és eléggé bizonytalan vagyok. Illetve érdekelne, ki hogyan gondolkodik róla?
Én kinéztem mondjuk kétfélét. (persze, sokkal többet...)
Az egyik egy "klasszikus" keményfa (tölgy) szék, kárpitozott ülőfelülettel. Igazából nem szép, de elég stabilnak tűnik. A másik egy "dizájnos" ikeás szék valamiféle újrahasznosított anyagból, amit két mozdulattal lehet összepattintani. 

Az én szempontjaim a következők:
úgymond "divatos" dolgot nem akarok venni, mert ami divatos, az holnapután már divatjamúlt lesz.
A fa mellett szól, hogy fából van, vagyis anyagában az ami, vagyis felújítható, csiszolható, újjávarázsolható. Az ülőfelülete is újrakárpitozható. Nem túl kényelmes a háttámlája, de úgy gondoltam a vízszintes háttámlákat némi vendéganyaggal és munkával meg lehetne szelídíteni. Vagy át lehet törni, játékosabbá tenni. Az ikeás mellett szól, hogy jól van megtervezve, kényelmes, éppen csak ki tudja, hogy az idő múlását hogyan viseli? Szerintem kényes a felülete, de az, hogy két kattintással, csavar nélkül szerelhető, semmiféle előnyt sem jelent. Az ülőfelülete párnát igényel, a párna cserélhető, tisztítható, jó megoldás szerintem.

Ki mit gondol? Lehet javasolni harmadik utat is. Persze a 20.000 körüli ársávban :(
Amit nem szeretnék, az az évek óta tartó egyen, magastámlás, kárpitozott székcsalád.
Köszönöm!

ZsuR Creative Commons License 2020.02.24 0 0 57647

Ezt talaltam... 

Előzmény: Dunit2 (57646)
Dunit2 Creative Commons License 2020.02.23 0 0 57646

Ők nem, nekik nincs  szerelőjük, de az árúkiadók  mindig rendelkeznek  címekkel.    Az u.n. összeszerelő  asztalosok elvégzik a munkát.

A  megvásárolt  bútor bizonyos  százalékáért. Általában 15  néha  20  %.

Azért vigyázni kell rájuk mert van egy kis csel a munkájukban..   Ez pedig az hogy a munka javát,  a haladósat elvégzik  , elkérik a z összeg 90 -95   % -t  aztán hivatkozva arra, hogy hiányzik

valami , azt majd hozzák és soha többet  nem jelennek meg. 

A pepecs munkát nem szeretik, elszabotálják.

Tehát a kialkudott összeget csak kész munkára szabad kifizetni  !

Előzmény: ZsuR (57640)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.23 0 0 57645

Nagyon koszonom - tovabbitottam a baratnomnek.  A fiam aposaek kanyhat eptettek at - minden butor az IKEA-tol jott.  Ok a tervet is veluk keszitettek, a szallitast is es a beszerelest is.  Ami a jo dolog volt,  hogy a beszerelesre is volt garancia... remelem ha a baratnom ezt a megoldast valasztja, neki is lesz.  

Nem igazan olcso - peldanak 150.000 ft szekrenysort vettem, a szallitas es szereles 20.000... de ha a Jozsi bacsi szereli ossze masodallasban, lehet hamar leesnek az ajtok... (sajnos megtortent vele)...

Előzmény: Bubo.Bubo. (57642)
szuszetti Creative Commons License 2020.02.23 0 0 57644

Nekem az első sor  lilás-szürkéje álom szín

Nagyon szeretem a szürkét és a szürkés semleges és hideg színeket, és a szürkével tompított egyéb színeket.

A divat előtt is szerettem a szürke ötven árnyalatát :)

Kedvelem a caput mortuum színét is, így valószínűleg nem lenne gondom a szürke hullád színével sem ;)

Sokáig vacakoltam a nappali-konyha nagyjából minden berendezési tárgyához passzoló szín keresésével, végül fehér falfesték+ fekete színező nyert. Elvben ennek szürkének illene lennie, de a kékre jobban hallgat. Főleg, hogy kékes kiegészítők vannak a nappaliban

Előzmény: ZsuR (57630)
Boszorka Creative Commons License 2020.02.22 0 0 57643

Floridában is összerakták, az árra már nem emlékszem.

Előzmény: Bubo.Bubo. (57642)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2020.02.22 0 0 57642
rferi Creative Commons License 2020.02.22 0 0 57641

Régebben volt. A szekrények árának 10%-ért csinálták.

ZsuR Creative Commons License 2020.02.21 0 0 57640

Van egy kerdesem - ha az IKEA-ban vasarolok pl szekrenysort, van arra lehetoseg, hogy ok szereljek ossze?

ZsuR Creative Commons License 2020.02.21 0 0 57639

Ja.  Nekem is.  Papiron latom, elfogadom - de lehet nem tudnek elni benne.

Előzmény: rferi (57638)
rferi Creative Commons License 2020.02.21 0 0 57638

Nem tudom, én ezt így nem érzem. Nekem kell, hogy lássam életben.

Előzmény: ZsuR (57637)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!