Milyen meglepő, most is abból vannak. De bárhogy is, hiába van asztalosműhely a Fehér úton, azért az aluminiummal nincs ilyen baj. (A mostaniak is újak egyébként)
"az Ev típus utastéri ülései epedások voltak" - eredetileg. Aztán ugyanúgy szivacsosak lettek, mint a többi. A fa ablakkeretek is viszonylag gyorsan elrohadtak, így lettek azok is alumíniumból. Az ülések színei meg aztán attól függtek, hogy éppen milyen műbőr tekercset tudott beszerezni a főműhely. :-)
Nem vagyok metrós és nem tudom szakszavakkal elmondani, de annyival kiegészíteném Lipooth által leírtakat, hogy az Ev típus utastéri ülései epedások voltak, míg az Ev3 kemény merev. Az elsőket nem tudom, de 225-től piros színű műbőr üléshuzatok voltak eredetileg, amiket később feketére cseréltek. Az Ev típusnál 100-149-ig volt a homlokfalon fent menetiránytábla kialakítás, míg 150-199 között nem. Az Ev típus fa ablakkerettel érkeztek. Az Ev3 típus már alumínium ablakkerettel érkeztek. 200-224.ig újra volt menetiránytábla kialakítás, míg 225-től nem. A műszerfal 225-től sokkal több kapcsolót és gombot tartalmazott. A kocsiszekrény bordázottsága körbeért 220-224 között, míg később ezek nem értek körbe a kocsiszekrény saroklemezein. Egy kép szemléltetésnek.
Ha a vezetőfülke felől nézed kívülról, akkor az Ev3-asok vezetőpultjának felső éle látszott a vezető felőli ablakban (alul vékony szürke csík). Belülről a vezetőfülke és az utastér közötti elválasztófal még nem volt "gardrobszekrény" az Ev-knél, így az ajtók mellett volt vagy 40 cm hely még, ellenben az Ev3-asokon a válaszfal szinte síkban volt az első ajtók vonalával. Továbbá az Ev-ken egy üléssor 3*2 személyes, az Ev3-akon már 2*3 személyes ülőlapból és támlából állt (tehát az Ev-n 3 ülőlap és 3 támla, az Ev3-on 2 ülőlap és 2 támla van egy üléssoron). A hátsó sarokülések az Ev-n két ülőlapból és támlából állt, az Ev3-on meg csak egy lap és támla volt.