Keresés

Részletes keresés

Hozzászólások sorrendje:
soldierX Creative Commons License 2018.02.25 0 0 1907

A ZIS-3-as páncéltörő ágyúnak az űrmérete: 76,2 mm.

Ennek a hüvelynek az átmérője pedig 85mm.

Előzmény: picurgyu (1905)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.24 0 0 1906

Üdv! Ti biztosan jobban értetek ehhez. Eladnám 1878. Lefaucheux revolverem. Képeken látható állapotban. Működik a szerkezet, még ha nem is tökéletesen. Annyit még, hogy a működése viszonylagos, ugyanis hol működik double action-ban, hol nem. Egy kis rugó hiányzik belőle a double actiont működtető kis kartól, így előre billentve a revolvert, működik a DA is. Kis hozzáértéssel szakember biztosan meg tudja javítani. További kérdésekre szívesen válaszolok! Ha valakit érdekel, kérem publikus e-mailemen érdeklődjön!

picurgyu Creative Commons License 2018.02.24 0 0 1905

Szovjet 76 mm-es ágyukhoz való 354-es tipus.  Zisz-3, T34/76  . A rövid hüvely hosszból ítélve füstgránát , srapnell vagy hang gránát hüvely.

Előzmény: soldierX (1904)
soldierX Creative Commons License 2018.02.23 0 0 1904

Sziasztok!

 

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Megboldogult apám műhelyét ki pakolva elő került egy hüvely, sajnos nekem nem mond semmit. Hátha valaki felismeri.

 

Hüvely ø: 82mm

Perem ø: 90mm

Teljes hossz: 180mm

 

 

Az alján látszik némi felirat, nem mertem megcsiszolni, mert nagyon "soványak" a feliratok.

Gondoltam, hogy műszerolajos ronggyal megdörzsölöm, akkor talán több fog látszani belőle.

Ha van valakinek erre is ötlete, szívesen fogadom.

 

Itt megnézhető nagyobb méretben a hüvely talp.

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=244b.jpg

picurgyu Creative Commons License 2018.02.21 0 0 1903

Van egy 24/2004. fegyvertörvény ami kivonja a tűzfegyverek és engedélyköteles fegyverek köréből a múzeális ( 1870 előtt gyártott) és a nem korszerű lőszert tüzelő hátultöltős fegyvereket. Valamint a korszerű perem vagy központi gyújtású lőszer használatára alkalmatlan tűzfegyvert és az ezekhez 1945 előtt gyártott lőszereket. A szóban forgó revolver az 1870-es évek terméke. A lőszer amihez tervezték a .320-as revolver lőszer.Ezt manapság nem használják csak a .32-es S&W Long-ot. A két lőszer hiába látszólag 0.32 zoll-os kaliber mégsem egy méret. A .320-as 8 mm a .32-es 8,6 mm. Lehetetlen betölteni azt ebbe a régi pisztolyba. Ha ennek ellenére egy szakértő bele tudná erőltetni a korszerű lőszert megérdemelné a Nobel díjat.

Előzmény: rókafegyver (1892)
T.A.L. Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1902

Valóban.

Előzmény: rókafegyver (1901)
rókafegyver Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1901

Fegyver esetében mindig a jogilag rendben lévő út a jó út. Annak semmi értelme ha van valamim, de dugdosni kell, nem mutathatom meg az érdeklődőknek és még cukrot is kapok a félelemtől. Azért ezt a magyar fegyverjog már alternatívákkal teszi legálissá. Ha történelmi fegyverről van szó működik a gumissá, gázossá alakítás és legális a dobtáras, működik is mutogatható is. Ha vadász fegyvert szeretnénk az égvilágon semmi akadálya, vizsgákra be kell ruházni és tartható. Marok lőfegyver esetében ha mindenképpen kell biztosan lőni is akar a delikvens. Sport céllal tudja tartani, beiratkozik egy lőtérre, vizsgákat leteszi, minősítőt lő és előbb utóbb megveheti. Szerintem csak a hülyék reszkíroznak, ma senki nincs az élesektől eltiltva, egyedül az önvédelmi cél ami nem megy csak gázosban. Egyébként erre a célra a gázos meg is felel, egy gumissal kombinálva otthonvédelemkor meg bőven jó.

Előzmény: T.A.L. (1900)
T.A.L. Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1900

"Esetleg ha ragaszkodik a tulajdonhoz és gázossá alakíttatja, elvileg ezt nem gátolhatják meg."

 

Érdekes felvetés.

 

Ha nem rendelkezik az eszköz sem a körözött sem a bűncselekményesek közt, akkor akár járható is lehetne.

 

De mivel nem tulajdonos még, és nincs hozzá még jogosultsága, ezért a bűnjelraktárba végzi az eszköz, míg nem születik róla határozat, melyben a feltaláló igényt tart rá, gáz-riasztó formában és nyilatkozik, hogy megbízza a hatóságot, hogy ezt intézze és minden felmerülő költséget a feltaláló magára vállal.

 

Egy ritkaság és kiváló állapotban lévő fegyvernél járható út is lehet.

Előzmény: rókafegyver (1898)
T.A.L. Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1899

Elnézést, nem az MKEH, én írtam véletlen rossz hivatalt, ők soha nem adtak ki ilyent, a PKLV hivatalt szerettem volna írni, csak hamarosan lejár az engedélyem és ez a hivatal maradt a fejemben.

Elnézést !

Előzmény: marci_727 (1895)
rókafegyver Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1898

Hiszek neked, jobban benne vagy. De ha valaki megtalálja a nagyfater originál állapotu P38-át nehéz a kérdés. A fegyver egy felbecsülhetetlen értékkel bíró technikai műremek. Ha beszolgáltatja azonnal megszabadítja tőle egy hozzáértő. Tönkretenni barbár módon kegyetlenség. Nincs jó út sajnos. Esetleg ha ragaszkodik a tulajdonhoz és gázossá alakíttatja, elvileg ezt nem gátolhatják meg. Én is ismerek olyat, hogy a hivatalosan hírdetett éles fegyverre jelentkezett. Elmondta, hogy neki csak gáz konverzióban lehet a tulajdonában, kifizetett minden költséget és a tulajdonos lepörgette a dolgot. Átalakítva azóta is bírtokolja.

Előzmény: T.A.L. (1896)
T.A.L. Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1897

Jelenleg új hatástalanítási előírás van, ami azt jelenti, hogy az eszközöket annyira tönkre kell tenni, hogy sem felhúzni, sem letörni, sem zárolni, sem csettinteni, se semmit nem lehet tenni a fegyverrel.

 

Mindent, de minden be és össze kell gyógyítani. ( el kell olvasni a rendeletet)

 

Metódus :

Engedéllyel rendelkező delikvens kérvényezi az engedélyező hatóságnál a fegyvernének hatástalanítását, illeték ellenében.

Erről a hatóság ki ad egy határozatot.

Ezzel el megy egy hivatalos fegyverjavító személyhez, aki a fődarabokat részben hatástalanítja és a saját beütőjével ezt igazolja, majd a fegyvert előzetes bemutatásra a "hivatalnak" bemutatja.

Ha elfogadják, akkor hazaviszi, befejezi a végleges hatástalanítást, majd megint megtankol, majd megint megjelenik a "hivatalnál", és ha az megint megfelelőnek tartja, akkor kiadja az igazolást a hatástalanításról.

Ezzel hazamegy, átadja az igazolást és  az eszközt a "beutaltnak", az berobog a hatósághoz és ekkor törlik az eszközét a tartási engedélyéből.

 

Számoljunk, ill. nekem nincs kedvem, mert ez a munkavégzést sem számítva horror egy összeg egy roncs eszközért.

 

Jó pár éve elvették az önálló hatástalanítási és igazolási jogot a fegyverjavítói társadalomtól.

Előzmény: marci_727 (1895)
T.A.L. Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1896

Jobban járna ha nem cipelné, mert belefut egy közúti ellenőrzésbe és gond lehet, mert elsőként azzal kezdik, hogy be fogják gyanúsítani a nem írom mivel.

Jobb egy telefon, és vigyék el, hogy hol találta.

 

"Ha engedélyköteles választhatja hogy hatástalanítva megtartja, ekkor ezt kifizeti és túl van rajta."

 

Tudod mennyibe van egy hatástalanítás ala komplett ? Na, ezt nem fogja kifizetni, főleg nem mert egy az új végrehajtási rendelet szerinti roncsot kap vissza, aminek az értéke (eszmei is) egyenlő a 0-val.

 

Ha a megsemmisítést kéri, annak költsége szintén Őt terhelné.

 

Ami megoldást jelent az az érték nélküli lemondás róla, mint megtaláló.

 

Amúgy nem tévedsz, rég ez járható volt, de változott a jogkörnyezet és nagyon kemény anyagi vonzata lett annak, ha valaki legálisan meg szeretné tartani a talált eszközt.

Előzmény: rókafegyver (1894)
marci_727 Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1895

Sziasztok!

Javítsatok ki ha én tévedek ,de megakadt a szemem az MKEH-n azaz a - Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési hivatal - nem tanúsít és nem is ad semmiféle papírt hatástalanítási eljárás elvégzéséről egy adott fegyveren. Tudtommal hatástalanítást követően a PKLV Kft. ad ki vagyis adna ki tanúsítványt. Azért írtam feltételes módban, mert mint ismert ,hogy az új EU rendelet értelmében nem megfelelő az ő régi tanúsítványuk ezért a hatástalanított fegyverekre új egységes EU-s tanúsítvány alkalmazandó, amivel legutóbbi információim ismeretében még nem rendelkeztek. Ha azóta változott ez kérlek írjátok meg!

Zárásként:

31/2006. (VI. 1.) GKM rendelet a fegyverek, lövőkészülékek, valamint ezek lőszereinek vizsgálatáról

6. § (1) A vizsgálat végzésére kijelölt nemzeti vizsgáló állomás a Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Vizsgáló).

Szép estét!

rókafegyver Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1894

Ha beviszi a rendőrségre, hogy a telken találta és egyébként igényt tart rá, megszakértőztetik. Ha nem engedélyköteles viheti haza. Ha engedélyköteles választhatja hogy hatástalanítva megtartja, ekkor ezt kifizeti és túl van rajta. Az összes fellelt , ásott fegyvert így lehet legalizálni. Szerintem nem tévedek.

Előzmény: T.A.L. (1893)
T.A.L. Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1893

"Én a helyedben felleltként átadnám egy puskaművesnek aki ha rendben van ad róla papírt és viheted börzére, ha engedély köteles hatástalanítja és nyugodtan tarthatod."

 

Ezzel meg az a gond, hogy hivatalos fegyverjavító csak legális, regisztrált lő és tűzfegyvert vehet át hatástalanításra.

Ennek a fegyverről semmi nem tudható, tehát normális fegyverjavító kidobja a tulajdonosával együtt.

 

Papírt csak az MKEH adhat ki ma már. Hatástalanítást a fegyverjavító elvégezheti, de mint írtam csak azt ami legális.

Előzmény: rókafegyver (1892)
rókafegyver Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1892

De igen nyílváníthatja. A helyzet az, hogy sok gyűjtő esik bele az öreg is, rozsdás is, föld alól jött elő stb hibába. Valójában az állapot sem számít, csak az hogy ha a fegyver a törvény szerint engedély köteles akkor a széthullott szerkezet, öt helyen átrohadt cső ellenére éles és nem hatástalan. Amiről papír nem igazolja, hogy engedély mentesen tartható, vagy hatástalan az több mint veszélyes. A joggyakorlat nem ismer semmiféle megértést, jóindulatot, csak teszi a dolgát. Én a helyedben felleltként átadnám egy puskaművesnek aki ha rendben van ad róla papírt és viheted börzére, ha engedély köteles hatástalanítja és nyugodtan tarthatod.

Előzmény: picurgyu (1888)
Nicholas01 Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1891

Ott a pont!

Előzmény: T.A.L. (1890)
T.A.L. Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1890

Ebben azért ne legyél biztos.

Előzmény: picurgyu (1888)
Petfa Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1889

Sziasztok.Köszönöm az értékes infókat.

 

picurgyu Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1888

Ezt a " fegyvert" a legbutább fegyver szakértő sem nyilváníthatja engedély köteles fegyvernek.

Előzmény: T.A.L. (1886)
picurgyu Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1887

Amint láttad a hozzászólásomat ez a revolver 1870 és 1900 közötti. Tehát nem engedély köteles mert régi gyenge lőszert tüzelt. Tehát nem korszerű lőszert tüzelő fegyver. Látszik rajta , hogy nyitott tokos. Eséje nincs egy modern lőszer kilövésére , hogy ne essen szét!

Előzmény: T.A.L. (1886)
T.A.L. Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1886

"„24. muzeális fegyver és lőszer: az elöltöltő fegyver, valamint az 1890 előtt készített tűzfegyver és korhű másolatakivéve, ha korszerű perem vagy központi gyújtású lőszer használatára alkalmas – és a muzeális fegyverekhez használható 1945 előtt készült lőszer;”.”."

 

Tehát ha nem Lefauxe lőszerrel üzemel (látható, hogy nem az), akkor elképzelhető, hogy ez az eszköz maroktűzfegyver és ha az, akkor engedélyköteles.

 

Ha meg az, akkor én töröltetném ezt.

Előzmény: Petfa (1883)
picurgyu Creative Commons License 2018.02.20 0 0 1885

Nem Lefaucheux revolver.Azok gyupeckes töltényt használtak .Ez már központi gyújtású löszeres. A belga az stimmel.

Előzmény: anonymusger (1884)
anonymusger Creative Commons License 2018.02.19 0 0 1884

Szia!

 

Ez egy kis lefoseux belga pisztoly , elég sok készült belőle tehát gyakorinak számít , ha esetleg megválnál tőle  ide várom a megkeresést weiser.von@gmail.com

 

Üdv

Előzmény: Petfa (1883)
Petfa Creative Commons License 2018.02.18 0 0 1883

Hello Mindenki!

Lenne egy kérdésem.Ezer éve van egy ilyenem.Találtam kb.10 éve egy lomizás alkalmával.
Nem találok róla semmit.
Sorozatszám nincs rajta.
alaki valami infó?

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.15 0 0 1882

Meglehet, de én eladni akartam, nem hirdetni. Sajnos nincs alkalmam ezzel foglalkozni. Egyébként érdekes doog ez. Te azt mondod ajándék áron volt, az adás vételi fórumból meg jöttek a 80000Ft-os ajánlatok. Legtöbbet 135-öt ajánlottak de aztán eltűnt a vevő...

Előzmény: Eyeball (1881)
Eyeball Creative Commons License 2018.02.15 0 0 1881

- Nagyon ajándék áron volt ez a cucc... :O

 

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (1880)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.14 0 0 1880

Szia!

 

Köszönöm az ajánlatot, de úgy néz ki el is kelt a portékám.

Egyébként nincs hegesztve a belseje, régi hatástalanítással rendelkezik. Magyar (FÉG)  és számazonos is. Én is láttam a Vaterán hirdetett fegyvert 160-ért, meg a kopottas AK47-et is 150-ért, de nekem nincs sok időm ezzel foglalkozni. Nem sürgős eladni, de ha ezen a hétvégén nem kel el, legközelebb 4-6 hét múlva lenne alkalmam ezzel foglalkozni.

Előzmény: Stetten (1879)
Stetten Creative Commons License 2018.02.14 0 0 1879

Hello

 

Ha esetleg nem menne el, engem is érdekelne ezen az áron. Így szuronnyal, mindennel együtt elfoagdható az ára, főleg ha számazonos. A hatástalanításról írnál részleteket? Gondolom ebben az árban már hegesztett a belseje. Nekem az lényeg hogy magyar (FÉG) gyártmány legyen. Nemrég adtak el a Vaterán egy AK-t ami még régi hatástalanítás volt, 160-ért. Az is nagyon szép volt.

Ha aktuális, írj a wakker@freemail.hu-ra és megbeszéljük a részleteket.

 

Köszönöm.

 

Előzmény: Törölt nick (1877)
r197003 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 1878

Szia.

Bejelentkeznék az Ak-ra. Légy szíves írj, ha még aktuális.

Köszönöm, 

1tartalekos@freemail.hu

 

Előzmény: Törölt nick (1877)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!