Keresés

Részletes keresés

_Colin_ Creative Commons License 2013.02.22 0 0 5908

Akkor tehát eddig 40 ezer emberből 4 db nyafogó, szörnyűlködő vélemény.

Szerintem a zenekarnak fontolóra kellene vennie, hogy külön a csalódottak kedvéért rendezzenek egy ráadás bulit, mondjuk a sydney-i operaházban (természetesen a repjegyek árát finanszírozva a kedves közönség helyett), ott talán megfelelő lesz az akusztika, persze a nézőtéren csak annyi bőrfotel legyen, amennyire ennek a négy embernek szüksége van, hogy kényelmesen elférjen, a koncert maga pedig 3x30 perces blokkokból álljon 2x15 perc pisiszünettel közben, mivel ugye valamikor üríteni kell a hostessek által az előadás közben ingyenesen felszolgált tokaji aszút.

A lényeg, hogy a zenei rész az eredeti stúdióalbumok cédéjéről menjen, mert az a tiszta minőségi változat, így tehát a minimum elvárás a zenekarral szemben, de ha még így is bármi gixer lépne fel, maradjon nyitva a lehetőség, hogy a produkció befejeztével dönthesse el a hallgató, hogy anyagilag mennyit is óhajt áldozni az élményre.

Azt hiszem, így lenne korrekt.

És szerintem életreszólóan csalódnék Presser Gáborban, ha nem valósítaná meg ezt az elképzelést.

fede94 Creative Commons License 2013.02.21 0 0 5907

más volt a koncert mint az utóbbiak, ez tény. ennek sok oka van, mint a zárt tér, az idő múlása, stb. de jó volt ott lenni és részese lenni a legendának.

jánoska egészségi állapotáról tudna valaki felvilágosítást adni, mert azt tudom, hogy volt műtéte, de hogy mi a helyzet pontosan azt nem tudom. decemberben láttam egy bevásárlóközpontban és kicsit megijedtem, mert nem nézett ki túl jól. 

seven update sorbi Creative Commons License 2013.02.21 0 0 5906

Valahogy másoknak sem jött úgy be a úgy ez a a reinkarnálódott, 213-as Loksi, ahogy az itteni rajongók láttatni szeretnék a dolgot.

Jampipi2013.02.16. 17:46:23

Hát ott voltam. Sajnos. Ha csak akkor kellene fizetni a végén, ha tetszett, akkor szerintem veszteséges lenne a buli. Mi a vége előtt 15 perccel hagytuk el a levegőtlen, meleg, büdössé vált arénát, de nem mi voltunk az elsők. Amíg kint vártunk a barátainkra, akik máshonnan nézték, az emberek százszámra hagyták el a helyszínt. Ki hallott még ilyet. Mi a 70-es évektől járunk LGT koncertekre, de ilyenre még nem volt példa. A vége előtt elmenni, inkább utána 1/2 órával. Szörnyű volt. Koncepciótlan, se eleje, se közepe, se vége. 21. századhoz képest, a szinpadtechnika a béka segge alatt, a fénytechnikusnak törném el az összes kezét, amikor több ezer wattal, perceken keresztül vakítja a teljes közönséget. Elég ha annyit mondok, hogy voltak pillanatok, amikor elbóbiskoltam. Egy LGT "koncerten"???? Normális vagy??? Ez talán egy klubkoncerten elég, de egy sok év után ismét szinpadra állt csapattól 0. Sőt 00. Nem azért mentünk el, hogy dobszólókat, egyéni produkciókat lássunk, ismeretlen fiatal jampecok zenéljenek nekünk, hanem mert az LGT EGGYÜTTES-re voltunk kíváncsiak. Ezt nem kaptam meg. Szerencsére nem vettem előre több napra jegyet, bár gondolkoztam rajta, így csak 50000-Ft-unk bánja, négyen voltunk. Nagyon röviden ennyit. Ha így kezdték volna a karrierjüket, biztosan nem itt tartanának.

Válasz erre zozo6662013.02.16. 18:30:58@Jampipi: Én is ott voltam. Sajnos. Én viszont a hangtechnikusokat zavarnám el a vérbe. Ahol én ültem (116 szektor), a bal fülembe a pergő hangja kb. fél másodperces késleltetéssel verődött vissza az aréna túlsó végéről. Halálba idegesített. Emellett szerintem a hangosítás kritikán aluli volt, nem szóltak tisztán a hangszerek, nagyon sokszor erőtlen volt az egész. Többet unatkoztam, mint szórakoztam, többször hallgattam a kűzdőtéren csivitelő csajokat, mint a zenekart. A színpadképről nincs véleményem, esélyem sem volt, hogy bármit is lássak (ez az én hibám, kellett nekem a szektor első sorába ülőhelyet váltanom). Pár éve voltam Presser koncertjén az Arénában, úgy szólt, hogy összetojtam magam. Falusi Mariannal olyat énekelt, hogy még most is kiráz tőle a hideg. Tehát meg lehet a hangosítást valósítani, csak a mostani dilettáns bandát kellene elküldeni árkot takarítani.
A számok válogatásával sem értek egyet, ez az egyetlen, amit a zenekarnak felrovok, illetve a '81-ben Dusánnal írt Magyarország c. számot, aminek semmi keresnivalója LGT koncerten (amúgy szerintem kifejezetten szar, de ez magánvélemény.)
Mi ketten voltunk, 32000-ért, kidobott pénznek érzem

thalean Creative Commons License 2013.02.21 0 0 5905

Miket írok, úristen, mi az, hogy töménytelen, bocsánat :D:D

Embertelen :))

Előzmény: thalean (5904)
thalean Creative Commons License 2013.02.21 0 0 5904

Nem üres az, csak menj rá azon belül a lejátszási listára, ott van mind. 

Dotis, köszönjük, wow, töménytelen mennyiség :))

Előzmény: mmBálint (5903)
mmBálint Creative Commons License 2013.02.21 0 0 5903

(az első csatorna üres, a második link nem érvényes... :-) )

Előzmény: Dotis (5902)
Dotis Creative Commons License 2013.02.21 0 0 5902

http://www.youtube.com/user/LGTmaraton
Ezen a YouTube-csatornán vannak összegyûjtve a 2013-as LGT-koncerteken készült YouTube-videók. Csak úgy ömlesztve, mindenféle rendezettség nélkül, de elég sok. A lejátszási lista:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLymcufMFwqNV2VK70PoQIShTcAuT_evu-

Persze a videókat továbbra is fel lehet tölteni a http://www.kulturpart.hu/lgtoperator oldalra is. Nem baj, ha a videó hangja nem elég jó, torz vagy tompa. Ezt úgyis csak munkahangként fogják használni, a filmben pedig a jó minõségû hang kerül majd a képek alá.

tehtube Creative Commons License 2013.02.21 0 0 5901

valaki nem is sejtette hova, mire megy, csak kényszerből kirendelték?

Előzmény: seven update sorbi (5895)
jenson64 Creative Commons License 2013.02.20 0 0 5900

embertelen :-)

14000 ember között volt embertelen :-)

thalean Creative Commons License 2013.02.20 0 0 5899

(((( Azért csodálatraméltó, te mártír, hogy ennyi szenvedés ellenére (pl. a frissítő hiánya, a túl hosszú koncert, amibe két-három negyedórás szünet is igazán beletartozhatott volna, hogy pihenjen a szenvedő közönség, de ezek az önző zenészek még erre sem gondoltak...) mégsem álltál fel és mentél haza a koncert vége előtt.

Miért nem? Legközelebb tégy így, kérlek, mindannyiunknak jobb lesz. :) ))))

Mikor jelenik meg a DVD...?

Előzmény: seven update sorbi (5898)
seven update sorbi Creative Commons License 2013.02.20 0 0 5898

Természetesen. Aki nincs azon a véleményen, mint mi, az csak hülye lehet...:o)

Na jól van, nem kell válaszolni.

:D

Előzmény: jenson64 (5896)
waters Creative Commons License 2013.02.20 0 0 5897

E valami beteg:-)

Előzmény: jenson64 (5896)
jenson64 Creative Commons License 2013.02.20 0 0 5896

szerintem ne válaszoljunk neki, úgysem értené :-)

seven update sorbi Creative Commons License 2013.02.20 0 0 5895

http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/500-milliot-zenelt-ossze-az-lgt-2175389

Pici bá 100 milliót rakott zsebre a 4 napért? Közben pedig a közönséget ott aszalták 3 és fél óráig a nézőtéren, embertelen körülmények között? Jó kis magyar vírtus...:-(

monastery07 Creative Commons License 2013.02.20 0 0 5894

Én voltam már több LGT koncerten, Tabánok, Nyugati, Sziget, de a pénteki koncert .............. nem találok szavakat. Fantasztikus volt, sosem fogom elfelejteni. A legszebb volt, bátran hozzányultak a dalokhoz, nem a 10-20-30 éves hangszerelésben hangzottak a nóták. A capellaszerü, Egy elfelejtett szó, remekmű.  Szép volt az egész, gyanítom a kor miatt, már sosem lesz egyben így ez a csapat. 

kozakz Creative Commons License 2013.02.19 0 0 5893

A koncerten a Rockdiszkont.hu oldalt fentartó cég árult. Öket ha felhivod szerintem tudnak információt adni, hogy hogyan lehet beszerezni a koncerten árult dolgokat.

Zoli a séf Creative Commons License 2013.02.19 0 0 5892

Szevasztok!

A vasárnapi koncerten voltunk, és nagyon jól éreztük magunkat. Óriási buli volt. Én CSAK LGT koncerteken voltam,- egy tavalyi Omega kivételével.  

Ott voltam valamikor '85 környékén, amikor országos turné során lejöttek Kaposvárra is:  emlékszem, 80 ft. volt a jegy, de úgy nézett ki, mint a  korabeli 100-as. Voltam a Nyugatiban is, az egész napos fesztiválon, meg a nulladik napi sziget bulin is.

Többen kifogásolták, hogy nem úgy játszottak, mint a lemezen. A Loksinak van egy jelentős koncertverzió-repertoárja. Ebből az egyik legjobb a Mindenki blues verziója, ami a dupla koncertlemezen volt hallható, nekem egy kicsit hiányzott is, de, -gondolom a jelenlévők ismerik a teljes LGT életművet,-  van-e olyan szám, amit ha kihagynak ne hiányzott volna valakinek?

Hangzás: mi a kiemelt állóhelyen voltunk, és valóban csak 99 %-os  volt a hang, -a hangsugárzók „elzenéltek” a fülünk mellett, nem voltunk a „sztereó középben”-,  de azt se felejtsétek el, hogy egy lemez nagyon másképpen szól, mint egy koncert, sőt még egy koncert lemez is más, ti. azokat, - általában  stúdióban – újrakeverik.

A koncertről kifelé menet megjegyeztem:  lehet, hogy a (világ rock)történelmének voltunk részesei? Lesz még Loksi koncert??

Nagyon remélem igen. 

Egy kérdés: a koncerten árusított relikviák kaphatók-e máshol is, esetleg a neten?  

A gúglin kerestem, nem találtam. 

bankfan Creative Commons License 2013.02.19 0 0 5891

Szombaton igen! Halálának az érfordulója okán.

Előzmény: AlbertLowell (5888)
tehtube Creative Commons License 2013.02.19 0 0 5890

Csak a hidegkúti koncerteken voltam. Meg a csütörtöki beszerelésen.

Mondjuk én jobban is élvezem a 8. sorból szolíd hangerővel hallgatni mint erősen elektromos hangzással egy óriási csarnokban :-)

Január 2-a óta próbáltak szinte mindennap 7-8 órát. Nyilvános próbákkor, koncertekkor még többet. 

Kemény munka volt, az eredménye is megvolt, nagyon jók voltak.

Előzmény: kozakz (5886)
tehtube Creative Commons License 2013.02.19 0 0 5889

Az elektromos szaxi, az. Gyakorlatilag szintetizátor, de billentyűzet helyett ezzel a fújókával vezérli.

A hegedű egy olasz darab, membrános tölcséres mind a fonográfok esetében. Ilyennel rögzítették régen a fonográfos felvételeket.

Előzmény: Törölt nick (5887)
AlbertLowell Creative Commons License 2013.02.19 0 0 5888

Azt szeretném tudni, hogy ha mára már ilyen fontos lett AZ akiről olyan sokáig illett szépen hallgatni, február 16-án este, a dalai előtt játszott blokk előtt, közben, vagy után elhangzott-e a színpadról, aznap milyen dátumot is írunk?

Előzmény: Bartolomeo Diaz (5868)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.19 0 0 5887

bár nem voltam soha fanatikus LGT rajongó, de életem egyik legnagyobb élménye volt a vasárnapi koncert :)

jó érzés olyan koncerten lenni, ahol még én is szinte minden szöveget el tudok énekelni a közönséggel együtt

a "zenei szakértőktől" érdeklődnék ... :)

milyen hangszer volt Somlónál a Jött a doktor c. számban? arra az "elektromos fuvola-szerűségre gondolok ... :)

illetve később mi volt az a "tölcséres hegedű"?

(tudom hülyén hangzanak ezek a kérdések, de érdekelnek a különlegességek ... )

kozakz Creative Commons License 2013.02.18 0 0 5886

Végül szombaton mi volt a program?

Ülök a járdán, Mozi,  Ha a csend        volt?

Vasárnap a pénteki program volt teljes mértékben, bár szerintem akkor már nagyon kézben volt a műsor igy párszor nagyon jók voltak. A jött a Doktor valami fenomenális volt vasárnap.

Előzmény: tehtube (5880)
OlajcseppCsillag Creative Commons License 2013.02.18 0 0 5885

"lájkolnám" :o)

Előzmény: thalean (5866)
thalean Creative Commons License 2013.02.18 0 0 5884

Hát tudod, én meg pont azt éreztem, hogy nem lebecsültek, és - hogy is írod? - "semmibe vettek" bennünket, közönséget, tyűha, de más koncerten voltunk, te meg én. Rég éreztem magam így, ilyen istenien, bő három órán keresztül. Biztos az én igényeim alacsonyak :)

Ez a négy imádnivaló Zenészbácsi heteken keresztül próbál, válogat, lenyom lazán négy több órás koncertet, vagy nem lazán, tudod, én pont azt érzem, hogy mindent megtettek a közönségükért. Lehet, hogy kicsit belefáradtak, az is lehet. Én is. És szerencsére ők már pontosan tudják, hogy nem szerethet mindenki... 

Gondolom az lett volna az ideális koncert neked, ha csak a rádióból jól ismert nótákat nyomják és nem művészkednek, de nem ilyennek ismertük meg őket. Annál jóval nagyobb az életművük és a tehetségük. 

Háromszor álltam végig a koncertet. És nem akartam, hogy vége legyen. Valahogy nem jutott eszembe, hogy frissítőt vegyek közben. És pisilnem sem kellett. Valaki gazdagabb lett egy életreszóló élménnyel, mert megengedte magának, valaki nem, van ez így, sebaj.

Előzmény: seven update sorbi (5876)
thalean Creative Commons License 2013.02.18 0 0 5883

Hát nem sajna, pedig voltak tök véletlen összefutásaim ismerősökkel :)

Most kezd leülepedni bennem az egész. 

Nekem úgy volt tökéletes, ahogy volt. Nem is nagyon tudok mit mondani. Örök emlék lesz.

Előzmény: CsFeco (5881)
h633213peter Creative Commons License 2013.02.18 0 0 5882

Deja vu erzesem van. LGT koncertek utan mindig racsodalkoznak nehanyan, hogy nem (csak) a legnagyobb slagereket adjak le ugy, ahogy a lemezen van, hanem zenelnek. En a foproban es a penteki koncerten voltam. Mindketszer alltam, ulo jegyet csak akkor vennek, ha nincs allo. Nyilvan a kakasulon nincs akkora hangulat, se hangzas. Azert nem 18.000 Ft a jegy :)

Az meg igaz, hogy a kozonseg nagyon befolyasolja a koncertet. Foproban max kozepes volt, penteken viszont minden szempontbol tokeletes.

CsFeco Creative Commons License 2013.02.18 0 0 5881

Hát nem futottunk össze. :(

Előzmény: thalean (5866)
tehtube Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5880

Pár kép. Szerintem hihetetlen teljesítményt nyújtottak.

jenson64 Creative Commons License 2013.02.17 0 0 5879

ezen ne vesszünk össze: nem voltam ott minden sarokban :-)

"sajnos" azért vannak (árban is) különbségek a jegyek között, mert nem egyforma élményt nyújt egy ekkora csarnokban az előadás, ha különböző helyről szemlélődöl. 

(gondolom a Waters és Cohen koncerteken ugyanott ültél, mint most, ezért tudod ilyen jól)

peace

Előzmény: seven update sorbi (5877)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!